En ze leefden nog lang en gelukkig.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Livy BV Randstad BM Almere Introductie Livy Professional De online oplossing voor professionele woning transacties.
Advertisements

Thinkquest2 versie 2013 info: vanaf februari 2013.
Zaakgericht Werken.
F&J webcreation even voorstellen… we willen graag met u in gesprek, dus…
aardrijkskunde, een goede keus in de tweede fase havo
Dienstencatalogus 24 november Programma Wat is een productencatalogus Alle componenten op een rij – De generieke informatie – De specifieke informatie.
levenslessen 7 % Steeds even klikken om verder te gaan !
Kwaliteit met beleid Petra Verhagen
Hoe doe je dat? Actief Zendingswerk
Wat maakt het leven zinvol?
aardrijkskunde, een goede keus in de tweede fase vwo
Scholing NPZE 6 maart 2014 Omgaan met rouw en verlies
Strategie en Indelingsprincipes
Praktische toepassingen van PKM in organisaties: 2 voorbeelden
aardrijkskunde, een goede keus in de tweede fase havo
Web Intake Systeem een uniek gemeentelijk project.
Processen in kaart brengen om ze vervolgens te verbeteren.
1 1 ZO ZEIST Bouwen aan Brieven november Doelen Programma Dienstverlening aansluiten wensen en behoeften klant voldoen aan wettelijke eisen denken.
1 1 ZO ZEIST Bouwen aan Brieven Juni Programma Welkomstwoord Dennis Vork (Afdelingsmanager Publiek & Dienstverlening) ‘De.
Workshop Omgevingsgericht werken in het politiek bestuurlijke krachtenveld Ter gelegenheid van de BZK Projectdag 20 november 2008.
Producten & Werkprocessen
Diversiteit in de techniek Niet vanzelf, wel vanzelfsprekend Sjiera de Vries.
Iedereen gebruikt social media.
Het Nederlands Bijbelgenootschap brengt de Bijbel dichtbij.
Bron: Baarda, B. (2014). Dit is onderzoek!. Wat is een theoretisch kader? ‘Een theoretisch kader is een overzicht van bestaande kennis en inzichten over.
Module ‘Kijken naar Kinderen’ AD opleiding ‘Pedagogisch educatief medewerker’ Week 6 Pascal van Schajik.
Plancyclus, les 2 Actualiteit
European Charter, een kans voor implementatie?! Leonard van der Hout Bologna expert Amsterdam,4 juni 2015.
Door de bomen het bos weer zien Henk Post Bedrijfsanalist ISZF November 2005.
BGT- Cartoons BGT Congres ‘Tour de BGT’ 11 juni 2015 Live tekensessie door Willem van Albeslo.
In control met efficiënte en excellente examenprocessen. Eenvoudig en transparant!
Talentgebieden – Interesses –Leervoorkeuren
Dienstverlening 2010 – Agenda Ontwikkelingen en de opgaven voor (5 beloften aan de burger) De stand van zaken in Dordrecht.
1 Mijn Geldzaken. EVEN VOORSTELLEN… Na vandaag… Weet je wat een bank is en doet. Weet je waarom inzicht in je bankzaken belangrijk is Ken je de (financiële)
15 september 2014 Help, ik heb geen e-depot Workshopleider: Jeroen Jonkers Begeleiding: Margriet van Gorsel.
KLANTWAARDERING Gabrielle Luhrman 21 maart 2016.
Koffieochtend 3 november 2016 REGELS EN GRENZEN IN DE OPVOEDING
aardrijkskunde, een goede keus in de tweede fase vwo
Lean Six Sigma - Verbetermanagement
aardrijkskunde, een goede keus in de tweede fase havo
Klantgerichte publieke dienstverlening in Nederland
Instrument voor ontmoeting, een verbonden buurt en meer:
Stap 1: stel een doel Doelen stellen. Stap 1: stel een doel Doelen stellen.
LOB zeven stappen naar succes
Statistieken en meer…. Statistieken en meer… Je kan pas verbeteren als je weet…..
GoedvoormekaarWaalre
Open Data PMA 3 december 2015 Om het onderwerp open data wat levendiger te maken willen we een korte presentatie geven, met daarin: een concreet voorbeeld.
In gesprek met elkaar Gebruik eventueel rode en groene kaartjes waarmee mensen kunnen aangeven of ze het eens of oneens zijn met de stelling.
Les 1: Brainstorm en kennismaken
aardrijkskunde, een goede keus in de tweede fase vwo
Kluwer The end of Publishing
Peer Buddy Nieuwkomer Metameer
Adviesraad Sociaal Domein
Marketing as a service ‘Hoe ziet de klantreis voor onze verschillende klanten eruit?’ Hoe wordt touchpoint ‘formulieren’ ervaren? ‘Zijn de formulieren.
HOE OPTIMALISEER JE DE (B2B) CUSTOMER JOURNEY?
Big Data.
(Niet) Allemaal digitaal
Big Data.
LinkedIn Wat moet ik ermee?.
Federatie Tilburgse Zangverenigingen – 31 maart 2018
De succesformule van Dienstverlening
Nee-zeggen Footer Text 12/30/2018.
Dienstverlening in Actie!
Federatie Tilburgse Zangverenigingen – 31 maart 2018
Social media voor statenleden/politici
Workshop – Opdracht, speelveld en verwachtingen
Rijk van Nijmegen Bondgenotenbijeenkomst
DE TOEKOMST VAN ONLINE FONDSENWERVING
Startgroep nieuwe HR-cyclus
Vernieuw je HR-cyclus.
Transcript van de presentatie:

En ze leefden nog lang en gelukkig. Er was eens… En ze leefden nog lang en gelukkig. Er was eens een wereld waarin iedereen een portaal op zak had…(mobileFirst) allemaal telefoon in de lucht! 1 vrijwilliger is klant, 1 persoon is Mijn Overheid en de rest zijn MijnPortalen van gemeenten en instellingen. Wat is dienstverlening? Vorige keer vertelde ik dat VNG het advies geeft pas op de plaats te maken met MijnOverheid. Kosten aspect. Daaruit zie je al dat MO kostengedreven is, niet vanuit waarden als: klantvriendelijkheid, klant centraal, gebruiksgemak, milieu, etc. Wouter Welling Ministerie BZK heeft daar recent heel interessante dingen over gezegd in Rotterdam (Gebruiker Centraal) Naast de kosten waar nu ophef over is, kan je nog meer vraagtekens stellen: Te vroeg met Nationale diensten Kwaliteit van de dienstverlening (mailtjes met verwijzingen, soms relevant, soms niet) Dienstverleningsniveau (klantreis..au!) Versnippering dienstverlening (soms gemeente, soms instelling en soms mijnOverheid…ehhh… niet duidelijk) Betrouwbare overheid? Nee. De burger verwacht eigenlijk al meer dan overheid kan bieden.

Wij zijn net als jullie bezig met verbeteren van de dienstverlening Wij zijn net als jullie bezig met verbeteren van de dienstverlening. Dat lukt heel goed dat is ook nodig want de klant ziet, als je niets doet, alleen dit…Muur. Dus we maken mooie websites, schrijven blogs, communiceren actief, praten met de klant en leveren samen zo goed mogelijke diensten en producten, die aansluiten bij de beleving van onze klant. Gerda vertelde al over wat we nu ook voor jou bieden..

Klantreizen voor de overheid Kern van de presentatie: Gewoon beginnen! logisch nadenken, Wat is er al? Wat kan er beter. Zaken beter aan laten sluiten

Laten we maar beginnen! #Hoedan ketendenken met een burgerpet op. Wij zijn allemaal klant van de overheid..dat helpt;-) MijnOverheid is er (nog) niet voor de burger (telefoonvoorbeeld) De portalen zijn er al, beter inrichten Waar niet? Zorg dat het er is! Laat deze MijnOverheid en jouw Portaal beter aansluiten door linken naar de afhandelplek (en zorg voor tweerichting verkeer) Samenwerken: (er is een landelijk platform, ondersteuning van KING en Maaike). Van plannen naar praktijk daar gaat het om. Leer van elkaar Praktisch:, begin waar het kan en wacht niet tot je in een keer alles 100% hebt.

Klantreis. Direct doen Wat je nu al kan doen: Multikanaals ondersteuning (zelfde formulier voor burger en ambtenaar) Slimme formulieren met prefill Responsive formulieren, há, ook leesbaar op de bank.. Tone of voice in formulieren en samenvatting/brief Voortgang volgen met een portaal Betalen gemakkelijk en duidelijk En… Nadenken voordat je automatiseert (er zijn heeeele slechte digitale formulieren)

Goede software;-) Intelligente digitale formulieren Betalen, Autorisatie, Koppelingen voor prefill in proces Meertaligheid (eIDAS) Multikanaals aanpak Responsive Alleen vragen wat je nog niet weet Betrouwbaar, veilig en snel Eenvoudig en krachtig portaal Herkenbaar Vinden wat je zoekt en verwacht Statussen, info en nieuwe verzoeken Uploaden gegevens Open voor de buitenwereld, een portaal naar meer… Doorgaan op Maaike de Roode, 100% service We snappen waar we naartoe willen. Maar nu het hoe dan en waarmee dan. Maaike gaf je net al de bouwstenen. Het is een holistische aanpak met aantal componenten. Goede software is nodig! Kan je de burger steunen zoals je zou willen? Flexibel genoeg? Krachtig genoeg? Intelligent? Gemakkelijk? Heb je een website? Een portaal? Procesondersteuning? Wat is de taal die je daarin spreekt? Welke voorzieningen heb je dan? Hoe stem je het intern af? IT? Management involved? Wat meet je al? Wat zou je nog willen weten? Breng dat samen in kaart. Wij scrummen vaak met klanten om tot goede formulieren te komen. Dat is helaas nog vaak intern gericht. Waarom niet een klantpanel erbij?

Waarom een eigen portal? MijnOverheid voldoet niet MijnOverheid gaat niet voldoen 100% eigen service Aansluiten in de keten Klantverwachting Fullservice-selfservice Inzicht en grip voor inwoners Click-Call-Face principe Betere klantreis ervaring Anytime, Anyplace, Anywhere

Jij hebt natuurlijk geen vragen, maar je buur vast wel. Vind je dat je een eigen portaal nodig hebt? Waarom wel/niet Begint het bij je management of bij jezelf? Wat ga jij doen om iets te bereiken van wat vandaag besproken is? Vraag het even..

Bedankt voor jouw bijdrage! Succes in 2018 Maak een Kickstart! Dank aan: Gerda van Galen Leonie Brouwer en Lisanne Schouten VNG Realisatie Maaike van Rooden @SVT Jullie allemaal voor deelname. Wel thuis!