businesscase regionale uitleen technologische hulpmiddelen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
1 Conferentie ‘Van pakketmaatregel naar pakketidee’ Bestuurlijke conferentie ‘van pakketmaatregel naar pakketidee’ Henk Castelijns, manager MEE ZOB Brabant.
Advertisements

OEPS ? BOEBS !! BLIJF OP EIGEN BENEN STAAN
Samenwerking casemanager dementie en casemanager palliatieve zorg
WELKOM Vrijwilligersbijeenkomst De WENDE Programma  20.05: Waarom deze bijeenkomst  20.10: Samen vooruit -Huidige situatie & voorstellen -Waar.
Methodisch begeleiden
Navigate JPhM 1april2003 ®. Navigate JPhM 2april2003 Wat doet Site Support Management. Organiseren van directe facilitaire dienstverlening (bv onderhoud,
Informatiebijeenkomst PGB 14 mei 2012 Begeleiding nieuwe doelgroepen van AWBZ naar Wmo.
Praktijkwerkplaats Poort Verbinding vrijwilliger en professional / Samenwerking formele en informele zorg Henriëtte Nauta (VMCA) en Marjan van Doorn.
Hans Everhardt – MBO Groningen
Veranderingen in de AWBZ en de Wmo
Welkom Eerste openbare casuïstiekbespreking 2013
Opleiden in school, mei Opleiden in school Kennismaking met POSS Personeel en Organisatie Support Systeem Hulpmiddel bij de gesprekkencyclus.
“Toekomstbestendig Vrijwilligersbeleid”
1 Stappenplan Organisatorische Integratie Handleiding en checklist bij het ontwikkelen van een sportaanbod voor mensen met een beperking binnen de sportvereniging.
Gemeenten, Wmo en GGZ Bob van der Meijden VNG 9 februari 2006.
De patiënt aan zet Lynn Rulkens Programmamanager zorginnovatie, CZ
Ecce ama! Is een EQUAL project van ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid.
Decentralisaties oftewel: de transformatie van het sociale domein
Maatschappelijke sectoren & ICT
Samen verder!.
Casuïstiekbespreking Dementie en palliatieve zorg
Evenementencommissie RCU Zwolle
Van AWBZ naar Wmo Individuele Begeleiding Dagbesteding Vervoer
(regionale) samenwerking Peter Metz Waterschap Rijn & IJssel
Curacao Telebario “wij in de wijk”. Inleiding Maandag 26 april jl is een bijeenkomst georganiseerd met diverse instanties en instellingen/deskundigen.
Werken met interventieniveaus
Hoe spelen we daar in de dorpen op in? Presentatie: 4 maart 2015 Veranderingen in de zorg.
Project Innovatie Jeugdbescherming Opbrengsten n.a.v. interviews regio's 16 april 2015 Annelies Schutte Corine van der Sluijs.
Keuzes in regionale samenwerking Eerste verkennende regiobijeenkomst declaratieprocessen.
MTB ver. Havelte eo Doelstellingen MTB ver. Havelte eo. Hoofddoelstelling: Het mountainbiken voor iedereen in Zuidwest Drenthe aantrekkelijk.
Scherm van Ede Valleiconferentie Netwerk Geriatrie 3 december 2015
Nationaal Eenzaamheid Congres 24 september 2015 Nico Ooms Samen onder één dak.
Visie Praktijk Regiobijeenkomst Regiobijeenkomst: Begeleiding.
Tafel dagbesteding gemeenten
Thuiszorg voor Élesd Een project van de Roemeniëgroep.
Van samen beschrijven, inkopen naar allemaal gebruiken; de uitdaging op informatie. Samen: alleen als het ons uitkomt!? Theo Peters (KING)VIAG themadag.
BUURTCOÖPERATIE SEGHWAERT: SAMENWERKEN IN DE WIJK Over talent, meedoen en samenwerken met de inwoners van Zoetermeer Powered by: Fonteynenburg, Ipse de.
Gezonde School Centrum Gezond Leven1 Werkplaats Gezonde School Centrum Gezond Leven.
Basis GGZ Organisatie in de regio Midden Holland; een ketenaanpak Jane de Sauvage Nolting, projectmanager.
Huiskamers van de Buurt, Amsterdam. Huiskamer van de Buurt Een collectieve voorziening in de vorm van dag(deel)arrangementen voor mensen met een beperking.
Jos Canton Secretaris Werkvoorzieningschap Noordoost-Brabant Mobiele telefoon:
Woonservicegebieden De Heumense aanpak. Opbouw presentatie Algemeen De gemeente Heumen Samenwerking “Welzijn, wonen en zorg” sinds 2003 Resultaten.
Platform Informele Zorg Beleidskader MO
ROTARY CLUB ……. Jaarplan 2016 – 2017 Bestuur bestaande uit: Voorzitter: naam Inkomend voorzitter: naam Secretaris: naam Penningmeester: naam Uitgaand voorzitter:
Communicatie over veranderingen in zorg en welzijn – gemeenten en zorgaanbieders Saskia ter Kuile communicatiemanager In voor zorg! 24 feb 2015.
Vrijwilligersbeleid bij SVC’08.  Beoefenen en bevorderen van de voetbalsport in al zijn vormen. Wij doen dit door deel te nemen aan door de KNVB georganiseerde.
Dordt aan Zet. De gebruikswaarde van een voorziening maximaliseren door de behoefte van alle belanghebbenden centraal te stellen. Gemeentelijk Eigendom.
Workshop door Emmy van Brakel en Petra van der Horst d.d. 9 december 2010 Project de Kanteling CG-Raad, CSO en Programma VCP.
Evaluatieverslag coördinator ouderensteunpunten gemeente Landerd.
Help mensen hun eigen leven te leiden Zelf- en samenredzaamheid.
Het buurthuis als ontmoetingsplek
Regionale raadsbijeenkomst
WERKKAMER PRODUCTCERTIFICERING Jaarplan 2017 en verder
De omgeving verandert; de overheid verandert
van een Wijkwelzijnsorganisatie Portes Utrecht naar
Progressief universalisme
Ontmoeting, Support en Activering bij een (dreigende) depressie
Eerstelijnszone Versterken Creëren Stoppen.
Titel: ondersteuning ouderenzorg ROH MH
‘Maatschappelijke zorg & ambulantisering in de GGZ’:
Ketenzorg dementie Verkenning rol gemeenten en Zorg en Zekerheid
F O V I G de federatie van gebruikersraden en ouderverenigingen in voorzieningen voor personen met een handicap Presentatie FOVIG.
Oud, niet out. Samenwerking tussen de sectoren ouderenzorg, personen met een beperking en eerstelijnszorg Joyce Vansteenkiste, ortho-agoog vzw den.
Bibliotheek, ouderen en sociaal domein Rotterdam, 26 april 2018
Project dementievriendelijk Veenendaal
Taken en verantwoordelijkheden LOB-Specialist (decaan/LOB-coördinator)
Wat is het programma? Samen met de Omgevingsvisie zijn programma’s de belangrijkste instrumenten voor beleidsontwikkeling Bevat een uitwerking van het.
16 april 2015 Annelies Schutte Corine van der Sluijs
Toezicht Wmo Toezicht WMO
Tel mee met Taal: Meer samenwerken voor minder laaggeletterdheid
Transcript van de presentatie:

businesscase regionale uitleen technologische hulpmiddelen onderzoek businesscase regionale uitleen technologische hulpmiddelen Doel van het onderzoek is het ontwikkelen van een businesscase waarbij de organisatie (verkoop/verhuur/lease constructies) en financiering  van het beheer en onderhoud van technologische hulpmiddelen ten behoeve van mensen met dementie (geheugenproblemen) in hun thuissituatie in kaart wordt gebracht. Resultaat is het voorleggen van verschillende scenario's aan de regio voor een eventuele regionale voorziening. Een regionale voorziening met ondersteuning bij keuze en gebruik van technologie voor zowel bewoners, vrijwilligers als professionals. 

casus https://youtu.be/0x8iK_pcWkM ++ Behoefte is groot; doelgroep is groeiend. Onbekend met mogelijkheden. Mogelijkheden met alleen handleidingen niet toereikend voor de doelgroep. Cowboys op de markt. + Deelnemers toe-leiden, ondersteunen en begeleiden door lokaal netwerk professioneel en vrijwilligers; vraagt om goede afstemming, samenwerking (0de-1ste lijn) en communicatie. Taken en rollen helder. Communicatie cruciaal (geen dementie of zorg in niet-pluis benoemen bijv.) -- inkoop, beheer & onderhoud lokaal (en neutraal) organiseren is tijdrovend, kostbaar en niet de taak (geen core business) van een zorgpartij. Hoe blijf je op de hoogte van de laatste mogelijkheden? Hoe biedt je goede service?

focusvragen casus Wmo/awbz/clientondersteuning/ financiën toeleiding Begeleiding ondersteuning Faciliteren servicelevels doelgroep communicatie vrijwilligers Wmo/awbz/clientondersteuning/ aanpalende programma’s en/of beleid Lokale netwerken Werving, bereidheid, Lokale netwerken, rollen, bestaande samenwerkingsverbanden Activiteiten dementie, kennisdisseminatie, ethiek, zichtbaar & vindbaar & toegankelijk Deelnemers, Niet-pluis in beeld, niet-pluis potentieel, diagnose Beheer, onderhoud Uitleen, wie in de regio/lokaal? Aantallen, verwacht servicelevel