< Filmfragment Alan Watts >

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
ROZEN EN SPREUKEN.
Advertisements

Lindenhout gaat 2.0, jij ook?
Een echte vriend is iemand die vooruit stapt wanneer de rest
voor iedereen die van zijn hond houdt…
1. Wat is het Kinderrechtenverdrag?
Minecraft.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Uitleg lijdend voorwerp (lv)
Hoorde je ook net de bel? Heeft het secretariaat zich vergist? Het is toch nog maar tien voor drie? Toch niet… er is geen vergissing… Vandaag is het 5.
Mijn naam is Willem Wind. Mijn naam is Willem Wind En ik ben hoogbegaafd.
Advent Week 1.
Deze Tantra komt uit het noorden van Indië, of je nu bijgelovig bent of niet. Neem toch een paar minuten de tijd. Ze bevat sommige boodschappen die goed.
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een stuk hout over zijn schouders hingen. Maar één van de twee had een barst. Terwijl.
Omdat je voor mij heel belangrijk bent…
het licht van Pasen schijnt. Het is aan ons te zorgen dat, Wanneer vele paaskaarsjes branden Is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen.
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Hoe doe je dat? Actief Zendingswerk
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Muziek : Bert Kaempfert Morgen
HGW sessie 8 Implementatie Beatrijs Van De Casteele en Luc Lemarcq.
Ik wil jou iets zeggen Weet je? jij bent.... Ik wil jou iets zeggen Weet je? jij bent...
HEY PSSSST Een powerpoint van De Kale.
samenhang Resultaten Processen Persoon Wat het oplevert Wat je doet:
Indien je vóór mij zou sterven,
Kinderarbeid.
Iris, Twann, Isa en Thomas
LOT OP REIS.
Ik zou je graag enkele dingen willen zeggen…
Levenslessen vriendschap
Geluid aan.
Ik had een droom verleden nacht,
Hé Pssst Lidia.
Voor Aranka... Van Aart.
Lot project-opdracht 2 Vragen van opdracht 2 en de antwoorden De 3 meiden van groep brenda.
Thema van deze dag “Verandering, ontmoeting en dialoog in een dynamisch onderwijslandschap” De dialoog staat centraal. De dialoog tussen docenten GVO en.
HET KARAKTER VAN EEN LEIDER
Nachts am Wolgastrand - Die Flippers
Zijn we werkelijk anders?!
Als sterren aan de hemel staan
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Masker.
Workshop 2: Plezier in je werk: daar word ik blij van!
Welkom in ‘De Voorhof’ Zondag 23 HC Franeker 3 oktober 2010 Thema: Wanneer ben je blij met jezelf?
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Reflecteren met leerlingen tijdens kunstzinnige en culturele activiteiten. Hoe motiveer je leerlingen om te reflecteren, zodat zij inzicht krijgen in hun.
Stel je voor, je bent weer kind…. En de wereld mag lekker helemaal om jou draaien.
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een juk over zijn schouders hingen. Eén van de twee kruiken vertoonde een barst. En.
Uitleg persoonsvorm (pv)
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Het begint zoals een sprookje, maar het is er geen .....
Vogels fluiten 9/04/2017 9:56.
Kinderarbeid en het recht op onderwijs in de wereld
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Bevestiging nieuwe ambtsdragers 3 mei 2015
Hoe leidt God ons? Vragen daarbij: leidt God ons? willen we dat wel?
Een kruikenverhaal. Een waterdrager vervoerde twee kruiken
Vrienden Deze gedichten zijn speciaal voor de vrienden om wie ik geef en de mensen die om mij geven Al deze gedichten komen van
HEY PSSSST.....
Talent 1 Ik heb talent, ik heb talent Ja dat is algemeen bekend
UVW LinkedIn Presentatie
Geestelijk gezond(heidsbeleid) in het onderwijs: uitgangspunten en handvatten. Mohsen Zagheden.
Welkom. Muziek en zangtalenten Meer dan 300 vrienden op facebook, maar hoe goed kennen die jou eigenlijk als je alleen maar de leuke dingen op facebook.
Vraag 1: Mag de school geld vragen voor een theaterbezoek?
Waarom? Je hebt de afgelopen lessen je interesses, vaardigheden en persoonlijkheid in kaart gebracht. Waar dat samenkomt, daar ligt je passie. Dat.
Waarom? Iedereen heeft sterke en zwakke punten. Met je sterke punten kun je heel ver komen en het is dan ook van belang om deze in te zetten.
Talentgebieden – Interesses –Leervoorkeuren
WORKSHOP ELEVATOR PITCH Loopbaanevent Trivalent Nynke Visser 21 mei 2016.
Diverse spreuken en gezegde`s
Transcript van de presentatie:

< Filmfragment Alan Watts > YouTube: http://youtu.be/siu6JYqOZ0g

Wat wil ik echt? Na de laatste vertaling/regel… Wat wil ik echt? Komt groter in beeld: Waar droom jij van?

Waar droom jij van? Na de laatste vertaling/regel… Wat wil ik echt? Komt groter in beeld: Waar droom jij van?

Welke gevoelens roept het beeld bij je op? Wat raakt je in dit beeld? Welke gevoelens roept het beeld bij je op? Welke stap wil je nu zetten, waar je over 10 jaar blij mee bent dat je dat gedaan hebt? Mijn toekomstdroom is …, want … Als ik 5 miljoen euro kreeg die ik voor mezelf kon besteden dan ..., want … Als er over 5 jaar een stuk over mij wordt geschreven, dan hoop ik dat daarin staat ...

Welke gevoelens roept het beeld bij je op? Wat raakt je in dit beeld? Welke gevoelens roept het beeld bij je op? Welke stap wil je nu zetten, waar je over 10 jaar blij mee bent dat je dat gedaan hebt? Mijn toekomstdroom is …, want … Als ik 5 miljoen euro kreeg die ik voor mezelf kon besteden dan ..., want … Als er over 5 jaar een stuk over mij wordt geschreven, dan hoop ik dat daarin staat ...

- Wat bedoel je daarmee? - Vertel daar eens wat meer over? - Leg eens uit … - Wat is wat jou betreft belangrijk? - Wat wil je …? - Welke ideeën heb je er nog meer bij?

< Filmfragment Desmond Tutu> YouTube: http://youtu.be/BKyNFwmB4Ls (Vanaf 44:08) http://youtu.be/3THcjZdUNE4 (zonder ondertiteling)

< Filmfragment Severn Suzuki > http://youtu.be/_eMg4X27uxQ

SALAMANCA STATEMENT De Salamanca Verklaring van de UNESCO verklaart dat:  - ieder kind een fundamenteel recht heeft op onderwijs en in staat moet worden gesteld een acceptabel niveau van leren te bereiken en op peil te houden; - ieder kind unieke eigenschappen, interesses, mogelijkheden en leerbehoeften heeft; 

SALAMANCA STATEMENT De Salamanca Verklaring van de UNESCO verklaart dat:  - opleidingen moeten worden ontworpen en onderwijsprogramma’s ingevoerd, die rekening houden met deze eigenschappen en leerbehoeften;  - allen met speciale onderwijsbehoeften toegang moeten hebben tot reguliere scholen welke hen opnemen in een kindgericht pedagogisch klimaat dat in staat is aan hun behoeften tegemoet te komen; 

SALAMANCA STATEMENT De Salamanca Verklaring van de UNESCO verklaart dat:  - reguliere scholen met deze inclusieve inslag het meest effectief zijn in het bestrijden van discriminerende opvattingen, in het creëren van een open gemeenschap, in het bouwen aan een inclusieve maatschappij en het bereiken van onderwijs voor iedereen. Bovendien voorzien zij in effectief onderwijs voor de meerderheid (zonder speciale behoeften) en verbeteren zij de doelmatigheid van het gehele onderwijssysteem.

Wat kan ik zelf doen om de wereld menswaardiger te maken? Hoe ziet die eruit? Hoe kijk ik naar de ander? Uit welke waarden/uitgangspunten/principes zou deze wereld kunnen worden opgebouwd? Wat voor medemens wil ik zijn? Hoe verbind ik mijn droom met die van anderen?

Manifest Wij, …, dromen van … Wij staan voor ..., want… Daarin vinden we het belangrijk dat …, omdat … Dit gaan wij doen door: …