Pledge schoonmaak Ik beloof mij in te zetten voor: • gewoon goed werk en leefbaar loon voor alle Europese werknemers, zeker aan de onderkant van de arbeidsmarkt,

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Social return in crisistijd
Advertisements

De Groene Heuvel “Hof van heden en de toekomst”. Schetsen voor de toekomst.
Deeltijd-WW in bouw en hout De regels, de kansen en de risico’s voor werknemers September 2009.
FNV SAMEN IN BEWEGING VOOR KOOPKRACHT EN ECHTE BANEN! 30 NOVEMBER IN DE JAARBEURS, UTRECHT 1.
Duurzame ontwikkeling Voorontwerp van het federaal plan inzake duurzame ontwikkeling Raadpleging 15/02/2004 – 14/05/2004.
“Techniek een “vak” om trots op te zijn." mensen.
HERHALING Reader Werk.
Overheidsmaatregelen ter bevordering economische groei
Zelfregulering en de overheid
Sociale dumping en deloyale concurrentie Probleemstelling en maatregelen van de huidige regering.
Buurt- en Nabijheidsdiensen Mieke Frans ‘ Buurt- en nabijheidsdiensten zijn een broedplaats Van arbeidsplaatsen voor laaggeschoolden’. Jacques Delors (Europees.
Werken aan het beroep van morgen
Langer doorwerken in Nederland
De Nederlandse levensloopregeling: ervaringen en lessen
Hoofdstuk 2 Beginselen van de EG. Taken EG: Het instellen van een gemeenschappelijke markt (= interne markt), dat wil zeggen één enkele binnenmarkt. Het.
Evaluatie van de sensibiliseringsacties van de OCMW's Engender asbl.
Joint Report on Social Protection and Social Inclusion 2009.
Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Nieuwe Verordening Individuele Wmo Voorzieningen Raadsinformatieavond 17 december 2009.
Het SER-advies voor een nieuw grenswaardenstelsel: verantwoorde zorg voor gezondheid in Europees perspectief Bob Koning Secretaris Arbeidsomstandigheden.
Harmonisatieplannen kabinet
Verbinden, stimuleren & ontwikkelen Wetsvoorstel Werken naar Vermogen informatie voor SW- medewerkers.
Afd. Sociale Geneeskunde Is houdbare solidariteit, ook gezonde solidariteit? Niek Klazinga (NPHF) - een public health visie op het RVZ rapport -
H6 werken Paragraaf 3+4.
Netwerk voor sociale inclusie European Anti-Poverty Network EAPN Europees Netwerk Armoedebestrijding.
Nieuwe Europese Strategie “Europa 2020” Intelligente, Duurzame en Inclusieve Groei (3 Maart 2010)
Belang, rol en voordelen van een Europese koepel 11/02/
Datum naam 1 23 maart 2010 datum plaats Bedrijfsarts en kwaliteit Noks Nauta Namens Kwaliteitsbureau NVAB naam persoon.
Vitale opgaven voor de Stad november 2014
Hoofdstuk 1 Management accounting: informatie die waarde creëert.
Inzet Cao VVT Honderden gesprekken Bijeenkomsten| Enquête onder 2500 Abvakabo leden Kwaliteit van zorg: bewoners krijgen niet de zorg die ze verdienen.
7.1: Van de wieg tot het graf
Denk aan de toekomst FNV Manifest Gemeenteraadsverkiezingen 2010 Op 3 maart 2010* is het zover. Dan vinden in Nederland nieuwe gemeenteraadsverkiezingen.
De economische dimensie
Dag voor de zorg Zaterdag 14 september 2013 ‘Aanbesteden in de thuiszorg’
De economische dimensie
Trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt Nijmegen, 9 december 2014.
Nieuwe Europese Strategie “Europa 2020” Intelligente, Duurzame en Inclusieve Groei (3 Maart 2010)
En andere veiligheidsvoorzieningen
Welzijnszorg? Sociaal-culturele beweging Met schaamte 45 jaar 5 pijlers: Projecten Fondsenwerving Jongeren en onderwijs Politiek Campagne
Arbeid & maatschappij Inhoud: Actualiteit Wat is arbeid?
Derde bijeenkomst Organisatie van de hulpverlening.
1 Topsector Energie 16 november 2012 Michiel Boersma Topteam Energie Topsector Energie.
IBN de basis voor groei Presentatie Commissie Inwonerszaken gemeente Boxmeer 29 augustus 2013 Ed de Leeuw - algemeen directeur IBN.
Ontwerpadvies Positie zelfstandig ondernemers. Inleiding  Adviesaanvraag: Het kabinet vraagt de raad advies over “de gevolgen van de toename van het.
Arbeids-voorwaarden watersector Bijeenkomst platform OR’en Waterbedrijven Arbeidsvoorwaarden watersector Kansen en bedreigingen Epe, 21 november 2008 Danielle.
 Korte inleiding  Hoofdlijnen discussie in de sector  CAO traject in de Bouwnijverheid  Visie op de toekomst  Voorkeur voor vragen en discussie.
Rapport commissie De Vries B&W-presentatie 27 januari 2009.
Van Arbeid en gezondheid naar duurzame inzetbaarheid? Werkgevers op de barricaden!! Resultaten uit TNO/SEO onderzoek Irene Houtman.
G e m e e n t e H a r d i n x v e l d - G i e s s e n d a m Bijeenkomst Onderzoek Maatschappelijke Agenda (MAG) 1 juni 2016.
1 Wet werken naar vermogen (WWNV) 24 mei 2012 WELKOM.
Ledenvergadering 16 november Verkiezingsprogramma Alphen aan den Rijn, van groei naar bloei!
Geen marktmodel, maar een onderhandelingsmodel.
Werk en privé: regie en zeggenschap
Welkom Havo 5..
Status wet DBA na kamerbrief 18 november
Erfpacht.
Belgisch Platform tegen armoede en sociale uitsluiting EU2020
Sjoerd Veerman Programmamanager Arbeidsmarktbeleid RIF-project
Spelregels Digitale stad
Aow en Pensioen in regeerakkoord
Belangenbehartiging/lobby
Eerlijk stoppen met werken: mogelijke rol van een basisinkomen
Duurzame inzetbaarheid
Informatiebijeenkomst gemeenteraad Groningen
Branko Hagen, congres ‘Inclusiviteit werkt!’,
Dierproeven. Leg dat maar eens uit!
Belgisch Platform tegen armoede en sociale uitsluiting EU2020
COHESIEBELEID BIEDT VOORDELEN VOOR BURGERS
Klik om verder te lezen.
Duurzaamheid C en D Hoofdstuk 2 People.
Transcript van de presentatie:

Pledge schoonmaak Ik beloof mij in te zetten voor: • gewoon goed werk en leefbaar loon voor alle Europese werknemers, zeker aan de onderkant van de arbeidsmarkt, zoals in de schoonmaak; • werkbaar werk en respect voor werknemers bij aanbestedingstrajecten. Niet alleen een lage prijs mag bepalend zijn, sociale normen moeten nog beter geborgd worden; • Ik onderschrijf de pledge van Uni Europa voor een gezonde Europese dienstensector

Pledge onderwijs Ik beloof mij in te zetten voor: • goed en toegankelijk onderwijs als publieke voorziening. Daarom teken ik de pledge van ETUCE voor kwaliteit van onderwijs in Europa, PLEDGE.html; PLEDGE.html • het stimuleren van sociale dialoog in het onderwijs, ook op Europees niveau, en het doen uitvoeren van onderhandelingsresultaten daarvan; • zekere en werkbare banen in het onderwijs. Want voor goed onderwijs zijn goede docenten nodig.

Pledge bouw Ik beloof mij in te zetten voor: • gelijke rechten en plichten op de werkplaats; • het uitbannen van verdringing, uitbuiting en het werken met schijnzelfstandigen in de hele keten; • een principiële verantwoordelijkheid voor de hele bouwketen bij de opdrachtgevers, waaronder de overheid; • gezond en veilig werk met fatsoenlijke arbeidstijden; • voldoende handhaving en controle op het bovenstaande.

Pledge zorg Ik beloof mij in te zetten: • voor gezondheidszorg die beschikbaar en betaalbaar blijft voor iedereen, want goede zorg is een mensenrecht; • voor goede arbeidsvoorwaarden en fatsoenlijk loon voor zorgmedewerkers; • dat bij aanbestedingen de kwaliteit van de zorg en de sociale rechten van werknemers belangrijker moeten zijn dan de prijs; • om de toepassing van de Europese aanbestedingsregels voor zorg en welzijnsdiensten ter discussie te stellen.

Pledge veilig en gezond werken 1 Ik beloof mij in te zetten voor een langere termijn strategie voor Veilig en Gezond werken in Europa: • met gelijke en goede bescherming voor alle werknemers in Europa, ongeacht de bedrijfsgrootte; • dat gericht is op verhoging van de bescherming van de veiligheid en gezondheid van werknemers, in plaats van vermindering van de regeldruk; • dat werkgevers en werknemers in alle bedrijven in staat stelt invulling te geven aan een schriftelijke Risico-inventarisatie- en evaluatie.

Pledge veilig en gezond werken 2 Ik beloof mij in te zetten voor: • uitbreiding van de huidige lijst van (amper) 3 bindende grenswaarden voor kankerverwekkende stoffen met minstens de 25 nieuwe grenswaarden waar Europese werkgevers en werknemers het al over eens waren in het Europees raadgevend comité voor veiligheid en gezondheid; • uitbreiding van de bestaande Europese beschermingsregels rond kankerverwekkende stoffen tot de stoffen die schadelijk zijn voor de vruchtbaarheid of voor het ongeboren kind (reprotoxische stoffen).

Pledge Investeer in Gewoon Goed Werk 1 De FNV wil een Europees investeringsplan dat: • zorgt voor koopkracht en echte banen; • zorgt voor een echte aanpak van jeugdwerkloosheid, met aandacht voor herverdeling van werk tussen jong en oud; • langere termijn productiviteitswinst combineert met economisch herstel op korte termijn; • fiscale aanmoedigingsmaatregelen bevat voor investeringen die groei en duurzame, echte banen bevorderen en die bedrijven aansporen om maatschappelijk verantwoord te ondernemen; • (kleine) bedrijven met een keurmerk Goed Werk makkelijker toegang biedt tot financiering; • bijdraagt aan herverdeling van inkomsten om ongelijkheid en armoede tegen te gaan; • belastingontduiking en-ontwijking bestrijdt; • de sociale dialoog, collectieve onderhandelingen en de zeggenschap van werknemers versterkt.

Pledge Investeer in Gewoon Goed Werk 2 Pledge Europees investeringsplan: Ik beloof mij in te zetten voor een Europees investeringsplan dat werkt!