Adam, een beeld van de komende

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Overwinnend leven, vandaag en morgen
Advertisements

Trouw God wil dat wij elkaar trouw BELOVEN
1. 12 DAAROM, gelijk door één mens de zonde de wereld is binnengekomen... 2.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Genade en veroordeling
Romeinen 8:11 En indien de geest van Degene, die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont…
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
1. 1 En Hij (=Jezus) kwam Jericho binnen en ging erdoor. 2.
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
Gewoon de Bijbel? 19 oktober 2014 Urk.
11 september 2014 Bodegraven 1. 2 de vorige keer: 1Kor.15:12-20 :13 - geen opstanding – Christus ook niet opgewekt :14,15 – consequenties: onze prediking.
Eén Heer: Christus Jezus
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Zoetermeer. Romeinen 5 20 Maar de wet is er bijgekomen, zodat de overtreding toenam; waar evenwel de zonde toenam, is de genade meer dan overvloedig.
Garderen. Lucas En Hij zeide tot hem: Wat staat in de wet geschreven? Hoe leest gij? = Jezus tot de wetgeleerde.
22 maart 2015 Zoetermeer 1. terugblik...  de relatie van Christus & de ekklesia wordt ten voorbeeld gesteld aan man & vrouw;  Hoofdschap = voorop gaan,
"door één overtreding" Genesis 3 (deel II) 1.
Het evangelie van de opstanding
"het woord der verzoening"
Welkom Zondag 3 mei 2015 Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst: Anita Dahmen Orgel: Herman Kamp Lezingen: I Johannes 2: 28-3: 10 Efeziërs.
Beelden van de kerk.
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Christus Jezus’ voorbestaan Studiedag 14 november 2015.
31 januari 2016 Zoetermeer. Hand.16:6 en 18:23 Galaten 4 13 Ja, jullie weten, dat ik aan jullie (...) heb geëvangeliseerd (...) 14 (...) jullie hebben.
22 mei 2016 Rotterdam. Korinthe.... ... een havenstad met in Paulus' dagen rond de inwoners;
15 mei 2015 Urk 10 kenmerken van Gods geest in Romeinen 8.
Welkom Voorganger: Ds. J.M. Rohaan Ouderling van dienst: G. Lindenberg Organist: P. Buijnink Schriftlezingen: Genesis 3: 1 t/m 13.
HET KRUIS EN ZIJN SCHADUW. De volmaaktheid van het offer van Christus Hebreeën 9:
4 september 2016 Rotterdam. 2 1Korinthe 7... over het huwelijk  "... het is goed voor een mens niet aan een vrouw verbonden te zijn" (7:1,8,38);
1 Tessalonisenzen 5:23 En moge de God van de vrede Zelf u geheel en al heiligen, en mogen uw geheel oprechte geest, de ziel en het lichaam onberispelijk.
indien er geen opstanding is…
Christelijke vrijheid
maar wat willen wij? Genesis 3
19 – Supergoed of totaal bedorven?
Adam en Christus 16 april 2017 Hendrik Ido Ambacht.
Petrus op de Pinksterdag (1)
Adam & Christus (1) in Romeinen 5
Vergeten "totdat"s 11 december 2016 Zoetermeer.
Adam & Christus (2) in Romeinen 5
in nieuwheid van leven wandelen
De geboorte van Jezus 17 december 2017 Hendrik Ido Ambacht.
Gij nu zijt het lichaam van Christus
de brief aan de Romeinen
“En word niet aan deze wereld gelijkvormig, maar word veranderd door de vernieuwing van uw gezindheid  om te kunnen onderscheiden wat de goede, welbehaaglijke.
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
de loopbaan van het geloof
de brief aan de Romeinen
de brief aan de Romeinen
de brief aan de Romeinen
De dwaasheid van het kruis
de brief aan de Romeinen
VOLmaakt + VOLkomen toegerust
Niet onder de wet 5 augustus 2018 Urk.
Nadenken over de uitverkiezing
Het zaad van Abraham 18 maart 2018 Hendrik Ido Ambacht.
ambassadeurs van Christus
Johannes de Heer dienst
Mede-arbeiders van Christus… … in alle omstandigheden
de brief aan de Romeinen
Christus en de gemeente
Leven en Dood.
Vrouw in het ambt Voor of tegen?.
de brief aan de Galaten (1)
de brief aan de Galaten (3)
de brief aan de Galaten (5)
de brief aan de Galaten (2)
Het huwelijksverbond als afspiegeling van Christus en de gemeente
Transcript van de presentatie:

Adam, een beeld van de komende 19 augustus 2018 Hendrik Ido Ambacht

Romeinen 5 14 maar de dood heerst, vanaf Adam tot aan Mozes, ook over degenen, die niet zondigen in de gelijkenis van de overtreding van Adam, die een type is van de komende.

Romeinen 5 14 maar de dood heerst, vanaf Adam tot aan Mozes, ook over degenen, die niet zondigen in de gelijkenis van de overtreding van Adam, die een type is van de komende. Psalm 118 26 Gezegend de komende in de Naam van JAHWEH! Wij zegenen jullie vanuit het huis van JAHWEH. Vgl. Matth.11:3

Genesis 3 1 En de slang was sluwer dan enig ander dier van het veld, dat JAHWEH God gemaakt had; en zij zegt tot de vrouw: Inderdaad, God heeft zeker gezegd: Jullie zullen niet eten van enige boom in de hof?

Genesis 3 2 En de vrouw zegt tot de slang: Van de vrucht van de boom van de hof eten wij;

Genesis 3 3 maar van de vrucht van de boom, die in het midden van de hof is, heeft God gezegd: Jullie zullen daarvan niet eten en die niet aanraken; anders zullen jullie sterven.

Genesis 3 4 En de slang zegt tot de vrouw: Jullie zullen niet stervend sterven;

Genesis 3 5 want God weet, dat op de dag, dat jullie daarvan eten, jullie ogen ontsloten zullen worden, en jullie zullen zijn als God, kennend goed en kwaad.

Genesis 3 6 En de vrouw ziet, dat de boom goed is voor voedsel, en dat hij een hunkering brengt voor de ogen, en dat de boom begeerlijk is om inzicht te krijgen. En zij neemt van zijn vrucht en zij eet. En zij geeft ook aan haar man, die bij haar is, en hij eet.

Genesis 3 7 En de ogen van hen beiden worden ontsloten, en zij weten, dat zij naakt zijn. En zij hechten vijgebladeren aaneen en zij maken schorten voor zichzelf.

Genesis 3 7 En de ogen van hen beiden worden ontsloten, en zij weten, dat zij naakt zijn. En zij hechten vijgebladeren aaneen en zij maken schorten voor zichzelf.

Genesis 3 (…) 21 En JAHWEH God maakt voor Adam en voor zijn vrouw rokken van huid en Hij kleedt hen.

Genesis 3 20 En de mens noemt zijn vrouw Eva, want zíj zou de moeder van alle levenden worden.

Romeinen 5 13 want tot op de wet was de zonde in de wereld, maar zonde wordt niet in rekening gebracht, als er geen wet is, 14 maar de dood heerst, vanaf Adam tot aan Mozes, ook over degenen, die niet zondigen in de gelijkenis van de overtreding van Adam, die een type is van de komende.

1 Timotheus 2 12 En ik sta niet toe, dat een vrouw onderwijst of domineert over een man; maar zij moet in alle rust zijn. 13 Want eerst werd Adam gemodelleerd, daarna Eva. 14 En Adam werd niet verleid, maar de vrouw is door misleiding in overtreding gekomen.

1 Timotheus 2 12 En ik sta niet toe, dat een vrouw onderwijst of domineert over een man; maar zij moet in alle rust zijn. 13 Want eerst werd Adam gemodelleerd, daarna Eva. 14 En Adam werd niet verleid, maar de vrouw is door misleiding in overtreding gekomen.

1 Timotheus 2 12 En ik sta niet toe, dat een vrouw onderwijst of domineert over een man; maar zij moet in alle rust zijn. 13 Want eerst werd Adam gemodelleerd, daarna Eva. 14 En Adam werd niet verleid, maar de vrouw is door misleiding in overtreding gekomen.

Hij kwam onder de wet, om degenen die onder de wet waren te verlossen (Gal.4:4-5) Christus kwam in gelijkheid van zondig vlees (Rom.8:3) Hij werd voor ons tot zonde gemaakt (2 Kor.5:21) Hij is ons in alle opzichten gelijk geworden, los van zonde (Hebr.4:15) Hij ontledigde zich, nam de gestalte van een slaaf aan, is de mensen gelijk geworden, heeft zichzelf vernederd en is gehoorzaam geworden tot de dood (Fil.2:7-8)

2 Korinthe 11 2 (…) want ik verbind jullie aan één man, om jullie als een zuivere maagd aan Christus te presenteren. 3 Maar ik vrees, dat misschien, zoals de slang met haar sluwheid Eva misleidt, jullie gedachten van de eenvoud en de zuiverheid tot Christus verdorven zullen worden. 4 Want indien er iemand komt, die een andere Jezus predikt, die wij niet prediken, of jullie een andere geest in ontvangst nemen, die jullie niet in ontvangst namen, of een ander evangelie, dat jullie niet ontvangen, dan verdragen jullie dat zeer goed.

Efeze 5 25 Mannen, heb je vrouw lief, zoals Christus de uitgeroepen vergadering liefheeft en zichzelf overgeeft voor haar, 26 om haar te heiligen, wanneer Hij haar reinigt in het waterbad met zijn woord, 27 om zo zelf voor zichzelf een glorieuze uitgeroepen vergadering te presenteren, zonder vlek of rimpel of iets dergelijks, maar dat zij heilig en smetteloos is.

Efeze 5 28 Zó zijn ook de mannen verschuldigd, hun vrouw lief te hebben als hun eigen lichaam. Wie zijn vrouw liefheeft, heeft zichzelf lief. 29 Want niemand haat ooit zijn eigen vlees, maar hij voedt het en koestert het, zoals Christus de uitgeroepen vergadering, 30 omdat wij leden van zijn lichaam zijn. 31 Daarom zal een man zijn vader en moeder verlaten en samengevoegd worden aan zijn vrouw, en de twee zullen tot één vlees zijn. 32 Dit geheim is groot - en ik zeg het met het oog op Christus en de uitgeroepen vergadering.