Introductie op de Islam

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Overwinnend leven, vandaag en morgen
Advertisements

Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Christengemeenschap De Goede Herder
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Het profiel van een christen
DE CHRISTEN = EEN GETUIGE
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Welkom in de samenkomst
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 1 maart 2014 “Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar.
De allergrootste liefde
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
1. 12 DAAROM, gelijk door één mens de zonde de wereld is binnengekomen... 2.
DE WERELD EEN DORP Niet klikken Muziek: Händel: Ombra ma fu. (Xerxes)
De christelijke boodschap
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Bijbelcursus Maarssen 10 Januarie 2009 Harm-Paul Kranenborg.
Jezus vroeg zijn leerlingen: `Wie is de Mensenzoon volgens de mensen?' Matt 16/13.
Zingen Ik geloof in God de Vader, de Almachtige,
God en ons.
De weg terug Miljoenen mensen over de hele wereld
Hoe wordt ‘verzoening’ traditioneel- christelijk benaderd? 1.‘Bedekking’ (beschutting) en ‘verzoening’ worden verward. 2.God was een vijand en moest verzoend.
Pasen & Pinksteren op één dag!
het laatste wereldrijk
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Verbonden … Van boven bekeken
| Jezus kussen ?. ik/wij God Love is the currency of the kingdom genade aanbidding.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
‘voor de kinderen’.
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.

Hoe balanceert u op Gods weegschaal? U zou verbaasd kunnen staan!
In deze presentatie staan beide.
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
Niemand kan tot Mij komen, tenzij de
Oktober 2014 Woord van Leven “Ik ben het brood dat leven geeft. Wie bij mij komt zal geen honger meer hebben, en wie in mij gelooft zal nooit meer dorst.
‘De weg, de waarheid en het leven’?
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
11 september 2014 Bodegraven 1. 2 de vorige keer: 1Kor.15:12-20 :13 - geen opstanding – Christus ook niet opgewekt :14,15 – consequenties: onze prediking.
Zoals er natuurwetten zijn waar de natuur zich aan houdt,
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
31 okt Urk 1. 2 tegenover traditie en kerkleer ALLEEN DE SCHRIFT tegenover verdiensten: ALLEEN GENADE tegenover werken van de mens: ALLEEN GELOOF.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
In Uw licht zien wij het Licht
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Geloof.
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
15 december 2013 Rotterdam 1. Caesarea – een haven, een poort 2.
Preek.
Welkom in de samenkomst
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
 ‘En zoals Mozes de slang in de woestijn verhoogd heeft, zo moet de Zoon des mensen verhoogd worden, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat,
"het woord der verzoening"
Gemeente zijn we samen Viering samen-gaan Elim en Zout & Licht Hilversum – 13 sept
3 oktober 2015 Garderen. Openbaring 20 5 De overige doden werden niet weder levend, voordat de duizend jaren voleindigd waren. Dit is de eerste opstanding.
 - Inleiding  - Monotheisme  - Twee Naturen  - Als Rechter  - Als Verlosser  - Als Mens, Leraar en Vriend  - Als Idool.
5 november 2015 Bodegraven. terugblik...  Johannes 3: het nachtelijke gesprek tussen Nicodemus, "de leraar van Israël" en Jezus  onderwerp: wedergeboorte.
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
Formulier voor de openbare belijdenis van het geloof Blz. 735 (GK) Geliefde broeders en zusters in onze Here Jezus Christus, U bent hier verschenen voor.
Johannes 3:16 Gods liefde voor wie anders verloren gaat Ga, getuig over Jezus Christus Motivatie - de liefde van God - de eer van Jezus Christus de Heer.
Levensweg NBG Bijbelvertaling
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
Les 3 Geloven in Allah Wat doe ik hier vandaag?
In Perspectief.
Hoe kom je in het Koninkrijk van God?
Transcript van de presentatie:

Introductie op de Islam Een presentatie van de feiten! Productie: www.bijbelaktueel.nl © September 2008

Introductie op de Islam Wat leert de Islam? Deze korte presentatie laat de belang- rijkste opvattingen van de Islam zien, vanuit de Koran. De Koran is het Woord van God (Allah) en is zonder fouten De Bijbel is alleen waar voorzover het overeenstemt met de Koran. Soera 15:9

Introductie op de Islam Wat leert de Islam? Deze korte presentatie laat de belang- rijkste opvattingen van de Islam zien, vanuit de Koran. Er is één ware God, er is géén ‘drie-eenheid’ Soera 4:171-172

Introductie op de Islam Wat leert de Islam? Deze korte presentatie laat de belang- rijkste opvattingen van de Islam zien, vanuit de Koran. Jezus is geen God, hij is niet de Zoon van God Wie gelooft dat Jezus de Zoon van God is gaat naar de hel. Soera 5:72

Introductie op de Islam Wat leert de Islam? Deze korte presentatie laat de belang- rijkste opvattingen van de Islam zien, vanuit de Koran. Er is geen erfzonde. God heeft Adam vergeven. Er is géén noodzaak voor een Verlosser. Soera 2:36,37

Introductie op de Islam Wat leert de Islam? Deze korte presentatie laat de belang- rijkste opvattingen van de Islam zien, vanuit de Koran. Jezus is niet gestorven aan het kruis. Jezus is niet opgewekt uit de doden. Dit is een illusie, God heeft Hem tot zich genomen. Soera 4:157,158

Introductie op de Islam De Islam is een religieus en politiek systeem welke het Judeo-Christelijke geloof openlijk verwerpt, bestrijdt, bekritiseert en God’s Woord lastert. Zij verwerpt het offer van Christus Jezus. Het is daarom ook onmogelijk dat deze religie en het Christelijke geloof elkaar verdragen, laat staan één zullen kunnen zijn. Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder, die in Hem gelooft, niet verloren ga, maar eeuwig leven hebbe. Jezus Christus, De Bijbel, Joh. 3:16