Differentiëren naar leerwegen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Opwarmer : zoek de 5 verschillen
Advertisements

Voorblad 2: Watermerk Typ hier de titel. Legitimering 1919 School en kindertuinen wil de jeugd nader brengen tot de natuur en daardoor tot het leven zelf.
03/04/2017 Competenties beoordelen met GP Hoe doe ik het en hoe borg ik kwaliteit? Judith Gulikers, Educatie en competentiestudies, WUR.
Workshop: Opzetten van een praktijksituatie
Hoe organiseer ik een PvB?
Arrangementen Groen Proeven
Deadline week 8 •Alle producten moeten kant en klaar gepresenteerd worden •Tijdschriften in print en ingebonden •Films gemonteerd •Web applicaties online.
Examens landbouw 2009, 2010,… Gerard de Gier
Vervolgbijeenkomst 2 Procesfasering bij Leren Leren.
Op Sint-Montfort.
Programma Groen kompleet
het doorstroomrelevant beoordelen van het profielwerkstuk
Presentatie introductie BGL
Dalton middelen Op Daltonschool de Kleine Kapitein.
1.
Ik hou van Holland spel!.
Opbrengstgericht werken mbv peilingsactiviteiten
MEDMEC01 – Q1 – JAAR 1 THEMA: het creatieve proces MODULEWIJZER
Van, voor én door het onderwijs.
Van, voor én door het onderwijs.
Monitoring Groen Proeven : resultaten Judith Gulikers, Educatie en competentiestudies, WUR
Praktisch meten van competenties op BB-KB en GT niveau
SHL-competenties in beeld Studiedag Groen Proeven Amersfoort
Intakegesprekken voor Groen Proeven: een goede start is halve werk Judith Gulikers, Educatie en competentiestudies, WUR & Corry.
De verhouding tussen het cspe en Groen Proeven geglobaliseerd examenprogramma in het cspe 31 maart 2011 Maria van Kempen.
Hands On: leren binnen handbereik
Werken aan kwaliteit gl met de juiste instrumenten.
Waar staan we nu?.
Landbouwbreed Floracollege.
Efficiënt organiseren van competentiegericht beoordelen Workshop 4 Het Groene Leertraject Karin Elferink
Piet Dietvorst Clustermanager vmbo beroeps Cito
GKC-project Ruggengraat
Welkom bij 30 oktober 2008.
Aan de slag met competenties beoordelen
23 april 2009 Wellantcollege wisselt uit Eric de Bruin en Elise van Vliet.
zelfsturend portfolio-onderwijs:
Proeve van Bekwaamheid
Groen Proeven & leermiddelen van het
Workshop “Beoordelen”
Van, voor én door het onderwijs.
Webquest, een kwestie van gebruiken?
De SixPack Format en leerlijn onderzoeks- en informatievaardigheden
Project doorstromen in competentiegericht leren en opleiden VMBO MBO
Hoe is de vaststellingscommissie georganiseerd? Er is één centrale vaststellingscommissie. De vaststellingscommissie heeft een aantal benoemde leden. Iedere.
Waarom? Als je straks klaar bent met studeren ga je werken. Of je nou voor jezelf begint of in loondienst gaat, het is belangrijk om iets te doen.
DE NIEUWSGIERIGE KLEUTER IN DE SLOOPHOEK
Informatieavond vakkenpakketten Welkom In gesprek met de leerling Weet je al wat je na het VMBO wil gaan doen? Wat spreekt je hierin aan? Wat zijn je.
Het examen economie en ondernemen under construction Naar een ‘nieuw’ cspe Suzanne van der Horst Tom Erkens.
Ontwikkelen en publiceren van uniforme examenvereisten.
Managen analyseren 6 adviseren creëren organiseren begeleiden In kaart brengen Organisaties communicatieve r maken Iets doen ontstaan Mensen.
VAD bijeenkomst 1.2. Inhoud VAD bijeenkomst Welkom 2.Huishoudelijke mededelingen 3.Test kwalificatie dossier 4.Terugblik en bespreken thuisopdrachten.
Fotografie. Waarom deze werkplek Basis voor fotobewerking is een goede foto. Zelf in staat zijn om de functies aan te passen. Bewust die foto maken. Klantgericht.
Kerntaak 1 Openbaar Bestuur Harrie Rietman Giel Pollemans Docentendag Juridisch 16 januari 2015.
Informatieavond vakkenpakketten Welkom. Informatieavond vakkenpakketten Welkom.
LOB in het PTA van het VMBO
Informatieavond Leerwegkeuze Welkom
De profielvak-cspe’s 2017, , 2023 en later
Onderzoeken en Ontwerpen met Kunst
Doelen behalen met activiteiten
LOB Presenteer je stagebedrijf
Informatieavond Leerwegkeuze en advies Welkom
Doelen Leerlingen kunnen benoemen wat USP’s zijn Leerlingen gaan in groepsverband actief aan de slag met het de uitwerking van hun productconcept. Periode.
Plannen en optimaliseren
Informatie voor de scholingsgroepen Hogeschool Inholland
Toetsing Vakdidactiek 2.
Ondernemerschap Jullie zijn gestart aan het laatste studiejaar en met nog een paar maanden te gaan komt een diploma steeds dichterbij. Om dit diploma te.
Werkveldbijeenkomst Z&W 19 Juni 2018
Kennismakingsavond brugklas 2KT 2018 – 2019
Vakdidactiek EP 2 bijeenkomst 2
De pompunit.
Transcript van de presentatie:

Differentiëren naar leerwegen

Differentiëren naar leerwegen Filmpje ‘BIEDERMEIER voor de directeur’ * Tijd: 40 minuten, bloemen uitgezocht. * Welke leerling is een kader-, een basis-, of een G/T-leerling? Op welke manier is bij GroenProeven de differentiatie? Filmpje 2e keer: zie je wat je ziet? Beoordeling bij GroenProeven. Tips voor de opzet van een GroenProeve (m.b.t. differentiatie)

Rubrics CPS; vakdeskundigheid toepassen

Streefniveaus van verschillende leerwegen Basis : Ik voer het werk met verstand van zaken zelfstandig en op tijd uit. Kader : Ik werk zelfstandig aan meerdere opdrachten en heb deze op tijd af. Ik pas kennis toe en benoem nieuwe oplossingen om mijn werk nog beter te doen. Gemengde leerweg: Ik werk zelfstandig en geconcentreerd aan meerdere opdrachten en heb deze op tijd af. Bij mijn werk, in wisselende situaties pas ik kennis toe en benoem nieuwe oplossingen om mijn werk en van mijn teamleden nog beter te kunnen doen.

Kerntaken en werkprocessen bij deze proeve   Werkprocessen  1. Ontwerpen en maken van arrangementen en natuurlijke creaties De leerling maakt ondergronden klaar. De leerling bepaalt kleur, vorm en materiaalkeuze. De leerling ontwerpt basisarrangementen. 3. Verkopen en service verlenen 3.3 De leerling verpakt de producten.

Kerntaak 1: ontwerpen van bloemwerk Op BB-niveau Beslissen en activiteiten initiëren. De leerling overlegt welke bloemen er gebruikt mogen worden De leerling overlegt welke ondergrond er gebruikt mag worden Vakdeskundigheid toepassen. Het telefoongesprek volgens het lijstje voeren. Onder begeleiding en volgens het stappenplan een biedermeier maken met de aangegeven bloemen. Materialen en middelen inzetten. Het groen wordt door de leerling zelf gekozen, uit de beschikbare materialen. De leerling weet welke gereedschappen en hulpmaterialen hij nodig heeft en waar hij ze kan vinden.

Kerntaak 1: ontwerpen van bloemwerk Op KB niveau Beslissen en activiteiten initiëren. De leerling beslist zelf welke bloemen hij wil gebruiken en vraagt daarna goedkeuring. De leerling kiest zelf een passende ondergrond. Vakdeskundigheid toepassen. Het telefoongesprek volgens het lijstje voeren. En vragen naar specifieke wensen. De leerling weet hoe hij een biedermeier moet maken. Materialen en middelen inzetten. Het groen wordt door de leerling zelf gekozen, uit de beschikbare materialen. De leerling weet welke gereedschappen en hulpmaterialen hij nodig heeft en waar hij ze kan vinden.

Kerntaak 1: ontwerpen van bloemwerk Op GL niveau Beslissen en activiteiten initiëren. De leerling beslist zelf welke bloemen hij wil gebruiken en weet de prijzen van de bloemen door te berekenen. De leerling kiest zelf een passende ondergrond. Vakdeskundigheid toepassen. Het telefoongesprek voeren, vragen naar specifieke wensen en advies geven over de aanwezige materialen in de winkel. De leerling weet hoe hij een biedermeier moet maken. Materialen en middelen inzetten. Het groen wordt door de leerling zelf gekozen, uit de beschikbare materialen. De leerling weet welke gereedschappen en hulpmaterialen hij nodig heeft en waar hij ze kan vinden.

Beoordeling PvB Weging Hieronder vindt u per onderdeel van de PvB hoeveel punten de leerlingen maximaal kunnen halen als zij de werkzaamheden goed uitvoeren.   Werkvoorbereiding 10 punten Proces 40 punten Product 20 punten Reflectie 30 punten Totaal 100 punten Cesuur Omrekentabel: van puntentotaal naar cijfer (55 punten is 5,5)

Stappenplan PvB Kerntaken en werkprocessen PvB per leerweg bekijken. Beoordelingsindicatoren (rubrics) helder hebben bij de examinatoren. (wat is het streefniveau?) Authentieke praktijksituatie creëren. 4. Uitvoeren PvB. 5. Reflectiegesprekken voeren. 6. Beoordeling van kerntaak en werkproces in relatie tot de differentiatie.