Duurzame ontwikkeling en transitiedenken. Wat kunnen we ermee?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Gent, scheppende stad Gent 2020 Stadscongres VGC 25 februari 2009.
Advertisements

Samenwerken binnen netwerken:
Ervaringen in samenwerking
Module B: De ‘Whole School Approach’
Binnen een VPG-setting
in de transitie naar een
Veranderingen bij ICT afdelingen, cultuur en processen Rosemarijn de Groot 18 januari 2012.
Ouders en Kinderen Centraal
Wie zijn we? –2006 opgericht op basis van de Wet verplichte beroepspensioenregeling –Stelt de inhoud van de pensioenregeling vast –Opdrachtgever van het.
Coaching, hefboom voor leiderschapsontwikkeling?
basisstrategieën van implementeren (1) bron: Pendlebury
Transitie-arena 3 juni 2010 To Simons. Maatschappelijke uitdagingen.
Strategie Arie Meulepas 9 & 10 nov
Rechtvaardige Transitie Enkele uitdagingen voor de vakbonden.
Uitdagingen voor het Vlaamse beleidsarrangement Milieu & Gezondheid t.g.v. de epistemologische verschuiving naar complexiteit PhD Kristien Stassen (HUB.
Het innovatiemodel van IMEC
Hoe dynamisch is ons kusttoerisme in tijden van klimaatverandering? Socio-economische veranderingen Workshop 14 oktober 2010 Beach Palace Hotel, Blankenberge.
Evaluatie van transitie-management als beleidsvorm
Samen grenzen verleggen voor elk talent
1 Advies ‘Waarheen met het lokaal woonbeleid’ Presentatie Studiedag VVSG 12 juni 2012.
1 Beleidsaanbevelingen SP2SP symposium 8 maart 2010.
Theo Wijnen en Ruud Bourmanne
John Vanacker administrateur-generaal OPZC Rekem
Veiligheid in het onderwijs Hans Boutellier BCN, Utrecht 20 maart 2014 Hans Boutellier BCN, Utrecht 20 maart 2014.
Frank Robben Administrateur-generaal Kruispuntbank Sociale Zekerheid en eHealth-platform Gedelegeerd bestuurder Smals vzw Sint-Pieterssteenweg 375 B-1040.
#MT1412 Management Tomorrow. #MT1412 Frank Robben.
Geen woorden maar daden!? Over het belang van een actieve seniorenraad
Kansen voor Samenwerken
John P. Kotter Harvard Business School
De vorming van lokaal gezondheidsbeleid Marjan Hoeijmakers Public Health Forum Debat 18 mei 2005.
Anders kijken naar zorgsignalen. Het is pas zorg als
Strategische samenwerking
Opschalen succesvolle innovaties in de zorg
Competentie Centrum Transities
Ondernemen(d) in het onderwijs
Samenwerking en toekomst Drechtsteden
Belang, rol en voordelen van een Europese koepel 11/02/
14 oktober 2009 – Elzenveld Antwerpen Hoger Instituut voor de Arbeid Leerpunten uit de praktijkvoorbeelden en de vragen die daaruit volgen voor het beleid.
Kennis ontwikkelen en delen in TechNetkringen Ruud Bolsius mei 2011 TechNet, TechniekTalent.nu 2011.
Deel anders, mijn organisatie
Veranderen: 2 verschillende benaderingen
WORKSHOP 1) Reflectie op legitimatie corporatiesector en 2) legitimatiescan 1) door Derk Loorbach (DRIFT) 2) door Paul Doevendans (Atrivé) en Derk Windhausen.
Honoursonderwijs in HBO
Doe je zeg! Via de ouderenraad? 21 november 2014 Veerle Baert.
Samen met ouders en jeugd!?
BEDENKINGEN BIJ DE VISIE VAN OUSMANE SY ROND DECENTRALISATIE Jean Bossuyt.
Het INK-managementmodel: inhoud, filosofie, toepassing
Straffe madammen… …werken bij een straffe overheid.
Collaborative Strategizing
Prototype kwartaalrapportage en dashboard
Transwadde ?.
High Performing Teams De Kunst van het Bewegen drs. Eric Slager.
Relatie tussen Architectuur en Beheer. Inleiding  Architectuur:  Inzicht in samenhang en beheersing van verandering;  Actuele problematiek  Architectuur.
Van samen beschrijven, inkopen naar allemaal gebruiken; de uitdaging op informatie. Samen: alleen als het ons uitkomt!? Theo Peters (KING)VIAG themadag.
Toezicht op governance: waar draait het om en paralellen tussen de mediasector en de financiële sector Wijnand Nuijts – Manager toezicht Governance Gedrag.
Steunpunt Duurzaam Materialenbeheer (SuMMa) Stuurgroep Vlaams Materialenprogramma Maarten Dubois 16 oktober 2012.
Vlaams Parlement, Brussel 10 december 2015 Onderzoeksresultaten en beleidsrelevantie.
Samenspel RvB en RvT moet professioneler: belang van diversiteit Rienk Goodijk Hoogleraar Governance in het semipublieke domein GITP/TiasNimbas Business.
Sturen van infrastructuren – de publieke waarde(n) van netwerken
Presentatie TRANSITIE Onze welvaart van morgen
Transitie management Opbouw en afbraak Ilonka Marselis – 2 november.
Presentatie TRANSITIE Onze welvaart van morgen
Presentatie TRANSITIE Onze welvaart van morgen
Erik Mathijs, KU Leuven Frank Nevens, VITO
Waarde(n)vol werk in uitvoering
Succes in samenwerken hoeft geen toeval te zijn
We hebben minder managers nodig en meer leiders.
Human Resources Accounting
Zero Accidents Netwerk Nederland Voorjaar 2014
Geen woorden maar daden!? Over het belang van een actieve seniorenraad
Transcript van de presentatie:

Duurzame ontwikkeling en transitiedenken. Wat kunnen we ermee? Erik Paredis Centrum voor Duurzame Ontwikkeling (UGent) http://www.cdo.UGent.be Open workshop Transitie, KAURI, Mechelen - 16 maart 2012

Opbouw De uitdaging waarvoor we staan Denken over transities En de praktijk van transitiemanagement?

1. De uitdaging waarvoor we staan

DO: goed leven binnen grenzen VS België Cuba Peru Aanzet tot operationalisering: kwaliteitsvol leven (HDI: welvaart, gezondheid, onderwijs) binnen de draagkracht van de aarde

Transities zijn onvermijdbaar geworden Wereldwijde maatschappelijke evoluties leiden autonoom tot diepgaande verandering draagkracht ontwikkeling instabiliteit Niet ‘of’ maar ‘op welke manier’ en ‘welk beeld’ Transitiewerk op een snijpunt: doorheen die turbulente ontwikkelingen structuren, instituties en handelen naar meer duurzaamheid oriënteren.

2. Denken over transities

Opbouw van transitietheorie Hoe krijg je greep op D.O. en D.O.-beleid? Concentreer je op socio-technische systemen en tracht die te verduurzamen Hoe? Door diepgaande veranderingen van de regimes van die systemen. M.a.w. de dominante structuren, praktijken, beleid, technologie, manieren van denken moeten radicaal wijzigen.

Dynamisch MLP Landschap Toenemende structurering van activiteiten in lokale praktijken Landschap Landschapsontwikkelingen oefenen druk uit op het regime Markten, gebruikersvoorkeuren Wetenschap Industrie Sociotechnisch regime Cultuur Beleid Technologie Het regime is dynamisch stabiel. De nieuwe configuratie breekt door, gebruikmakend van ‘windows of opportunity’. Niches Kleine netwerken van actoren steunen innovaties op basis van verwachtingen en visies. Belang van leerprocessen Tijd

Opbouw van transitietheorie Hoe krijg je greep op D.O. en D.O.-beleid? Concentreer je op socio-technische systemen en tracht die te verduurzamen Hoe? Door diepgaande veranderingen van de regimes van die systemen. M.a.w. de dominante structuren, praktijken, beleid, technologie, manieren van denken moeten wijzigen. Wanneer veranderen regimes? Er openen zich mogelijkheden als de druk vanuit het landschap sterk is, als de interne contradicties van het regime toenemen, als uitdagende niches aanwezig zijn.

Naar een transitie van het mobiliteitssysteem? Toenemende structurering van activiteiten in lokale praktijken Landschap Markten, gebruikersvoorkeuren Wetenschap Industrie Sociotechnisch regime Cultuur Beleid Technologie Niches Tijd

Opbouw van transitietheorie Hoe krijg je greep op D.O. en D.O.-beleid? Concentreer je op socio-technische systemen en tracht die te verduurzamen Hoe? Door diepgaande veranderingen van de regimes van die systemen. M.a.w. de dominante structuren, praktijken, beleid, technologie, manieren van denken moeten wijzigen. Wanneer veranderen regimes? Er openen zich mogelijkheden als de druk vanuit het landschap sterk is, als de interne contradicties van het regime toenemen, als uitdagende niches aanwezig zijn. Wat zijn de kenmerken van zo’n transities? Multi-level, -fase, -actor, - domein. Transities kenmerken zich door grote complexiteit en onzekerheid van ontwikkelingen. Kun je er dan toch sturing aan geven naar meer duurzaamheid? Door de kenmerken in 5. is sturing zonder meer niet mogelijk, maar vormen van beïnvloeding zijn wel mogelijk.

3. En de praktijk van transitiemanagement ?

Kenmerken transitie governance Uitgangspunten: de richting en de snelheid van een transitie beïnvloeden Basisstrategie: de druk op het regime verhogen, door contradicties bloot te leggen, landschapstrends te mobiliseren, niches te versterken Hoe? Niet enkel door top-downsturing, niet enkel door pure marktwerking Maar gecombineerd met opbouw van netwerken tussen overheid, voorlopers uit het regime en nichespelers Die vertrekken van een erkenning van hardnekkige problemen in het regime Probleemdenken trachten overstijgen door een lange termijn visie uit te werken voor het systeem, die als gezamenlijke agenda kan functioneren Praktijkexperimenten opzetten, niches versterken en opschalen Leerprocessen opzetten Aan het regime trachten sleutelen en veranderingen verankeren Dit vraagt ook een transitie van de overheid: beleidsintegratie, netwerking, co-creatie

Typeopbouw van TM 5. Werken aan het regime: bijsturen, verankeren Toenemende structurering van activiteiten in lokale praktijken Landschap 5. Werken aan het regime: bijsturen, verankeren Regime Systeem analyse 3. Transitiepaden 2. Toekomstvisie 4. Experimenten en projecten uittesten en leren over paden verandering op gang brengen Verdieping, verbreding, opschaling Niches Tiid

DuWoBo en Plan C: leren uit de praktijk Resultaten, maar ze vragen veel werk: Visie die tot uitbreiding van agenda’s leidt Visie die tot agendasetting leidt bij beleid en actoren Creëren van nieuwe netwerking Realiseren van experimenten die verder gaan dan het regime Om meer in rekening te brengen: Snel veranderende context vraagt denken over rol en positionering Onderschatting strategisch gedrag actoren Moeilijke inpassing in dominante overheidspraktijk Oude patronen veranderen traag, zeker buiten de perimeter van het TM-proces Beperkte ‘commitment’ van politiek en top administratie Lage prioriteit aan bewust leren

Enkele besluiten Transitieaanpak Kruispunt? We zitten op een moeilijk kruispunt in onze geschiedenis. Een heroriëntatie naar DO is noodzakelijk. Vanzelf zal dat niet gaan. Een transitie gaat in tegen gevestigde belangen en ingegroeide gewoontes. Transitieaanpak Biedt een verruimend denkkader Breekt discoursen en netwerken open, kan nieuwe praktijken stimuleren. Maar rol en invloed is sterk afhankelijk van samenspel tussen proces en context Het blijven politieke processen die te maken krijgen met vragen van macht, weerstand, legitimiteit, vertrouwen.

Meer informatie Website Steunpunt DO: www.steunpuntdo.be Paredis, E. (2009), Socio-technische systeeminnovaties en transities: van theoretische inzichten naar beleidsvertaling. Working paper n° 10. CDO/UGent: Steunpunt Duurzame Ontwikkeling Paredis, E. (2010), Naar een verdere onderbouwing van het Vlaamse beleid voor duurzaamheidstransities. Working paper n°19. CDO/UGent: Steunpunt Duurzame Ontwikkeling. Paredis E. (2011), Transition management as a form of policy innovation. A case study of Plan C, a process in sustainable materials management in Flanders. Working paper n°26. CDO/UGent: Steunpunt Duurzame Ontwikkeling. Paredis E. (in voorbereiding), Transitiemanagement voor wonen en bouwen. Ervaringen en context van het Vlaamse DuWoBo-proces. Working Paper. CDO/UGent: Steunpunt Duurzame Ontwikkeling. Websites Vlaamse processen DuWoBo: www.duwobo.be Plan C: www.plan-c.eu Nederland: www.ksinetwerk.nl: overzicht van onderzoeksresultaten van het belangrijkste onderzoeksnetwerk over transities Goed en toegankelijk boekje van Van der Hoeven http://www.ksinetwork.nl/files/KSI%20Boek%20juni%202010%20Diederik%20van%20der%20Hoeven.pdf www.transitiepraktijk.nl: bundeling van praktische inzichten over transitiewerk, gebaseerd op Nederlands onderzoek en praktijkervaring