Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012   Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Doe jij ook mee? de samenleving dat ben jij,
Advertisements

KINDERUITSPRAKEN enter.
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
De vier knagers in het wilde westen. Gemaakt door Marrit de Haan
Het tweede werkstuk.
Cursus1 thema gevoelens. Verhaal:
Dag 9. Dag 9 Dag 9 van het dagboek Hallootjes allemaal, Joepie… nog maar 4 nachtjes slapen en dan is het zover. Dan komen wij bij jullie op bezoek.
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Een dagje meelopen met groep 1 en 2
De sonnetten van het 4de lj.
Stichting Dorcas Een aantal mensen hebben Dorcas opgericht. Samen willen zij de allerarmste mensen helpen. Dit doen zij door geld, maar ook spullen in.
Cursus 1 het verhaal: “De nieuwe rok” “Sem en Igor in de speeltuin”
Ik ben Mo.
Dag 13. Dag 13 Dit keer wil ik… Sinterklaas… het dagboek van dit jaar afsluiten. Dag 13 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Dit is dan alweer de.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Wie is rijk ? & wie is arm ?.
Dagboek van een kleine kleuter
Het leven zoals het is... Docu over het lief en leed in de kleuterschool...
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Richt je pijlen op iets anders…
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Mijn toekomst/droom. Door Natasja van Dijk.
Mijn Intake Kevin Lutgert Matchpoint. De Voorbereiding naar mijn opleiding Onderzoeken Beslissingen nemen Praten met Matchpoint Gesprek op.
Dag 7 Dag 7 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Hier ben ik dan weer. En hebben jullie al iets in je schoentje gehad? Als je nog niets gehad.
Meneertje Blij en Somber
Hoi allemaal!. Ik ben Mo, en ik ga jullie iets vertellen over integratie.
Dag 3. Dag 3 Hallo jongens en meisjes, Dag 3 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Daar ben ik weer. En hoe is het bij jullie? Zijn jullie al bezig.
Kinderboekenweek op de Wissel
De Moppentrommel van Piet Plezier
Godsdienst.
Mijn toekomst & dromen Mijn toekomst en dromen. In mijn toekomst wil ik graag mij n eigen parfumerie, een eigen Douglas! Want ik hou heel erg van geurtjes!
VSO Kennedy school LC 2013.
Vondeling Hoe ziet een poezenleven er zoal uit?. Dit hier lijkt mij wel een leuk plekje om te wonen!
Ik ben Bob..
De paal in Wesley Geerts 05 nov 2010.
Dromen over Canada. Hier wil ik wonen F*ck jamm er het isniet echt.
Opa Door Danny, Maarten, Chloë en Elke Les 3.
Hallo, De Hoeksteen Hierbij sturen wij onze foto’s op om kennis met jullie te maken. Bij elke foto staat er heel kort iets over onszelf. Wij hebben jullie.
Devanee Duwaer Hallo, Mijn naam is Devanee. Ik ben 9 jaar. Ik ben geboren in nederland. Mijn tweelingzusje zit ook in groep 6A. Ik heb families, die in.
Onze identiteit in Christus
De dag uit het leven van Maria Elena
Interpreteren van data
Een website bouwen, hoe doe je dat eigenlijk?. Website bouwen Wat zet ik er op? Hoe deel ik mijn pagina’s in? Welke knoppen moet ik gebruiken?
Een onverwacht feest Les 2
Jullie dorp De kinderen over NIEHOVE in Wat doe je na schooltijd en in de vakantie? Waar ga je naar school en waar wonen je vriendjes? Wat vind.
Advent 2014 Logo school.
Stel je voor, je bent weer kind…. En de wereld mag lekker helemaal om jou draaien.
Goedendag computerbezitter!
Tekst verwerken.
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
“Het zal je maar overkomen” Van 9u tot 21u – De Velinx Tongeren
PowerPointsite-bep Dit is een baby zoals iedereen ze zou willen hebben maar helaas zijn ze zo niet verkrijgbaar.
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.
Welkom in de wereld van het asielzoekerskind!. In mijn land Syrië is het niet veilig. Er is al heel lang oorlog. Heel veel mensen en kinderen worden gedood.
Creatieve opdracht dit ben ik lisa Veel plezier met mijn prezentatie Veel plezier met mijn presentatie.
Lieve lezers, Ik heb een dochter van 17 jaar, haar naam is Brigitte.We wonen in Tamines een stadje in Belgie. Mijn dochter is verdwenen op 11 oktober.
Kom laat ons zingen vandaag, klappen vandaag, dansen vandaag, prijzen vandaag en bidden tot de eer van God.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
En nu… Naar de basisschool! Een impressie van een schooldag in groep 1/2 Roermond 2009.
Hoi allemaal, ik zit achter de computer. Opa is jarig en ik wil hem feliciteren. Ik ga hem bellen via Skype.
Doe jij ook mee? WNF-Rangerclub en NPO Zapp presenteren: Operatie Olifant.
Werk aan de winkel. Bankrekening openen Beste Kinder- en Jongerenrechtswinkel, Veel van mijn vrienden hebben een bankrekening. Mijn ouders vinden dat.
Op reis naar… Suriname!. Lezen: Lukas 18: Zingen: 87 vers 3 en 4 Zonnestralen voor kinderen.
Vrijwilligerswerk in Peru Babette en Minoesch. Waar ligt Peru?
Wenboekje Speelzaal Jan Huigen. Als je binnenkomt kun jij je jas ophangen aan de kapstok.
Wenboekje Wat fijn dat je er bent, hang je jas maar aan de kapstok..
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
Verbugge Eline In deze presentatie zal ik iets over mezelf vertellen.
Downsyndroom door naam. *Vandaag houd ik een spreekbeurt. *Het gaat over mijzelf. *Want het gaat over Downsyndroom. Spreekbeurt.
Transcript van de presentatie:

Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012   Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in Rusland geboren maar is nu ook Nederlander geworden. Mama kan goed Russisch en Nederlands praten.

In Rusland, maar eigenlijk moet ik zeggen Wit Rusland (Belarus) wonen mijn Opa en Oma en oom Vova en Mischa en ook de hond Bill.

Rusland is het grootste land van de wereld waarvan Wit Rusland Nederland Rusland is het grootste land van de wereld waarvan Wit Rusland een deel van is. Rusland

Kijk hier heb ik het beroemdste souvenir van Rusland Kijk hier heb ik het beroemdste souvenir van Rusland. Weet iemand hoe dit heet? Wie van jullie wil dit uit elkaar halen?  

Mijn Russische Opa en Oma wonen in een flat in de stad Novopolotsk Mijn Russische Opa en Oma wonen in een flat in de stad Novopolotsk. Bijna alle mensen wonen in zo een huis.

Oma werkt nog steeds op de universiteit in de stad Oma werkt nog steeds op de universiteit in de stad. Opa is met pensioen en werkt niet meer. Hij woont nu meestal met de hond Bill in ons buitenhuisje in een heel klein dorpje waar mijn grootmoeder heeft gewoond.

Hier zorgt Opa ervoor dat onze familie honing, fruit, groente, eieren en aardappelen kunnen eten. Ja, bijna alles maken ze daar zelf waardoor ze dit niet hoeven te kopen.

Vlak bij het huisje is een heel groot mooi meer waar wij lekker kunnen zwemmen.  

Papa gaat hier ook altijd vissen.

In de zomer gaan wij altijd met mama, papa en Lera voor 5 weken op vakantie naar Rusland. Het is meestal heel warm in de zomer en heel koud in de winter.

Omdat mijn familie en de kinderen in Rusland alleen Russisch praten is het voor mij en Lera heel belangrijk dat wij Russisch kunnen. Hiervoor gaan wij iedere zaterdag naar de Russische school om Russisch te leren praten, lezen en schrijven. Ook leren wij er Russische liedjes zingen en ook dansen. Kijk hier heb ik een schrift en een boek.

Ik vind het heel leuk om naar deze school te gaan want nu kan ik al heel goed praten met onze familie maar ook met mijn vriendjes en vriendinnetjes daar. Alleen papa kan niet zo goed Russisch maar ik help hem dan.

In Nederland heeft ons alfabet 26 letters maar in Rusland hebben wij 33 letters. Dit is soms wel moeilijk voor mij maar ik doe mijn best en vind het heel leuk op deze school. Ik laat jullie een paar letters zien die wij hier niet kennen. http://www.youtube.com/watch?v=xQa6tWPCe_g

Om jullie te laten horen en zien dat ik Russisch kan heb ik samen met mama voor iedereen een kaartje gemaakt. Jullie zeggen wat op het kaartje staat dan vertaal ik het in het Russisch.

Zo nu weten jullie waarvoor ik op zaterdag naar de Russische school ga Zo nu weten jullie waarvoor ik op zaterdag naar de Russische school ga. Wil iemand een keertje mee naar deze school? Ik kan dit dan regelen. Hebben jullie het leuk gevonden? Wil iemand nog iets vragen? Dank je wel.