Lezing Stichting Kind en Voeding www.kind-en-voeding.nl
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Waarom deze lezing? Gezondheid belangrijk is Natuurlijk voedsel een belangrijke voorwaarde is Bewustwording nodig is Juist onze kinderen (brood) nodig natuurlijke voeding nodig hebben Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Visie en missie Het kind van nu Positieve bijdrage → waardevolle investering Voedingsvoorlichting niet uit commercieel belang Aanzet tot bewuster denk- en voedingspatroon Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Kind en Voeding Wat is er nodig? Zelfkennis volwassene (bewustzijn) Weten wat je eet Weten waarom je eet Weten wat volwaardige voeding is Weten hoeveel je lichaam nodig heeft Luisteren naar de signalen van je eigen lichaam Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Wat is voeding? Voeding is kennis Voeding is zintuiglijke beleving Voeding is emotie Voeding is van levensbelang Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 wat is gezonde voeding? Vers Onbewerkt Herkenbaar (zelfs door oma) Van het seizoen Uit de regio Eenvoudig Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Zuivel Oneindig aan de borst Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 De calcium-mythe 100 gr melk → 120 mg calcium 100 gr sesamzaad → 1160 mg calcium Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Wat zit in melk? Calcium Eiwitten Vitamine A, D, E en B-complex Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Alternatief? Melk hoeft niet vervangen te worden Peulvruchten, granen, noten en zaden bevatten ook Calcium Vitaminen Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Alternatieven Sojamelk Rijstemelk Haverdrank Amandelmelk Cashewmelk Geitenmelk Schapenmelk Paardenmelk Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Let op! Toetjes, pakjes en potjes Er worden legio producten aangeboden die veel suiker en andere additieven bevatten Houd het Eenvoudig Puur Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
TIPS EN TRUCS OM LEKKER EN GEZOND TE ETEN Vers en onbewerkt: nieuwe blik in kookboek Begin op een goed moment Maak er iets leuks van samen met de kinderen! Kinderen vinden het leuk om te helpen! Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Wat dan wél? Wat eet je dan wel, om optimaal gezond te blijven? Vers Onbewerkt Wat te herkennen is (zelf door oma) Van het seizoen Uit de regio Eenvoudig voedsel Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Kreten van nu ‘bio’, ‘natuurlijk’, ‘kies bewust’, ‘gecontroleerd geteeld’, zijn niet wettelijk beschermd. Vertellen niets inhoudelijk Wereld van verschil: gangbare producten zonder geur-, kleur- en smaakstoffen ↔ EKO-keur Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Tot slot Houdt het haalbaar Als je kind niet wil eten, vertrouw zijn aangeboren vaardigheid Zorg voor variatie voedingsmiddelen Serveer voedsel met aandacht en zorg Maak van je kind geen grazer! Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Kortom… De 4 pijlers! Voeding is kennis Voeding is zintuiglijke beleving Voeding is emotie Voeding is van levensbelang Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Vragen? Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Bedankt Gastlessen Lezingen Kook workshops Supermarkt voorlichting Naam Deelnemer Lezing Stichting Kind en Voeding 2013