De dieren in Madagaskar

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Jachtluipaard Arthur & Steven.
Advertisements

De vos spreekbeurt juf Olga.
Het leven van de brachiosaurus
Dieren Door ELIAS EN CASPER.
Presentatie gaat over: Slangen
Het ontstaan van de aarde (2)
Spreekbeurt van Romy Vonk Gr 6M
Ontstaan van leven op aarde
Thema 1 Noah, Yaimo en Ivar Water.
GEMAAKT DOOR THOMAS EN JARNO
De Eiffeltoren en de Mona Lisa
Gemaakt door: Kim van Dijk
Gemaakt door Melissa van Lijssel
Suriname Soraya van Lomwel.
De dieren van Australië
De Krokodil De Krokodil is geen zoogdier de baby wordt in het ei van de Krokodil grootgebracht als ze uitkomen dan gaan ze meteen het water in om te leren.
Gemaakt door: alyssa fuchs
Dobermann Kiana Van Acker.
hagedis geslachten Algemene informatie Inleiding lichaamsbouw
slangen Slangen Hoe slangen leven Voedsel en jacht Waar slangen leven
Werkstuk Justin Nienhuis
De blauwe reiger De blauwe reiger.
De ijsbeer de ijsbeer.
Gevaarlijk ik denk van wel
DE PAPEGAAI.
De tijgerhaai door ALAN en michael.
Pijlgifkikker Door Kasper & Yanick.
De jaguar Jordy sterckx.
Tijger Door Jorne en Jan.
De leeuw Door Tessa en Jolien.
De kleine watersalamander
De reuzenkangoeroe Door Justen en Tomas s. Een overzicht Uiterlijk Uiterlijk Wat eten ze Wat eten ze Voortplanting Voortplanting Woonplaats Woonplaats.
De Tijger.
Vlinders Daphne voorbach
Guinness Book of Records
De otter Mijn spreekbeurt.
Presentatie van Paul de Bok
Gemaakt door: Maya Opdeweegh
De leeuw De leeuw is een mooi groot dier.
19 December 2013 – Kira de Bruin Wilde eend – Slobeend – Fazant
28 maart 2014 – Stan Croes Snoek – Baars– Zeelt
Instapquiz AK HAVO 3 Periode 1
Soortenkennis 11 maart 2013 – Magdalena Organ
7 februari 2014 – Jasper Mol Merel – Zanglijster – Nachtegaal
DE 20 GROOTSTE DIEREN.
Door Sharon,Marie en Liesl
Soortenkennis 25 februari 2014 – Bram Romein
De ijsbeer Door senne en thibaut.
Gemaakt door : Valerie ploegmakers
Suriname klimaat+geografie
Faunakennis. DatumLesonderwerp Roofdieren en Roofvogels Zoogdieren Reptielen en amfibieën Zangvogels en kraaiachtigen.
Dinosaurussen Deze voorstelling gaat over de dinosaurussen. Dino’s zijn dieren die heel lang geleden op de aarde leefde. Door deze voorstelling leren jullie.
New Zealand ligt aan de andere kant van de wereld. Als het hier lente is, dan is het daar herfst. Als het hier ochtend is, dan is het daar avond. New.
De krokodil Gevaarlijk ik denk van wel. Voedsel van de krokodil jij misschien??? Krokodillen eten vooral vis maar zebra lusten ze ook wel.
Ik mocht voor plannex een opdracht over de merel doen. Ik vond het gelijk leuk. Maar het was wel moeilijk.
Het konijnHet konijn.1. weetjes Ik ben 3 jaar als ik een kindje krijg. Mijn vijanden zijn: een vos en een wolf. Konijnen kunnen 3 keer per jaar kindjes.
Gemaakt door: Beau Stein
Charles Darwin Evolutietheorie. een geleidelijke ontwikkeling waarbij uit eenvoudig gebouwde soorten nieuwe ingewikkelder gebouwde soorten ontstaan.
POOLVOS Door Liz & Olav. DE INHOUD * voedsel * gevaar * INFORMATIE OVER DE POOLVOS.
Examentrainer 1 Inleiding in de biologie ©JasperOut.nl.
Hoe kun je zien of een vogel een mannetje is of een vrouwtje?
Blokboek - Natuur 7 Les 2 - Roofdieren.
Natuur in Nederland Hoe gaat het met de natuur in Nederland?
Voeren en verzorgen Periode 1 – Taxonomie, rasgroepen en rassen
NATUURLES maar dan anders
Introductie Terrariumdieren
De natuur in Nederland Hoe gaat het met de natuur in Nederland?
Ezels Blok
Transcript van de presentatie:

De dieren in Madagaskar Van Kay , Luuk en Freddy

Inhoud 1# Inhoud. 2# Apen & half apen. 3# De roofdieren. 4# Reptielen & Amfibieën. 5# De Insecten. 6# De vogels. 7# De vissen. 8# Weetjes. 9# Einde!!!

Apen & half apen Er zijn heel veel verschillende apen op Madagaskar. En er zijn wel 20 verschillende soorten maki’s. Maki’s zijn de hele dag actief. En er zijn wel 4 soorten mangoesten. Een ayeaye is heel bijzonder en een bedreigde diersoort wegens ontbossing. Dit is een ringstaart mangoest Dit is een ayeaye

De roofdieren Maar er is nog een mooi Er zijn verschillende soorten roofdieren in Madagaskar maar er is een hele bijzondere namenlijk de fossa. Hij leeft aaleen in Madagaskar en is daar het grootste roofdier. De fossa heeft een lang, slank lichaam, ronde oren en grote, naar voren gerichte ogen. Het dier wordt 60 tot 90 centimeter lang en 7 tot 14 kilogram zwaar. De staart is met een lengte van 55 tot 90 centimeter bijna net zo lang als de rest van het lichaam. Het dier heeft een dichte, korte vacht, die roodbruin tot donkerbruin van kleur is. De fossa is een zoolganger Hij kan zijn nagels intrekken. Maar er is nog een mooi roofdier in Madagaskar hij heet de mustela nivalis . Het is een wezel achtige en dit diertje houd ook van smullen van andere dieren.

Reptielen & Amfibieën Amfibieën De Amfibieën van Madagascar zijn nog een ander voorbeeld van de grote diversiteit van dit eiland. Er zijn tot nu toe meer dan 300 soorten beschreven en het aantal stijgt bijna dagelijks. Er zijn momenteel 346 soorten reptielen met 314 van dit zijn endemisch in Madagaskar. Gekko's Er zijn 88 soorten en 12 geslachten. Kameleons De grote meerderheid van de kameleons zich voordoen in de Oost-vochtige regenwouden van het eiland en verschillende soorten tonen een duidelijke voorkeur voor hun aanwezigheid op bepaalde hoogtes slechts. Krokodillen. Er zijn krokodillen in Madagaskar, Crocodylus niloticus, de Nijl Krokodil is de soort.

insecten . elk land heeft zijn bijzondere insecten. Madagaskar heeft zijn giraffnek-tor van het mannetje is de nek nog langer dan die van het vrouwtje. Ze komen maar op enkele plaatsen voor in Madagaskar. .

vogels Madagascar heeft "slechts" 258 soorten vogels, al 115 van deze oorspronkelijk soorten zijn 36 oorspronkelijke geslachten,. Madagascar ook vijf oorspronkelijke families van vogels Madagascar was ooit de thuisbasis van reusachtige land vogels, waarvan de grootste woog meer dan 500 kilo en was 3 meter hoog Olivantvogel’s zijn met uitsterven bedreigd in de afgelopen paar honderd jaar door menselijke jacht, geïntroduceerde soorten, en verlies van leefgebied.

Weetjes Wist je dat? Het allergrootste ei werd gelegd door de olifantsvogel hij was 12 kilo! De grootste landvogel die ooit heeft geleefd leefde op Madagaskar het was de olifantsvogel. De dodo die alleen op Madagaskar leefde is uitgestorven door de mens.

einde