Wat heb je allemaal nodig Een schroevendraaier nummer 4

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Manoeuvre: in rechte lijn achteruit rijden
Advertisements

Verlengsnoer met randaarde
Sudoku puzzels: hoe los je ze op en hoe maak je ze?
Hoe ruim ik mijn kamer op?
Narcose door middel van een prikje
Themaweek Water Sectie Techniek.
Bevrijdingsgrepen.
Beginnen met PowerPoint Ga nu naar dia 2.
Lampenhoes Nodig: Stofschaar Stof Touchlamp van de Action € 7,95
Aflezen van analoge en digitale meetinstrumenten
Gazelle Linkse Velg , Rechtse Voor Trommel Naaf (ongelijk Flens)
Pioniercursus Dinsdag 13 februari.
Techniek: Een Brug Te Ver
Mini-planetarium maken
Deel 2. Zomaar weer een foto. Niks bijzonders te vermelden.
Het stompverband Een stompverband is een speciale uitvoering van een wonddrukverband. In eerste instantie bloed een wond bij een afgerukt lichaamsdeel.
Nieuwe buren deel 1 Gemaakt door; Aquinnah, Cédrick, Peter, Sarah Niveau 7.
Techniek en gezichtsbedrog
Temperatuur en volume Uitzetten of krimpen

Klik na afloop rechtsboven op X om terug te keren naar deze animatie.
Een presentatie van: Pieter de Heer Hillebrand Verkroost René Schoen
In punt P werken drie krachten: Fspan in de richting van het touw Fveer 15 N schuin links omhoog Gewicht recht naar beneden Hoofdstuk 3 som 20.
Tekenen.
Hoe ik paddenstoel word
Elektriciteit Groep 6A Klik op onderstaande onderwerpen:
Techniek en gezichtsbedrog bovenbouw Montessorischool Stad
Gezichtsbedrog, Op Art en techniek Opdrachten voor Montessorischool
V2G2 techniek: vlechten / knopen
Het rijgen van remnaafwielen met een stalen velg
Rijgen en vlechten van een derailleurwiel
Shimano 8 versnellingsnaaf SG 8 R20
Powerpoint Presentatie Wielen Rijgen.
Interpreteren van data
Mini Uil Extra nodig: Het zelfmaakpakket bevat alles om dit mini hangertje te maken! Zie wubbel.wordpress.com/zelfmaakpakketten Stofschaar Strijkijzer.
Lampenhoes Nodig: Stofschaar Stof
Tutorial: met kleuren werken
Jord Knaap & Paul Crouwel
Hoe zet je een computer in elkaar?
Programmastructuurdiagrammen
Ladders Sport voor sport. Ladders Sport voor sport.
Ik doe mijn presentatie over…
BENODIGDHEDEN gram glycerinezeep naar eigen keuze
Gemaakt door: Enrico Stolwijk Rowan de Vries Daan Borger
CHEFKE DESIGNS Presents PET-SHOP Dierenwinkel Ga maar snel kijken.
HS 3 Het verkoopgesprek.
Geest, gaven, vruchten & talenten deel 1 29 maart 2015 R.Rausch © Serie: Geest & gaven (drie delen Q&A) Evangelische Baptisten Gemeente Tilburg.
MINECRAFT PLAATJES TUTORIAL #4 EEN GRIEZELIG VOORBEELD.
Techniekanalyse Wat kun je verwachten na 4 keer op het ijs te hebben gestaan. Persoonlijk had ik al 7 jaar niet meer op de schaats gestaan. Maar na een.
BenFit; waarom? we geloven dat voor iedereen een gezond en gebalanceerd leven bereikbaar is de regie weer terug krijgen over je leven, lichaam en gewicht.
Dirigeren Wat doet een dirigent?. inhoudsopgave Wie laat ik spelen? Ga ik aftellen? Welke opdrachten kan ik geven? Hoe laat ik ze stoppen?
Shake Song Fort van de Verbeelding Bovenbouw Groep 7 en 8 (en soms ook groep 6)
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Omgang en verzorging H4.
Waar is mijn kastanje.. Oh daar! Ik heb hem bijna…..
Woordjes leren.
Plastic.
RoboCup Junior Bouwen van een robot voor de RCJr lessen Versie
Charpentier ( ) Te Deum Geleid luisteren © Pieter Seuren.
Nodig:1 bekertje Doosje met gewichten Schepje Schep in je beker zand totdat hij helemaal gevuld is. Weeg de gevulde beker in je hand. Pak nu een gewicht.
Maken van een Egyptisch of staaf boeket
Longboard rijden Board balance Tricks Tricks Tricks Board balance
Biolgie voor Jou. VMBO-BK.
!Tutorial Bp-Vuurpijlen maken ! Gemaakt door: Yellowcard
Door Maresa, Mila en Isabel
Nee Zeggen!.
Omgaan met een rollator
Het stompverband Een stompverband is een speciale uitvoering van een wonddrukverband. In eerste instantie bloed een wond bij een afgerukt lichaamsdeel.
Verlengsnoer met randaarde
Vouw het Bacteriebekje
Transcript van de presentatie:

Wat heb je allemaal nodig Een schroevendraaier nummer 4 Het spaken van een wiel Wat heb je allemaal nodig Een schroevendraaier nummer 4

Spakensleutel

Vet, bv. kopervet, maar het kan ook met vaseline.

En natuurlijk Een velg

spaken en nippels

Je kunt allerlei patronen vlechten, maar het meest standaard is 36 spaken en kruis 3 Hoe te beginnen. Vet alle schroefdraad van de spaken goed in Steek 9 spaken van buiten naar binnen door de flens, sla dus telkens een gat over. (zie onder)

dus als dit gat toevallig links zit De spaakgaten in de velg zitten echter om en om links/rechts uit het midden, dus als dit gat toevallig links zit of links gericht is pakken we no. 2. In geval van twijfel kun je ook gewoon proberen met een nippel op een spaak welke kant op de nippel het gelukkigst is. Schroef denippel enkele slagen op de spaak. Sla telkens drie gaten over en breng de andere 8 spaken aan.

Draai de naaf ,met de klok mee, mooi strak. (zie onder)

Draai de velg in zijn geheel om. (zie onder)

Leg een spaak parallel aan de as over de flenzen, en merk op dat de spaakgaten in de flenzen ten opzichte van elkaar verspringen: breng met deze kennis de negen spaken aan, ook weer van buiten naar binnen. (zie onder)

De rest verwijst zich vanzelf. (zie onder) Nu heb je het slimste gehad.

Steek nu 9 spaken van binnen naar buiten in de rechter flens. Houd de naaf nog steeds goed opgedraaid, en breng de eerste spaak in de richting waar je het juiste spaakgat in de velg vermoedt. Tel uit wat de derde spaak is die je passeert en vlechtde spaak achterlangs. Je moet dus twee keer met het scherpe spaakeinde over de velg heen, dus hou de spaak krom om geen krassen te maken. Steek een nippel in het gewenste gat (=2e gat vanaf de gekruiste spaak) en draai de spaak enkele slagen vast. Nu kom je niet meer met je vingers uit en heb je veel plezier van eenschroevendraaier. Maak de rest van de flens af.

Hij krijgt al vorm. Draai de velg om en doe hetzelfde met de overige 9 spaken (zie onder)

Het geheel ziet er nu zo uit. (zie onder) Als het goed is heb je nu precies waar het ventiel zit, voldoende ruimte om er een fietspomp op te zetten. Nu kun je het wiel in een wielenrichter zetten en verder af maken.

Wiel richten Een wiel zonder slinger en met strakke spaken gaat langer mee, stuurt lekkerder en remt ook beter. En het heeft wel iets om met een bos los ijzerdraad te beginnen en een constructie af te leveren die 700 x zijn eigen gewicht kan hebben! Je kunt een wiel richten door met een spaaksleutel de nippels verder op de spaak te schroeven. De spaak wordt dan korter en zal harder aan de velg gaan trekken. Ik heb om het wiel te richten een bokje gemaakt van hout, en heb hem op de workmate geklemd. (Lekker stevig) Met een blokhaak heb je een prima meetinstrument, doe er wel een stukje tape of plakband omheen om beschadiging aan de velg te voorkomen.

Draai nu alle nippels zover dat er ongeveer even veel draad zichtbaar is. Dit hangt natuurlijk af van de spaaklengte. Maar draai ze nog niet te strak.

Draai niet met te grote slagen aan de nippels probeer het eerst voorzichtig, en kijkt wat de velg doet. Markeer op de velg met een stukje tape om te zien of de slag op dezelfde plek is gebleven

losser dan veert de velg daar weer uit. Reduceer eerst de hoogteslag, en corrigeer vervolgens de zijdelingse slag, er voor zorgend dat de velg in het midden van de naaf blijft. Als dat gelukt is breng je de spaken in een aantal stapjes op spanning, waarbij je er op let dat alle spaken evenveel dragen en het wiel recht blijft. Maak je de rechter spaak korter dan gaat de velg naar rechts, maak je beide spaken evenveel korter dan trek je dat stuk van de velg dichter naar de naaf, en zet je de spaak losser dan veert de velg daar weer uit.

Tot slot, Er komen natuurlijk krachten op de wielen, dus!!! Zorg ervoor dat je de wielen na een aantal kilometers controleert, of alle spaken nog goed vast zitten. Veel plezier ermee.

Presentatie van: