15 november 1847 15 november 1847 26 maart 1908 26 maart 1908 Maddalena Caterina Morano FMA.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het goede nieuws is: we gaan terug naar af
Advertisements

Geboren op 5 april 1891 te Santiago del Cile in Chili. een landje, gedomineerd door de Cordigliera delle Andes Geboren op 5 april 1891 te Santiago.
Plaatje vrienden op een bank
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Op weg naar het Algemeen Kapittel XXII «In de stad aangekomen, betraden ze de bovenverdieping waar ze woonden.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Ik ben Mo.
1 15 mei 2014 Rijnsburg 15 mei 2014 Rijnsburg. 2 Hebreeën Door het geloof heeft ook Sara kracht ontvangen om moeder te worden, en dat ondanks haar.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Gods verborgen glans.
Stromen van levend water Johannes
Jezus onze Hogepriester
Aanbidding in de aanbieding?!?
EEN GOD, GROOT IN LIEFDE. De ervaring van de voorkomende liefde van God is de grootste schat van ons leven. Ze geeft vreugde, versterkt onze verbondenheid.
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar.
pater damiaan Yutan Verbelen 6de leerjaar Mater Dei Centrum
4 De kracht van de Geest.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Kinderen, het laatste uur is aangebroken. 1 Johannes 2:18 Vergeet vooral niet dat er aan het einde van de tijd spotters zullen komen, die hun eigen begeerte.
Genezing!.
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
Gezonde Relaties
Zingen Ik geloof in God de Vader, de Almachtige,
Pater Damiaan Jozef De Veuster Jef werd hier geboren op 3/1/1840.
Pater Damiaan Jozef De Veuster
En nadat Hij dit gesproken had, werd Hij opgenomen, terwijl zij het zagen, en een wolk onttrok Hem aan hun ogen. Handelingen 1.
1 7 nov Rijnsburg 7 nov Rijnsburg. 2 Hebreeën 7 15 En nog veel duidelijker wordt het, als naar het evenbeeld van Melchisedek een andere priester.
Troost voor het hart 2 Corinthiërs 1:1-12. Paulus – apostel van Christus Jezus - door de wil van God.
Zegen & vloek deel II.
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
Pasen & Gilgal 1.
2008 jaar van Lucas 15 TERSCHUUR - Het Evangelisch Werkverband in de Protestantse Kerk heeft 2008 uitgeroepen tot 'Lucas 15- jaar'.,,In 2008 willen we.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
25 aug Zoetermeer 1. Galaten 1 11 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. 1 2.
Marcus Marcus En toen Hij weder uit het gebied van Tyrus vertrokken was En Jezus ging vandaar en trok Zich terug naar de omgeving.
Welkom in deze kerkdienst
Tellen onze goede werken mee?
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
Shalom!.
Thema voor vanavond is:
Pasen 24 april 2011 Ontmoeting in de tuin
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Verlang jij naar het eeuwige leven? Openbaring 22:6-21 verlangen geen optie maar opdracht.
Het Algemeen Kapittel : «Het is een topmoment van bezinning, van evaluatie en oriëntering bij het gezamelijk zoeken naar Gods wil». Het doel: « Bestuderen.
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Don Bosco Een biografische schets januari 1888 “Wij hebben het overlijden gemeld van den Italiaanschen priester, dom Bosco. Wij hebben.
Hebreeën 6 : 18 t/m 20 Hebreeën 4 : 14 t/m 16 Hebreeën 10 : 19 t/m 23
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
10 april 2014 Bodegraven 1. 2 Terugblik en overzicht (I) 1Korinthe 12 t/m 14: "de geestelijke uitingen" (12:1) spreken in tongen/talen: de laagste in.
17 augustus 2014 Den Haag 1. schrijver: Paulus geadresseerden: Kolossers > Kolosse 2.
Welkom.
HET KARAKTER VAN EEN LEIDER
31 augustus 2014 Zoetermeer 1. de vorige keer... Handelingen 20  Paulus' derde 'zendingsreis'  is op doorreis naar Jeruzalem  passeert Efeze (waar.
1 18 september 2014 Rijnsburg 18 september 2014 Rijnsburg.
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
Ik wil jou van harte dienen
Met foto’s en gedichten.
Strijd tegen de zonde?.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
 Heiliging, Reiniging & Bevrijding Zijn we nog slaaf van de zonde?
? ! Gods gerechtigheid... 1.
De gezouten waarheid.
WOORD Het WOORD is vlees geworden en het heeft onder ons gewoond en wij hebben zijn heerlijkheid aanschouwd, een heerlijkheid als van de eniggeborene.
Numeri 14.
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
Transcript van de presentatie:

15 november november maart maart 1908 Maddalena Caterina Morano FMA

Maddalena Caterina Morano werd geboren in Chieri, provincie van Torino, op 15 November 1847.

. Toen ze 8 jaar was verloor ze haar vader Francesco en begon toen haar moeder te helpen. Dank zij haar nonkel priester hernam zij haar studies. Haar leerkracht benoemde haar tot hulp van de kleinsten.

Ondertussen ontmoet ze voor de eerste keer don Bosco, die op doortocht is in Buttigliera d’Asti. Maddalena is gericht op het onderwijs, en op 17 jaar behaalt zij het diploma van onderwijzeres.

Op 19 jaar begint zij te onderwijzen in Montaldo Torinese: zij zal dit doen met veel toewijding en deskundigheid gedurende 14 jaar, en zo respect en waardering afdwingt van heel het dorp. Maddalena volgt de raad van haar geestelijke begeleider en, na een huis gekocht te hebben van haar moeder, met haar spaarcenten, gaat ze spreken met don Bosco, die haar verwijst naar Mornese, waar Madre Mazzarello haar feestelijk ontvangt.

Onmiddellijk mag ze beginnen te ondewijzen. In 1880 wijdt zij zich aan God toe door haar eeuwige geloften, en vraagt aan de Heer de genade “om in leven te blijven tot ze de maat van heiligheid heeft bereikt". In 1881, op aanvraag van de aartsbisschop van Catania, werd Maddalena gezonden naar, Trecastagni,waar reeds drie leerkrachten onderwezen en waar zij de directie op zich nam.

Gedurende 4 jaar zal zij dirigeren, onderwijzen, wassen, koken en catechiste zijn, maar vooral getuige, zodanig dat de jongeren komen aankloppen: “Wij willen zijn zoals jij!". Na een jaar tussenrijd inTorino, waar ze het huis FMA van Valdocco leidt wordt ze teruggestuurd naar Sicilië als visitatrice, directrice en novicenmeesteres.

Zij heeft als opdracht nieuwe gemeenschappen te stichten en heilige zusters te vormen. Met altijd “één blik op aarde en tien naar de hemel", zij opent scholen, oratoria, internaten en werkplaatsen in alle hoeken van het eiland.

Aangetrokken door haar apostolische ijver en het gemeenschapsklimaat duiken er vele roepingen op. Haar veelzijdig apostolaat is door de bisschoppen gewaardeerd en aangemoedigd.

In Catania wordt haar het volledige werk van de catechese toevertrouwd, het stichten van nieuwe oratoria en het Instituut van de Pedagogische Accademie. Ze had zeer veel godsvrucht voor sint Jozef en en Maria Hulp, die haar begeleidden bij de nieuwe stichtingen. Het lukte haar ook om trouw het carisma van Don Bosco en het Preventief Systeem door te geven.

. Ondermijnd door een tumorale aandoening, sterft zr. Morano in Catania op 26 maart Aan haar dood, in 1908, waren er in Sicilië 18 huizen, 142 zusters, 20 novicen, 9 postulanten.

In dezelfde stad waar ze was gestorven, heeft Johannes Paulus II haar zalig verklaard op 5 novembre Haar stoffelijk overschot wordt vereerd in Alì Terme (Catania).

Sr. Alba Vernazza