De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ondernemerschap Jullie zijn gestart aan het laatste studiejaar en met nog een paar maanden te gaan komt een diploma steeds dichterbij. Om dit diploma te.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ondernemerschap Jullie zijn gestart aan het laatste studiejaar en met nog een paar maanden te gaan komt een diploma steeds dichterbij. Om dit diploma te."— Transcript van de presentatie:

1 Ondernemerschap Jullie zijn gestart aan het laatste studiejaar en met nog een paar maanden te gaan komt een diploma steeds dichterbij. Om dit diploma te behalen dient er echter wel nog heel wat werk verricht te worden. Voor de door jullie gekozen niveau 4 opleidingen geldt dat het opstellen van een ondernemersplan en het ontwikkelen van een ondernemende houding verplicht is. Voor de leerlingen Natuur & Vormgeving, Manager Bloembinden, Ondernemer dierverzorging geldt dat de laatste proeve van bekwaamheid bestaat uit het maken van een ondernemersplan. Voor de leerlingen van manager natuur & Recreatie geldt dat het maken van een ondernemersplan voorwaardelijk is aan het wel of niet mogen deelnemen aan de laatste proeve van bekwaamheid. Ondernemerschap is: Signaleren van kansen in de markt, zowel voor bestaande als nieuwe producten/diensten, ernaar handelen en daarbij risico's durven nemen.

2 Manager dierverzorging/ paardenhouderij
Specialist natuur en vormgeving Manager bloembinden 4.1 Ontwikkelt ondernemingsplan 1.1 Ontvangt opdracht voor arrangementen en decoraties 5.1 Ontwikkelt ondernemingsplan 4.2 Implementeert ondernemingsplan 1.2 Zoekt inspiratiebronnen 5.2 Implementeert ondernemingsplan 4.3 Innoveert onderneming 1.3 Ontwerpt arrangementen en decoraties 5.3 Innoveert onderneming 4.4 Stelt marketingmix vast 1.4 Bepaalt materialen en producten voor ontwerp 5.4 Stelt marketingmix vast 4.5 Onderhoudt externe contacten 1.5 Maakt arrangementen en decoraties 5.5 Onderhoudt externe contacten 4.6 Stelt financieel beleid op 2.4 Maakt en bewaakt planning 5.6 Stelt financieel beleid vast 4.7 Bewaakt financiële situatie en verantwoordt deze 3.1 Informeert opdrachtgevers en klanten 5.7 Bewaakt financiële situatie en verantwoordt deze 4.8 Koopt in 3.2 Adviseert opdrachtgevers en klanten 5.8 Beheert bedrijfsadministratie 4.9 Beheert bedrijfsadministratie 4.1 Start een onderneming 5.9 Voert personeelsbeleid 4.10 Voert personeelsbeleid 4.2 Maakt marktanalyse 5.10 Bepaalt en bewaakt beleid met betrekking tot kwaliteit, arbo, milieu en veiligheid. 4.11 Bepaalt en bewaakt beleid met betrekking tot kwaliteit, arbo, milieu en veiligheid 4.3 Bepaalt personeelsbehoefte 4.4 Bewaakt financiële situatie en verantwoordt deze 4.6 Acquireert 4.7 Stelt de verkoopprijs/tarief vast 4.8 Onderhoudt externe contacten

3 Lesindeling OD De lesindeling bij OD hebben we opgedeeld in 3 hoofdstukken zoals ze ook worden toegepast met de RABO startproof ondernemingsplan. Hoofdstuk 1: Persoonlijke kwaliteiten Hoofdstuk 2: Marketingplan Hoofdstuk 3: Financieel plan Jaarplanning per week en alle documenten op: maken.wikiwijs.nl/40296 Ondernemerschap is: Signaleren van kansen in de markt, zowel voor bestaande als nieuwe producten/diensten, ernaar handelen en daarbij risico's durven nemen.

4 Oefenen naar PVB: Om deze werkprocessen te oefenen gaan we de komende periode tijdens verschillende uren hiermee oefenen door middel van praktische opdrachten die gekoppeld zijn aan jullie basis startproof van de Rabobank. OD ondernemerschap Hier zullen jullie praktisch en ondernemend aan de slag gaan ten behoeve van het ondernemersplan. Ondernemen is niet alleen een goed plan op papier zetten, maar is ook jezelf je idee en het plan goed kunnen verkopen aan bij bijvoorbeeld, aandeelhouder of een bank. Ook zul je gemaakte keuzes in het plan dienen te verantwoorden en onderbouwen. En dien je je bewust te zijn van allerlei functies en rollen in een bedrijf. EC (economie) Tijdens de lessen economie van de heer Gorissen, Thissen of Castermans wordt er vooral ingezoomd op het onderdeel financiering en wordt de theoretische basis gelegd voor hoofdstuk 3 van het ondernemersplan. Ondernemerschap is: Signaleren van kansen in de markt, zowel voor bestaande als nieuwe producten/diensten, ernaar handelen en daarbij risico's durven nemen.

5 Afsluiting portfolio Voordat je de Proeve kan en mag starten zijn er een aantal beoordelingsmomenten waar jullie een GO/NO GO voor krijgen. Om uiteindelijk een advies af te geven om aan de PvB deel te nemen. Per hoofdstuk is er een beoordeling voor het GO/NO GO moment. H1 uitwerken en zelfpresentatie H2 uitwerken Presentatie voor raad van innovatie H3 doorrekening bedrijfsplan en toetsen financiering

6 Wat verwachten wij van jullie?
Een positieve inzet; Aanwezigheid; Creativiteit; Inbreng; Het kan voorkomen dat er zaken gepland worden buiten de OD- uren; Dus….. Een positieve instelling, want wij doen dit voor jullie!!! Ondernemerschap is: Signaleren van kansen in de markt, zowel voor bestaande als nieuwe producten/diensten, ernaar handelen en daarbij risico's durven nemen.

7 Wat kunnen jullie van ons verwachten
Input Klassikale begeleiding Individuele begeleiding Voorbereiding op de PvB en begeleiding bij idee vorming. Faciliteren van externe deskundige tijdens de voorbereiding en tijdens de PvB GEEN begeleiding door docenten tijdens PvB, wel facilitering van expertise door externen Ondernemerschap is: Signaleren van kansen in de markt, zowel voor bestaande als nieuwe producten/diensten, ernaar handelen en daarbij risico's durven nemen.


Download ppt "Ondernemerschap Jullie zijn gestart aan het laatste studiejaar en met nog een paar maanden te gaan komt een diploma steeds dichterbij. Om dit diploma te."

Verwante presentaties


Ads door Google