De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Fantasiedieren Beeldende Vorming donderdag

Verwante presentaties


Presentatie over: "Fantasiedieren Beeldende Vorming donderdag"— Transcript van de presentatie:

1 Fantasiedieren Beeldende Vorming donderdag 08-10-2015
Groep 5 OBS De uitkijktoren Weert

2 Lesdoelen Jullie kunnen de lichaamsvormen van dieren weergeven;
Jullie kunnen met verschillende kleuren werken (donkere en lichte kleuren); Jullie kunnen met verdunde en onverdunde verf schilderen.

3

4

5 Stappenplan 1. Ideeën gekregen door filmpje, foto’s en gesprek over dierentuin 2. Schrijf je naam rechtsboven op het blad 3.Bedenk welke 4 (of 5) dieren je gaat nemen (denk aan verschillende kleuren en vormen) Dus geen schaap/geit, paard/ezel, konijn/haas Kop Romp Poten Staart Armen/vleugels Bekijk de voorbeeldfoto’s/dierenboeken (niet meer dan 2 personen tegelijk bij de boeken) 4. Overleg in tweetallen of je hebt gedacht aan de verschillende kleuren en vormen. 5.Schrijf daarna deze dieren op de achterkant van je tekenblad 6.Begin met het dier te tekenen, daarna schilderen

6 Reflectie Konden jullie de vormen van de dieren, die je in de boeken of op de foto´s hebt gezien, goed natekenen? Is het gelukt om met verdunde en onverdunde verf te schilderen? Hebben jullie met verschillende kleuren gewerkt? Verschil donkere en lichte kleuren? Welke dieren konden jullie herkennen in de fantasiedieren die andere leerlingen hadden geschilderd? Wat ging er goed en wat kan volgende keer beter?


Download ppt "Fantasiedieren Beeldende Vorming donderdag"

Verwante presentaties


Ads door Google