Eieren en Ei bereidingen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wat is een goede warme maaltijd?
Advertisements

Kenmerken van Keurmerken
Voorlichtingsavond De Granaet.
je dagelijkse gezonde energieleverancier
DE ZUIVELTAAK Vul maar in! Een vrouwelijk rund is een ………………………………………
Nieuw in Nederland U aangeboden door
Zuivelproducten en Eieren
Voor onze jeugdspelers
De actieve voedingsdriehoek
Stofwisseling.
Leonardo Project F&B4YOU
“Leonardo Project” F&B 4You
Materie, energie en leven
Een handleiding voor deleerkracht
Wat zit er in dit ei?.
Voeding met een gezonde “plus”
De voedingsdriehoek bestaat uit 9 verschillende delen
Hoe ziet een voeding voor lopers eruit?
Evenredigheden.
ALGEMENE INFORMATIE OVER VIS
DE SCHIJF VAN VIJF Eet gevarieerd Niet te veel Minder verzadigd vet
Voedsel Voedingsdriehoek Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek
Digibordles Pasen seriëren
In welke snack zitten bij gelijk gewicht de meeste calorieën? a) Slagroomgebak b) Chips c) Kip-kerriesalade.
2rootje ‘Die-eet’ De voedingsdriehoek.
Gebruik de muis.
Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi
Voeding van pabostudenten
6.1 Oplosmiddel – opgeloste stof
MAYONAISE EN DERIVANTEN INGREDIËNTEN: 1 L. 4 eigeel 1 L. Olijf olie Een beetje azijn of citroen, zout, mosterd en warm water. Voorverwerking: Bereid de.
Thema 2: Voeding en Vertering
Voedingsstoffen.
Door: Esmée Verdoorn& Lotte Zonneveld
Noten en zaden.
Gemaakt door: Dennis en Quinten
Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek
Cosmetische Ingrediënten Assen, 11 maart
Vakleer/warenkennis L. van der Meer
van ei tot z…… Waar komt een ei vandaan ? Wanneer eet je een ei ?
Kippen, kuikens en eieren.
Juliette Dekker, Kim van Garderen, Suzanne Wesselo, Natasja Buijl
Zuivel Wat bedoelen we met zuivel? Waarom geven dieren melk?
Voeding en vertering 5 Havo.
EIEREN.
Eiwitten 1 gram eiwitten = 4 kcal.
Hoofdstuk 7 Paragraaf 7.3 Les 2. Wat gaan we doen vandaag?  Uitleg paragraaf 7.3  Maken paragraaf 7.3.
Vitamine D Renée en Roos. Wat voor soort vitamine is het? Calciferol In vet oplosbaar Kan het lichaam zelf aanmaken Twee vormen van vitamine D.
Introductie sportvoeding
Smaak.
Voeding. 3 functies van voeding. Opbouw, herstel van cellen Voorkomen van ziektes Energie leveren Doorgaan van lichaamsprocessen.
Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek
Datumcopyrightauteurversie Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek Cardio-revalidatie Cholesterol en Vetten.
Voedingsmiddelen/voedingsstoffen Voedingsmiddelen: alles wat je eet of drinkt Voedingsstof: nuttige bestanddelen in voedingsmiddelen.
VOEDING !Hierboven klikken voor een stukje Nieuws uit de natuur!
Kippen, kuikens en eieren.
Veevoeding Weende analyse.
Voeren en verzorgen Klas D21 MBO Doetinchem
Klas DD31 en DD41 MBO Doetinchem
Smul gezond.
Voedingsstoffen.
Basis voedingsmiddelen Les Vlees, ei, vis
Diëten H 5.1 Ruststofwisseling Waar hangt dit van af? lichaamsgewicht
Eet je Fit!.
Basis Voedingsmiddelen Les 1 Graan en graanproducten
Basis voedingsmiddelen Les Vlees
Basis voedingsmiddelen Les 6 Vlees
Voeding en vertering.
Oefenen voerberekening
DE VOEDINGS – DRIEHOEK.
Schijf van Vijf.
Transcript van de presentatie:

Eieren en Ei bereidingen

Inleiding Een kip legt gemiddeld tussen de 150 en 200 eieren. Naast kippeneieren worden er ook eenden, ganzen en kwarteleieren gebruik. Een ei levert veel eiwitten, maar kan ook je cholesterol verhogen.

Functie van het ei Garnering Bindmiddel Rijsmiddel Luchtigmaker Plakmiddel Glansmiddel Zelfstandig gerecht

Samenstelling 75 % water 13% eiwit 11% vet (voornamelijk in de dooier). Mineralen: calcium en ijzer. Vitaminen: A-, D- en B (in de dooier). Lecithine.

De bouw van een ei

Soorten kippeneieren Legbatterij Scharreleieren Voliére-eieren Vrije uitloop eieren Biologische eieren

De inkoop van eieren De kippeneieren worden in de volgende gewichtsklassen ingedeeld: S = minder dan 50 gram M = 53 tot 63 gram L = 63 tot 73 gram XL = 73 gram of meer

Het bewaren van eieren. Koel en donker (max 12 graden) Gekookte eieren in koelkast. Gepelde eieren onder water in de koelkast. Eidooier onder olie in koelkast. Eiwit afgedekt in koelkast. Eieren uit de buurt van sterk ruikende producten houden.

Gepasteuriseerd eieren, eigeel en eiwit

Eierbereidingen

De verschillende eierbereidingen Koken Pocheren Bakken Uitsmijter Frituren Roereieren Eieren ‘en cocotte’ Omeletten