Hoorde je ook net de bel? Heeft het secretariaat zich vergist? Het is toch nog maar tien voor drie? Toch niet… er is geen vergissing… Vandaag is het 5.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Redekundig ontleden Over waarom, wat en hoe....
Advertisements

Praten met kinderen over de wereld !
Kleine engelen Foto’s, tekst en geluid!.
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012   Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in.
Een dagje meelopen met groep 1 en 2
Huiswerktips.
Wat is er met mijn mama? Informatie over de ziekte ALS bedoeld voor kinderen op de basisschool. (Met nadruk bedoeld om samen met uw kind door te nemen)
ONTSPAN JE..., LUISTER ..., EN BEWONDER
Toen God “de vrouw” maakte, was hij al 6 dagen aan’t overwerken.
Met veel liefs van deze engel
Neus-, keelamandelen en trommelvliesbuisjes
Niet echt maar mama zei dat ik naar school moest *hoest* *hoest*
1. Wat is het Kinderrechtenverdrag?
NEDERLANDS WOORD BEELD IN & IN Klik met de muis
Cursus 1 het verhaal: “De nieuwe rok” “Sem en Igor in de speeltuin”
Pikante afwas !! Ik stop ermee. Die hele bereiding van deze maaltijd!!!
Mijn gegevens op het web!?
Hoorde je ook net de bel? Heeft het secretariaat zich vergist? Het is toch nog maar tien voor drie? Toch niet… er is geen vergissing… Vandaag is het 5.
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
We gaan uitleggen hoe je een bus moet nemen!
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een stuk hout over zijn schouders hingen. Maar één van de twee had een barst. Terwijl.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
OBS Twekkelerveld Op 18 maart 2007 heet OBS Twekkelerveld voortaan een BOOM school. BOOM staat voor Beter Onderwijs Op Maat. In de nu volgende PowerPoint.
Een schooldag van Jemuel Hallo! Ik ben Jemuel. Ik ben 11 jaar oud en woon samen met mijn ouders en mijn zusje Gaby in de Filippijnen. De Filippijnen bestaat.
Project week 1 Foto’s van reclame onderweg
Waarom is Jezus aan het kruis gestorven?!
Nieuwe buren deel 1 Gemaakt door; Aquinnah, Cédrick, Peter, Sarah Niveau 7.
Wat maakt het leven zinvol?
Gedachten bij het ouder worden.
De dag uit het leven van Mayibungi Hallo! Mijn naam is Mayibungi. Ik ben 12 jaar en woon samen met mijn ouders, mijn tante, mijn twee broers en mijn kleine.
Mijn kind, Ik ben de Roos van Saron Hooglied 2,1 Zang : Betty Middler
Dag 3. Dag 3 Hallo jongens en meisjes, Dag 3 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Daar ben ik weer. En hoe is het bij jullie? Zijn jullie al bezig.
Hoe is dat ... ouder worden ?.
School voor kinderen met een auditieve beperking
Ik zal me even in het kort voorstellen….
Vondeling Hoe ziet een poezenleven er zoal uit?. Dit hier lijkt mij wel een leuk plekje om te wonen!
Ik ben Bob..
De paal in Wesley Geerts 05 nov 2010.
Iedereen coach naar Jef Clement.
Geluid aan.
Ingreep met kapje.
De dag uit het leven van Jugat Hallo, ik ben Jugat, ik ben 10 jaar. Ik woon in Maulipadar, dat is een dorp in het zuiden van India.
Een dag uit het leven van Jugat
De dag uit het leven van Maria Elena
Een schooldag van Jemuel Hallo! Ik ben Jemuel. Ik ben 11 jaar oud en woon samen met mijn ouders en mijn zusje Gaby in de Filippijnen.
“Een dure GSM hebben ze wel, maar hun schoolrekening betalen…”
Door: Cameron Celestine
Rekenen groep 4.
Lied: één en één is twee Tekst en muziek: Lee Ann Vermeulen en Christian Grotenberg Uitgebracht op: Kinderen voor kinderen 28 Uitgevoerd door: Kinderen.
Kirti Zeijlmans MSc Rijksuniversiteit Groningen Voor meer informatie:
Een onverwacht feest Les 2
01. Hier word ik bijna wakker 02. Ik doe net alsof ik slaap.
Advent 2014 Logo school.
Met foto’s en gedichten.
Hoe is dat ... ouder worden ?.
Stel je voor, je bent weer kind…. En de wereld mag lekker helemaal om jou draaien.
Ik doe mijn presentatie over…
ONTSPAN , LUISTER EN LEES
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.
EEN KIJKJE BIJ DE KLEUTERS! Een dagje in onze klas!
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
K. “Morgen gaan we weer naar huis,” mompelt Bella. “Je hebt nog láng geen zin om weg te gaan hè?” grinnikt Tobias. Bella schud met haar hoofd. Tobias.
Met een gebogen hoofd zit Carmen aan tafel met haar boek. Met een moeilijk gezicht kijkt ze naar de opdrachten voor zich. Over een paar weken is haar.
Hoi allemaal, ik zit achter de computer. Opa is jarig en ik wil hem feliciteren. Ik ga hem bellen via Skype.
Verstoppertje spelen Sommige mensen zijn er goed in…
Voel je wel in je vel !.
Joepie, ik ben bijna een kleuter!
Transcript van de presentatie:

Hoorde je ook net de bel? Heeft het secretariaat zich vergist? Het is toch nog maar tien voor drie? Toch niet… er is geen vergissing… Vandaag is het 5 oktober: de internationale dag van de leerkracht. We willen even nadenken over het onderwijs in de wereld, want elk kind kan naar school en sommige leerkrachten hebben het echt wel moeilijk…

De dag uit het leven van Mayibungi Hallo! Mijn naam is Mayibungi. Ik ben 12 jaar en woon samen met mijn ouders, mijn tante, mijn twee broers en mijn kleine zusje in Bongo. Dat is een dorp in Congo.

Mijn broers gaan elke dag naar school. Voor mij en mijn zusje is er geen geld over om het schoolgeld te betalen. Ik zal vandaag net als de andere dagen thuis werken. Ik sta om 7.00u op en zorg ervoor dat mijn zusje aangekleed en gewassen is.

Wanneer mama naar het veld gaat, zorg ik voor het huishouden. Het is ondertussen al 9.00u en er liggen nog heel wat karweitjes op mij te wachten. Ik begin met het stampen van de maniokwortels. Ik maak er meel van.

Het is 13.00u. Na het middageten moet ik nog water gaan halen. Ik stap samen met mijn zusje en nog andere mensen van het dorp naar de bron. We zijn meer dan een uur onderweg.

Op de terugweg kom ik langs de school waar mijn broers zitten. Ik kan het niet laten om even te luistervinken aan het raam. Ik vind het jammer dat ik niet naar school kan gaan. Ik droom ervan om verpleegster te worden. Maar of dat ooit zal gebeuren, weet ik nog niet.

Het is ondertussen al 15.00u. Tijd om papa te helpen. Papa weeft tapijten met de vezels van de raffiaboom. Dat grove werk is voor mannen. De afwerking doet mijn tante. Vandaag help ik haar. Het is mijn lievelingsklusje! Ik borduur mooie tekeningen op de tapijten. Als ik ze mooi maak, worden ze zeker verkocht op de markt. De prijs van de tapijten hangt dus ook een beetje van mij af.

Als mama om 16.00u terugkeert van het veld brengt ze altijd lekkere groenten mee. Mama maakt de groenten klaar met verse fufu. Dat is een soort deeg gemaakt van maniokmeel.

We smullen met heel de familie van de maaltijd. Mmm! Wat lekker! Als we klaar zijn met eten is het al 19.00u. Vandaag moet ik niet helpen met de afwas. Mijn broers maken hun huiswerk en ik doe met hen mee. Zo kan ik nog wat oefenen met lezen en schrijven. Als ik goed oefen, komt mijn droom misschien toch nog uit! Om 20.30u is het tijd om te gaan slapen. Zou ik dromen van mijn latere job als verpleegster??

Een schooldag van Jemuel Hallo! Ik ben Jemuel. Ik ben 11 jaar oud en woon samen met mijn ouders en mijn zusje Gaby in de Filippijnen.

Vandaag ga ik weer naar school. Ik sta elke dag om 6.00u op. Na een verfrissende douche is het tijd voor het ontbijt. Ik eet rijst, mijn favoriete eten! Mmm dat smaakt!

Na het eten wandel ik naar de halte van de jeepney. Dat is een soort bus. Jeepney’s zijn vaak mooi beschilderd. Mijn vrienden zitten al in de bus! Er wordt druk gepraat en gelachen.

Als ik op school aankom, gaat al snel de bel. Het is al 8.00u. Oef! Juist op tijd. Iedereen moet in de rij gaan staan. Het is muisstil op de speelplaats. Dan klinkt opeens het volkslied en de directeur hijst de vlag. Iedereen steekt zijn hand omhoog en zingt luid mee.

Vandaag hebben we Engelse les. Ik let dan altijd goed op. Ik wil later als dokter in het buitenland werken. Het is belangrijk dat ik dan goed Engels spreek.

Het is 12.00u. Eindelijk middagpauze. Ik rammel van de honger! Vandaag eet ik pancit, dat is pasta gemengd met groenten en vlees. Na het eten is het tijd om te spelen. Samen met mijn vrienden speel ik een spelletje basketbal.

Het is 16.00u! Tijd om naar huis te gaan! Ik heb gelukkig geen huiswerk vandaag. Ik ga papa helpen op het veld. Op het veld staan bananenbomen. Ik help bijna dagelijks. Het is hard werken. Leuk is anders, maar dankzij onze hulp kan papa meer bananen verkopen.

Het is ondertussen al 18.00u. Na zo een drukke dag heb ik toch wel honger gekregen. Inay (mama) heeft rijst met kip en groene papaja klaargemaakt. Het is echt lekker! Na het eten wil ik nog wat op mijn nieuwe fiets rijden. Lolo (opa) heeft die voor mijn verjaardag gekocht. Om 20.00u is het hoog tijd om te gaan slapen want morgen moet ik weer vroeg opstaan.

Hoe ziet jouw dag er uit? Misschien is naar school gaan voor jou een lastige bezigheid? Maar… misschien wil je dan ruilen met Mayibungi of Jemuel? Denk er eens over na tijdens de speeltijd…