De digitale leeromgeving in de trainingen van IOWO Willibrord Huisman Een reeks schermafbeeldingen met toelichting Van deze ppt bestaan twee versies: -

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
HET DIGITALE ARBEIDSPLEIN Het Digitale Arbeidsplein is een website ontwikkeld in het kader van het project “Zelfmanagement van de eigen loopbaan” van MeijerConsult.
Advertisements

Professionaliseren voor beter leren! Beter leren professionaliseren? José van Alst & Willibrord Huisman, 12 september 2011.
Lindenhout gaat 2.0, jij ook?
Waarom Edu-gaming? Presentatie over Edu-gaming door MAD multimedia.
Onderwijsmateriaal publiceren via Blackboard Willibrord Huisman IOWO, Schema's ontwikkeld in het kader van enkele adviestrajecten over onderwijsmateriaalbeheer,
Hoofdpagina uitnodigen leden mijn pagina video’s berichten Daarna klik je bij Vormgeving op appearance page op de volgende pagina kies je eerst een template.
PROFIELWERKSTUK Hoe kunnen wij je helpen?.
LICHT – ZIEN EN LICHTBRONNEN
Online peer review Zelfstudiepowerpoint
Van uitleggen leer je het meest
AV de Liemers heeft een nieuwe website Een drie minuten durende presentatie over de nieuwe website 1.
Cursus Internet Leerstof (Alleen Zuidland). Uitleg over wat het is..
Ontwikkeld door Anne Coppens en Carlo Verhaar les Navigatie I-C1#, datum.
Sponsordossier op de VVOG-website. Deze demo toont Een intro over het aantal bezoekers op onze website en verder 1 Hoe uw bedrijf opgenomen kan worden.
RU Onderwijsdag 23 mei 2006 Digitale didactiek.
© IOWO 2006ICTO-element Oriënteren Belangrijk, vooral als een cursus anders is dan andere: duidelijk maken wat het doel is, wat de werkwijze is en.
Portfolio’s voor academische ontwikkeling RU-seminar 21 april 2011 Bea Edlinger & Willibrord Huisman IOWO Tekeningen Eva Huisman De dia’s in deze PPT zijn.
Online peer feedback Seminar RU, 10 maart 2011
Aandachtspunten Voldoende en duidelijke informatie
Social Media (Wat is dat & Wat kan de kerk daar mee?)
HTML Les 1: Introductie HTML
WordPress les 3.
Lesgeven en begeleiden
@ faculteit wetenschappen TOetsen en LEren Doeltreffend Ondersteunen TOLEDO voor assistenten.
Klik op de berichtenbalk op Bewerken inschakelen,
Universiteit Twente meets SG Twickel Zoeken in grote tekstbestanden
Forumdiscussie met uitgevers van biologiemethoden
Hulp op afstand Presentatie door Kick de Wolff Hulp op afstand Hulp op afstand Hoe kom ik van mijn SPAM af (afhankelijk van de beschikbare tijd) Hoe kom.
Portfolio’s, wat moet je ermee? RU-seminar 9 juni 2009 Willibrord Huisman & Gé Ophelders, IOWO Tekeningen Eva Huisman De dia’s in deze PPT zijn niet zelfstandig.
Startconferentie SPINE - Voorbeeld van digitaal leren - Sociaal leren in een digitale omgeving - De toren van BabelBabel Willibrord Huisman, IOWO 26 maart.
26 september 2002SPINE gebruikersperspectief - E-Xchange1 SPINE: het gebruikersperspectief Willibrord Huisman, IOWO wat is SPINE? soorten gebruikersSPINE?gebruikers.
G!DS Basismodule Trainingsdag 2 Naam, functie Datum, plaats.
Opdracht 1: Pak een s. Openen van materialen: Materialen in verschillende formats ontwikkeld (Word, Powerpoint, Zip) Programma Good Reader (gratis)
ICT in de les [ Toepassingen ] [ Wat wil je ermee
juli 2008Opzet van het BKO-pakket RU1 Bekijk deze dia uitsluitend in presentatiemodus. Gebruik niet de schuifbalk, maar PgDn en PgUp.
Sjabloon Opdracht 2 Naam: Klas:. Plaats hier de foto Naam: Voornaam: Functie: Geboren op: Geboren te: Overleden op: Overleden te:
Weblectures, wat mag dat zijn?
Online informatie zoeken via de bibliotheekwebsite Demo Nyenrode bibliotheek.
Presentatie Website Oldtimer Caravan Club
Les 2: Interactie in je space door middel van klikbare objecten en actionscript. Wat is actionscript en programmeren?
HANDIGER MET WORD Les 1A. Onderwerpen  Kennismaking en verwachtingen/wensen  Op één lijn komen  Verschillende versies van Word  Sneltoetsen  Het.
Deltion College Engels A1 Spreken/Presentaties[Edu/002] thema: Welcome… can-do : kan een korte, vooraf geoefende mededeling doen aan een groep © Anne Beeker.
Instructie weblog. Start van je eigen weblog 1) Ga naar weblog.aocfriesland.nl 2) Je krijgt het volgende scherm te zien. 3) Ga naar inloggen, zowel links.
Blackboard Een digitale leeromgeving. 30 mei 2002Julius Instituut 2 Inhoud Activerend leren Het inzetten van blackboard voor meer activerend leren Het.
Biologie/Bio-medische wetenschappen Blackboard Natasa Brouwer, AMSTEL Instituut.
Feedback Wat Soorten Door wie
Media en Creativiteit jaar 1 deeltijd 1 e semester Pia Terstroet daar alle slides van voorgaande.
Op deze dia’s vind je een korte instructie hoe je binnen het Universiteitsnetwerk bij de Cochrane Library kan komen Gebruik de knoppen Page Up en Page.
Magister voor ouders.
Solliciteren: wat wil ik?
Opdracht 4 Video invoegen Gebruik deze presentatie om de opdracht te maken en zet hier je naam:.
Voorlichtingsavond 5HAVO / 6VWO Examentrainingen Studiekring 25 en 26 april 2016 Veluws College Walterbosch 12 januari 2016
Ontwikkeling en uitvoer MOOC bij de Hanzehogeschool Groningen Workshop - Open en online onderwijs is meer dan MOOC's.
Rabobank Zoetermeer Sponsor v/h SeniorWeb Websites maken Uw docenten: Peter Blansjaar Wil Bosch.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Profilering Design MBO. “Ik ben op aarde om een omgeving vol liefde te creëren, met passie te leven en mijn meest opwindende dromen waar te maken”
Inloggen >> Gegevensaanlevering en controle in Peridos In Release 3.3 van Peridos is er een nieuwe module gebouwd voor het aanleveren en bekijken van gegevens.
Klazine Verdonschot 7 november 2013 Masterclass 9: Blackboard optimaal inzetten.
Vroegtijdige stotterbehandeling Het Lidcombe Programma De behandelgids van het Lidcombe Programma kan gedownload worden van de website van het Australian.
Blackboard Nataša Brouwer, AMSTEL Instituut
Office 2010 Word 2010 Algemeen. Het lint: tabbladen, groepen en opdrachten 1. Tabbladen. Langs de bovenkant bevinden zich acht basistabbladen. Elk tabblad.
Gids door Doccle Doccle. De Cloud 2 1.Wat is de Cloud? 2.Voordelen van de Cloud 3.Nadelen van de Cloud 4.Doccle is geen cloudapplicatie.
Mondzorg - persoonsgericht
deze workshop maakt gebruik van audio-instructies
Aan de slag met Moodle Les 1. Kennismaking Schermonderdelen en navigatie Voorkeuren aanpassen: profiel, wachtwoord Cursusbeheer: cursusinstellingen en.
Canvas introductie voor studenten
Overzicht: les 3 account instellen
Cursus Interne auditor
Canvas introductie voor studenten
Transcript van de presentatie:

De digitale leeromgeving in de trainingen van IOWO Willibrord Huisman Een reeks schermafbeeldingen met toelichting Van deze ppt bestaan twee versies: - deze zelfstudieversie (met geeltjes) - de presentatieversie (voor besprekingen) Neem voor nadere informatie en gedachtenwisseling graag contact op met Willibrord Huisman, IOWO en Deze powerpoint toont u "de digitale leeromgeving" die IOWO veelal gebruikt. Striktgenomen ziet u "het digitale deel van de leeromgeving", dat wil zeggen, IOWO ontwerpt leeromgevingen als één geheel inclusief de face-to-face-delen. Lees hierover desgewenst meer op

RU-Blackboard bevat duizenden 'courses' (= virtuele ruimte die bij een cursus past). Hier ziet u de cursusruimte bij een docententraining van IOWO. Links de knoppen, rechts een informatiepagina. Alleen ingeschreven cursisten en trainers kunnen in zo'n cursusruimte komen. Trainers hebben meer schrijfrechten dan cursisten.

Men kan binnen een Blackboardcourse ook pagina's of websites van elders laten verschijnen. In dit voorbeeld de BKO-gids, een grote bron vol informatie en leermiddelen die IOWO ontsluit aan universitair docenten.BKO-gids

IOWO-trainingen bestaan uit reeksen opdrachten die online worden gelezen en uitgevoerd (zelfstudie en samenwerkend leren). Tussendoor zijn er groepsbijeenkomsten. Dit alles staat in een programmapagina, waarin ook de deadlines van de opdrachten vermeld staan. Door te klikken op opdracht 3 verschijnt dit bestand in een nieuw venster.

IOWO schrijft en onderhoudt de leermaterialen doorgaans in Wordformaat. Het betreft opdrachten, readers, en sjablonen voor opdrachtuitwerkingen. Daardoor kunnen de cursisten zelf met deze bestanden verder werken. Ze zijn zo opgemaakt dat ze er zowel op beeldscherm als afgedrukt goed uitzien.

De meeste opdrachten leiden tot een persoonlijke bijdrage in een forum, gevolgd door onderlinge feedback, gevolgd door feedback van de trainer. Cursisten leren het meest van het geven van feedback, maar zijn daar lastig van te overtuigen, totdat ze ermee bezig zijn. Elke course bevat een aantal forums; meestal één opdracht per forum.

Het forum dat behoort bij een voorstel- opdracht. Aaltje Democursist stelt zich hier voor en Willibrord Huisman reageert daarop. In de derde draad plaatst een cursiste een bijdrage met bijlage (paperclip). Er ontstaan daarover twee korte discussies: één over het acroniem en een over onderwijstaken.

Het voorstelbericht – in dit geval het demonstratievoorstelbericht. Cursisten hebben de opdracht zich voor te stellen met foto en met een hyperlink naar een webpagina waar meer over hen of over hun werk staat.

Een demonstratiedraad in het testforum waarin cursisten leren omgaan met de veelheid van knopjes en hyperlinks. De inleertijd bedraagt 5 minuten voor ervaren forumgebruikers tot twee uur voor de steeds zeldzamer digibeten. Opdrachten helpen daarbij. De voorstelopdracht werkt tevens als toelatingstoets.

Een handige functie: Blackboard weet de adressen. Zo kan iedere ingeschreven cursist de anderen mailen zonder hun adressen te hoeven bijhouden. Overigens is in wat serieuzer online werk het en nauwelijks meer nodig: forums zijn veel handiger. Bovendien kan de cursist instellen dat Blackboard een kennisgeving mailt bij elk nieuw bericht in een forum.

© IOWO 2010Willibrord Huisman - Schermafbeeldingen van de digitale leeromgeving11 Neem voor nadere informatie en gedachtenwisseling graag contact op met Willibrord Huisman, IOWO en