Maatregelen in het kader van de Britse terugtrekking uit de EU

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leonardo project : EuroVITO Tsjechië België.
Advertisements

1 DE COMMUNICATIE Barbara Raemdonck Informatiesessie Kinderbijslag RKW - 13 december 2012 Barbara Raemdonck Informatiesessie Kinderbijslag RKW - 13 december.
Persconferentie minister Johan Vande Lanotte: De Federale Ombudsdienst voor de Consument 18 februari 2014
McGuireWoods LLP Symposium Belgica 25 oktober 2004 De milieueffectenbeoordeling van vergunningsplichtige activiteiten in de Belgische zeegebieden: een.
De nieuwe wetgevingsprocedures
ACTIEF OUDER WORDEN? VRIJWILLIGEN! Kathy Louagie Stafmedewerker Vlaamse Ouderenraad.
De regionale overheid p
Ontwerp van koninklijk besluit betreffende de detailhandel in bepaalde voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong 23 maart 2005 Lefevre Vicky.
Hoofdstuk 8: Nederland en Europa.
Hoofdstuk 1 Het begin van Europese samenwerking.
Internationale betrekkingen
De (S)DAEB verankering in de regelgeving - Visie van de Koepel LDE
Sociale dumping en deloyale concurrentie Probleemstelling en maatregelen van de huidige regering.
1 1 Diagnoseadvies van de sociale partners over O&O en innovatie ‘Naar een meer innovatieve economie’ 18 september 2006.
LA CONTRIBUTION DU PROJET EXPERTS DU VÉCU AU SEIN DES SERVICES PUBLICS FÉDÉRAUX Project Ervaringsdeskundigen binnen de federale overheid Middagatelier.
Impact van de dienstenrichtlijn op de sector van de sociale economie Hans De Vriese vzw Kleis.
VOEDSELVERLIEZEN & VOEDSELVERSPILLING: Korte termijn acties & Lange termijn perspectieven Birgit Van Tongelen Europese Commissie DG Gezondheid en Consumenten.
Kathleen Van Heule Diensthoofd Internationalisering 14 maart 2014
6.2: Naar een Verenigde Staten van Europa
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Overzicht verwacht wetgevend werk 2008: regelgeving ter voorlegging Raadgevend Comité (DG Controlebeleid)
Grupo Mercator. Universidad Politécnica de Madrid1 Watse Castelein SDI ontwikkeling en monitoring in Spanje Wageningen – 14.
Verdragen en inleiding Europees Recht
Buitenlands Beleid - Beleidsbrief 2003 ontvangst federale stagiair-attachés 14 maart 2003.
Netwerk voor sociale inclusie European Anti-Poverty Network EAPN Europees Netwerk Armoedebestrijding.
Kabinet van de Vice-Eerste Minister en Minister van Ambtenarenzaken, Overheidsbedrijven en Institutionele Hervormingen 1.
Recht.
Historisch overzicht paragraaf 6.2
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Medisch toezicht van personen in de levensmiddelensector. Koninklijk besluit tot wijziging van.
Klik op één van de hoofdstukken voor meer informatie of klik op de volgende knop om de web handleiding te starten. 1.IntroductieIntroductie 2.Juridische.
Thijs Oost en Simon Valster
1.4 De Belgische grondwet & de staatsstructuur
Kabinet van Volksgezondheid en Sociale Zaken 1 Informatievergadering therapeutische projecten en transversaal overleg 11 oktober 2007.
Internationalisering kernpunten. internationalisering ► Verbondenheid met de “wereld”.  Via de media  Internet  Satelliet  Via verdragen  Instanties:
Projectgroep: Opvolging onderwijs in de bi- en multilaterale ontwikkelingssamenwerking.
Vluchtelingen, asielzoekers en recht
Opvang asielzoekers: een menselijk en daadkrachtig beleid 04/09/2015.
Hervorming Streekbeleid – Resoc/Serr-werking
INFORMATIEVAARDIGHEDEN SAW B.Wydooghe L. Gheysen C. Neckebroeck.
Aanneming van werken, leveringen, diensten en concessies voor openbare werken 26 september 1996.
21 oktober 2015 BeSt Address en structuur IT020 in het Rijksregister Gebruikerscomité Marc Ruymen.
2VMBO Mens en Maatschappij
De omkadering en opvolging van uw stage. Inhoud 1. Reglementaire context 2. Benoemingsvoorwaarden 3. Duur van de stage 4. Evaluatiesysteem 5. Vermeldingen.
De omkadering en opvolging van uw stage. Inhoud 1. Reglementaire context 2. Benoemingsvoorwaarden 3. Duur van de stage 4. Evaluatiesysteem 5. Onthaal.
Staatshervorming Binnenvaart Jaarvergadering VBR Peter Claeyssens 22 januari 2016.
Stressbeleid in de Belgische ondernemingen – stand van zaken Informatie bekomen uit de bevraging van de externe diensten voor preventie en bescherming.
Seminarie Uitbreiding Europese arbeidsmarkt : bedreiging of uitdaging? Tewerkstelling van buitenlandse werknemers in België
Europa Quiz.
Complexe Projecten “Naar een kwaliteitsvolle en snelle aanpak van projectgedreven processen”
Voorbereiding BE Voorzitterschap Stand van zaken en organisatorische aspecten.
Algemene vergadering 26/10/2016 Assemblée générale.
Blok 3 Nooit meer oorlog Deelvraag:
Staatsinrichting van Nederland (deel 2)
…..LET OP…………. Deze powerpoint gaat over de Nederland en Europa
Burgers en stoommachines 4.4 Democratie in Nederland
PREVENTIE EN BESTRIJDING VAN IDENTITEITSFRAUDE Christophe Verschoore
Europese integratie EUROPA (ca …)
Belasting en de overheid
Praktische inleiding tot de Europese Erfrechtverordening
Blok 4 Jij en Europa Deelvraag: Wat betekent Europa voor jou?
Crossborder 03/07/20217 Ministers Demo Website Q&A.
Elektronische kennisgeving van geboorte
BuurtInformatieNetwerken (BIN)
Risico- en crisiscommunicatie in tijden van en
Studiedag Veilig organiseren van sportieve evenementen
Studiedag Veilig organiseren van sportieve evenementen Overijse - 1 februari
Implementatie van de Europese netwerkcodes in België
HET EU-HANDVEST IN DE NEDERLANDSE FISCALITEIT
Stressbeleid in de Belgische ondernemingen – stand van zaken
Bevoegdheden IVC – kamer Sociale Zekerheid en Gezondheid
De bevordering van gelijkheid voor LGBTI's in de Europese Unie
Transcript van de presentatie:

Maatregelen in het kader van de Britse terugtrekking uit de EU MINISTERRAAD Maatregelen in het kader van de Britse terugtrekking uit de EU 20 SEPTEMBER 2019

Wetgevende beslissingen Herinnering van de thematische ministerraad van 28 maart 2019 Voorbereidingsmaatregelen genomen door de federale regering Inwerkingtreding alleen als er geen terugtrekkingsakkoord kan worden gesloten tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk tegen 31 oktober 2019 Onder voorbehoud van wederkerigheid Wetsontwerp betreffende de terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie Betreft: verblijfsrecht, sociale zekerheid, energie, werk, verzekeringen, justitie, binnenlandse zaken, financiën, fiscaliteit Update  Goedkeuring in de plenaire vergadering van 28/03/2019 In afwachting van bekrachtiging door de koning, in functie van de uitkomst Koninklijke besluiten Betreft: Brexitwet, werk, openbaar ambt, volksgezondheid – medische hulpmiddelen  In afwachting van bekrachtiging door de koning, in functie van de uitkomst Gouvernement fédéral #begov Federale regering

COMMUNICATIE Op Europees niveau  Ter beschikking van de burgers en bedrijven Terbeschikkingstelling van het Europe Direct Call Centre Gratis oproep op het nummer 800 67 89 10 11 Vanuit alle EU-landen Op werkdagen van 9.00 tot 18.00 uur In alle officiële talen van de EU  Ter beschikking van de overheden van de listaten Invoering van een centraal callcenter Gouvernement fédéral #begov Federale regering

COMMUNICATIE Op Belgisch federaal niveau Opening van een unieke Brexit-portaalsite via de website van de federale overheid sinds 21 februari 2019: www.belgium.be/Brexit Gouvernement fédéral #begov Federale regering

COMMUNICATIE Actieve bewustmakingscampagne Buitenlandse Zaken heeft de aanzet gegeven tot een aantal evenementen gericht op de communicatie over de Brexit, waaronder: Bezoek van de adjunct-secretaris-generaal van de Europese Commissie, Céline Gauer, en haar Preparedness-team: bewustmaking van de relevante actoren inzake de Belgische en Europese voorbereidingen. Tal van informatieactiviteiten voor bedrijven en stakeholders (bv. overleg met de sectorverenigingen in samenwerking met de FOD Economie in maart en daarna in september 2018). Organisatie door de Belgische ambassade in Londen van informatiesessies voor Belgen die in het Verenigd Koninkrijk wonen (in samenwerking met de Europese Commissie). Persbriefings ... Gouvernement fédéral #begov Federale regering

COMMUNICATIE Publicatie van FAQ’s Financiën Economie Dienst Vreemdelingenzaken Buitenlandse Zaken Sociale Zekerheid FAGG FAVV Mobiliteit Justitie Ontwikkeling van informatietools voor de privésector Brexit Impact Scan (Economie) https://brexit-impact-scan.be/ Check-list Brexit (Financiën) https://financien.belgium.be/nl/douane_accij nzen/ondernemingen/brexit/nieuw/checklist- brexit Gouvernement fédéral #begov Federale regering

COMMUNICATIE Oprichting van een Brexit-contactcentrum Financiën https://financien.belgium.be/nl/douane_accijnzen/ondernemingen/brexit/meer- info/contact Economie: https://economie.fgov.be/nl/themas/ondernemingen/brexit FAVV: http://www.afsca.be/brexit/nl/ Gouvernement fédéral #begov Federale regering

Maatregelen in het kader van de Britse terugtrekking uit de EU MINISTERRAAD Maatregelen in het kader van de Britse terugtrekking uit de EU 20 SEPTEMBER 2019