Lezing Stichting Kind en Voeding

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Ren je Rot Voedingsspel!?.
Advertisements

Gezonde voeding.
Wijchen Gezond Café (h)eerlijke voeding 15 maart 2014.
Energiedranken in vraag en antwoord
Samenstelling van voedsel
Weet Wat Je Eet ! Vitamine wijzer! Wat en Hoeveel ? © Wieke.
Snoepen Bron: jmouders.nl.
De voedingsdriehoek bestaat uit 9 verschillende delen
Voedsel Voedingsdriehoek Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek
2rootje ‘Die-eet’ De voedingsdriehoek.
Voeding en bewegen!.
Thema 2: Voeding en Vertering
De Actieve Voedingsdriehoek
Met een goede voeding op naar de Slachte!
Hoe zit het ook alweer? 4 groepen 4 vragen 4 antwoorden
We behandelen: Eiwitten Koolhydraten Vetten
Gezond eten Koolhydraten plm. 55% Vetten maximaal 35%
Basisstof 1: Voedingsmiddelen en voedingsstoffen
Lifestyle Voeding.
College 3 Consumentengedrag Opwaarts mobielen
Wat voedt jou deel 1..
“What the food?” Voorop in de Vergroening Even voorstellen.
Lekker en Gezond de Quiz
Les 3 Je bent wat je eet Waar staat er bij jou op het menu?
BenFit; waarom? we geloven dat voor iedereen een gezond en gebalanceerd leven bereikbaar is de regie weer terug krijgen over je leven, lichaam en gewicht.
Informatiebijeenkomst
Voeding en zwangerschap
Cut the Crap! Food Mythes & Feiten Edith J.M. Feskens Professor in Nutrition & Health over the Lifecourse Division of Human Nutrition, Wageningen University.
Hoofdstuk 7 Paragraaf 7.3 Les 2. Wat gaan we doen vandaag?  Uitleg paragraaf 7.3  Maken paragraaf 7.3.
Energiemanagement Hans Spanjers
Introductie sportvoeding
Pieken en dalen,… de rol van voeding Esther Pekel diëtist diabetesteam 1.
Afvallen was nog nooit zo makkelijk, als met het populaire eiwit dieet! Ten gevolge van een veranderd leefpatroon is overgewicht vandaag de dag bijzonder.
Voeding aan zwangere vrouwen. Calcium  Mineraal wat voorkomt in gebit en skelet  Eet voldoende Calcium  Verhoogde behoefte voor aanmaak skelet baby.
Informatiebijeenkomst Berg en Terblijt “Workshop Gezonde voeding” Silvia Otten-Schiepers Diëtist GroenekruisDomicura.
Kinderen en Gezondheid bij Albert Heijn september 2009.
 Wie is Amber Alberda?  Hashimoto  Haar oude levensstijl  Nieuwe ervaringen  Je bent je eigen bouwpakket  Food IQ.
Wij hebben een infographic gemaakt om de mensen bewust te maken van hoeveel Co2 uitstoot er in hun eten zit. Deze kunnen we bijv. flyeren. Wij hebben.
De noodzaak van eten bij kanker , Oncologiedag: Kanker meer dan een diagnose Ewine Armbrust & Bernadette van Meerkerk, diëtisten.
Quiz De voedingsdriehoek. 1. Welke groep uit de voedingsdriehoek heb je eigenlijk niet nodig?  A) Lichaamsbeweging  B) Groenten en fruit  C) De restgroep.
Thema Leven Les 5 Metabolisme.
Voeding in de pedicurepraktijk
GOEDE VOEDING EN SPORT De nieuwe sportvoedingspiramide sinds najaar 2016 Basisvoeding Energie uit je voeding Energie dat je lichaam verbruikt Hoeveel energie.
VOEDING !Hierboven klikken voor een stukje Nieuws uit de natuur!
Groen op je bord.
Groen op je bord.
Duurzaamheid voedselketen.
Factsheet Voedingscentrum
Natuurvoeding heeft levenskracht
Lifestyle Voeding.
Hoe zit het met jou? Eet jij veel suikerrijke producten? Let je erop? Drink je veel frisdrank? Doe je vaak extra suiker op je eten of in je drinken?
De voedingsdriehoek Wat en hoe?. De voedingsdriehoek Wat en hoe?
Smul gezond.
Diëten H 5.1 Ruststofwisseling Waar hangt dit van af? lichaamsgewicht
Workshop Eetplezier & Beweegkriebels
De actieve voedingsdriehoek
Voeding en vertering.
‘Laat voeding uw medicijn zijn’
Lezing Stichting Kind en Voeding
Lezing Stichting Kind en Voeding
Informatie avond “Kids doen mijn eetexperiment”
Woongroep Philadelphia
Thema 2 Voeding en vertering
Lezing Stichting Kind en Voeding
Schijf van Vijf.
Dit is een voorbeeld PowerPoint, om je een beetje op weg te helpen
Keuzedeel assisteren bij facilitaire diensten
Transcript van de presentatie:

Lezing Stichting Kind en Voeding www.kind-en-voeding.nl

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Waarom deze lezing? Gezondheid belangrijk is Natuurlijk voedsel een belangrijke voorwaarde is Bewustwording nodig is Juist onze kinderen (brood) nodig natuurlijke voeding nodig hebben Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Visie en missie Het kind van nu Positieve bijdrage → waardevolle investering Voedingsvoorlichting niet uit commercieel belang Aanzet tot bewuster denk- en voedingspatroon Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Kind en Voeding Wat is er nodig? Zelfkennis volwassene (bewustzijn) Weten wat je eet Weten waarom je eet Weten wat volwaardige voeding is Weten hoeveel je lichaam nodig heeft Luisteren naar de signalen van je eigen lichaam Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Wat is voeding? Voeding is kennis Voeding is zintuiglijke beleving Voeding is emotie Voeding is van levensbelang Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 wat is gezonde voeding? Vers Onbewerkt Herkenbaar (zelfs door oma) Van het seizoen Uit de regio Eenvoudig Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Zuivel Oneindig aan de borst Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 De calcium-mythe 100 gr melk → 120 mg calcium 100 gr sesamzaad → 1160 mg calcium Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Wat zit in melk? Calcium Eiwitten Vitamine A, D, E en B-complex Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Alternatief? Melk hoeft niet vervangen te worden Peulvruchten, granen, noten en zaden bevatten ook Calcium Vitaminen Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Alternatieven Sojamelk Rijstemelk Haverdrank Amandelmelk Cashewmelk Geitenmelk Schapenmelk Paardenmelk Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Let op! Toetjes, pakjes en potjes Er worden legio producten aangeboden die veel suiker en andere additieven bevatten Houd het Eenvoudig Puur Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

TIPS EN TRUCS OM LEKKER EN GEZOND TE ETEN Vers en onbewerkt: nieuwe blik in kookboek Begin op een goed moment Maak er iets leuks van samen met de kinderen! Kinderen vinden het leuk om te helpen! Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Wat dan wél? Wat eet je dan wel, om optimaal gezond te blijven? Vers Onbewerkt Wat te herkennen is (zelf door oma) Van het seizoen Uit de regio Eenvoudig voedsel Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Kreten van nu ‘bio’, ‘natuurlijk’, ‘kies bewust’, ‘gecontroleerd geteeld’, zijn niet wettelijk beschermd. Vertellen niets inhoudelijk Wereld van verschil: gangbare producten zonder geur-, kleur- en smaakstoffen ↔ EKO-keur Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Tot slot Houdt het haalbaar Als je kind niet wil eten, vertrouw zijn aangeboren vaardigheid Zorg voor variatie voedingsmiddelen Serveer voedsel met aandacht en zorg Maak van je kind geen grazer! Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Kortom… De 4 pijlers! Voeding is kennis Voeding is zintuiglijke beleving Voeding is emotie Voeding is van levensbelang Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Vragen? Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Bedankt Gastlessen Lezingen Kook workshops Supermarkt voorlichting Naam Deelnemer Lezing Stichting Kind en Voeding 2013