De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

LICHT – ZIEN EN LICHTBRONNEN

Verwante presentaties


Presentatie over: "LICHT – ZIEN EN LICHTBRONNEN"— Transcript van de presentatie:

1 LICHT – ZIEN EN LICHTBRONNEN
Natuurkunde Het werkplan

2 LICHT – ZIEN EN LICHTBRONNEN
Na deze les: Kunnen uitleggen hoe een goed werkplan geschreven wordt. Bron: 2

3 Advies voor een werkplan
Het werkplan Advies voor een werkplan Advies 1 Een geschreven werkplan: Trekt aandacht. Zorgt voor een juiste planning. Advies 2 Een werkplan is meer dan een tijdschema! Bedenk welke studie- en andere activiteiten je de komende tijd op het programma hebt staan. Goed time management, dat wil zeggen een goede verdeling tussen studietijd en vrije tijd is dan mogelijk. Time management is een voorwaarde voor een plezierige en productieve tijd.

4 Het opstellen van een werkplan
Het werkplan Het opstellen van een werkplan Een goed werkplan is op te stellen aan de hand van vier vragen: Vraag 1. Wat ga ik doen? Vraag 2. Wanneer ga ik het doen? Vraag 3. Hoe doe ik het? Vraag 4. Wat doe ik als het niet lukt?

5 Het opstellen van een werkplan
Het werkplan Het opstellen van een werkplan Een goed werkplan is op te stellen aan de hand van vier vragen: Vraag 1. Wat ga ik doen? Vraag 2. Wanneer ga ik het doen? Vraag 3. Hoe doe ik het? Vraag 4. Wat doe ik als het niet lukt?

6 Het opstellen van een werkplan
Het werkplan Het opstellen van een werkplan Vraag 1. Wat ga ik doen? Bestaat uit twee delen: wat ga ik precies doen en zijn deze taken haalbaar in de beschikbare tijd.

7 Het opstellen van een werkplan
Het werkplan Het opstellen van een werkplan Vraag 2. Wanneer ga ik het doen? In een compleet werkplan moet worden opgenomen: Een planning van studie- en andere activiteiten op lange termijn; dat houdt een overzicht in van maanden. Dit geeft richting aan je activiteiten. Een planning van studie- en andere activiteiten op korte termijn; dat houdt een concrete invulling in van weken met activiteiten. Een indeling van tijd voor de komende dagen van studie- en van andere activiteiten, dat wil zeggen time management. Dat houdt onvermijdelijk een verdeling in van tijd voor verschillende studieactiviteiten en van tijd voor sociale contacten, hobbies, gezelligheid, boodschappen doen, eten, slapen, enz. Plan altijd enige reservetijd om onverwachte gebeurtenissen te kunnen opvangen

8 Het opstellen van een werkplan
Het werkplan Het opstellen van een werkplan Vraag 3. Hoe doe ik het? De werkplek Geregeld werken Vaker een gedeelte leren werkt beter dan een dag van tevoren alles. De juiste studievaardigheden. Welke leerstijl past bij mij (samenvatten, kaartjes maken met opdrachten en antwoorden, internet opdrachten zoals wrts). De juiste proefwerkvaardigheden Is het meerkeuze of een open toets. Worden er tekenvaardigheden gevraagd. Worden er rekenvaardigheden gebruik. Hoe weet ik waar de meeste aandacht aan besteed moet worden

9 Het opstellen van een werkplan
Het werkplan Het opstellen van een werkplan Vraag 4. Wat doe ik als het niet lukt? Het is niet waarschijnlijk dat je een feilloos werkplan hebt ontworpen dat je zonder enig probleem gaat uitvoeren. Al kan je waarschijnlijk niet in de toekomst kijken, toch kan je op grond van ervaring met jezelf en met je omgeving een aantal problemen voorspellen. Zijn er andere met wie ik kan overleggen? Wie heeft de regie en is dus eindverantwoordelijk? Zijn er alternatieve die gebruikt kunnen worden als het mis gaat?


Download ppt "LICHT – ZIEN EN LICHTBRONNEN"

Verwante presentaties


Ads door Google