Wat verandert er voor de zorg?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Werkvergunning nu: veiligwerkvergunning
Advertisements

Het elektronische zorgplan Openstaande zorgplannen
Implementatie van de UNCO-MOB
Werken met de BaSO-fiche
Informatiesessie Nulmeting [Naam instelling]
Presentatie Adobe Interactive Forms voor J-formulieren SA en SK.
Instrument en methodiek Door projectgroep NFU (Anke, Ellen, Els, Roel)
Workshop AO binnen de bestaande structuur
Monitoringrapport Laat zien! wat we hebben gedaan Stand van zaken
Een gestructureerde manier van rapporteren en analyseren
Welkom.
Wat bestuderen de natuurwetenschappen?
EVALUATIE & PLANNING Ondersteuning kwaliteitshandboek IBO/KDV
Incident & Probleem management
Kwaliteitszorg volgens ISO 9001 Platform milieuhandhaving
Erica van Henten (Alysis Zorggroep)
Competentiebeheer in de Sociale Werkplaats De Sleutel ompetent van kop tot teen !
Info avond COPD/DM registratie & verslagen
Huiselijk Geweld en Kindermishandeling
Presentatie startbijeenkomst
Besturen 0.1 Plan 0.2 Do 0.3 Check 0.4 Act Info verzame-
Werkwijze bestelling Ga naar de foto’s door te klikken op galerij.
Vorming E-zorgplan.
SCIENTIFIC INSTITUTE OF PUBLIC HEALTH CLINICAL BIOLOGY DEPARTMENTDr. ANNE VAN NEROM Rol van de Bevoegde Overheid bij incidenten.
Toewijzing extra ondersteuning SWV VO 30.06
Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF)
T.I.P.S..
Dagbegeleiding informatie avond voor cliënten en mantelzorgers 4 februari 2015.
De vijf minuten registratie voorbij 22 maart 2010.
Een zorgsysteem voor betere arbeidsomstandigheden

Werkgroep Monitoring Haal het onderste uit de “kan” (lees: MPM4ALL)
Bedrijfsfunctiemodel IZO AWBZ, Wmo en Zvw Informatievoorziening Zorg en Ondersteuning JANUARI 2013 VERSIE 1.0 IZO Informatievoorziening Zorg en Ondersteuning.
Dag van het Huren Leyenhof 12 september Programma 1.Plan Leyenhof 2.Voorzieningen algemeen 3.Producten & diensten ‘t Heem 4.Indeling huurappartement.
Toetsingskader doelmatige en verantwoorde zorg thuis
Dag van het Huren Haarensteyn 12 september Programma 1.Plan Haarensteyn 2.Voorzieningen algemeen 3.Huurappartement 4.Huurprijzen & servicekosten.
Presentatie startbijeenkomst
LEERJAAR 1 SAW.  Introductie bijeenkomst Periode W3S1AR en W3S1BR van 8 Februari t/m 22 April  Minimaal 250 uur werken  Begeleiding door een MWB docent.
Buro Asohr BV Advies, Opleiding en Training © Buro Asohr BV \ Kruisherenstraat 5 \ 5401 ZS \ Uden \ Tel: \ Fax: \
Periode 3 Controleren van de voorraad en bestellen
Sepideh Naiemasa Accountmanager MKB Sepideh Naiemasa Accountmanager MKB.
Inhoud van de presentatie De wereld van ZuidZorg Hoe de Zorgvraag binnenkomt Maatschappelijke ontwikkelingen Scholingen mbt transitie in de thuiszorg.
Betrouwbare iOverheid en het belang van duurzame toegankelijkheid André Plat – Projectcoördinator duto-DO - Nationaal Archief Erik Saaman– Projectleider.
Netwerkondersteuning - ondersteunend. Aanleiding Ouders of een gezin of jongeren zitten in een moeilijke fase. Voorbeelden: * Moeder dreigt oververmoeid.
Periode 3 Verzorgen van de winkel en/of opslagruimte Kerntaak: verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Verbeteringen en personeel Par:
Jacqueline Reijerink algemeen directeur SPSZN Symposium 23 mei 2016.
Zorg Verandert. Presentatie SBOG Marijke Hempenius 2 maart 2015.
Jaarvergadering Verder Limburg, Beter Brein 18 juni 2016.
Symposium Wet meldcode van kracht! 15 oktober 2013.
Leidinggeven Hoofdstuk 10 Functionerings- en beoordelingsgesprekken.
Anders kijken, anders doen
Welkom.
Projectplan en fasering BGT regio Nijmegen
Verzuimende leerlingen beter in beeld
Deel 4: Spreken en gesprekken
Privacy binnen de Drechtsteden
Privacy binnen de Drechtsteden
Snelcursus digitaal tafelen
VTH1 (verpleegtechnisch handelen) VP16T
WETENSCHAPSWINKEL UT MKB WETENSCHAPSWINKEL
Informatica Keuzevak in de 2e fase.
PowerPoint Taal Bijeenkomst 5: Onderwijsaanbod uitvoeren/evalueren
ARBO-dienst.
Hoofdstuk 8 Taakcluster Strategisch support
VTH3 (verpleegtechnisch handelen) "postoperatieve zorg" VP16
PRAKTISCH LEAN MANAGEMENT
Coaching.
ARBO-dienst.
Klik.
Transcript van de presentatie:

Wat verandert er voor de zorg? Aanmeldingsfase Eerste gegevens van een nieuwe cliënt komen binnen via een melding in de ECD-toepassing of een e-mail afkomstig van cliëntadministratie Het intakegesprek vindt plaats m.b.v. het Zorgleefplan, dit behelst een nieuwe werkwijze met nieuwe formulieren Tijdens het intakegesprek worden tevens afspraken gemaakt t.b.v. de invulling van de cliëntagenda De resultaten uit het intakegesprek worden verwerkt in de Zorgmodule van de ECD-toepassing; eerste gesprek en cliëntagenda Opstellen zorgdoelen In overeenstemming met cliënt formuleren van zorgdoelen en acties o.b.v. Zorgleefplan (nieuwe werkwijze) Vastleggen concept zorgplan met zorgdoelen en acties in de ECD-toepassing o.b.v. de voorhanden zijnde cliëntinformatie

Wat verandert er voor de zorg? Opstellen werkplannen De cliëntgegevens worden geraadpleegd via de ECD-toepassing De loop- en medicijnlijsten worden uitgedraaid vanuit de ECD-toepassing en gebruikt voor de werkverdeling Uitvoeren zorg Voorbereiding op uitvoering zorg m.b.v. raadpleging cliëntrapportages in ECD-toepassing Protocollen worden geraadpleegd via de ECD-toepassing Alleen de zorg die op de looplijst staat wordt uitgevoerd door de verzorgende; voor ongeplande zorg of langer dan geplande zorg wordt de “vliegende” verzorgende ingeschakeld Resultaten van metingen en observaties worden vastgelegd in de ECD-toepassing Afwijkingen in zorgtijd en –handelingen worden genoteerd op de looplijst Bij grote afwijkingen, aanpassen cliëntagenda i.o.m. de cliënt Vastleggen dagrapportage per cliënt in ECD-toepassing

Wat verandert er voor de zorg? Controle zorglevering Reageren op melding van de ECD-toepassing om zorglevering te controleren, op basis van rapportages en cliëntagenda bepalen of huidige zorglevering passend is Zonodig aanpassen zorgdoelen, acties en cliëntagenda i.o.m. de cliënt Aanvragen herindicatie Reageren op melding uit de ECD-toepassing over overschrijding herindicatietijd versus cliëntagenda of geldigheidsdatum indicatie Registreren datum verzending aanvraag herindicatie naar CIZ Registreren datum ontvangst herindicatie Invoeren herindatiegegevens in cliëntmodule in ECD-toepassing MDO Nieuwe zorgdoelen ter voorbereiding van MDO vastleggen in ECD-toepassing Notulen en verslag MDO vastleggen in ECD-toepassing Evaluatie uitgevoerde acties vastleggen in ECD-toepassing

Wat verandert er voor de zorg? Zorgzwaartemeting Registreren uitkomsten meting in de ECD-toepassing Registreren (eventueel) gedefinieerde acties in de ECD-toepassing Controle Zorgdossier Controleren cliëntgegevens in zorgmodule op juistheid, volledigheid en actualiteit n.a.v. signaal van de ECD-toepassing Zonodig aanpassen gegevens in zorgmodule Registreren datum controle zorgdossier MIC Registreren incident in de ECD-toepassing Registreren uitgevoerde acties in de ECD-toepassing Afmeldingsfase Registreren uitstroom cliënt in de ECD-toepassing Registreren afmelding AZR (door cliëntadministratie?) Afsluiten elektronisch cliëntdossier (door cliëntadministratie?)