‘Christen zijn is oké, maar bidden op het werk, nou, nee!’

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Samen werken aan inzetbaarheid en mobiliteit 1. Grote veranderingen • Jeugdzorg heeft te maken met grote veranderingen: • Transitie • Gemeenten worden.
Advertisements

De jeugdgroep PRZ bestaat om
Het is toch merkwaardig hoe sommige dingen in elkaar zitten.
Woord van Leven Januari 2008.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Visie, missie en kernwaarden
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Godsdienst 1.
Wat is een Groene Kerk? Werk maken van duurzaamheid en zorg voor de schepping. Beloven om elk jaar een nieuwe ‘groene’ stap zetten. Ervaringen delen en.
Christen-zijn op je Werk Hoe Jezus’ volgelingen de maatschappij kunnen veranderen Visie op je werk.
Mijn naam is Willem Wind. Mijn naam is Willem Wind En ik ben hoogbegaafd.
Kennis maken met: Levend Woord Gemeente Franeker
Vanavond hebben we als thema: INTERNET
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Jeugd en Diaconaat Federatie van Diaconieën 23 maart 2013.
Woord van Leven April 2014.
Christen-zijn op je Werk Hoe Jezus’ volgelingen de maatschappij kunnen veranderen Aanbid God met je Werk.
Hoe kun je Geloven? 1.
Pastoraal op school.
Woord van Leven November 2009.
Een nieuw begin met een vriend die je nooit in de steek laat!
BIDDEN IS INTIMITEIT MET GOD
Geloven en nu….
‘Christen zijn is oké, maar bidden op het werk, nou, nee!’
Woord van Leven December 2009 “Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede werken zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de.
Woord van Leven Februari
“De andere kant van de medaille”
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
WELKOM! Bij de Workshop “Blik op jezelf” Oftewel BLIK OP IK..!
Wat heerlijk om een schat te vinden!
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
Welkom op TOV!.
Woord van Leven Oktober 2009.
Met handen en voeten geloven 1
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Zondag 52 HC Franeker 16 augustus 2009
Woord van Leven Juli 2014.
Preek Jakobus 2:
Volksuniversiteit Zwolle
Pasen 2015 Groep 5, 6, 7 en 8 ‘t Bolwerk.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
De doop in de Heilige Geest
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Jij en ik: geschapen naar Gods beeld Met de bedoeling dat we -Zouden liefhebben -Goed zouden spreken over elkaar -Anderen zouden helpen; er voor elkaar.
Mahatma Gandhi,
Welkom bij de derde bijeenkomst van Familie (in)zicht
“En bovenal, kleed u in de liefde, dat is de band die u tot een volmaakte eenheid maakt!”
Waarom Kerst? Gespreksspel
Welkom ik maak me sterk.
Kom laat ons zingen vandaag, klappen vandaag, dansen vandaag, prijzen vandaag en bidden tot de eer van God.
Het is Biddag! Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Bid je mee? Voor hun.
‘Christen zijn is oké, maar bidden op het werk, nou, nee!’ Enkele gedachten en overwegingen bij ‘christen zijn op de werkplek’ door Maarten Pijnacker Hordijk.
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
Waarom? Iedereen heeft sterke en zwakke punten. Met je sterke punten kun je heel ver komen en het is dan ook van belang om deze in te zetten.
DE ZEGEN VAN EVANGELISATIE Huh?? Zegen??. WELK BEELD HEEFT U?
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
Met een bewogen hart aan de slag!. Romeinen brief handleiding voor zendeling 1.Met passie voor de boodschap (1:16) 2.Met visie voor de wereld (15:20)
DE KIEZENDE GOD SPREEKT DOOR JEZUS CHRISTUS – WAT EEN ZEKERHEID! - welke zekerheid heb je over je uitverkiezing - 1. Zekerheid in Christus – - niet ‘later.
Waar blijft de tijd Sociale media in jouw leven. Waar blijft de tijd Intro Je hoorde het verhaal van Marijke. Reageer eens op haar situatie. Sociale media.
Les 11 voor 12 maart In de Grote Strijd vocht Petrus een persoonlijk gevecht uit, daarom kan hij ons leren hoe om te gaan met de dagelijkse strijd.
‘Door een geheimenis omsloten’ 1e avond, 24 januari 2013 Bijzondere verschijnselen: puur natuur, geschenk van God.
Verdieping Timemanagement
Nog bepalen… Vriendschap. Benoem drie dingen die jij kenmerkend vindt voor vriendschap Introductieopdracht Kenmerk van vriendschapVerbinding met christen-zijn.
Keuzes maken.
5. Leven voor God 1 Petrus 3:8-12 en 4:1-11.

Prediking zondag 16 september 2018
Transcript van de presentatie:

‘Christen zijn is oké, maar bidden op het werk, nou, nee!’ Enkele gedachten en overwegingen bij ‘christen zijn op de werkplek’ door Maarten Pijnacker Hordijk uit Houten info@bedrijfsgebed.nl november 2006

Hoe staan christenen in het leven? Enkele waarnemingen in NL: Christenen zijn ook besmet door de tijdgeest Christenen zijn erg sterk in ‘leerstelligheden’, maar laten zich niet snel in hun ziel kijken ‘Groot’ % christenen leeft in twee werelden, op zo. en van ma.- za. ‘Klein’ % christenen vindt bidden belangrijk ‘Erg klein’ % christenen neemt zelf deel aan een bidstondgroep (voor kerk, school, buurt, stad, werk, enz.) Kennelijk vinden christenen ‘samen bidden’ niet ècht belangrijk…

Kloof tussen theorie en praktijk Wil je weten wat iemand ècht belangrijk vindt, kijk dan naar zijn tijdbesteding… Je daden spreken zo luidt, dat ik je woorden niet kan horen… Waar je hart vol van is… Hoe komt het toch dat ‘leer’ en ‘leven’ zo ver uit elkaar lopen? Is ‘samen bidden’ alleen bedoeld voor hobbyisten, beroepsbidders, bepaalde kerkelijke richtingen of speciale noodsituaties? Of is je werksituatie al de ‘zevende hemel’ en valt er dus helemaal niks meer te danken en bidden…?

Je ‘bril’ bepaalt je denken en handel en wandel Je achtergrond en daarin m.n. opvoedingssituatie en (on)kerkelijke milieu opleiding persoonlijkheid (sociale) netwerken persoonlijke ervaringen beïnvloeden in sterke mate o.a. je Godsbeeld (hoe zie je God?) mensbeeld (hoe kijk je naar mensen?) wereldbeeld (hoe interpreteer je deze wereld?) en daarmee hoe je als christen in het leven staat. gedachten en gevoelens handelen denkraam en ervaringen

Wat geloof je eigenlijk? Geloof je wèrkelijk dat God je leven wil leiden? dat mensen zonder God verloren zijn? dat je letterlijk midden in een zendingsveld leeft? dat er een onzichtbare werkelijkheid is? dat de bijbel Gods Woord is? dat Jezus de duivel heeft overwonnen? dat God gebeden verhoort? dat Jezus ook jou het zout en licht van de wereld noemt? waaruit blijkt dat dan gedurende de werkweek?

Hoe ben je zout en licht? Hoe ga je om met collega’s? Hoe zie jij je collega’s? Kennen ze jou als christen? Is het voorbeeld dat je bent aantrekkelijk? (waarin wel, waarin niet?) Geloof je wèrkelijk dat God je wil helpen een goed christen te zijn? God kracht verleent aan eenparig gebed? Zou God het ‘samen bidden’ daarbij willen gebruiken? ...christenen zouden moeten werken alsof alles van hèn afhing en bidden alsof alles van God afhing...

Samen bidden? Kan onwennig en ongewoon zijn, maar dat went snel Veel praktisch tips staan op de website www.bedrijfsgebed.nl Onze tegenstander wil maar één ding: gebed stoppen! Steeds meer christenen ontdekken de grote meerwaarde van samen bidden God verbindt een belofte aan eenparige gebeden Door je gebeden verandert er iets in de geestelijke wereld Je eigen houding t.o.v. werk, collega´s en God Zelf wordt tegen het Licht gehouden Je hebt waardevolle contacten met christen-collega´s Je krijgt oog voor allerlei zaken die spelen in je omgeving Je beïnvloedt je bedrijf positief Meedoen aan een bedrijfs- of pauzebidstond is een bijzondere, verrijkende ervaring, met grote positieve gevolgen: God aan het werk zien!

Website www. Bedrijfsgebed Website www.Bedrijfsgebed.nl Alle info over 'christen zijn op je werk' in het algemeen, en specifiek de rol van gebed daarin. Doel christenen steunen in hun christen-zijn in hun werksituatie. Visie 'in elk bedrijf of organisatie met twee of meer christenen een eigen bidstondgroep.' christen zijn op je werk is meer dan 'alleen maar' bidden. Middelen alle relevante info over 'bidden op het werk'. Praktische hulp bieden en adviezen geven Lijst van bidstondgroepen en Netwerken van christen-professionals Links naar verwante relevante websites Agenda met algemene activiteiten rond de thema's 'christen-zijn op je werk' en gebed Boekenlijst rondom diezelfde thema's Info over 'Alpha op de werkplek' en 'Business Alpha'. 'Posters bedrijfsgebed' voor kerken en christelijke gebouwen in Nederland, als stimulans voor bedrijfsgebed en christen-zijn.

Kort overzicht ontwikkelingen 1986 Start bidstond bij NS Contact met anderen, o.a. Hoogovens Contact met Marc van der Woude van Joel News +1990 Start opstellen en bijhouden lijst Contact met Uitdaging, publicatie lijst +1994 Begin publiciteit Website bij Joel News Groei bedrijfsbidstonden 2005 Idee en uitwerking ‘(kerk)posters bedrijfsgebed' Overname website 2006 Uitbouw website rond ‘Christen-zijn op je werkplek’: Toevoegen netwerken, links, agenda, boekenlijst, 'posters bedrijfsgebed‘, 'Alpha op de werkplek' en 'Business Alpha'.