De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een schooldag van Jemuel Hallo! Ik ben Jemuel. Ik ben 11 jaar oud en woon samen met mijn ouders en mijn zusje Gaby in de Filippijnen. De Filippijnen bestaat.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een schooldag van Jemuel Hallo! Ik ben Jemuel. Ik ben 11 jaar oud en woon samen met mijn ouders en mijn zusje Gaby in de Filippijnen. De Filippijnen bestaat."— Transcript van de presentatie:

1 Een schooldag van Jemuel Hallo! Ik ben Jemuel. Ik ben 11 jaar oud en woon samen met mijn ouders en mijn zusje Gaby in de Filippijnen. De Filippijnen bestaat uit allemaal eilanden en is gelegen in Zuidoost-Azië.

2 Vandaag moet ik weer naar school. Ik sta elke dag om 6.00u op. Na een verfrissende douche is het tijd voor het ontbijt. Vandaag eet ik rijst, mijn favoriete eten! Mmm dat smaakt!

3 Na het eten wandel ik naar de halte van de jeepney. De jeepney is een Filippijns vervoersmiddel. Het lijkt een beetje op een bus. Ze zijn mooi beschilderd met leuke tekeningen. Ook vandaag ga ik weer met de jeepney naar school, net als mijn vrienden! Er wordt druk gepraat en gelachen.

4 Als ik op school aankom, gaat de bel. Het is al 8.00u. Oef! Juist op tijd. Ik moet in de rij gaan staan. Tijd voor de vlagceremonie! De vlag wordt gehesen. Iedereen steekt zijn hand omhoog en zingt het volkslied.

5 Vandaag hebben we Engelse les. Het is niet zo gemakkelijk, maar ik let wel goed op. Ik wil later als dokter in het buitenland werken. Het is belangrijk dat ik dan goed Engels spreek.

6 Het is 12.00u. Eindelijk middagpauze. Ik rammel van de honger! Samen met mijn klasgenootjes ga ik naar de cafetaria. Vandaag eet ik pancit. Dit zijn noedels met groenten en vlees ertussen gemengd. Na het eten is het tijd om te spelen. Samen met mijn vrienden speel ik een spelletje basketbal.

7 De les in de namiddag is heel wat saaier: wiskunde. Pfff! Om 16.00u gaat eindelijk de bel. Tijd om naar huis te gaan! Ik heb geen huiswerk vandaag dus ik ga itay (papa) helpen op de bananenplantage. We binden een plastic zak rond de bananentrossen. We doen dit om de bananen te beschermen tegen ongedierte.

8 Het is ondertussen al 19.00u. Na zo een drukke dag heb ik toch wel honger gekregen. Inay (mama) heeft rijst met kip en groene papaja klaargemaakt: het is echt lekker! Na het eten wil ik nog wat op mijn mountainbike rijden. Lolo (opa) heeft die voor mij gekocht. De tijd vliegt als je plezier hebt! Om 21.30u is het hoog tijd om te gaan slapen. Morgen moet ik terug naar school.


Download ppt "Een schooldag van Jemuel Hallo! Ik ben Jemuel. Ik ben 11 jaar oud en woon samen met mijn ouders en mijn zusje Gaby in de Filippijnen. De Filippijnen bestaat."

Verwante presentaties


Ads door Google