Groep 7.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Energieborrel Klimaatwijken
Advertisements

Praten met kinderen over de wereld !
Het tweede werkstuk.
Introductie V2 en V3 Maandag 2 september – 15.00
START DIA.
Warme Truiendag quiz 2013.
Wat kun je doen in keuzemenu?
Het geheim van het 100e doelpunt
Dyslexie Deze spreekbeurt van Eva, groep 6, gemaakt voor school, november Mijn spreekbeurt gaat over dyslexie.
“Ontwerp een eigen school” Leerarrangement KC Macht en Regels
De bovenbouw van het VMBO op het IJburg College
Energiebesparing in het huishouden
Portfolio Website Tim Klijn Klas: MBI m1 Datum: 21 november 2007
Door: Tim Ties Deniz Jerom Sten
Gemaakt door Julie, Aliza, Betso, Wout En Thomas V.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Diagnostische toets Energie
OBS Twekkelerveld Op 18 maart 2007 heet OBS Twekkelerveld voortaan een BOOM school. BOOM staat voor Beter Onderwijs Op Maat. In de nu volgende PowerPoint.
Les 7 Deze les duurt 90 minuten
Project Sponsoring Kenia
Dag 3. Dag 3 Hallo jongens en meisjes, Dag 3 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Daar ben ik weer. En hoe is het bij jullie? Zijn jullie al bezig.
Nieuwsbrief 2 OVER JOY GOEDKOOP TOPTURNSTER BIJ TSH-HEERENVEEN.
Trek een stukje van een ansichtkaart uit de hoge hoed.
Projectweek.
De kleur blauw stond centraal in dit project Cuma-dag was wel leuk je kan der van alles doen, je kunt kleding ontwerpen, Voertuigen maken, muziek maken,
Naam: Tim Klijn Klas: MBI M1 Datum:
Elektrisch op vakantie! Gemaakt door: Jannes sabrina Hanane anne.
Glow.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Technieklessen op de Bloeiende Perelaar
Les 1: Het Heden Wat weet jij van het kanaal?. Wat weten we? 3 minuten: schrijf zo veel mogelijk waar jij aan denkt bij het Apeldoorns kanaal. 4 minuten:
De kring. Elke maandag beginnen we in de kring
Ons rekenland project : Texel Onderwerp : Het strandfeest
Les 13 Presenteer je zelf (1)
Weekend kring. Hilal Kaya 8B.
Een voorbereidende doe-les voor groep 8
Zonne-energie. Celeste Brantjes, Danique Posthuma, Emma Cuperus, Ellen Manders, Lisa van Deelen en Marte Haselhorst.
2rootje ‘Dat is uit de kunst’
Dit is de rooster Voetbalcompetitie Datum Wedstrijd Uitslag ma. 21/05 5a – 5b 1-0 di. 22/05 5c – 6a 6-0 do. 24/05 6b – 6c 0-4 vr. 25/05 5a – 5c 0-3 di.
Klikdemo: CRM maken en wijzigen van afspraken in de agenda Versie: Academie Werkbedrijf Doel klikdemo In deze klikdemo leer je hoe je afspraken.
Modeshow bloemschikken
OFC28 mediawijsheid les 4.
Module Communicatie 3de dag
Energie op school Docententraining. Agenda Energie op school De projectdag, de doorloop Zelf aan de slag Checklist Vragen.
Een voorbereidende doe-les voor groep 8
Energie op school. Energiebesparing op school tot 20%
Ervaringen van kinderen in woorden vangen
Babbelen met ouders… maar niet zomaar!
Duurzame Energie Dinant Bauer.
Rube Goldberg wedstrijd (kettingreactie)
Dictee les 4.2 succes.
X-stream les 4 WELKOM. Wat gaan we deze les doen?  Korte terugblik vorige les  Doelen van deze les  Digitale identiteit  Online samenwerken  Eindopdracht.
Skillzz Handleiding voor mentor Powered by. Waarom Skillzz? Jouw school vindt het belangrijk dat: Jullie als klasgenoten nog beter met elkaar omgaan Dat.
Fantasiedieren Beeldende Vorming donderdag
Van Engel, Minke en Helen
Gemaakt door Nouk en LOtte
Bs.1: onderzoek doen Bs.6: een werkplan maken
Weblog Een venster tussen klas en omgeving. Wat is een weblog? Een weblog is een digitaal dagboek. Je kan, wat in de klas gebeurt, delen met de omgeving.
Mobile Fun Hoi, ik ben Mobie en ik ga samen met Ronnie jullie deze PowerPoint presentatie presenteren. Op de volgende dia staat wat deze opdracht inhoud.
Alternatieve speeltuin
DE ZONNE /AQUA ENERGIE COLLECTOR Sondervick College AT2B VELDHOVEN Bart Gerritsen Melissa Schmidt Rowin Gabriëlse Chloë Strauss Wouter van Vlerken.
Downsyndroom door naam. *Vandaag houd ik een spreekbeurt. *Het gaat over mijzelf. *Want het gaat over Downsyndroom. Spreekbeurt.
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Les cours de Français HB groep.
12 oktober 2017 Aanwezigen & je richten op deze les.
Ik heb mijn boek uit… Wat nu?.
Introductieweek Dinsdag 4 september.
Ontwerp een buitenles Les 1 Les 4.
FILOSOFEREN LES: LEEFT AARDE?.
Transcript van de presentatie:

Groep 7

De voorbereidingen Er is in tweetallen gewerkt aan een PowerPoint presentatie. De klas is in teams verdeeld met de volgende onderwerpen: (klik op de linken om enkele voorbeelden van PowerPointpresentaties te zien) Windenergie Bio-energie Zonenergie ..\..\powerpoints energy survival\Zonne-energie brent ibo.ppt Fossiele energie ..\..\powerpoints energy survival\daniëlle en gwen.ppt Lichaamsenergie Waterenergie ..\..\powerpoints energy survival\toni menno.ppt

De teams Elk team heeft zich verdiept in het betreffende onderwerp. Er is gebruik gemaakt van de Energy-survival-site. Daarnaast hebben we ook andere informatie opgezocht. Dit was best lastig. Thuis en in de wijk zijn er door enkele kinderen kleine onderzoekjes gedaan en ook daarvan is verslag gedaan.

De nulmeting In het geheim heeft onze conciërge Frans de meterstanden van gas en elektriciteit genoteerd. Dit waren de gegevens: Datum 29-09-09 tijdstip begin dag meterstand begin dag (1) tijdstip einde dag meterstand einde dag (2) gebruik deze dag (2) min (1) Gas in M3* 8.15 uur 04945 m3 15.30 uur 04947 m3 2 m3 Elektriciteit in kWh (I) ** 272221 Kwh 272294 Kwh 73 Kwh Elektriciteit in kWh (II) ** 000002 0 Kwh

De geheime opdracht Na het openen van de envelop en het voorlezen van de brief, konden we bijna niet wachten. Al tijdens het voorlezen kwamen de vingers omhoog voor de ideeën die bovenborrelden. Om iedereen de kans te geven hebben we besloten om steeds twee teams samen te voegen en zo overleg te plegen.

Nadenken en overleggen over ideeën en een plan

Presenteren van plannen aan elkaar

Na de kleine pauze…..aan de slag! Regelbladen en posters maken

Nog even oefenen voor de presentaties aan de andere klassen

Presenteren in andere klassen In de midden- en bovenbouw

Bij de kleuters een beetje aangepast met toneelstukjes en tekeningen

Het regelblad In elke klas hebben we een regelblad opgehangen. Hierop staat waar we ons allemaal aan moeten houden voor besparing van energie op school. Regels voor energy besparen De lichten in de gang uit De computers uit wanneer je hem niet nodig hebt Het licht in de copierhok uit In de pauze alle lichten uit De lichten in de koffiekamer uit In elk lokaal het licht uit behalve als de zon er niet is De lichte uit in de garderobes 1 dag in de week waar we denken aan electriciteit De verwarming uit wanneer het niet koud is Wanneer je het koud hebt moet je de verwarming niet aan maar je vest liever aan Minder papier gebruiken

De geconcentreerde blikken van kinderen

De reacties van kinderen “Een gloeilamp kost toch stroom en geen energie?” “Kun je het thuis ook doen?” “Ik ga met koud water douchen vanavond” “Vonden jullie het leuk? En iedereen riep in koor Jaaaa!” “Twee keer heb ik de hele klas aan het lachen gekregen.”

Eindmeting Wat heeft de energie die we er in gestoken hebben om energie te besparen opgeleverd?? Datum 29-09-09 tijdstip begin dag meterstand begin dag (1) tijdstip einde dag meterstand einde dag (2) gebruik deze dag (2) min (1) Gas in M3* 8.17 uur 04948 m3 15.45 uur 04949 m3 1 m3 Elektriciteit in kWh (I) ** 272432 Kwh 272496 Kwh 64 Kwh Elektriciteit in kWh (II) ** 000002 0 Kwh Een besparing is gelukt !

Wat hebben we gedaan en hoe vonden we de dag? Enkele verslagen van kinderen: ..\..\verslagen energy survival\l verslagje Michenu.doc ..\..\verslagen energy survival\Verslag Branton.doc ..\..\verslagen energy survival\Verslag Danielle.doc ..\..\verslagen energy survival\verslag Eline.doc ..\..\verslagen energy survival\Verslag gwen.doc ..\..\verslagen energy survival\Verslag Menno.doc ..\..\verslagen energy survival\verslag noël.doc ..\..\verslagen energy survival\verslagje toni.doc