Voeding Ons dagelijks eten is een van de belangrijkste energie bronnen van het lichaam, Maar ook een van de belangrijkste bronnen van ziekte.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wilt u meer weten over Regelhulp.nl? Kijk op of stuur een naar
Advertisements

Kinderen van depressieve moeders: het integratieve model van Goodman en Gotlib Cassie Claeys 1BaTP.
Het geheim om ouder te worden in schoonheid
45 jaar of ouder. Hoe groot is uw kans op diabetes type 2
Gezonde voeding.
Hypotheekvormen Er zijn diverse hypotheekvormen mogelijk. Elke vorm met z'n eigen kenmerken en z'n eigen voordelen. Het hangt dus van uw omstandigheden.
de medicinale randen van vergif: farmacodynamiek en -kinetiek
De actieve voedingsdriehoek
Door Jenny, Anni, Bas en Roel
Wijchen Gezond Café (h)eerlijke voeding 15 maart 2014.
Energiedranken in vraag en antwoord
Weet Wat Je Eet ! Vitamine wijzer! Wat en Hoeveel ? © Wieke.
zuigelingenvoeding: wat zal dat kindje eten?
Gevaarlijke stoffen!! risico’s, vergiftiging, soorten, voorkomen, etikettering, gevarendiamant.
Nefrotisch syndroom.
De levenscyclus van de mens
Goedenavond Welkom bij
Oud en wijs.....
GEEF KINDEREN WAAR ZE RECHT OP HEBBEN
Waarover gaat dit lied?.
MENSELIJKE ONTWIKKELING OUDER-KIND RELATIE 0 – 3 JAAR
Autisme in de dagelijkse praktijk
Het Herbalife Principe
Klimaat en landbouw 3.2 Voedselvoorziening in Nigeria
De medische bevalling Door Gynaecoloog Spaarne Ziekenhuis.
SENSORISCHE INFORMATIEVERWERKING
Koning winter Ben jij voorbereid op extreem winterweer? Koude quiz.
Voedselovergevoeligheid bij kinderen
Presentatie door: Ana,Simone,Lolita Voeding Dit is een voorbeeldje: Het is belangrijk om elke dag 2 stuks fruit en drie opscheplepels groenten te eten.
Hoorcollege 3 Overgewicht Diabetes Jelle Wijma
Met een handicap.
Welkom bij de ‘Weet wat je eet en beweegt ’ quiz!
Waarom? Alle ouders willen dat hun kind de beste kansen krijgt om goed te ontwikkelen in deze samenleving. Een goede ontwikkeling start al van bij de geboorte.
Film Gezond eten. Evenwichtige voeding Hoe stel je die samen.
Voeding en kinderen.
Wat voedt jou deel 1..
Voeding en zwangerschap
Cut the Crap! Food Mythes & Feiten Edith J.M. Feskens Professor in Nutrition & Health over the Lifecourse Division of Human Nutrition, Wageningen University.
Trends 3 Trends in Kinderopvang en Opvoeding jonge kinderen
Voeding. 3 functies van voeding. Opbouw, herstel van cellen Voorkomen van ziektes Energie leveren Doorgaan van lichaamsprocessen.
Welkom, leuk dat je er bent!.
Serotiniteit /inleiding van de partus RVR A terme datum 40 wk na uitgetelde datum Betekenis G1P0 3 % op uitgetelde datum bevallen.
Afvallen was nog nooit zo makkelijk, als met het populaire eiwit dieet! Ten gevolge van een veranderd leefpatroon is overgewicht vandaag de dag bijzonder.
Voeding aan zwangere vrouwen. Calcium  Mineraal wat voorkomt in gebit en skelet  Eet voldoende Calcium  Verhoogde behoefte voor aanmaak skelet baby.
Vroegtijdige stotterbehandeling Het Lidcombe Programma De behandelgids van het Lidcombe Programma kan gedownload worden van de website van het Australian.
Breathfulness Korte test of Breathfulness iets voor jou kan betekenen Breathfulness Academy Vraag 1 – waar zit je adembeweging meestal? Hoog (borst)Laag.
Hoeveel hou je van haar... ? Als je een vrouw bent, ben ik zeker dat dit je zal interesseren... En ben je een man, dan ken je zeker een vrouw die echt.
Diëten Niet alleen om af te vallen!. Veel mensen volgen een dieet uit medische noodzaak Natriumbeperkt Energiebeperkt Vetarm Antiallergisch dieet Maagdieet.
Recertificering volgens nieuwe standaarden ZvB De voorbereiding; wat is er nieuw Juni 2016, Caroline Kruger Met dank aan Eline Schaake.
Voedingsadviezen bij borstvoeding. Waar moet de voeding aan voldoen  Volwaardige voeding/Schijf van Vijf  Gevarieerde voeding  Eet vooral volop fruit.
 Verschillende vormen van voeding allergieën  Wat is voedselovergevoeligheid  De drie begrippen  Dagrantsoen  Wat is koemelkallergie  Hoe ontstaat.
Thema Leven Les 5 Metabolisme.
‘Laat voeding uw medicijn zijn’
Lever en Nieren Les 1 di 2de uur ’11 Uitleg lever en nieren en opdracht Les 2 wo 3de uur ’11 Uitleg bloedonderzoek formulier, maken.
Diabetes.
CURSUS: FEESTJE VOOR JE DARMEN!
Groen op je bord.
ONDERVOEDING BIJ OUDEREN.
Voeding en Vertering 2 VMBO – KGT Thema 2.
Voeding bij verschillende doelgroepen en culturen
Diabetes.
Voel je wel in je vel !.
‘Laat voeding uw medicijn zijn’
‘Laat voeding uw medicijn zijn’
Stofwisselingsziekte…
Transcript van de presentatie:

Voeding Ons dagelijks eten is een van de belangrijkste energie bronnen van het lichaam, Maar ook een van de belangrijkste bronnen van ziekte.

Tekorten Door onevenwichtige voeding kunnen tekorten van vitaminen en mineralen ontstaan.

Gezonde situatie Bij een evenwichtige voeding is het lichaam in balans Iemand die volledig in evenwicht is, zal weinig of geen ziektes en klachten hebben

Gezonde baby Als een zwangere vrouw volledig in evenwicht is Dan zal haar baby zich lekker voelen En zich snel en voorspoedig ontwikkelen

Situatie met tekorten Door de opbouw van tekorten in de mineralen en vitaminen huishouding, kan de vrouw niet meer optimaal functioneren.

Effecten van tekorten Intoleranties en/of allergieën voor bepaalde voedingsproducten Overgevoeligheden voor stoffen (huismijt, stuifmeel etc.) Slechte motoriek, laat lopen, kruipen e.d. Sneller vatbaar voor allerlei ziekten Extreem veel huilen, huilbaby's Zwangerschapssuiker, hoge bloeddruk, vochtophoping, moeizame bevalling

Overdragen van tekorten Aangezien de foetus slechts dezelfde mineralen en vitaminen aangeboden krijgt als de moeder eet, bouwt de foetus dezelfde tekorten op als de moeder tijdens een zwangerschap De baby ‘erft’ bij de geboorte de tekorten van de moeder en daarmee haar ‘klachten’.

Tekorten worden overgedragen bij de geboorte. Tekorten overdracht Tekorten worden overgedragen bij de geboorte.

Borstvoeding Als de baby na de geboorte gevoed wordt via de borst dan: Zullen de tekorten van de zuigeling gedurende deze periode evenredig toe- of afnemen met de tekorten van de moeder.

flesvoeding Als de baby wordt gevoed met de fles dan kan de baby afhankelijk van de opgebouwde tekorten: allergische reacties vertonen op diverse soorten voeding allergische reacties vertonen op koemelk

Welke flesvoeding? Er bestaat een grote verscheidenheid aan soorten en merken babyvoeding. U kunt natuurlijk al deze voedingen uitproberen en proefondervindelijk de juiste uitzoeken. Maar of de baby dit plezierig zal vinden is de vraag. En bent u er dan zeker van dat de tekorten dan wel gelijk blijven of afnemen?

Aanvullen van tekorten Om de bestaande tekorten bij u en uw kind op te heffen is het belangrijk dat: U uw eetgewoonten aanpast De juiste mineralen en vitaminen als supplement bij uw voeding neemt in de juiste verhouding U niet op eigen houtje iets gaat slikken, zonder een deskundige te raadplegen. Zomaar vitamines en mineralen nemen is zeer gevaarlijk.

Testen Ans Schulz heeft een testmethode ontwikkeld die tevens toegepast kan worden op zuigelingen en u de optimale combinatie aangeeft van: de juiste voeding en de juiste combinatie en hoeveelheid van mineralen en vitaminen

Tekorten worden opgeheven Na enkele weken Tekorten worden opgeheven

Voorlichting en cursussen L’EPEE D’OR Voorlichting en cursussen BEL: 0475 - 50 41 29 FAX: 0475 - 60 02 30 e-mail: info@lepeedor.nl Molenweg 23 6071 VX Swalmen Voedingsadviezen en voorlichting voor: Zwangere vrouwen Jonge moeders Baby's Kinderen