Workshop – ambities delen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Op weg naar het “IKC” en een nieuw onderwijsmodel ‘t Schrijverke, loc
Advertisements

Uit liefde voor het vak… Onderwijs slim organiseren!!!
Welkom in de AUTIKLAS.
HANDELINGSPLAN IN SCHOOL Margie van de Kerkhof, begeleider passend onderwijs
Project ERASPOP Erasmusatheneum Volhardingslaan Deinze
De natuurwetenschappelijke methode
Kennis maken met Opbrengstgericht werken
Milieuzorg Op School FOCUSGROEP visie en standpunten leerkrachten 2 de graad.
Milieuzorg Op School FOCUSGROEP visie en standpunten leerlingen 2 de graad.
Workshop OGW in de klas..
HGW sessie 8 Implementatie Beatrijs Van De Casteele en Luc Lemarcq.
Logical Framework Approach
Milieubeleid Steffie De DeckerEllen Geudens Celine Mertens Stijn Vandenbroucke Nele Van MuylemLien Vermeulen.
Groot ICT-project Visie Daniëlle de Winter.
Prikkel: leren is leuk Mediamatic • Cidi Davidse •
PITSTOP. Programma 9u15 – 9u30: ontvangst 9u30 – 10u: evaluatie ‘09-’10 10u – 10u45: ervaringen scholen ‘09-’10 10u45 – 11u15: projectvoorstel ‘10-’11.
Marijke Vande Voorde Psychologe / GON-begeleidster MPI De Mast
SLOA vrijval project Bs. Aan de Bron Weert.
Workshop MT Opbrengstgericht werken Visie – Opbrengsten – Actie.
Talent in Ontwikkeling
Ervaringen Implementatie in Nederland
Module E: Preventieve en schoolomvattende initiatieven uit binnen- en buitenland Unit E5 Samen op één lijn: naar een gedeelde kijk op pesten en geweld.
Betrokkenheid op de werkvloer
Mijn ideale manier van actief en samenwerkend leren Geraldine van Herk
Hoe krijg ik ze mee Leerlingen, ouders, team Programma Michel Boer Muiswerk, waarom heb ik daar voor gekozen? Opdracht: kansen en bedreigingen Hoe heb.
Workshop Werken met een P.O.P. vrijdag 26 september 2014
HGW(handelingsgericht werken) De digitale klasagenda
Workshop ‘visieversneller’
Evaluatie pilots (inrichtingsfase)
Visie & Strategie.
Handelingsgericht werken en de rol van de zorgcoördinator
Wie zijn wij? 25 jaar docent Voortgezet Speciaal Onderwijs Schakelklas
Wereldoriënterende vakken in de onderbouw.. Aanleiding tot ons onderzoek Er is vraag naar lesmateriaal voor wereldoriënterende vakken in de groepen 1.
Workshop evalueren Dcp
Samen (leren) voor succes Samenwerking in de keten binnen Toptechniek in bedrijf Inspiratiemiddag M-Tech, 2 juni Rotterdam.
Solidariteit op onze school Enkele suggesties voor gesprek.
Ouder informatieavond 2015 Dit schooljaar succesvol! voor ouders/verzorgers van onze doublanten.
Programmeren. programmeren unplugged programmeren Deel 1: unplugged programmeren.
Tekstcontact samenwerken toekomstperspectief contact samenwerken toekomstperspectief contact samenwerken toekomstperspectief contact samenwerken toekomstperspectief.
Praktisch werk effectiever maken Tekst: Henny Kramers-Pals.
Stip op de horizon Mitros in 2020 Bespreking met HNM.
Tevredenheidonderzoeken 7 maart – 3 april 2016 Gebruikersinstructie.
Zicht op Samenspel! Meander & Bas Schepers. Programma EERSTE HELFT –Inleiding –Verwachtingen & Vragen –Project of Traject ? –Volgen RUST TWEEDE HELFT.
Experten in de derde graad Proefproject
Onze eerste oriënterende graad Een nieuwe talentgerichte aanpak Atheneum Wispelberg Gent.
Jeelo van harte welkom. De wereld-oriënterende vakken in projecten Voor kinderen bestaat de wereld niet uit aardrijkskunde, geschiedenis en natuur. Zij.
Wat gaan we doen? 20.00u: Inloop 20.10u: Opening 20.15u: Start presentatie 21.00u: In groepjes uit elkaar 21.30u: Terugkoppeling 21.40u: Afsluiting 22.00u:
Leerwerkplan EM2X Daphne Keller.
Van documenteren naar afstemmen en terug…
Opdracht voor Orienterende stage EA2X0
Lobbystijlen Sportcampagne #GR18
Afstemmen op elkaar doorheen voorbereidend gesprek
Burgerschap Samenwerkend leren
Ouders en school samen Maart 2016
Informatie- en bedankavond De Schare juni 2018
PowerPoint Taal Bijeenkomst 7: Evalueren op schoolniveau
GOK in BuO Korte geschiedenis
Leerwerkplan EM2X Daphne Keller.
Workshop – Opdracht, speelveld en verwachtingen
Instrument Team Intervisie
Instrument teambord Samen werken in team.
Heb jij ballen voor scrummen?
CRISISTEAM ZOV.
Team charter Instrument.
Workshop – Rollen en verwachtingen binnen het team
Groeien als team - het teamcharter als hulpmiddel
Instrument om teamwerking tegen het licht te houden
Onderwijskundige visie BS De Regenboog
TOOL – team afspraken IN TEAM AUTHENTIEK ZIJN IN ONZE WAARDEN
Transcript van de presentatie:

Workshop – ambities delen Wat willen wij samen bereiken ?

Uitgangspunt Verderbouwend op instrument “Speelveld en verwachtingen”

Leerlingen Ouders CLB De school De andere teams Bedrijven .... ... Ons team: 4 kernopdrachten voor een community van leerlingen van de 1e graad, binnen de visie van de school qsdklfhjqsdhf ... ... -Team opdeling in groepjes van 4/5 mensen -Elk groepje doet de oefening voor 2 stakeholders (10’) -Elk groepje presenteert + discussie (20’) ... ... ... ... ...

Een team heeft, om haar 4 kernopdrachten goed te vervullen, gedeelde ambities en probeert deze meetbaar te maken zodat zij in staat is om deze op te volgen

... welke ambities kunnen wij hierin dan formuleren voor onszelf? Als dit de verwachtingen samenvat van onze community en alle partijen binnen die brede gemeenschap ... ... welke ambities kunnen wij hierin dan formuleren voor onszelf?

Een goede ambitie is ... “ZODAT/TENEINDE” Uitdagend en toch haalbaar Eenvoudig te begrijpen Relevant binnen onze opdracht (Meetbaar) Voorbeeldjes : Onze manier van lesgeven beter afstemmen op de leerstijlen van leerlingen van onze community, om ervoor te zorgen dat onze community beter én met meer goesting bijleert. De leerlingen en schoolmedewerkers uit onze community hun eigen talenten en interesses laten ontdekken zodat leerlingen in staat zijn om bij het verlaten van onze community onmiddellijk de juiste oriëntering te maken (binnen of buiten de school) en zodat schoolmedewerkers taken opnemen die het best aansluiten bij wat hen passioneert. De bedrijfswereld intensiever gaan betrekken in het opstellen van de leerdoelstellingen zodat de leerlingen uit onze community op het einde van hun schoolloopbaan de juiste marktgerichte kennis op zak hebben. ... “ZODAT/TENEINDE”

Onze ambities Leerlingen Ouders CLB De school De andere teams Bedrijven .... ... Ons team: 4 kernopdrachten voor een community van leerlingen van de 1e graad, binnen de visie van de school qsdklfhjqsdhf -Deel het team op in groepjes van 4/5 (andere samenstelling voor de afwisseling) -Wijs de stakeholders toe aan de verschillende groepjes Elk groepje bereidt voor (20-25’) Elk groepje presenteert + discussie (totaal 20-25’) 1 ambitie per post-it

Een team vertaalt haar ambities naar concrete, doelstellingen waar de teamleden in de komende periode samen hun schouders onder gaan zetten en waar de leerlingen beter van worden

Een goede doelstelling ... Voorbeeldjes Ambitie : Onze manier van lesgeven beter afstemmen op de leerstijlen van leerlingen van onze community, om ervoor te zorgen dat onze community beter én met meer goesting bijleert.. Doelstelling 1 : Uitwerken van een concept waarbij klassikale kennisoverdracht wordt gecombineerd met projectmatig (geïntegreerd lesgeven) dat kan worden voorgelegd aan collega-teams en directie, met het oog op ingebruikname in 2016. Timing : 30/11/2015 Doelstelling 2 : Als leerkrachten leren van elkaar door een les van elke collega binnen het team te volgen. Timing 15/11/2015 De leerlingen en schoolmedewerkers uit onze community hun eigen talenten en interesses laten ontdekken zodat leerlingen in staat zijn om bij het verlaten van onze community onmiddellijk de juiste oriëntering te maken (binnen of buiten de school) en zodat schoolmedewerkers taken opnemen die het best aansluiten bij wat hen passioneert. Doelstelling 3 Een talentenreis voor onze leerlingen (die we willen laten doorgaan nog in het tweede semester van dit schooljaar) uitwerken en aftoetsen bij alle belanghebben. Timing 15/12/2015 De bedrijfswereld intensiever gaan betrekken in het opstellen van de leerdoelstellingen zodat onze community van leerlingen op het einde van haar schoolloopbaan de juiste marktgerichte kennis op zak heeft. Doelstelling 4 : De bedrijven A en B contacteren om te zien in hoeverre zij hiervoor openstaan en hoe zij dit zouden ingevuld zien. Timing 31/12/2015

Zie apart instrument rond teambord en ambitiebord !!