Als vreemdeling op weg naar Huis

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

1 15 mei 2014 Rijnsburg 15 mei 2014 Rijnsburg. 2 Hebreeën Door het geloof heeft ook Sara kracht ontvangen om moeder te worden, en dat ondanks haar.
Praktisch dienstbetoon
Handelingen 7: 44 De tent der getuigenis hadden onze vaderen in de woestijn, zoals Hij het geboden had, die tot Mozes zeide, dat hij haar moest maken naar.
Welkom.
2Koningen 7. wanneer: tijd van: waar: 8-ste eeuw voor Chr. Elisa Samaria, hoofdstad tienstammen-rijk.
1 Corinthiërs 3:10-15 de bema van God en Christus: Beoordeling van de werken van de gelovigen van het lichaam van Christus.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Davids gouden geheim Wanneer ben je tevreden? Waar vind je je geluk? Wanneer voel je je veilig?
‘Toegang ...’.
HEER, U bent mijn lamp en mijn luchter,
En nadat Hij dit gesproken had, werd Hij opgenomen, terwijl zij het zagen, en een wolk onttrok Hem aan hun ogen. Handelingen 1.
Paulus en Israël Romeinen steen des aanstoots, rots van ergernis Rom.9:33.
Troost voor het hart 2 Corinthiërs 1:1-12. Paulus – apostel van Christus Jezus - door de wil van God.
HOEZO BIDDEN?.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
Romeinen Denken en Dienen. En verder zegt Jesaja 11: De wortel van Isaï zal er zijn en Hij die opstaat om heerschappij te voeren over de heidenen,
Romeinen 15:23-28 Plannen van Paulus.
Pasen & Gilgal 1.
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
"Saulus, anders gezegd Paulus" Handelingen
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
Efeze Toen nu de zeven dagen nagenoeg om waren, zagen de Joden uit Asia hem (= Paulus) in de tempel, en brachten al het volk in opschudding.
18 mei 2014 Rotterdam. mime mimiek imitatie 1Korinthe 11 1 NAVOLGERS 1 Wordt mijn NAVOLGERS, gelijk ook ik Christus navolg.
De charismatische beweging is een beweging in het christendom die wordt gekenmerkt door een grote nadruk op persoonlijk geloof, en de ervaring hiervan,
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Engelen.
Verlangens van God.
Jesaja 62:6,7 6. Op uw muren, Jeruzalem, heb Ik wachters aangesteld. Nooit zullen zij zwijgen, heel de dag en heel de nacht niet. U die het volk aan.
God Vertrouwen is Jezus kennen
‘Als u iets kunt doen, heb dan medelijden met ons en help ons
Romeinen Denken en Dienen.
1 2 oktober 2014 Rijnsburg 2 oktober 2014 Rijnsburg.
1 18 september 2014 Rijnsburg 18 september 2014 Rijnsburg.
BOODSCHAP zondag 14 september 2014
Introductie De Copernicaanse Revolutie. I. De revolutie van het Oude naar het Nieuwe Verbond. A. Het Oude Verbond Focus:jou, mij, de mens Karakter: doen,
Leven zoals past bij God
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Bodegraven. terugblik: de aard van het opstandingslichaam  korrel zaad > plant  aardse lichamen > hemellichamen  vergankelijk > onvergankelijk.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Preek Hebreeën 4:
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Paulus' brief aan de Kolossers (3).
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Numeri 14.
SMS bijbel-leesrooster Psalm 53:1-7. Voor de koorleider. Op: Machalat. Een leerdicht van David. De dwaas zegt in zijn hart: Er is geen God. Zij bedrijven.
De Hebreeën-brief (6) donderdag 18 april 2013 vanaf Hebreeen 31.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
De wapenrusting van God 4. ZITTEN & STAAN.
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
Gedachteniszondag 23 november 2014 Matteüs 5 vers 1-10 Gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel en zij zullen God.
Welkom op TOV!.
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
14 juni 2015 Maarn 1. Efeze 3 6 (het geheim van de Christus): de natiën zijn mede-lotbezitters, mede-ingelijfden en mede-deelhebbers van het beloofde.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Gemeente in Thessaloniki 1 Thessalonicenzen 1:1-10.
Toegewijd aan de Bijbel. Ezra 7:1 en 6 Later, tijdens de regering van Artaxerxes, de koning van Perzië, vertrok een zekere Ezra uit Babylonië. Hij was.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Heb de HEER lief met heel je leven – Deuteronomium 6 HEB JE HEER LIEF MET HEEL JE LEVEN Heb hem lief, met heel je leven. Hem alleen! Neem de jeugd mee.
1 op 1 met Jezus.
Transcript van de presentatie:

Als vreemdeling op weg naar Huis 1 Petrus 2: 11-12a staat centraal Waarom is de gelovige een vreemdeling? Een lijn door de Bijbel heen Petrus’ oproep aan vreemdelingen; heiliging en toewijding

Als vreemdeling op weg naar Huis Een lijn door de Bijbel heen Hebreeën 11: 8-9 en 13 (over de aartsvaders) Jozua 23: 1-8 (over Israel) Hebreeën 13: vers 12-14 (over de Here Jezus) 1 Petrus 2 vers 1-3 en 11-12 (voor de Gemeente, toen en nu)

Als vreemdeling op weg naar Huis Over de aartsvaders - Hebreeën 11:13 ‘Deze allen zijn in het geloof gestorven. Zij hebben de vervulling van de beloften niet verkregen, maar hebben die vanuit de verte gezien en geloofd en begroet, en zij hebben beleden dat zij vreemdelingen en bijwoners op aarde waren’

Als vreemdeling op weg naar Huis Over Israel - Jozua 23:7a en 8 ‘...zodat u zich niet inlaat met deze volken, deze hier, die bij u overgebleven zijn...’ ‘Maar u moet zich aan de HEERE, uw God, vasthouden, zoals u tot op deze dag gedaan hebt’

Als vreemdeling op weg naar Huis Over de Here Jezus - Hebreeën 13:13-14 ‘Laten wij dan naar Hem uitgaan buiten de legerplaats en Zijn smaad dragen’ ‘Want wij hebben hier geen blijvende stad, maar zoeken de toekomstige’

Als vreemdeling op weg naar Huis 1 Petrus 1:1a ‘Petrus, een apostel van Jezus Christus, aan de vreemdelingen ‘

Als vreemdeling op weg naar Huis 1 Petrus 2:11 - afstand nemen! ‘Geliefden, ik roep u op als bijwoners en vreemdelingen u te onthouden van de vleselijke begeerten, die strijd voeren tegen de ziel’

Als vreemdeling op weg naar Huis 1 Petrus 2:12a – oproep tot? ‘Houd uw levenswandel onder de heidenen goed (...)’ Levensstijl (2 voorbeelden): Nederigheid Liefde

Als vreemdeling op weg naar Huis Waarom leven als vreemdeling? Vanwege de prijs die Jezus betaald heeft, Hij is het Voorbeeld Het is een getuigenis in dit leven Biedt hoop op een heerlijke toekomst