Op zoek naar… …Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven. Vanavond: ‘In gesprek met’ de kerkenraad.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Plaatje vrienden op een bank
Advertisements

Oog in oog op de Berg Autoriteit, kracht en heerlijkheid …
Johannes 11:1-44 Lazarus, de broer van Maria en Marta
De Geest wil je met kracht vervullen! Philip Nunn November Nunspeet.
1. Jezus laat zijn wonden zien
Tussen Pasen en Pinksteren.
… en wat wil Jezus van jou?
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
Schuldbelijdenis en genadeverkondiging Zingen: Psalm 26: 2, 6
Genezing: een gevoelig onderwerp met radicale uitersten:
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
It’s Alive! Vier het leven!.
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה אחד
“Op een dag...”.
Mattheüs: Jezus de Zoon van Abraham, van David Marcus: Jezus de dienstknecht, de obed-JHWH Lucas: Jezus is de Zoon van Adam Johannes: Jezus is de Zoon.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
4 mei 2014 Zoetermeer 4 mei 2014 Zoetermeer. 1Timotheüs 6 12 Strijd DE GOEDE STRIJD DES GELOOFS, grijp het eeuwige leven, waartoe gij geroepen zijt.
Marcus Marcus En toen Hij weder uit het gebied van Tyrus vertrokken was En Jezus ging vandaar en trok Zich terug naar de omgeving.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Echt of nep?.
In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper. Hij doopte mensen.
Wie nodig je als eerste uit?
Is het allemaal wel waar?
Thema voor vanavond is:
Zondag 3 februari middagdienst
Preek thema: Zeker weten?.
Preek.
Derde adventszondag 15 december 2013
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Geldermalsen  (Jezus)”…. gij zult mijn getuigen zijn ……………tot het uiterste der aarde.  “GETUIGE”: Delen wat God heeft gedaan in mijn leven.
De dood van de heraut en Jezus' reactie Wim Hoddenbagh Dalfsen, 2 maart 2006.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Engelen.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Verlangen naar licht.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Ds. Ds : Mw. M.Reinders de Haan
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Welkom Voorganger: Dhr. J. Smit Ouderling van dienst: J. Korthoef
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Laatste advent - zondag 21 december
Welkom in de samenkomst
1Korinthe 7 32 En ik wilde wel, dat gij zonder zorgen waart. Wie niet getrouwd is, wijdt zijn zorgen aan de zaak des Heren, hoe hij de Here zal behagen.
Op hoop van zegen of vol verwachting klopt ons hart?
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Welkom in deze kerkdienst
Welkom Israelzondag.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
Welkom Voorganger: Ds. F. Westermann Ouderling van dienst: K. Muis Muziek: Huisband Schriftlezing: Mattheus 26: 69 t/m 75.
Samen met de Heer 1 Thessalonicenzen 5:4-11. En tot die de duiven verkopen zei Hij: "Neemt deze weg van hier, maakt van het huis van Mijn Vader geen handelshuis!“
Ds. A. van´t Zand, Steenwijk. Ouderling : B. van de Velde Organist : E. Hofstede schriftlezing Marcus 7 :
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS MIJN KIND, AL WAT VAN MIJ IS, IS VAN JOU HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS Cyclus C Muziek: Cantate 61 vd Advent (J.S. Bach)
‘t Veerlicht Raamsdonksveer Hoe staat het er voor …in je leven? …….in je relatie met God? Welke emotie reflekteert jouw geloofs- leven het.
Ds. Hans Eschbach Kom Heilige Geest, vernieuw uw kerk, vernieuw mijn leven Kom Heilige Geest Vernieuw uw kerk Vernieuw mijn leven.
Strijdmakkers « En Hij stelde er twaalf aan, opdat zij met Hem zouden zijn en opdat Hij hen zou uitzenden om te prediken. » (Marcus 3: 14)
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
Mat 4:17 ‘Kom tot inkeer,’ zei hij, ‘want het koninkrijk van de hemel is nabij!’ Mat 4:17.
Heb de HEER lief met heel je leven – Deuteronomium 6 HEB JE HEER LIEF MET HEEL JE LEVEN Heb hem lief, met heel je leven. Hem alleen! Neem de jeugd mee.
Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen.
Parasjah Va’etchanan Dewarim 3:23–7:11.
Met de dood voor ogen… …gaat de hemel open!
Transcript van de presentatie:

Op zoek naar… …Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven. Vanavond: ‘In gesprek met’ de kerkenraad

Welkom & Mededelingen & Gebed & liederen

In gesprek met

Doel Als jongeren en kerkenraad met elkaar in gesprek gaan over ons geloof. Zodat we als jongeren door de ouderen worden gevoed in ons geloof. En andersom.

Inleiding TRADITIO = Traditie TRADITIO = doorgeven -> voorleven -> voorbeeld zijn. Wij zijn als jongeren een hunkerende generatie naar voorbeelden. Deut. 6: 6-9: Deze woorden, die ik u heden gebied, moeten in uw hart zijn. U moet ze uw kinderen inprenten en erover spreken, als u in uw huis zit en als u over de weg gaat, als u neerligt en als u opstaat. U moet ze als een teken op uw hand binden en ze moeten als een voorhoofdsband tussen uw ogen zijn. U moet ze op de deurposten van uw huis en op uw poort schrijven.

Mattheus 11 De vraag van Johannes de Doper 1 En het gebeurde, toen Jezus geëindigd had Zijn twaalf discipelen opdrachten te geven, dat Hij vandaar vertrok om onderwijs te geven en te prediken in hun steden. 2  Toen Johannes in de gevangenis over de werken van Christus gehoord had, stuurde hij twee van zijn discipelen, 3 en zei tegen Hem: Bent U het Die komen zou, of verwachten wij een ander? 4 En Jezus antwoordde en zei tegen hen: Ga heen en bericht Johannes wat u hoort en ziet: 5   blinden worden ziende en kreupelen kunnen lopen; melaatsen worden gereinigd en doven kunnen horen; doden worden opgewekt en aan armen wordt het Evangelie verkondigd; 6 en zalig is hij die aan Mij geen aanstoot neemt.

De vraag van Johannes Johannes zit in de gevangenis ‘Wie is Jezus?’ ‘Is Jezus wel de Messias?’ Jezus reactie ‘Traag en ongelovig van hart’? Deel je ervaringen met Johannes Wie is Jezus voor jou? Ga op zoek naar de antwoorden op je vragen!

Vragen? Voor iedereen: Wie is Jezus voor jou? Wat betekent geloven voor jou? Eigen vragen: Schrijf ze op het uitgedeelde blaadje. Neem mee naar je groepje.

Filmpje: We hebben jouw hart nodig!

Gespreksgroepen Kerkenraadsleden verspreiden zich over gespreksgroepen In gesprek met kerkenraad in gespreksgroepen. Om 21:00 uur terug in Grote Zaal voor afsluitend gesprek met elkaar.

Groepsbespreking Wat wil je delen?

afsluiting Gebed Na praten