Ik heb de ziekte van Hirschsprung.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Praten met kinderen over de wereld !
Advertisements

Wat is er met mijn mama? Informatie over de ziekte ALS bedoeld voor kinderen op de basisschool. (Met nadruk bedoeld om samen met uw kind door te nemen)
Neus-, keelamandelen en trommelvliesbuisjes
Niet echt maar mama zei dat ik naar school moest *hoest* *hoest*
Uitslag opdracht 2 (samsam, nr
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Mijn stage bij Wijkenstein Naam: Amanda van de Nieuwegiessen Klas: Grijs Jaar: 4e Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas.
Kleine ongelukjes.
Heksen in de Middeleeuwen
Dit is Isabel 1.
Waar letten we op tijdens de het maken van de presentaties?
Godsdienst 1 1.
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
De verhuizing Ik ben Fleur Ik ben Mandy Ik moet je iets vertellen, ik moet verhuize n vanwege mijn vaders werk Wat erg.
De oudere stagiaire.
Welkom! Wij zijn Jan Kooijman en René van Kooten.
Programmeren met If This Then That (IFTTT)
Groep 6A Wat is de gang van zaken in die groep?. ‘s morgens vroeg in de kring.
De legende van de partyhut
Kleine leningen voor vrouwen en mannen in zuidwest Kenia
11:37 uur Hoi ik ben het..
Altijd online!.
 Wie heeft er hyves?  Hoe vaak zit je er op?  Schelden op Hyves hoort er nu eenmaal bij, iedereen doet dat, ik ook.
AUGMENTED REALITY. W IE ZIJN WIJ ? Maureen Verdonschot Hester Smolders Wij zitten zelf ook op school, op hogeschool De Kempel. Wij komen deze middag een.
Mijn stage plek is solis, afdeling Gr.Voorster. Naam: Pinar I Klas: 5a Jaar: 17 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar.
EEN KIJKJE BIJ DE KLEUTERS! Een dagje in onze klas!
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
2 Wat is (digitaal) pesten? Groep 7 3 Leuke school De tweede dag lag mijn lunch Als beleg tussen blz 13 en 14 Van mijn nieuwe wiskundeboek Toen kreeg.
Weblog Een venster tussen klas en omgeving. Wat is een weblog? Een weblog is een digitaal dagboek. Je kan, wat in de klas gebeurt, delen met de omgeving.
Onderwerp Ik heb dit onderwerp gekozen? Omdat ik het zelf heb. En omdat het mij interesseert. En omdat ik het belangrijk vind dat jullie het ook weten!
De geheimen van het bos Thema Groep 5/6 Pinguïns.
Powerpoint presentatie.
Pater Damiaan. Wie is Pater Damiaan Pater Damiaan is in 1840 geboren in het dorpje Tremelo. Hij is opgegroeid op een boerderij. Arm waren ze niet. Jozef.
Wat vinden jongeren belangrijk? Cliëntenraad GGZ Kinderen en Jeugd.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
Wie en wat? Professor Caroline werkt aan de universiteit. Samen met andere onderzoekers wil zij graag onderzoeken of de kinderen die in Deinze naar school.
Downsyndroom door naam. *Vandaag houd ik een spreekbeurt. *Het gaat over mijzelf. *Want het gaat over Downsyndroom. Spreekbeurt.
Hoe maak je een presentatie die mensen kan overtuigen van jouw idee.
Hier kan je kort je verhaal vertellen
Je spreekbeurt Leuk dat je jouw spreekbeurt over handicaps gaat houden! Veel mensen weten namelijk niet zo goed wat het is om met zo’n beperking te.
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Kan je zien of iemand holebi is?
Gemaakt door Robin Schraa
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
Algemene uitleg en opdracht 10
Omgaan met meerdere talen
In gesprek met elkaar Gebruik eventueel rode en groene kaartjes waarmee mensen kunnen aangeven of ze het eens of oneens zijn met de stelling.
Deel 2: dicht bij de leerlingen
Studie vaardigheden Thema 8 : Ups & downs.
Papa brengt Bram naar school. School is leuk. Lekker spelen
Wat zie je hier? Ga hier interactie aan met de kinderen.
Samen op weg naar een rookvrij terrein
Mondeling Nederlands Cursus 1 – Module 1 Dag 1.
Help want armoede is niet fijn.
Downsyndroom door naam.
Spellenboek buitenschoolse opvang
OP DE WILLEM DE ZWIJGERSCHOOL
Hier kan je kort je verhaal vertellen
Spreekbeurt PKU door:.
Hoeveel weet jij van onderzoekers?
Spreekbeurt: ‘Ik zorg voor mijn ’.
Dit is een voorbeeld PowerPoint, om je een beetje op weg te helpen
Project om kinderen in Nepal weer naar school, te laten gaan
Common Variable Immuno Deficiency
Dit is een voorbeeld PowerPoint, om je een beetje op weg te helpen
Quiz ‘Ik ben van mij!’.
Transcript van de presentatie:

Ik heb de ziekte van Hirschsprung

Hirschsprung Hirschsprung ALS JE DARMEN NIET WERKEN ALS JE DARMEN NIET WERKEN Plak in deze slide je eigen foto of gebruik de eerste slide Ik heb de ziekte van Hirschsprung Hirschsprung

Dit ga ik jullie vertellen de ziekte van Hirschsprung en poep(en) wat is de ziekte van Hirschsprung? waarom is goed poepen belangrijk?

Ziek zijn ik ben geboren met Hirschsprung een groot deel van mijn dikke darm werkt(e) niet goed gewoon poepen en naar de WC gaan, is voor mij echt niet GEWOON!

Poepen, hoe gaat dat eigenlijk? Zo poepen jullie: https://www.youtube.com/watch?v=bGRBjbPKH8k https://www.youtube.com/watch?v=2kHTa18qRIA

Poepen, hoe gaat dat eigenlijk? Zo gaat het bij mij: https://www.youtube.com/watch?v=URS0H3UyAbM

De ziekte van wat? Dokter Harald Hirschsprung ontdekt dikke darm werkt niet geen zenuwcellen in mijn darm

De poep kan niet weg, mijn buik wordt steeds dikker De ziekte van wat? poep kan niet naar buiten geperst worden poep blijft in mijn buik en kan NIET weg heel gevaarlijk; de darm kan knappen.... De poep kan niet weg, mijn buik wordt steeds dikker

Hoe werkt het bij mij? www.youtube.com/watch?v=JZQGo5aRxw4

Van je mond naar je kont Voor kinderen met Hirschsprung is dit niet zo simpel!

Hoe kwamen ze er achter dat ik ziek was? bij de geboorte al ziek er kwam GEEN poep ik had een erg dikke, bolle buik heel veel onderzoeken röntgenfoto’s en darmbiopten toen ik 6 maanden was, ben ik geopereerd Mijn röntgenfoto

Hoe kwamen ze er achter dat ik ziek was? 35 cm dikke darm weggehaald --> werkte niet en toen spoelen --> bij mij gaat de poep er niet zo maar uit medicijnen helpen poep dun te houden nu leer ik ook om toch goed te kunnen poepen de poepdokter Medische badkamer thuis Met deze slang knipten ze de dikke darm weg

Poeples; zo kan ik veel beter poepen met Hirschsprung! mijn darmen werken niet goed medicijnen helpen poep dun te houden elke dag moest ik 1 of meer keer gespoeld worden nu leer ik ook om toch goed te kunnen poepen bij de poepdokter onderzoeken en controle bij de chirurg daarom ben ik zo o.a. vaak weg van school!

Vertel hier je eigen verhaal, bijvoorbeeld met foto’s Mijn verhaal Vertel hier je eigen verhaal, bijvoorbeeld met foto’s

Heb je eigen foto’s uit het ziekenhuis of van thuis?

Poeples; zo kan ik veel beter poepen met Hirschsprung! www.schooltv.nl/video/hoe-moet-je-poepen-uitleg-van-de-poepdokter/

Daarom moet ik dus zo vaak en lang naar de WC oh jee, te laat! rustig en ontspannen zitten en poepen maar; dat moet je sowieso, ook als je geen Hirschsprung hebt goed poepen is voor iedereen belangrijk!

Hirschsprung heb je niet even, Hirschsprung heb je voor je leven!!! Mijn darmen zullen dus altijd niet goed werken! Alleen geef ik niet op

Waar heb ik de informatie vandaan? mijn dokter de vereniging ziekte van Hirschsprung mijn ouders internet en natuurlijk mijzelf -> ik ben ook expert!

Zijn er nog vragen?