Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is mijn roeping?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is de roeping van de kerk?
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 3 mei 2014 “Gezegend zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus, die ons in de hemelsferen, in Christus,
Kennis maken met: Levend Woord Gemeente Franeker
Evangelie der genade Vragen :
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
Hoe doe je dat? Actief Zendingswerk
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Woord van Leven April 2014.
Christen God Relaties Geloof Werk Bidden Tijd Bijbellezen Geld kerk
NIET OP DOOIEND IJS !!.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het heilig evangelie wordt.
HOEZO BIDDEN?.
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
Votum en zegengroet Zingen: Psalm 68: 2, 8,13 Gebed
Geloven en nu….
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
Onze Vader in de hemel.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Wat doet de Heilige Geest?
Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 4 januari 2014 We zijn aan een nieuw jaar begonnen en weten niet wat de toekomst ons zal brengen. Wel weten we.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag  Exodus 35:1-38:20  Herhaling van het sabbatsgebod, het volk levert het materiaal voor de tabernakel en Besaleël leidt.
Gemeente Relaties Zorgzame Gemeente.
Matteus 18: 2- 6 Hij riep een kind bij zich, zette het in
To be a Christian without prayer is no more possible than to be alive without breathing.” – Martin Luther King.
In deze presentatie staan beide.
Verlangens van God.
Welkom op TOV!.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde.
Leven zoals God het bedoelde?!
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
1 18 september 2014 Rijnsburg 18 september 2014 Rijnsburg.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 1 november 2014 God houdt zich aan zijn beloften. Hij zal ons niet teleurstellen. We kunnen bouwen op de Heer,
Koen Minderhoud 30 november 2014
Leven zoals past bij God
de Heilige Geest van de Hemelse God
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Preek Jakobus 2:
Preek Hebreeën 4:
Preek 1 Petrus 4: 7-11.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Het christendom: een dwangbuis? Welkom in de kerk
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Jezus volgen kan niet in deeltijd
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Spring in het diepe!.
Gods eigen volk: gekozen uit alle mensen! 1.Gods kostbaarste bezit in de wereld 2.Gods vertegenwoordigers op aarde.
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
Visie Marcel en Tjarda. Visie Visie geeft eenheid Joh 17: 21 Laat hen allen één zijn, Vader. Zoals u in mij bent en ik in u, laat hen zo ook in ons zijn,
Evangelische Baptistengemeente Tilburg Een volk van priesters (1) n.a.v. 1 Pet. 2: februari 2016 R.Rausch © Deel 8 van een serie over 1 Petrus ‘Geliefde.
Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied: Psalm 89: 7 We lezen: Lucas 2: De preek gaat over: Romeinen 12: 1a Voorlezer:
Introavonden: Wat voor soort kerk is de Avond 2 onze traditie en onze missie.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
1 Korinthe 12 BOUW MEE AAN GODS GEMEENTE “…en kom naar Hem toe als naar een levende steen, die wel door de mensen verworpen is, maar bij God uitverkoren.
En een euro voor de zending ….
Tempel en priesterschap 1 Petrus 2:1-10
1 Petrus Gaat over: Verlossing Nederigheid, de minste willen zijn
Les 9 Allemaal kerken Wat doe ik hier vandaag?
Transcript van de presentatie:

Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is mijn roeping? Wat is zending? Wat is de roeping van de kerk? Wat is mijn roeping?

Wat hebben we de 1e keer ontdekt? Zending vandaag Wat hebben we de 1e keer ontdekt? - God zendt - Zending hoort daarom bij het hart van God - Gods doel is, dat alle volken Hem zullen loven - We mogen van Hem genieten - Wij mogen ‘medewerkers van God’ zijn - Onze opdracht: Maak alle volken tot mijn leerlingen - Onze uitdaging: Hoe doe je dat dan?

Wat hebben we vorige keer ontdekt? Zending vandaag Wat hebben we vorige keer ontdekt? Bewogenheid als drijfveer De kerk als Gods instrument De kerk mag de grote daden van God verkondigen -Pinksterfeest als het feest van de zending Het evangelie van Jezus verspreidt zich De stand van zaken: 2 miljard christenen De stand van zaken: 200.000 zendelingen De stand van zaken: waar de kerk het hardste groeit Onze uitdaging: hoe kunnen wij deelhebben aan de wereldwijde beweging van Gods Geest?

Algemene en bijzondere roeping 3-5 Zending vandaag Algemene en bijzondere roeping Het verschil tussen het normale christelijke leven en de bijzondere roeping die God aan mensen geeft 2. De roeping van de kerk is om het evangelie uit te dragen. Die kerk bestaat uit mensen. 1 Petrus 2: 4,5 : ‘Voeg u bij Hem, bij de levende steen …en laat u ook zelf als levende stenen gebruiken voor de bouw van een geestelijke tempel. Vorm een heilige priesterschap om geestelijke offers te brengen die God, dankzij Jezus Christus, welgevallig zijn’

Je gaven inzetten is aan je roeping gehoor geven! 3-6 Zending vandaag Je gaven inzetten is aan je roeping gehoor geven! Wij mogen ons met onze gaven en talenten inzetten voor de opbouw van de gemeente en voor het uitvoeren van haar taak en roeping in de wereld door: 1. Bidden 2. Geven 3. Versterken 4. Dienen 5. Gaan

Zending vandaag 1. Bidden 3-7 Zending vandaag 1. Bidden Voor welke zendingswerkers of voor welk zendingsgebied kan ik concreet bidden? De Bijbel daagt ons uit in Lucas 11:9: ‘Vraag en er zal je geven worden’. PUSH! Hulpmiddelen: Informatie over werker en gebied, gebedskalender, gebedsboekjes, brieven van zendelingen Vormen: Tijdens stille tijd of aan tafel, samen met anderen in gebedsgroepje, tijdens diensten en bijeenkomsten Kracht van Gebed ..

Het geven van 10 % van je inkomen is een goed begin… 3-8 2. Geven Het geven van 10 % van je inkomen is een goed begin… God heeft de blijmoedige gever lief! Maleachi 3: 10: ‘Stel Mij maar eens op de proef- zegt de HEER van de hemelse machten. Breng alle tienden naar mijn voorraadkamer, zodat er voedsel in mijn tempel is, en zie dan of Ik niet de sluizen van de hemel voor jullie open en zegen in overvloed op jullie land laat neerdalen.’ Zending vandaag

Zending vandaag 3. Versterken Protestantse kerk (2004): ‘Lokale kerken elders in de wereld zijn verantwoordelijk voor getuigenis en dienst in hun samenleving. Kerkinactie werkt ondersteunend en stimulerend aan wat partners overzee al doen.’ Versterken van het werk dat al gedaan wordt.

Zending vandaag 4. Dienen Voor elke werker aan het front zijn een aantal mensen actief op het thuisfront. Zendingscommissie / thuisfrontgroep Website beheer Praktische zaken regelen rond een verlof Visie bouwen in de plaatselijke gemeente

Zending vandaag 5. Gaan Romeinen 10 : 14 3-11 Zending vandaag 5. Gaan Romeinen 10 : 14 ‘Hoe kunnen ze in Hem geloven als ze niet over Hem hebben gehoord?’ Kort verband – 3 maanden tot een jaar – voor ouderen en jongeren, om te ontdekken wat God doet in deze wereld. Lang verband – 3 tot … jaar. De Protestantse kerk kijkt vooral waar personele ondersteuning, expertise en bemoediging vanuit Nederland op z’n plaats is.

Christenen elders in de wereld zijn bewogen over de kerk in Nederland. 3-12 Zending vandaag 6. Van dáár naar híer Christenen elders in de wereld zijn bewogen over de kerk in Nederland. We zenden zendelingen uit: van hier naar daar Maar er is ook een beweging van daar naar hier De zegen van de migrantenkerken Zendingswerk in Nederland

Zending vandaag Gespreksronde 3-13 Zending vandaag Gespreksronde Bidden voor de zending: op welke manier zouden wij dat kunnen doen? Hoe kunnen we het stimuleren? 2. Geven voor de zending: maar aan wie en hoe? Wat is het verschil tussen “geven’ en “offeren”? 3. Dienen voor de zending: Hoe functioneert de zendingscommissie? Welke uitdagingen liggen er? Welke taak zou daar voor mij kunnen liggen? 4. Gaan in de zending: Wat houdt u tegen? 5. Hoe kunnen we niet alleen geven, maar ook ontvangen in zendingswerk? Ziet u concrete manieren om contact te leggen met een gemeente elders in de wereld?

Lifestories en praktijk voorbeelden 3-14 Zending vandaag Lifestories en praktijk voorbeelden Groepsgesprek: Als u een van de genoemde mogelijkheden zou moeten kiezen om zelf bij betrokken te zijn, welke zou u dan uitkiezen als ideaal of als ´droom´ voor uw eigen leven en waarom? Hoe kunt u in uw gemeente verder gaan met het onderwerp ‘Zending’? Wat zou een volgende stap kunnen zijn na deze cursus?

3-15 Zending vandaag ‘Zij horen het Woord en aanvaarden heten dragen vrucht sommigen dertigvoudig,anderen zestigvoudigen weer anderen honderdvoudig’ Marcus 4: 20