Stage gemeente Neerijnen Kerntaak 3B

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Tevredenheids onderzoek Door Lizanne Jespers HBO-V studente Maart 2014
Advertisements

Het Groeiboek: Wat staat er in en wat kan je ermee?
IMPIAN ANAK in 12 vragen…veel meer informatie en foto’s vind je op www
Opvoeden in de stad en in een dorp
“Smash sportief op weg naar 2020”
Visie ‘t Haarhoes Noordijk 24 april 2013.
Realisatie kindcentrum
Olga Haarman, 11 juni 2009 Kulturhusberaad Positionering van het Kulturhus 1.
Mijn naam is Willem Wind. Mijn naam is Willem Wind En ik ben hoogbegaafd.
Debatavond over de toekomst van Stein 8 juni 2011 MFC Berg aan de Maas.
Resultaten bevraging voorzieningen “participatie ouders”
Burgerschap in de openbare ruimte: resultaten TNS/NIPO onderzoek november 2011.
Schoolpartnerschappen in Europa
Toekomstige ontwikkelingen Basisonderwijs Graft-de Rijp.
De Gouden Glans van MaS Effecten van maatschappelijke stages voor stagebiedende organisaties in Amsterdam.
Vereniging van de Toekomst America 24 september 2007.
Ouder-enquête 2011 Oostvaarderscollege thema-avond 18 april 2012.
Samen werken, samen sterker!
de ouderbetrokkenheid vergroten
Hoofdstuk 8 Plannen en doelen stellen
Hoofdstuk 8 Plannen en doelen stellen
Rivierenland in eigen hand Leefbaarheid verbeteren door eigen verantwoordelijkheid en zelfwerkzaamheid van bewoners van kleine kernen in het Rivierengebied.
Public design – Concept 2 Pascal Burggraaf Pim Donkerlo Joris van Laernhoven Wakker worden!
Enquête.
Frank van der Linden 12/05 FASES & ROLLEN. traditioneel proces: één gebouw, veel partijen gebouwplanbouwbeheer investeren en exploiterenpartijenoplevering.
Organisatieontwikkeling NPO (1)
Bewonersavond Maria Hoop 30 september 2013 Ouder worden in Maria Hoop Wat is daar voor nodig? Wie moet daar voor gaan zorgen?
Public Design Technologisering Paul van Den Hogen Martino Wullems.
Welkom Informatiebijeenkomst Dorpsraad Den Ham. Welkom Informatiebijeenkomst Dorpsraad Den Ham.
DepanneBlogt 29/06/06 Informatievergadering 1 Huidige situatie.
Kennismaken met schermen
Zwembadcomplex De Bosselaar naar een hoger niveau
Denken in mogelijkheden Een Rijnlandse aanpak voor het aannemen en behouden van arbeidsgehandicapten.
SLO ● Netherlands institute for curriculum development RESULTATEN LEZERSONDERZOEK TIJDSCHRIFT TAAL.
Elobase Kerntaak 2, Hoog Omgevingsanalyse
Visie Zwiggelte Met mekaor Veur mekaor.
Korte termijn Beleidskeuzes uitgaande van de brainstormsessie van 11 Februari Wie zijn wij Wat gaan we doen aan zwakke punten Welke kansen gaan we verzilveren.
Onderzoek in opdracht van Coöperatie Austerlitz Zorgt: een
Het verschil tussen telefoon en . Telefoon Telefoon is het communicatiemiddel waarmee je elkaar met een telefoon kan oproepen en zo met iemand kan.
Presentatie| door: Verkenning ontwikkeling Dorpscentrum - Multifunctionele Accommodatie Kloetinge 2015.
Dorpshuis op Graft
Business Model You Wie jou helpt (Key partners) Wat je doet
Het project. Vandaag Tussenstand projecten Hoofdstuk 3 Projectvoorstel SWOT begin.
Informatieavond We moeten het met elkaar doen.
Hulpmiddelen voor bepalen activiteiten
Volle OR en hoge verkiezingsopkomst: Utopie of goed realiseerbaar?’
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
DORPSVISIE NIJEVEEN Vijftig+ vrijwilligers hebben deelgenomen aan de Dorpsvisie Het initiatief is van de Dorpsvereniging en is financieel.
Introductieavond voor bestuursleden Beleidsvorming binnen een Scoutinggroep.
Transitiecommunicatie Dichterbij Belangrijk kenmerk: Onduidelijkheden en uitstel, veel vragen en onzekerheden. Uitdaging: Aansluiten bij de diverse doelgroepen.
Peuterspeelzaal De Woezel Een kleine partner met een grote visie. Of hoe klein duimpje het hart wil laten kloppen………………….
Brede School Ursem 2014 Visie Bevorderen van de ontwikkeling kinderen 0-12 jaar Samen sterker Efficiënt inzetten van ruimten Versterken voorzieningenniveau.
Erve Kampboer Dorpshuis krabbelt op. Geschiedenis Problematiek Interventie traject Acties Resultaten en Ontwikkelingen Toekomst.
BoekStart voor baby’s Leesbevorderingsprogramma voor jonge kinderen (0-2) Doel: ouders van baby’s met boeken en lezen in contact brengen door ze te binden.
Zelfhulpgroepen voor allochtonen werkt! Zelfhulpgroepen voor allochtonen werkt!
BoekStart voor baby’s Leesbevorderingsprogramma voor jonge kinderen (0-2) Doel: ouders van baby’s met boeken en lezen in contact brengen door ze te binden.
Social intranet Donderdag 19 november Even voorstellen… Erica van de Veen Communicatiemedewerker Gemeente Putten 2.
Woonservice gebieden Resultaten Enquête Door Mark Paalman.
Workshop PR en communicatie. Marketingplan Analyse van de omgeving (SWOT analyse = sterke kanten, zwakke kanten, kansen en bedreigingen) Analyse van de.
Klankbordgroep vervoer Claudia Landewé. Programma vanavond Terugkoppeling uitkomsten vervoersenquête Alternatieven voor voorliggende vervoersvoorzieningen.
Heibloem 2013 Bezuiningen gemeente: exploitatie Klokkestoel onder druk Aanwas verenigingen stokt (behalve senioren- vereniging) = krimp en vergrijzing.
Communicatie(beleids)plan Prot. Gemeente Badhoevedorp-Lijnden
Dat gaat naar het meanderplein toe!
Klankbordgroep vervoer
SWOT-analyse = kijk naar de sterke en zwakke kanten in je plan
Kindcentrum 2020 in een nieuw gebouw…….
BoekStart voor baby’s > Leesbevorderingsprogramma voor jonge kinderen (0-2) > Doel: ouders van baby’s met boeken en lezen in contact brengen door ze te.
Locatiestudie brede school kern Zeeland
De brug naar de consument
Hoofdstuk 3 Waarom ondernemen?
Transcript van de presentatie:

Stage gemeente Neerijnen Kerntaak 3B Liza Ossewaarde

Informatierubriek Nieuwsblad Geldermalsen Conceptteksten Geredigeerde teksten Teksten in opmaak

Intranet Documenten Probleemstelling: De huidige intranetomgeving werkt niet goed. Belangrijkste redenen hiervoor zijn: Documenten Verleiding Kopjes

Onderzoeksresultaten Deskresearch/ fieldresearch Voordelen intranet Verbetering van de communicatie Toename productiviteit Impopulair intranet Gebrek van zinvolle content (inhoud). Slechte structuur Weinig interactie Geen aantrekkelijke vormgeving Enquête

Conclusies Helft maakt wekelijks gebruik van intranet. 31 geënquêteerden van de 41 lezen de nieuwsberichten De informatie op het intranet is niet up to date De informatie op het intranet is niet overzichtelijk ingedeeld. De inhoudelijke informatie op het intranet is onduidelijk. Bijna niemand levert documenten aan voor het intranet Een smoelenboek op het intranet plaatsen.

Aanbevelingen Ervoor zorgen dat iedereen er dagelijks op gaat kijken. De medewerkers er naar verwijzen regelmatig naar het intranet te kijken voor nieuws. Aanleveren van artikelen/informatie door medewerkers. Meer aandacht voor de nieuwsartikelen. Dat houdt in veel nieuwsartikelen leveren, en ze vooral up to date houden. Verder onderzoek doen hoe je de inhoudelijke informatie op het intranet kan verduidelijken. De documenten in een duidelijker overzicht plaatsen(simpele koppen).

Oude Intranet

Nieuwe Intranet

Voorlichting Kulturhus Haaften Kulturhus Haaften, nieuw project gemeente Neerijnen. Dag van Haaften 8 september 2012 Voorlichting geven over het Kulturhus.

Dag van Haaften 8 september 2012 Het is de bedoeling de inwoners van Haaften en de pers te informeren. (Mondelinge voorlichting) Collega’s, wethouders en commissieleden informeren door middel van een brief. (Schriftelijke voorlichting)

Waarom voorlichting? Wat is het communicatieprobleem? Niet goed geïnformeerd; Kulturhus en start bouw. Welke boodschap wil ik overbrengen? Biedt veel voordelen voor Haaften. Veelzijdige accommodatie. Aan wie wil ik de boodschap overbrengen? Inwoners en de directe omgeving van Haaften.

SWOT-analyse Kansen in de omgeving: Integratie van en in de omgeving Het Kulturhus biedt veel voordelen voor Haaften Het ligt heel dichtbij de kern, niet in de kern, maar is goed bereikbaar Het ligt toekomstig in een woonwijk (er wordt een woonwijk omheen gebouwd) Bedreigingen in de omgeving: De exploitatie is onvoldoende (verenigingen die er gebruik van gaan maken en daarvoor gaan betalen) Omdat het gebouw buiten de kern van het dorp ligt, is misschien de loop er naar toe te moeilijk. De kosten van gebruik van de accommodatie. De nieuwe woonwijk kan overlast hebben van het Kulturhus. Sterke kanten van de eigen organisatie: Het is een multifunctionele accommodatie; bibliotheek, basisschool, jeugdhonk, sportzaal, dorpshuis, jeugdsoos, peuterspeelzaal en kinderopvang onder één dak! Het gebouw is goed bereikbaar. Er is altijd een particulier die het gebouw beheert ( i.v.m. met veiligheid) Zwakke kanten van de eigen organisatie: Wat is de regeling met het oversteken van de jeugd (kinderen) in de Bernhardstraat (minder goede verkeersveiligheid) Met betrekking tot de accommodatie dorpshuis is de zaal niet erg uitnodigend om je bruiloft te vieren. De ambiance is een beetje te zakelijk, niet erg sfeervol.

Conclusies enquête 85,29% van de geënquêteerden is het er mee eens dat het Kulturhus veel voordelen biedt voor Haaften.    86,76% van de geënquêteerden is het er mee eens dat de Bernhardstraat een geschikte locatie is.   91,18% van de geënquêteerden is het er mee eens dat de Flyer een goed initiatief is. 70,59% van de geënquêteerden is het er mee eens dat de Flyer de informatie geeft waar behoefte aan is. 89,71% van de geënquêteerden is het er mee eens dat de bouwplatenactie voor kinderen, een leuk idee is om ze er bij te betrekken. 86,76% van de geënquêteerden is het er mee eens dat ze in de toekomst geïnformeerd willen worden over de voortgang van de bouw, de gebruikers en de ingebruikname

Promotiemiddelen Flyer USB sticks PowerPoint Brief