Problemen over Duitsland

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Crises zijn van alle tijden
Advertisements

De blokkade van Berlijn
Gemaakt door Fardau Kleefstra
De blokkade van Berlijn
Het geheim van het 100e doelpunt
Anti-cyclisch begrotingsbeleid en John Maynard Keynes
Gemaakt door Odessa koorevaar
Spotprent Humoristische tekening waarin iemand of een situatie bespot wordt. De tekenaar heeft een boodschap.
Nieuwsbrief Mei - Juni 2009 Daniel Huisman Mobiel NL
Spotprenten in het geschiedenisonderwijs
6.1 & 6.2, Op weg naar de Grote Confrontatie
Eerste Wereldoorlog 6.4, Een vrede voor altijd?.
Nieuwsbrief 2 OVER JOY GOEDKOOP TOPTURNSTER BIJ TSH-HEERENVEEN.
IJzeren gordijn gaat open
Interbellum en Vrede van Versailles.
DE SOCIALE KAART VAN POLEN ( VERGELEKEN MET DE SOCIALE KAART VAN NEDERLAND ) BACHELOROPLEIDING SOCIOLOGIE Radboud Universiteit Nijmegen STUDIEJAAR
De Duitse buitenlandse politiek
Maand programma bij receptie dit project is gemaakt door: soufian.
Nazi Duitsland 3.5, Oorlog.
1950-Heden - de tijd van televisie en computer
1950-Heden - de tijd van televisie en computer
De kleur blauw stond centraal in dit project Cuma-dag was wel leuk je kan der van alles doen, je kunt kleding ontwerpen, Voertuigen maken, muziek maken,
TEN OORLOG! Oorlogspropaganda
WO II.
Waarom ontstond de Eerste Wereldoorlog?
Kunst!!! Ik heb samen met mijn oma een schilderij gemaakt met veel kleuren lees meer over in deze powerpoint.
Analyseren van spotprenten
Analyseren van spotprenten
JUNIOR Mijn vriend.
De Vietnam Oorlog De man is de SU president Chroetsjov. Wat wil de tekenaar duidelijk maken?
Een website bouwen, hoe doe je dat eigenlijk?. Website bouwen Wat zet ik er op? Hoe deel ik mijn pagina’s in? Welke knoppen moet ik gebruiken?
Deel anders, mijn organisatie
Kenmerk 40 Twee Wereldoorlogen Les 1 – Oorzaken WO I
Dit kun je gaan lezen als je niks beters te doen hebt!
Welke oorlog zien we op deze foto?
Wat ik wil…..
Hoofdstuk 1: Eerste Wereldoorlog, democratie en fascisme
Hoofdstuk 1: De Eerste Wereldoorlog
Mijn ervaringen in (land). Intro  Naam/land/soort vrijwilligerswerk/voorbereiding etc. (Plaats op deze pagina bijvoorbeeld een mooie foto) 1.
door groep 1-2 a basisschool De Bukehof
H5 Koude Oorlog §3 Duitsland verdeeld.
Wat moet je weten aan het eind van de les?
§5.4 Het einde van de koude oorlog
Hoofdstuk II: De Tweede Wereldoorlog Par 1: Oorzaken
Hallo Timber en Miranda Dit is een test van het PowerPoint - programma op mijn eigen PC.
2012 wat hebben we te vrezen? Psalm
Goed voorbereid naar de Pabo! Studiemateriaal: - Studiopabo - Studiewijzer.
Wat is geschiedenis en wat heb je eraan? § 1.3
Belangrijke kenmerken
Duitsland
VredesverdragenVredesverdragen Genoemd naar een buitenwijk van Parijs net als Sèvres (Turkije) en St. Germain (Oostenrijk-Hongarije) Frankrijk, Engeland.
HOE WORD JE EEN WINNING TEAM?
De eerste mensen § 1.1 & 1.2.
Opkomst van machtige vorsten 1.4. Vorsten brengen een scheiding aan tussen Kerk en Staat Tot de dertiende eeuw dachten de meeste Europeanen dat God maar.
En toen was het voorbij Vraag jij je nooit af wat mensen moeten denken net voor dat ze een ongeluk krijgen of zelfmoord plegen Hier kun je proberen om.
Gedachten en anekdoten
Volgordevragen maken Op zoek naar de kern van het verhaal.
SLO ● nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling Herziening examenprogramma en syllabus Albert van der Kaap
Groep 8, Hoofdstuk 6: Samenwerking in de wereld. In welk jaar begon de Tweede Wereldoorlog in Nederland? En in welk jaar eindigde hij ?
De Koude Oorlog
“ Het ontneemt je de levensvreugde, niet te kunnen leven zoals je wilt leven.”
Economische groei een loffelijk streven, de wortel van alle kwaad of een noodwendigheid?
VERENIGDE STATEN De weg naar wereldmacht | Het federale bestuur | The Roaring Twenties.
Blok 3 Nooit meer oorlog Deelvraag:
Paragraaf 13.1 Oost en West.
3.2 Duitsland verdeeld tijdens de Koude Oorlog
Blok 3 Nooit meer oorlog Deelvraag:
Hoofdstuk 2 Nederland als industriële samenleving § 4
Hoofdstuk 1: Eerste Wereldoorlog, democratie en fascisme
Semantisatieverhaal:
Transcript van de presentatie:

Problemen over Duitsland Albert van der Kaap Deze PowerPoint presentatie is gemaakt door John D Clare. afkomstig van:

Wat wil de tekenaar zeggen met zijn spotprent? Bevin (minister van Buitenlandse zaken van Engeland)en Byrnes (V.S.) proberen de vrachtwagen (een verenigd Duitsland) te starten, maar de Russische minister van Buitenlandse Zaken Molotov heeft de wielen gestolen - 'Jammer dat jullie het deel van jullie niet aan de gang krijgen. Ik heb mijn deel wel op orde gekregen.' Deze spotprent is getekend door David Low in oktober 1946.

Denotatie Connotatie Twee belangrijke begrippen: Bevin (minister van Buitenlandse zaken van Engeland)en Byrnes (V.S.) proberen de vrachtwagen (een verenigd Duitsland) te starten, maar de Russische minister van Buitenlandse Zaken Molotov heeft de wielen gestolen - 'Jammer dat jullie het deel van jullie niet aan de gang krijgen. Ik heb mijn deel wel op orde gekregen.' Twee belangrijke begrippen: Denotatie (wat staat er letterlijk, of wat zie je) Connotatie (welke effect heeft de prent op de kijker) Deze spotprent is getekend door David Low in oktober 1946.

De vrachtwagen (een verenigd Duitsland) is kapot. Denotatie De vrachtwagen (een verenigd Duitsland) is kapot. Bevin (minister van Buitenlandse zaken van Engeland)en Byrnes (V.S.) proberen de vrachtwagen (een verenigd Duitsland) te starten, maar de Russische minister van Buitenlandse Zaken Molotov heeft de wielen gestolen - 'Jammer dat jullie het deel van jullie niet aan de gang krijgen. Ik heb mijn deel wel op orde gekregen.' Connotatie De vrachtwagen staat voor de wederopbouw van Duitsland. Betekenis Het politieke en economische herstel van Duitsland vlotte niet erg. Deze spotprent is getekend door David Low in oktober 1946.

Bevin en Byrnes proberen de vrachtwagen te repareren. Denotatie Bevin en Byrnes proberen de vrachtwagen te repareren. Bevin (minister van Buitenlandse zaken van Engeland)en Byrnes (V.S.) proberen de vrachtwagen (een verenigd Duitsland) te starten, maar de Russische minister van Buitenlandse Zaken Molotov heeft de wielen gestolen - 'Jammer dat jullie het deel van jullie niet aan de gang krijgen. Ik heb mijn deel wel op orde gekregen.' Connotatie Zij zijn uitgeput en zien geen oplossing. Betekenis Engeland en de V.S. deden erg hun best de Duitse economie er weer bovenop te krijgen, maar zonder veel succes. Deze spotprent is getekend door David Low in oktober 1946.

Molotov heeft de wielen gestolen voor zijn eigen motor. Denotatie Molotov heeft de wielen gestolen voor zijn eigen motor. Bevin (minister van Buitenlandse zaken van Engeland)en Byrnes (V.S.) proberen de vrachtwagen (een verenigd Duitsland) te starten, maar de Russische minister van Buitenlandse Zaken Molotov heeft de wielen gestolen - 'Jammer dat jullie het deel van jullie niet aan de gang krijgen. Ik heb mijn deel wel op orde gekregen.' Connotatie Dit verwijst naar de goederen die de Russen als herstelbetaling uit Oost-Duitsland hebben gehaald. Betekenis De onwil om samen te werken over de herstelbetalingen dwarsboomt het economisch herstel in (West) Duitsland. Deze spotprent is getekend door David Low in oktober 1946.

Wanneer is de prent gemaakt? Bevin (minister van Buitenlandse zaken van Engeland)en Byrnes (V.S.) proberen de vrachtwagen (een verenigd Duitsland) te starten, maar de Russische minister van Buitenlandse Zaken Molotov heeft de wielen gestolen - 'Jammer dat jullie het deel van jullie niet aan de gang krijgen. Ik heb mijn deel wel op orde gekregen.' Vraag je bij elke prent af: Wanneer is de prent gemaakt? Wie heeft de prent gemaakt? Deze spotprent is getekend door David Low in oktober 1946.

Datum Oktober 1946 Bevin (minister van Buitenlandse zaken van Engeland)en Byrnes (V.S.) proberen de vrachtwagen (een verenigd Duitsland) te starten, maar de Russische minister van Buitenlandse Zaken Molotov heeft de wielen gestolen - 'Jammer dat jullie het deel van jullie niet aan de gang krijgen. Ik heb mijn deel wel op orde gekregen.' Details Na een periode van een jaar waarin de Sovjetunie weigerde samen te werken. Betekenis Deze spotprent geeft de Sovjetunie de schuld van het mislukken van het herstel van Duitsland. Deze spotprent is getekend door David Low in oktober 1946.

Auteur David Low Details Bevin (minister van Buitenlandse zaken van Engeland)en Byrnes (V.S.) proberen de vrachtwagen (een verenigd Duitsland) te starten, maar de Russische minister van Buitenlandse Zaken Molotov heeft de wielen gestolen - 'Jammer dat jullie het deel van jullie niet aan de gang krijgen. Ik heb mijn deel wel op orde gekregen.' Details David Low was een tekenaar die goed op de hoogte was van de politieke ontwikkelingen. Betekenis Deze prent geeft de toenemende irritatie ten opzichte van de S.U. weer, toen de verhoudingen verslechterden. Deze spotprent is getekend door David Low in oktober 1946.