Probleem…… Kast vol met DVD films….. En een kapotte DVD speler.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Media Player en Video files Paul de Vries Lumière technische avond.
Advertisements

Presentatie Clubmiddag 16 december 2008
Deze presentatie wordt u
Overdracht (grote) bestanden
Converteren met Edius 5 naar Blu ray mpeg -2
WORKSHOP. EEN CPU MAKEN VAN UW COMPUTER. Dinsdag 05 / 04 / Door; Tom Roef, bestuurslid. Sodipa Computerclub.
LRP PASTORALE EENHEID release 2.1 Koos Willemse.
Presentatie Clubmiddag December 2010
Avchd converteren met edius 5 HQ DV mpeg 2 Mario Somers1 Converteren met Edius 5 HQ DV mpeg 2 voor weergave op Blu ray Wanneer we DV beelden willen weergeven.
De basis: Windows Movie Maker Haal versie 2 binnen Het klassieke taakvenster: importeren, bewerken, opslaan. Voorstelling van enkele montageprogramma’s.
Migratie van XP naar Windows 7 16 maart Wanneer is er sprake van migratie ? Migratie van XP naar Windows 7 • Aankoop nieuwe computer met Windows.
Avchd converteren met edius 5 door Mario Somers Converteren met Edius 5 naar AVCHD.
Gratis software Overzicht prijzen standaard software  Windows 7 Home Edition Nl: € 199,90  MS-Office 2010 Home & Student (PROMO): € 119,90  Photoshop.
Video Verwerking Movie Maker
Hoera! De Computer doet het weer!
Van DVD naar Pocket-PC Met Gordian Knot Of Moviejack 2.
Netwerken. Wat is een netwerk? Je spreekt van een netwerk van zodra twee of meer computers met elkaar verbonden zijn. Je kan thuis een klein netwerkje.
Opdracht 11  Ik heb de communicatiemiddelen DVD en VHS genomen.
Workshop harde schijf indelen
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
De PC bestaat uit Systeemkast Monitor of beeldscherm
Project week 1 Foto’s van reclame onderweg
Backuppen ErvaringenHoeWaarom Door Kick de Wolff.
CJBONLINE.NL pc-hulp Organisatie Computer & Windows (Uitgangspunt is Windows-XP SP2/feb2006)
Het verleden en de toekomst van muziek.
Virtuele DVD (CD) speler
Uw oude video films van PC naar DVD.
Onderzoek 1: Enquête Gemaakt door Mike, Dylano, Iheb en Brain.
Peer To Peer file sharing Koen Houben HI1F. Wat is p2p file sharing Bij peer to peer file sharing komt het erop neer dat je bestanden kan uitwisselen.
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW Creatief.
Muziek downloaden PVGE Computerclub 5 JANUARI 2012.
HET CURRICULUM VITAE = VISTEKAARTJE NUMMER 2
Wat is dat eigenlijk.  Bij een normale setup wordt van de gebruiker interactie gevraagd.  Moet het een volledige setup zijn, of mogen er delen worden.
Backup & Recovery Windows 2003 Server Onderhoud en Beheer Netwerken 4.
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW Creatief.
Rabobank Vlietstreek-Zoetermeer Sponsor v/h SeniorWeb 2 Stichting SeniorWeb Zoetermeer Basiscursus Windows Vista Uw docenten zijn:  Peter Blansjaar 
SPAM SPAM. Heeft u veel SPAM? Kan uw provider het niet tegenhouden?
Presentatie Het BIOS (wat is dat) Rondkijken in het BIOS
Hulp op afstand Presentatie door Kick de Wolff Hulp op afstand Hulp op afstand Hoe kom ik van mijn SPAM af (afhankelijk van de beschikbare tijd) Hoe kom.
Oudere software op een nieuwe PC De andere manier is het gebruik van virtual p.c. Het gebruik van virtual pc heeft als voor/nadeel het standaard operatings-
Lagoonia.
Quiz Start.
Mediales 1 Overdragers van informatie. Bijvoorbeeld internet, televisie, krant, tijdschrift.
Hoe wordt de verbinding thuis gemaakt
Docentendag Intelligente Systemen dr.ir. Michael Franssen Faculteit Wiskunde & Informatica Software Engineering & Technology.
Algemene IT-kennis I Het overzicht van de leerstof voor het eerste schoolexamen.
MIDI Wat is het? En wat kan je er mee?. Wat het is. MIDI staat voor Musical Instrument Digital Interface. Het is een bestandsformaat dat als het ware.
Opslag Formaten.
Back-up 9 januari Back-up Wat is een back-up en waarom “back-uppen”? Wat is een back-up? Een back-up van gegevens/bestanden is een kopie van deze.
Seminarie Software Open Bestandsformaten Open Versus Gesloten Software.
Stage: Basisschool de Klingerberg
Het verhaal Bella Swan is altijd anders geweest. Ze doet geen enkele moeite om zich aan te passen aan wat de populaire kliek op school dicteert. Wanneer.
Phone Challenge Workshop Mbo niveau l Jouw telefoonkosten l Film ‘Een dag vol data’ l Dataquiz l Abonnementen vergelijken l De Mobiel Profiel.
ISO bestand branden op CD of DVD
1 Phone Challenge Workshop 2015 Niveau 1+2 mbo. Introductie.
Wat is een backup? Een back-up is een reservekopie van gegevens die zich op een gegevensdrager (bv. de harde schijf) bevinden.
Windows niet meer naar huis laten bellen Hoe kunnen we beletten dat windows10 alles gaat verklikken aan grote broer thuis.
Opdracht 4 Video invoegen Gebruik deze presentatie om de opdracht te maken en zet hier je naam:.
WAT IS ER NIET BEHANDELD IN Van BIOS naar UEFI, een zegening of een vloek. WAT IS ER NIET BESPROKEN IN Hoe ziet er een harde schijf uit, de indeling. EN.
Media Players, muziek rippen, CD`s branden, en muziek downloaden woensdag 20 januari 2016.
Windows key uitlezen Op welke manier kunnen we de windows key uitlezen
Systeem Back-up Bedenkingen over de soorten back-up. Naar waar kunnen we een back-up maken. Hoe maken we een systeem back-up en waarom op die manier. Back-up.
Anton van den Noort1 FOTOSHOWS MAKEN HCC DEVENTER.
Wat is een Back-up Wat is synchroniseren Wat is een kopie maken Vragen vooraf.
EiD lezer en windows 10 Met de browser Edge. Windows 10 en Edge browser  Wie straks zijn belasting wil invullen via Taks On Web en dit wil doen via zijn.
Drivers Wat is het Wat doet het Waar komen ze vandaan.
Smartphone via PC bedienen
E-Boeken van binnen Of wat zit er in een epub
Het postkantoor van windows
Daar is heel veel mee mogelijk
Transcript van de presentatie:

Probleem…… Kast vol met DVD films….. En een kapotte DVD speler

 Moderne TV met ingebouwde mediaspeler  Oudere TV met aparte mediaspeler  PC als mediaspeler  Deze spelers kunnen film afspelen van • USB stick • SD kaart • Interne en/of externe harde schijf • Intern netwerk.. Dus vanaf PC ook in dit netwerk • Verbinding met internet  (Niet alle mediaspelers kunnen al deze mogelijkheden aan, maar meestal toch meerdere)

 De meeste kunnen een grote variëteit van film formaten aan.  Er zijn er die het oude DVD formaat aankunnen, maar er zijn er ook die dit formeel weigeren, of ze kunnen het VOB en IFO formaat aan. Dit komt er op neer dat de film moet worden opgestart door de juiste interne file te starten.

Video_TS.IFO is het startpunt van een DVD. Hiermee wordt het menu systeem van de DVD opgestart. De aparte.VOB files kunnen ook opgestart worden, maar deze bevatten de film of een deel van de film. Start

 Aangezien we dus onze DVD film van op een ander medium willen spelen, zullen we dus eerst de DVD moeten inlezen op PC en bewerken naar een of ander formaat  Hier is de lijst bijna eindeloos • Origineel DVD formaat (maar dan op harde schijf) • Divx4, 5, 6, AVI, MPEG1 2 4, H.264 • RealMedia, WMA, WMV9, Xvid • MKV …… enz…

 Als we zeker zijn dat onze mediaspeler het DVD formaat aankan, dan kunnen we de DVD rippen naar het originele formaat. Hier kunnen we kiezen tussen • de originele grote (dus eigenlijk een gewone copy) • omzetten naar een iets kleiner formaat en eventueel wegnemen van trailers, reclame, geluid en ondertittels in ongebruikte talen.  Voor deze opdracht bestaan er een hele rij van programma’s

 De lijst bevat er maar een paar, omdat volledigheid zinloos is • DVDFab • DVD Shrinker • AnyDVD • AVS Video converter • GilSoft Video Convertor • ImToo DVD Ripper Ultimate • Roxio DVD Copy • Enz.. Enz.. Enz..

 Als we 1 op 1 blijven, dan gebeurd er eigenlijk niets. We maken een kopie van de gekozen items (met trailers…of zonder… alles van geluid en ondertitels of slechts enkele….). De software probeert niet om naar een bepaald formaat te mikken. Er wordt dus een nieuwe DVD formaat aangemaakt volgens de keuze die we gemaakt hebben.  Als we naar een bepaald DVD formaat willen gaan (meestal naar een RW- DVD van 4.7 giga) dan moet er meestal een “shrink” gedaan worden.  Hier zijn weer 2 methoden voor 1. Een volledige hercodering van het filmmateriaal… Dit is tijdrovend 2. Uit het bestaande filmmateriaal data verwijderen. Dit is de methode die door de meeste programma’s wordt gebruikt. Dit gaat relatief snel, en als de verkleining binnen grenzen van +/- 10% a 15% blijft dan blijft de kwaliteit ongeveer zoals het origineel.

 We willen naar een formaat gaan dat onze media speler aan kan, zoals.AVI.MKV enz.. enz..  Deze methode kan ook door zeer veel programma’s worden gedaan. Meestal door dezelfde als methode 1.  MAAR….

 Deze methode komt neer op een volledige hercodering van het bestaande filmmateriaal. Bij de meeste programma’s kan er ook worden gekozen wat er wordt meegenomen (weer dat verhaal van trailers enz..) • Dit is dus redelijk tijdrovend. • Er gaat altijd kwaliteit verloren • De gebruiker moet meestal zelf de optimale instellingen zoeken, wat niet altijd bij de 1 e poging lukt.  MAAR…. (2 e maar dus)

 Er is 1 programma (heb er maar 1 gevonden) waar ze hebben begrepen wat er eigenlijk gevraagd wordt.  De gebruiker wil ipv. DVD formaat een ander formaat (in dit geval geen keuze…) MKV  Het mag snel gaan  Hercodering wordt niet gevraagd, want dat geeft verlies  De grote van de file speelt niet veel rol, want we willen de film van een stickje of harde schijf op onze mediaspeler afspelen

 MKV is een container formaat ontworpen in de amateur wereld  Er rust geen copy recht op.. Iedereen mag dit formaat vrij gebruiken.  Daarom kan zowat elke mediaspeler dit formaat aan en verdringt dit formaat de formaten waar een licentie op rust.  Het is een container waar zowat alles in kan worden gestopt.  DUS… waarom goed filmmateriaal in MPEG2 (uit een DVD) omvormen. Dit past rechtstreeks in een MKV inclusief meerdere klanksporen en ondertitels.  1 restrictie… 1 MKV kan slechts 1 film bevatten. Dus een DVD waar meerdere afleveringen opstaan van een serie wordt omgezet naar enkele MKV files.

 Vertrekt van een • DVD speler • DVD files op harde schijf • DVD in ISO formaat  Laat een keuze maken welke film’s er moeten worden omgezet en met welk geluid en ondertitels  Instellingen voor het MKV formaat kunnen niet worden gemaakt  Start…. En na +/- 5 min is de DVD naar MKV klaar  Dat er geen herconverteren wordt gedaan is te zien aan het CPU verbruik…. Tijdens het maken van de MKV is het verbruik slecht 4 a 5%  Dus er gebeurd enkel een kopie van de gevraagde streams.  Film kwaliteit is zoals DVD is.