Gebeuren er nog tekenen en wonderen?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
vijf broden en twee vissen
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
de genezing te Bethesda
2Koningen 7. wanneer: tijd van: waar: 8-ste eeuw voor Chr. Elisa Samaria, hoofdstad tienstammen-rijk.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Genesis 14: 18 En Melchisedek, de koning van Salem, bracht brood en wijn; hij nu was een priester van God, de Allerhoogste. 19 En hij zegende hem en.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
God en ons.
‘Met de Bijbel kun je alle kanten op…’ LEERMEESTER DER HEIDENEN 7 En ik ben daartoe als een verkondiger en een apostel gesteld – ik spreek waarheid en.
13 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Want gelijk het lichaam één is en vele leden heeft, en al de leden van het lichaam, hoe vele ook, een lichaam.
De school van Tyrannus Handelingen 19:1-12.
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
HOEZO BIDDEN?.
Zegen & vloek deel II.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
1 Begin van het Evangelie van Jezus Christus. 2 Gelijk geschreven staat bij de profeet Jesaja: Zie, Ik zend mijn bode voor uw aangezicht uit, die uw.
Bij het kolenvuur Johannes
Pasen & Pinksteren op één dag!
"Saulus, anders gezegd Paulus" Handelingen
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
1. 1 En Hij (=Jezus) kwam Jericho binnen en ging erdoor. 2.
Groot geloof 1.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
8 dec Zoetermeer 1. 1 Hetgeen was van den beginne, hetgeen wij gehoord hebben, hetgeen wij gezien hebben met onze eigen ogen, hetgeen wij aanschouwd.
De Ben Adam Psalm 8.
29 sept Zoetermeer. de vorige keer: twee ontmoetingen tussen Paulus en Jakobus beschreven in de Galaten-brief: 1)drie jaar na zijn roeping (1:19)
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
12...Wij immers zijn niet opgewassen tegen deze grote menigte die tegen ons is opgerukt, en wij weten niet, wat wij doen moeten, maar op U zijn onze.
1. Ha André, (...) verrassend en vooral hoopgevend. Kortom, na een periode van grote aarzeling spreekt deze benadering me erg aan. Waar ik echter ook.
1 19 sept 2013 Rijnsburg 19 sept 2013 Rijnsburg. 2 Lezen: Hebreeën 6:1-8 BELANGRIJK voor het verstaan van de Hebreeën-brief  de brief staat (oorspronkelijk)
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Marcus Marcus En toen Hij weder uit het gebied van Tyrus vertrokken was En Jezus ging vandaar en trok Zich terug naar de omgeving.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Verpakt.
Verbonden … Van boven bekeken
Galaten 1:11-12 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. Want ik heb het ook niet van.
1 Gen 37:3 En Israël (Jacob) had Jozef lief boven al zijn zonen, omdat hij hem een zoon des ouderdoms was; en hij maakte hem een pronkgewaad. 4 Toen zijn.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Hoe balanceert u op Gods weegschaal? U zou verbaasd kunnen staan!
Engelen.
Leviticus 15:25 Wanneer bij een vrouw lange tijd bloed vloeit … dan zal zij gedurende al de tijd dat zij vloeit, onrein zijn.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
Genade schenken 1.
10 april 2014 Bodegraven 1. 2 Terugblik en overzicht (I) 1Korinthe 12 t/m 14: "de geestelijke uitingen" (12:1) spreken in tongen/talen: de laagste in.
Verlangen naar licht.
31 augustus 2014 Zoetermeer 1. de vorige keer... Handelingen 20  Paulus' derde 'zendingsreis'  is op doorreis naar Jeruzalem  passeert Efeze (waar.
30 november 2014 Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Garderen. Lucas En Hij zeide tot hem: Wat staat in de wet geschreven? Hoe leest gij? = Jezus tot de wetgeleerde.
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
27 okt Zoetermeer 1. voorgeschiedenis  Paulus bezoekt de tempel (21:27)  'ontwijding van de heilige plaats' (21:28)  bijna vermoord (21:31) 
24 nov Zoetermeer 1. de context van Filippi
De Hebreeën-brief (6) donderdag 18 april 2013 vanaf Hebreeen 31.
15 december 2013 Rotterdam 1. Caesarea – een haven, een poort 2.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
26 oktober 2014 Zoetermeer deel 1. het (direct) voorafgaande in 'Openbaring'  19:11-21 verschijning van de Koning der koningen aan de volkeren  20:1-6.
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
17 En het overkwam mij, toen ik te Jeruzalem was teruggekeerd* en in de tempel aanbad, dat ik in zinsverrukking (lett. extase) geraakte… Handelingen.
De doop in de Heilige Geest
Curieuze Kinderen Basis Levens Vragen 1.Begin: Wat is onze oorsprong? 2.Betekenis: Waarom leef ik? 3.Bestemming: Waar gaan we heen? 4.Bewustheid: Hoe.
20 december 2015 Urk De wijzen uit het oosten. 2 Korinthe 5 16 Zo kennen wij dan van nu aan niemand naar het vlees. Indien wij al Christus naar het vlees.
Transcript van de presentatie:

Gebeuren er nog tekenen en wonderen? Deze vraag is niet dezelfde als Werkt God vandaag nog? Daniel 4:35 Romeinen 13:1 Matteus 6:11 Hebreeën 1:14 Jacabobus 1:5 Ja, alle bewoners der aarde worden als niets geacht; Hij doet naar zijn wil met het heer des hemels en de bewoners der aarde Ieder mens moet zich onderwerpen aan de overheden, die boven hem staan. Want er is geen overheid dan door God en die er zijn, zijn door God gesteld. Geef ons heden ons dagelijks brood Zijn zij niet allen dienende geesten, die uitgezonden worden ten dienste van hen, die het heil zullen beerven? Indien echter iemand van u in wijsheid te kort schiet, dan bidde hij God daarom, die aan allen geeft, eenvoudigweg en zonder verwijt; en zij zal hem gegeven worden.

Gebeuren er nog tekenen en wonderen? Deze vraag is niet dezelfde als Geneest God vandaag de dag nog? Jacobus 5:15 En het gelovige gebed zal de lijder gezond maken, en de Here zal hem oprichten.

Doet God vandaag de dag dingen die bovennatuurlijk zijn? Gebeuren er nog tekenen en wonderen? Deze vraag is niet dezelfde als Doet God vandaag de dag dingen die bovennatuurlijk zijn? 1 Koningen 18:41-45 en de wolk Filemon 15-16 and Onesimus’ reis naar Rome Ester and Ahasveros’ slapeloze nacht Vervolgens zeide Elia tot Achab: Ga, eet en drink, want daar is het geruis van een stortregen. Toen ging Achab heen om te eten en te drinken. Elia echter klom naar de hoogte van de Karmel, boog zich ter aarde en legde zijn aangezicht tussen zijn knieen. Daarop zeide hij tot zijn knecht: Klim omhoog, zie uit naar de zeekant. Hij klom omhoog en zag uit, maar zeide: Er is niets. Daarop zeide hij: Ga weer. Tot zevenmaal toe. Bij de zevende maal nu zeide hij: Zie, een wolkje als eens mans hand stijgt op uit de zee. Toen zeide hij: Ga heen, zeg aan Achab: Span in en daal af, laat de stortregen u niet ophouden. Toen, in een oogwenk, werd de hemel zwart van wolken en wind, en viel er een zware stortregen. Daarop reed Achab weg en ging naar Jizreel. In diezelfde nacht was de slaap van de koning geweken. Toen beval hij het gedenkboek, de kronieken, te brengen, en zij werden de koning voorgelezen. En toen men geschreven vond wat Mordekai aan het licht had gebracht over Bigtan en Teres, twee hovelingen des konings, die tot de dorpelwachters behoorden, dat zij getracht hadden de hand aan koning Ahasveros te slaan, zeide de koning: Welke eer en onderscheiding is daarvoor aan Mordekai bewezen? En de dienstdoende hovelingen des konings antwoordden: Hem is niets bewezen. Want hij is misschien wel daarom een tijdlang weg geweest, opdat gij hem voorgoed zoudt terughebben, nu niet meer als slaaf, maar als meer dan slaaf, als een geliefde broeder, in hoge mate voor mij, hoeveel te meer dan voor u, zowel in het vlees als in de Here. HOE?

Gebeuren er nog tekenen en wonderen? Dit is de vraag Doet God vandaag de dag dingen die laten zien (dmv tekenen) Dat iemands zijn boodschapper is of dat een bepaald woord van Hem komt? Johannes 9:6-7 Na dit gezegd te hebben, spuwde Hij op de grond en maakte slijk van dit speeksel en Hij legde hem het slijk op de ogen, en zeide tot hem: Ga heen, was u in het badwater Siloam, hetgeen vertaald wordt door: uitgezonden. Hij dan ging heen, wies zich en kwam ziende terug.

Gebeuren er nog tekenen en wonderen? Tekenen van God laten Goddelijk gezag zien Jezus’ gezag… Handelingen 2:22 Mannen van Israel, hoort deze woorden: Jezus, de Nazoreeer, een man u van Godswege aangewezen door krachten, wonderen en tekenen, die God door Hem in uw midden verricht heeft, zoals gij zelf weet,

Gebeuren er nog tekenen en wonderen? Tekenen van God laten Goddelijk gezag zien Jezus’ gezag… Nadat Jezus de tempel de eerste keer gereinigd had… Johannes 2:18 De Joden dan antwoordden en zeiden tot Hem: Welk teken toont Gij ons, dat Gij dit moogt doen?

Gebeuren er nog tekenen en wonderen? Tekenen van God laten Goddelijk gezag zien Jezus’ gezag… Johannes 6:14 Toen dan de mensen zagen, welk teken Hij verricht had, zeiden zij: Deze is waarlijk de profeet, die in de wereld komen zou.

Gebeuren er nog tekenen en wonderen? Tekenen van God laten Goddelijk gezag zien Jezus’ gezag… Johannes 3:2 deze kwam des nachts tot Hem en zeide tot Hem: Rabbi, wij weten, dat Gij van God gekomen zijt als leraar; want niemand kan die tekenen doen, welke Gij doet, tenzij God met Hem is.

Gebeuren er nog tekenen en wonderen? Tekenen van God laten Goddelijk gezag zien Gezag van de apostelen… Handelingen 19:11-12 En God deed buitengewone krachten door de handen van Paulus, zodat ook zweetdoeken of gordeldoeken van zijn lichaam aan de zieken gebracht werden en hun kwalen van hen weken en de boze geesten uitvoeren.

Gebeuren er nog tekenen en wonderen? Tekenen van God laten Goddelijk gezag zien Gezag van de apostelen… 2 Korinthiërs 12:12 De tekenen van een apostel zijn bij u verricht met alle volharding, door tekenen, wonderen en krachten.

Gebeuren er nog tekenen en wonderen? Tekenen van God laten Goddelijk gezag zien Gezag van de apostelen… Romeinen 15:18-19 Want ik zal het niet wagen van iets anders te spreken dan van hetgeen Christus door mij bewerkt heeft, om heidenen tot gehoorzaamheid te brengen door woord en daad, door kracht van tekenen en wonderen, door de kracht des Geestes. Zo heb ik, van Jeruzalem uit rondreizende tot Illyrie toe, de prediking van het Evangelie van Christus volbracht.

Gebeuren er nog tekenen en wonderen? Tekenen van God laten Goddelijk gezag zien Gezag van de apostelen… Handelingen 5:12-13 En door de handen der apostelen geschiedden vele tekenen en wonderen onder het volk; en zij waren allen eendrachtig bijeen in de zuilengang van Salomo. Doch van de anderen durfde niemand zich bij hen aansluiten, maar het volk stelde hen hoog.

Gebeuren er nog tekenen en wonderen? Tekenen van God laten Goddelijk gezag zien en het gezag van de profeten … Handelingen 14:3 Zij verkeerden daar dan geruime tijd, vrijmoedig sprekende in vertrouwen op de Here, die getuigenis gaf aan het woord zijner genade en tekenen en wonderen door hun handen deed geschieden. Een profeet was iemand die een woord van God sprak

Gebeuren er nog tekenen en wonderen? Tekenen van God laten Goddelijk gezag zien en het gezag van de profeten … Handelingen 8:6 En toen de scharen Filippus hoorden en tekenen zagen, die hij deed, hielden zij zich eenparig aan hetgeen door hem gezegd werd.

Gebeuren er nog tekenen en wonderen? Tekenen van God laten Goddelijk gezag zien en het gezag van de profeten … 1 Korintiërs 14:3 Derhalve zijn de tongen een teken niet voor hen, die geloven, maar voor de ongelovigen

Gebeuren er nog tekenen en wonderen? Tekenen van God laten Goddelijk gezag zien Hebreeën 2:3-4 hoe zullen wij dan ontkomen, indien wij geen ernst maken met zulk een heil, dat allereerst verkondigd is door de Here, en door hen, die het gehoord hebben, op betrouwbare wijze ons is overgeleverd, terwijl ook God getuigenis daaraan geeft door tekenen en wonderen en velerlei krachten en door de Heilige Geest toe te delen naar zijn wil.

Gebeuren er nog tekenen en wonderen? Tekenen van God laten Goddelijk gezag zien HET GESCHREVEN WOORD DIENT HETZELFDE DOEL VOOR ONS Johannes 20:30-31 Jezus heeft nog wel vele andere tekenen voor de ogen zijner discipelen gedaan, die niet beschreven zijn in dit boek, maar deze zijn geschreven, opdat gij gelooft, dat Jezus is de Christus, de Zoon van God, en opdat gij, gelovende, het leven hebt in zijn naam.

Gebeuren er nog tekenen en wonderen? TWEE FEITEN wijzen op HET EINDE van zulke tekenen… Wijze Handelingen 8:18 En toen Simon zag, dat door de handoplegging der apostelen de Geest werd gegeven, bood hij hun geld aan Joh 20:31 maar deze zijn geschreven, opdat gij gelooft, dat Jezus is de Christus … Doel 1 Korintiërs 13:10 Doch, als het volmaakte komt, zal het onvolkomene afgedaan hebben.

Gebeuren er nog tekenen en wonderen? HET GEVAAR VAN HET VOLGEN VAN VALSE TEKENEN… 2 Tessalonissenzen 2:9-12 Daarentegen is diens komst naar de werking des satans met allerlei krachten tekenen en bedrieglijke wonderen, en met allerlei verlokkende ongerechtigheid, voor hen, die verloren gaan, omdat zij de liefde tot de waarheid niet aanvaard hebben, waardoor zij hadden kunnen behouden worden. En daarom zendt God hun een dwaling, die bewerkt, dat zij de leugen geloven, opdat allen worden geoordeeld, die de waarheid niet geloofd hebben, doch een welgevallen hebben gehad in de ongerechtigheid. WE ZOUDEN ONZE EIGEN BEGEERTEN VOLGEN

Gebeuren er nog tekenen en wonderen? HET GEVAAR VAN HET VOLGEN VAN VALSE TEKENEN… Spreuken 14:12 Soms schijnt een weg iemand recht, maar het einde daarvan voert naar de dood. WE ZOUDEN ONZE EIGEN BEGEERTEN VOLGEN

Gebeuren er nog tekenen en wonderen? Tekenen van God waren niet altijd wonderen Lukas 2:12 En dit zij u het teken: Gij zult een kind vinden in doeken gewikkeld en liggende in een kribbe.