Geloven in de hoop.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De les van de graankorrel
Advertisements

Is er leven na de dood?.
De zeven kruiswoorden van Jezus…
Psalm 118 vers 11 (ob) De steen, dien door de tempelbouwers Veracht'lijk was een plaats ontzegd, Is, tot verbazing der beschouwers, Van God ten hoofd des.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Welkom in de samenkomst
Preek Halle 1 december 2013 Voldoen aan Gods verwachtingen
Welkom.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Davids gouden geheim Wanneer ben je tevreden? Waar vind je je geluk? Wanneer voel je je veilig?
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
16 juni 2013 Den Haag. Romeinen 9 16 Het hangt dus niet daarvan af, of iemand wil, dan wel of iemand loopt, maar van God, die Zich ontfermt. lett. rent.
Deel II verzoening.
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
Hoezo ‘Hij komt spoedig!’ ?
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten een worsteling.
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Onderweg naar iets moois! 1Petrus 1, 5: Jullie zien de redding tegemoet die aan het eind van de tijd zeker geopenbaard zal worden.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
WAT DOE IK HIER NOG...??1 WAT DOE IK HIER NOG…..??
Hebreeën 6 : 18 t/m 20 Hebreeën 4 : 14 t/m 16 Hebreeën 10 : 19 t/m 23
Op Weg Naar Pasen De Zeven Kruiswoorden
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
Niemand kan tot Mij komen, tenzij de
Welkom in de samenkomst. Hebreeen 12 Hebreeen Daarom dan ook, alzo wij door zo’n grote menigte geloofsgetuigen omringd zijn, laat ons afleggen.
Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
De wedstrijd van het leven
‘De weg, de waarheid en het leven’?
‘Als u iets kunt doen, heb dan medelijden met ons en help ons
Zijn we werkelijk anders?!
Dopen U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed. Galaten 3: 27 Vooraf: Marga kondigt video-interview aan Na.
Leven zoals past bij God
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
 Heiliging, Reiniging & Bevrijding Zijn we nog slaaf van de zonde?
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Wat is "de rechterstoel van Christus"? Worden zonden straks alsnog opgerakeld? Worden we beloond op prestaties? Wat is de erekrans? Staat het gaan voor.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Seizoenen van het leven Het seizoen van wachten.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Welkom in de samenkomst
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
5 mei 2013 Zoetermeer 1. politieke vrijheid fysieke vrijheid maatschappelijke vrijheid relationele vrijheid emotionele vrijheid 2.
Het evangelie van de opstanding
Punt 1 Moeilijke periodes zijn nodig om: ONS TE LEREN LOSLATEN DE ZORGEN DIE ONS NEERDRUKKEN EN ONZE VOORTGANG VERTRAGEN. – “Welnu dan, laten ook wij,
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Evangelische Baptistengemeente Tilburg DE BASIS Van ons geloof n.a.v. 1 Pet. 1: januari 2016 R.Rausch © Deel 2 van een serie over 1 Petrus ‘Geliefde.
Welkom en Afkondigingen > Orde van de dienst Zingen:314:1,2,3 Zingen:939:1,2,3 Zingen:Opw. 32 (2x) Zingen:ELB 262 Schriftlezing: Jesaja 55:1-3 Jesaja 55:10-13.
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Wat is zonde?! Hebr.4: Nu wij dan een grote Hogepriester hebben, Die de hemelen is doorgegaan, namelijk Jezus, de Zoon van God, laten wij aan.
Leerdienst thema 2 ‘Christen zijn: naar Christus toe bewegen’ 1 Thema 2: Christen worden, christen zijn christen blijven Wat is christen zijn ? 1.Duidelijke.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
De Schepper En gaan Wandelen.
CHRISTELIJKE HOOP: STEVIGHEID EN RICHTING IN JE LEVEN – Hebreeën 6:18b-20
HABAKUKS BILLBOARD.
Hebreeën 11: 1-3, 6. Het geloof legt de grondslag voor alles waarop we hopen, het overtuigt ons van de waarheid van wat we niet zien. Om hun geloof werden.
Pasen is aanstekelijk Daar en toen  Hier en nu.
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
HOOP doet LEVEN! 12 februari 2017 Zoetermeer.
’Vertel even wat over jezelf …’
Hemelvaart Wolken.
Drie preken over Dordtse Leerregels
Transcript van de presentatie:

geloven in de hoop

1 petrus 1:3-5 Geprezen zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus: in zijn grote barmhartigheid heeft Hij ons opnieuw geboren doen worden door de opstanding van Jezus Christus uit de dood, waardoor wij leven in hoop. Er wacht u, die door Gods kracht wordt beschermd, omdat u gelooft, in de hemel een onvergankelijke, ongerepte erfenis die nooit verwelkt. U ziet de redding tegemoet, die aan het einde van de tijd zeker geopenbaard zal worden.

Gal.5:5 Want door de Geest hopen en verwachten wij, dat we op grond van geloof als rechtvaardigen worden aangenomen. SV Want wij verwachten door den Geest, uit het geloof, de hoop der rechtvaardigheid.

Hebr.11:6 Zonder geloof is het onmogelijk God vreugde te geven; wie Hem wil naderen moet immers geloven dat Hij bestaat, en wie Hem zoekt zal door Hem worden beloond.

Hebr. 11:1 Het geloof legt de grondslag (hupostasis) voor alles waarop we hopen, het overtuigt (elenkos) ons van de waarheid van wat we niet zien.

Hebr.11:13 Zij allen zijn in geloof gestorven; wat hun beloofd was, zagen ze geen werkelijkheid worden, ze hebben slechts een glimp ervan begroet.

Hebr.10:38-39 En dan zullen mijn rechtvaardigen leven door geloof, maar ook: Wie terugdeinst, ben ik niet langer welgezind. Wij echter behoren niet tot degene die terugdeinzen, en ten onder gaan, maar tot hen die door hun geloof behouden blijven.

Hebr.12:1-2 Nu wij door zo’n menigte geloofsgetuigen omringd zijn, moeten ook wij de last van de zonde, waarin we steeds weer verstrikt raken, van ons afwerpen en vastberaden de wedstrijd lopen die voor ons ligt. Laten we daarbij de blik gericht houden op Jezus, de grondlegger en voltooier van ons geloof: denkend aan de vreugde die voor Hem in het verschiet lag, liet Hij zich niet afschrikken door de schande van het kruis.