Positie en bediening v/d vrouw in de gemeente

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dr. Almatine Leene Utrecht
Advertisements

Gaven en ambten in de Open Hof gemeente te Roden
M/V in de kerk 1 e themadienst. Volgorde • Hand. 15:28 “Het heeft de heilige Geest en ons goed gedacht …” • Waar begin je? • Nieuwe bijbeluitleg? • Wegkruipen.
Uit hem en door Hem en tot Hem zijn alle dingen
Bouwstenen voor Gemeenterelaties
HET GEBED Jeugdweekend 2008.
De gevolgen van de zonde
in een bijbelse gemeente
We leven in een tijd waarin vreemdgaan zelfs gepromoot wordt.
IN DE KERK M/V. GEVOELIG ONDERWERP Wat staat er voor je op het spel?
Welkom in de samenkomst
Bijbelcursus Maarssen 10 Januarie 2009 Harm-Paul Kranenborg.
5 De eenheid van de Geest.
Geven en laten geven. geven uit gulheid en gemeenschapszin.
EFEZE 5: Konfrontatie : oude mens ontucht
Vertrouwen dat God onze voorbeden verhoort
Liefde en trouw Gods liefde en trouw in de wereld
Hemelvaart. Gods macht in de hemelvaart van zijn Zoon werkt ook in ons.
Evenwichtig samengesteld. De samenstelling van de gemeente is niet het probleem maar de bedoeling Niet de ander moet veranderen maar ik moet vernieuwen.
Jezus is niet dood ……… Hij heeft wel de Geest gegeven !!
WAT DOE IK HIER NOG...??1 WAT DOE IK HIER NOG…..??
Mannelijk en vrouwelijk Seksualiteit (deel 1)
de Bijbel is een liefdesbief: Ik heb je lief
Ik wil jou van harte dienen
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
Pinksteren Het feest van de uitstorting van de Heilige Geest.
Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd We lezen: Handelingen 17: , 1 Timoteüs 2: , 2 Timoteüs 3: 15 – 16 De preek gaat over:
Dynamiek van leven in de Geest vruchten, gaven en bedieningen.
Ambten in de gemeente Gaat het over ‘ambten’, dan gaat het over de gemeente. En gaat het over de gemeente, dan gaat het over Christus. 1 Kor vragen:
Redding, Loon & Kroon En onze Heere Jezus Christus Zelf en onze God en Vader, Die ons heeft liefgehad en ons een eeuwige troost en goede hoop gegeven heeft.
 - Inleiding  - Monotheisme  - Twee Naturen  - Als Rechter  - Als Verlosser  - Als Mens, Leraar en Vriend  - Als Idool.
Preek over HC Zondag 31.
1. Zoon van David Matteüs 1 & 2. 4 evangeliën 12. En laat er voor de lasteraars geen hoop zijn, en mogen alle boosdoeners in een oogwenk vergaan en zij.
Het huwelijk De basis. Even nadenken; mee eens? Het huwelijk is een geschenk uit het paradijs. Het huwelijk wordt veel te romantisch voorgesteld. Jongelui.
Mee-lijden Bezinnende avond over mee-lijden met zieken.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
1. Een wens Wat als je een wens zou mogen doen ….
1 Korinthe 12 BOUW MEE AAN GODS GEMEENTE “…en kom naar Hem toe als naar een levende steen, die wel door de mensen verworpen is, maar bij God uitverkoren.
11 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
Biddende vaders een lezing voor vaders, moeders mogen meeluisteren!
‘Bindingsformulier’ tekenen. Bindingsformulier: de kerk bewaren bij Gods Woord Ambtsdragers hebben een extra verantwoordelijkheid (vooral m.b.t. de leer).
Prekenserie discipelschap 2.0 Hoe worden we door de bijbel gevormd tot discipel?
Pa, wees een vent ! 12 februari 2017.
Filippenzen – 8 1:2-4 F8 Christus – gebed/dank.
Als God onze Vader is, hoe kunnen wij dan een kind van God worden?
Je wordt wat je zelf ontvangen hebt
U voerde gevangenen mee,
Gehoorzaam zijn als een dienaar
Positie en bediening v/d vrouw in de gemeente
Diaken? ouderling? dominee?.
4G. 4G Genade Genade Gratie Genade Gratie Gunst.
om er als Jezus God en je naaste mee te dienen
maar wat willen wij? Genesis 3
om te onderscheiden wat wel en wat niet van de Geest afkomstig is.
Les 3 De handen uit de mouwen
Dienen in de gemeente.
Pinksteren: God leren vereren
1.
Een lastig onderwerp antwoord komen?.
WAT ZEGT DE BIJBEL OVER JOU NIEUWE RELATIE EN HET KONINKRIJK VAN GOD ?
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
Van de hoed en de rand april 2018 Rotterdam.
Man-vrouw-ambt 2 lijnen - vanuit ‘scheppingsorde’ - vanuit ‘samen beeld van God’ Waarom nu wel? Nog even over ‘het ambt’ Hoe ga je om met de verschillen.
Nadenken over de uitverkiezing
en ik betrek het op Christus en de kerk
Ambten in de gemeente Gaat het over ‘ambten’, dan gaat het over de gemeente. En dus Christus. 1 Kor. 12: Wat maakt dat al die verschillende gaven elkaar.
GENade door gebrokenheid
Korte cursus bijbellezen 3e avond
Vrouw in het ambt Voor of tegen?.
Het huwelijksverbond als afspiegeling van Christus en de gemeente
Transcript van de presentatie:

Positie en bediening v/d vrouw in de gemeente Av 1 : Inleiding – ook historisch Basis voor evenwichtig standpunt Gevolgen van Pinksteren De ‘zwijgtekst’ (1Cor 14) Av 2 : Vrouwen in de Bijbel Verhouding man <> vrouw in de Bijbel Onderrichttekst 1Tim 2 Mogelijk standpunt v/e gemeente

Ter inleiding . . Herinneren aan eerste avond . . . Met onze beperkte kennis (zie 1Cor 13) ontdekken wat Gods bedoeling is Met hulp van enkele regels vanuit de hermeneutiek . . . (weet je nog enkele?) Vooral ontdekken wat de bedoeling is van de zwijgtekst . . . Zijn er nog vragen naar boven gekomen ??

Vrouwen in de Bijbel . . Voorbeelden in het OT 1Sam 25:32-35 – Abigaïl Richt 4:4,5 en 8,9 - Debora ook Jaël, 4:18 Num 27 dochters van Selofchad Myriam, zuster v Mozes : profetes In het NT Meerdere vrouwen dienden Jezus, Luc 8:3 Rom 16 : oa Fébe, diakones; Priscilla, Tryfena en Tryfosa, Euodia en Syntyche, strijders voor het Evangelie (Fil 4:2,3)

Verhouding man – vrouw in de Bijbel Ook mannelijk tegenover vrouwelijk Man en vrouw : volwaardige erfgenamen van de genade – 1Petr 3:7 Man en/of manlijk wel steeds voorrang Toch voornamelijk mannen de verantwoordelijk zijn, taken als profeet, koning. De man, zonen zetten een geslacht voort Eerstgeboorterecht naar de zoon

Onderwijs en 1Tim 2:11-15 Kader : de gemeentesamenkomst Aanleiding lijkt hier een probleem, zoals 1Cor 14 > Dat de vrouw niet ‘overheerst’ > Zie de scheppingsvolgorde nb Adam in de zondeval wel verantwoordelijk Zie citaat Stott Op basis van gaven, niet echt beperkingen Wel : zoals in 1Cor 14 : correcte houding man-vrouw

13 – samengebonden door de liefde Harmonisatie . . 1Tim 2 en 1 Corinthe 14 11 - vrouwen die bidden en profeteren 12 - geestelijke gaven voor allen, ieder 13 – samengebonden door de liefde 14 - in iedere samenkomst bijdrage van een ieder 14 - vrouwen die zwijgen Wat nu? Kan dat samen? Prima . !