Woord van Leven Februari 2011.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Woord Van Leven Oktober
Advertisements

Woord van Leven April 2011 “Laat niet gebeuren wat Ik wil, maar wat U wilt.” Marcus 14,36.
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Woord Van Leven Mei 2008.
Woord van Leven Januari 2014.
Woord van Leven Februari 2009.
Tekst van Chiara Lubich 1949
Woord van Leven Maart 2013.
Woord van Leven Juli 2010 “Het is met het koninkrijk van de hemel als met een koopman die op zoek was naar mooie parels. Toen hij een uitzonderlijk waardevolle.
Woord van Leven Mei 2013.
Woord Van Leven April 2013 "Klaag niet over elkaar, broeders en zusters." Jakobus 5,9.
Woord van Leven September 2012.
Woord van Leven Oktober "Volg me." Matteüs 9,9 Matteüs 9,9 "Volg me." Matteüs 9,9 Matteüs 9,9.
Woord van Leven Augustus 2013.
Woord van Leven Februari 2013 “Wij weten dat we van de dood zijn overgegaan naar het leven omdat we elkaar liefhebben.” 1 Johannes 3,14.
Woord van Leven April 2014.
September 2013 Woord van Leven “We moeten niet liefhebben met de mond, met woorden, maar waarachtig, met daden.” 1 Johannes 3,18.
Woord van Leven Juli 2012 “Wie heeft zal nog meer krijgen, en het zal overvloedig zijn; maar wie niets heeft zal zelfs het laatste worden ontnomen.”
Woord van Leven Februari 2010.
Woord van Leven November 2009.
Woord van Leven Mei 2010.
Woord van Leven Mei 2011.
Woord van Leven Woord van Leven April 2012 April 2012.
Woord van Leven December 2011.
Woord Van Leven Maart 2014.
Godsdienst.
Woord van Leven Novermber 2011 “Wees dus waakzaam, want jullie weten niet op welke dag en op welk tijdstip hij komt.” Matteüs 25,13.
Woord van Leven December
Woord van Leven November 2012.
Woord van Leven December 2009 “Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede werken zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de.
Woord van Leven Woord van Leven Januari 2012 Januari 2012.
Woord van Leven Februari
Woord van Leven Januari 2013 “Overdenk eens goed wat het wil zeggen: ‘Barmhartigheid wil ik, geen offers’.” Matteüs 9,13.
Woord van Leven Juli 2011 Blijf wakker en bid dat jullie "Blijf wakker en bid dat jullie niet in beproeving komen; de geest is wel gewillig, maar het.
Woord van Leven December 2012 “Wie Hem ontvingen en in zijn naam geloven, heeft Hij het voorrecht gegeven om kinderen van God te worden” Johannes 1,12.
Woord van Leven September 2010 “Niet tot zevenmaal toe, zeg ik je, maar tot zeventig maal zeven.” Matteüs 18,22.
Woord van Leven Juni 2011 “U moet u niet aanpassen aan deze wereld, maar uw gezindheid vernieuwen. Zo zult u ontdekken wat God van u wil en wat goed.
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
Woord van Leven Augustus 2011.
December 2013 Woord van Leven "Moge de Heer uw liefde voor elkaar en ieder ander groter maken, zodat uw liefde even overvloedig wordt als onze liefde.
Woord van Leven Oktober 2012 “Als U het zegt, zal ik de netten uitwerpen.” Lucas 5,5.
Woord Van Leven Mei 2014 “Namens Christus vragen wij: laat u met God verzoenen.” 2 Korintiërs 5,20.
Juni 2013 Woord van Leven "Het is een blijk van Gods genade, wanneer u verdraagt wat u moet lijden voor uw goede daden." 1 Petrus 2,20.
Woord van Leven Oktober 2013.
Woord van Leven Oktober 2009.
Oktober 2014 Woord van Leven “Ik ben het brood dat leven geeft. Wie bij mij komt zal geen honger meer hebben, en wie in mij gelooft zal nooit meer dorst.
Woord van Leven Juni 2014.
Woord van Leven September 2011.
Zondag 23 oktober 2011 Doop van Roos Mirjam Klein
Woord van Leven Juni 2010.
Woord van Leven Juli 2014.
Chiara Lubich e P. Fabio Ciardi
Woord van Leven Augustus 2014.
Woord van Leven Woord van Leven Augustus 2012 Augustus 2012.
Het christendom: een dwangbuis? Welkom in de kerk
Woord van Leven November
Woord van Leven Maart 2015.
Woord van Leven Maart 2011.
September 2014 Woord van Leven “Aanvaard elkaar daarom ter ere van God, zoals Christus u heeft aanvaard.” Brief aan de Romeinen 15,7.
Woord van Leven November 2014.
Woord van Leven April 2015 “Ik ben voor iedereen wel íets geworden” (1 Cor 9, 22)
“Ga de weg van de liefde.”
Woord Van Leven November 2015 “Laat hen allen één zijn.” Johannes 17, 21 Commento di P. Fabio Ciardi OMI.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
“Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan.” Matteüs 25, 40 Woord.
Woord van Leven Februari 2016 “Zoals een moeder haar zoon troost, zo zal Ik jullie troosten.” Jesaja 66, 13.
“Houd moed: Ik heb de wereld overwonnen.” Johannes 16, 33
Woord van Leven Mensen van diverse godsdiensten voelen zich aangetrokken door de geest van broederschap die de Focolarebeweging kenmerkt. Men doet de ervaring.
“Zoals de Vader Mij heeft uitgezonden, zo zend Ik jullie uit.”
Woord van Leven Januari 2017
Transcript van de presentatie:

Woord van Leven Februari 2011

"Allen die door de Geest van God worden geleid, zijn kinderen van God." Romeinen 8,14

In deze tekst bezingt de apostel Paulus hoe mooi en hoe uniek het leven van een christen is. Het geeft een geweldige vrijheid. De doop en ons geloof in Jezus maken ons één met Hem. En door Hem hebben we zelfs toegang tot de Drie-eenheid.

Doordat we één geheel worden met Christus, kunnen we ook de vruchten ervaren van zijn Geest. Een van die vruchten is dat we kinderen van God worden.

‘Aangenomen kinderen’, zoals Paulus zegt, om ons kindschap te onderscheiden van het natuurlijk kindschap dat alleen toekomt aan Jezus, de Zoon van God.

Maar dat we kinderen van God zijn, moet je niet in juridische zin verstaan, alsof het gaat om zoiets als adoptie.

Nee, onze natuur verandert. We worden als het ware opnieuw geboren.

Heel ons leven wordt bezield door een nieuw principe, door een nieuwe geest, de Geest van God zelf.

"Allen die door de Geest van God worden geleid, zijn kinderen van God.“ Romeinen 8,14

Met deze tekst zegt Paulus ons iets over het leven als christen Met deze tekst zegt Paulus ons iets over het leven als christen. De Geest van Jezus brengt ons in een bepaald spanningsveld: in de spanning tussen ‘vlees’ en ‘geest’.

Onder ‘vlees’ verstaat Paulus de hele mens (ziel en lichaam) met al zijn kwetsbaarheid en egoïsme, voortdurend in gevecht met de wet van de liefde, de liefde die in ons hart is uitgegoten door de heilige Geest.

Wie door de Geest wordt geleid zal iedere dag opnieuw de strijd moeten aanbinden om alle verkeerde neigingen te overwinnen en te leven volgens het geloof.

Maar hoe ? Als we willen dat Gods Geest in ons werkzaam is, zullen we er zelf aan moeten meewerken. Paulus dacht hierbij vooral aan de zelfverloochening die nodig is om het egoïsme in al zijn vormen te overwinnen.

Want juist deze onthechting brengt ons tot leven Want juist deze onthechting brengt ons tot leven. Ieder ‘nee’ tegen ons egoïsme brengt nieuw licht voort. Iedere keer als we het mes zetten in verkeerde verlangens of gedachten maken we de weg vrij voor innerlijke vrede, vreugde, liefde, vrijheid.

Door onze zelfverloochening zetten we de deur open voor Gods Geest en kan Hij ons overladen met zijn gaven en ons leiden op onze levensweg.

"Allen die door de Geest van God worden geleid, zijn kinderen van God.“ Romeinen 8,14

Hoe kunnen we dit Woord omzetten in leven? Allereerst is het goed dat we ons er steeds meer van bewust worden dat Gods Geest in ons leeft. Diep van binnen dragen we een immense schat mee waarvan we de betekenis maar nauwelijks beseffen. We bezitten een geweldige rijkdom, die we maar zeer ten dele gebruiken.

Om zijn stem in ons te kunnen horen en die te volgen moeten we ‘nee’ durven zeggen tegen alles wat ingaat tegen de wil van God en ‘ja’ op alles wat Hij wil. ‘Nee’ zeggen tegen verleidingen en korte metten maken met de gedachten die daarbij opkomen.

‘Ja’ zeggen tegen de taken die God ons heeft toevertrouwd ‘Ja’ zeggen tegen de taken die God ons heeft toevertrouwd. ‘Ja’ als onze hulp of aandacht wordt gevraagd voor iemand die op onze weg komt. ‘Ja’ tegen de beproevingen en moeilijkheden die ons zouden kunnen afhouden om door te gaan op de weg van de liefde.

Wanneer we dat doen, leven we echt als christen Wanneer we dat doen, leven we echt als christen. Dan zal Gods Geest ons leiden en ons leven kleur geven, levenskracht, durf en helderheid.

Ook de mensen om ons heen zullen dan merken dat we niet alleen kinderen zijn van een menselijke familie, maar kinderen van God.

van God worden geleid, zijn kinderen van God." "Allen die door de Geest van God worden geleid, zijn kinderen van God." Romeinen 8,14 “Woord van Leven”, uitgegeven door de Focolarebeweging. Tekst van Chiara Lubich,”(1920-2008), geschreven in juni 2000 www.focolare.nl Grafica Anna Lollo in collaborazione con don Placido D’Omina (Sicilia, Italia) Questo PPS, in diverse lingue, è pubblicato su www.santuariosancalogero.org