Rein Aantjes strategisch adviseur wonen en sociaal domein

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Resultaatgericht Samenwerken
Advertisements

Nederland participatieland?
Het nieuwe Jeugdhulplandschap
De WMO, en maatschappelijke dienstverlening Naar een integrale aanpak.
Werken in de wijk 17 april 2013 Karin Landuyt
Amaryllis: landingsbaan voor de decentralisaties.
6 september 2012 Vakgemeenschap Sociale Stijging Thema Wonen
AANVULLENDE UITKERING SOCIALE ZEKERHEID Politiek Beraad 9 oktober 2012.
Opzet van de workshop Kennismaken
Regionaal Vangnet De uitwerking van laatste kansbeleid
Beleid bestrijden dakloosheid startconferentie Europees Jaar van de bestrijding van armoede en sociale uitsluiting Mieke Pollmann Ministerie van VWS 4.
Wmo-beleid Drechtsteden Lenne van de Merwe 2 juni 2014.
Jgz binnen de wijkteams en vraaggericht werken
Zorg nieuwe stijl.
Actief Burgerschap & Zelfmanagement bij, door, van en met ouderen
Wet Maatschappelijke Ondersteuning Januari Achtergronden (1) Vermaatschappelijking van de zorg. Mensen met veel zorgbehoeften willen in de maatschappij.
24 september 2014 Vinden en binden Behoefteschatting bijzondere jongerenhuisvesting Rotterdam, Alex Hekelaar Onderzoeker Sociaal-Wetenschappelijke.
Ontwikkelingen Wmo/AWBZ
Op weg naar een solide Pgb in de Wmo en de Jeugdwet
Sturen op Zelfsturing Living Lab WMO-werkplaats 26 januari 2015
De VOA en schuldhulpverlening
TRAJEKT Samen kunnen we alles
Sociale teams Dordrecht
Gemeente Heerenveen. Presentatie Fries Zorgcongres Wat is de Participatieraad - Visie en missie - Werkwijze en onze werkgroepen - Advies geven.
Tweede bijeenkomst minor agoog in de GGZ
MEEDOEN in Edam-Volendam Voorstellen: Katja Mooij (RCO De Hoofdzaak) Fred Wiedijk (Context NH) Coördinatie en secretariaat MEEDOEN-tafel.
Bijeenkomst medewerkers 22 en 24 april Programma 1 e deel: Plenair informeren doel programma en werkwijze 2 e deel: Workshops werkgroepen 3 e deel:
Regiovisie huiselijk geweld en kindermishandeling Veilig Thuis in Weststellingwerf Commissie Sociaal Domein 9 december 2014.
3 decentralisaties: Werk, Wmo en Jeugd Vandaag, 1 maart: Uitbreiding Wmo Nieuw Wmo beleid Vervolg: 8 maart transitie jeugdzorg 9 februari: WWNV 9 februari:
Bijeenkomst mantelzorg- en vrijwilligers beleid Gemeente Zundert, 2015 Eva van den Broek.
Respijtzorg werkconferentie ‘...respijt op maat Drenthe’ 15 april 2015 B. Bijl.
Privacy in het sociaal domein Raadscommissie 15 januari 2015.
De Wmo is meer dan zorg? Commissie Samenleving, maandag 17 maart 2008.
Zwols Model. Afdeling Leefbaarheid en Participatie van de Eenheid Wijkzaken Gemeente Zwolle Team Ondersteuning Team Beleid en Projecten Team Wijkmanagement.
OP DE TOEKOMST VOORBEREID investeringen in vernieuwing van het sociaal domein Adviescommissie 19 maart 2013.
“HELP, de dokter verzuipt!” De toekomst van de eerstelijns gezondheidszorg in Maasbree.
Transformatie van het sociale domein Maatschappelijke kansen en risico’s Decentralisatie-conferentie Provincie Limburg 24 oktober 2013.
Dordt aan Zet. De gebruikswaarde van een voorziening maximaliseren door de behoefte van alle belanghebbenden centraal te stellen. Gemeentelijk Eigendom.
Inclusief organiseren in Kampen het Kamper inkoopmodel presentatie MO-Groep 5 juni Zwolle Hans van der Haar.
Bestuurlijke aanbesteding Beschermd wonen en 24-uursopvang Fysieke overlegtafel 9 juni 2016.
Workshop door Emmy van Brakel en Petra van der Horst d.d. 9 december 2010 Project de Kanteling CG-Raad, CSO en Programma VCP.
Gebundelde krachten Beleidskader decentralisaties Midden Holland.
{ Oudesluis op het web. Oudesluis heeft ongeveer 750 inwoners 25 tot 45: 26% 45 tot 65: 33% 65 en ouder: 10% 2009.
SAMENHANG NIEUWE WETGEVING EN DE GEVOLGEN. HOE WAS HET? AWBZ WMO1 ZVW Wajong WVGWVG welzijnswet WSWWSW Etc …. Fragmentatie en versnippering Ondoorzichtig.
Rijk geschakeerd! Decentralisatie en participatie: trends, relaties en gevolgen Prof. dr. Kim Putters Waalwijk, 7 november 2014.
Waarom?  Sociale Agenda De Sociale Agenda  Uitgaan van Maatschappelijke Vraagstukken i.p.v. alleen wet- en regelgeving  Transities.
Decentralisaties Werk, Wmo en Jeugd - Gevolgen situatie in Den Haag - Beleidskader Sociale Agenda ABR.
Doorontwikkeling gebiedsgericht werken Sociaal Domein 7 juni 2016 Presentatie voor Wmo-raad.
Skaeve Huse Presentatie voor en participatie door omwonenden
Adviesraad Sociaal Domein
Nederlanders en de decentralisaties in het sociale domein
Resultaatgericht Samenwerken
ViaVia Info-presentatie
MEE maakt meedoen mogelijk
Het zorgcontinuüm.
Meervoudig verantwoorden: een proeftuin voor effectmeting en kostentoedeling Edwin van der Zalm 10 oktober 2017.
“Het lijkt altijd onmogelijk, totdat het gedaan is” Nelson Mandela
‘Maatschappelijke zorg & ambulantisering in de GGZ’:
Symposium Seniorenbeurs 6 april 2018 Pauline Terwijn
WELKOM! 16 maart 2017.
Wmo beleid in de Drechtsteden
Meer op eigen benen in een etnisch diverse stad
Basistekst : Talentontwikkeling
Eigen regie: niets voor deze doelgroep? Natuurlijk wel!
Wij komen centraal te staan !
Pionieren aan de kust: Langer thuis wonen in Schagen doe je samen!
Tel mee met Taal: Meer samenwerken voor minder laaggeletterdheid
Dak- en thuisloosheid in Leuven Op weg naar een lokale strategie
‘Gezondheid’ verandert… Wat betekent dat voor paramedici?
Informatiebijeenkomst Buurtteams Amsterdam & Aanvullende ondersteuning Wmo 9 en 18 september 2019.
Transcript van de presentatie:

Rein Aantjes strategisch adviseur wonen en sociaal domein Lid van het ACTteam Wassenaar en Voorschoten.

Wat is het ACTteam? In het kader van de decentralisaties zijn we een team van pionierende professionals, divers, dienstbaar en daadkrachtig. In aansluiting op de behoefte van de inwoner versterken we de benodigde samenwerking.

De gemeente is nooit verantwoordelijk voor de huisuitzetting en neemt daartoe nooit het initiatief! De woningbouwcorporatie neemt een besluit tot huisuitzetting op basis van huurschuld en/of overlast. Zij kan dit alleen doen als er een vonnis van de rechtbank is die de aanvraag voor uitzetting bekrachtigd. Dat vraagt om een zorgvuldige afweging (op basis van horen van alle partijen) bij zowel de woningbouwcorporatie als de rechter.

2. Als gevolg van de decentralisaties is de gemeente sinds 2015 na de uitzetting wel verantwoordelijk voor het regelen van opvang voor de uitgezette mensen die onverhoopt dak- en thuisloos raken en zij niet binnen hun eigen sociale netwerk of een andere verblijfplaats naar keuze kunnen worden opgevangen. De gemeente besteedt dat uit aan daarvoor aangewezen partners/organisaties bij zogenoemde centrumgemeenten. In het geval van Voorschoten is dat Leiden en de betreffende partner De Binnenvest. Voorwaarde voor opvang bij De Binnenvest is het accepteren van begeleiding naar een nieuw begin, gericht op het voorkomen van herhaling, en het accepteren van de huisregels.

Mensen die geen begeleiding willen en de regels niet accepteren, kan de nood- of crisisopvang worden ontzegd. Zij worden dan alsnog dak- of thuisloos. Het kan ook voorkomen dat mensen naast de problematiek die geleid heeft tot uitzetting niet opgevangen kunnen worden omdat zij daar bovenop specifieke zorg nodig hebben die De Binnenvest niet kan leveren. Óf omdat de enige geschikte plek vol is (wachtlijst problematiek), denk hierbij aan ouders met (minderjarige) kinderen óf omdat deze mensen door hun multi-problematiek en onvoldoende zelfredzaamheid een zorgvraag hebben waarin door de opvang niet kan worden voorzien. Voor deze mensen die tussen de wal en het schip dreigen terecht te komen zijn uitsluitend hele dure en arbeidsintensieve maatwerk-oplossingen denkbaar. Soms ook qua kosten maatschappelijk moeilijk verdedigbaar.

VAN CURATIEF NAAR PREVENTIEF: Daarom is het beleid van de gemeente gericht op: VAN CURATIEF NAAR PREVENTIEF: Het stimuleren van de participatie maatschappij. Mensen hebben meer verantwoordelijkheid om samen te werken, met elkaar te communiceren en tot een voor iedereen acceptabele oplossing te komen. De gemeente stimuleert, faciliteert en initieert communicatie dienaangaande. Het sluiten van convenanten tussen woningbouwcorporaties, hulpverleners en gemeente om in een zo vroeg mogelijk stadium van overlast of schuld in samenwerking met elkaar huisuitzettingen te voorkomen. Dat gebeurt vooral door het aanbieden van hulp aan de bewoner en bij overlast ook aan de overige inwoners. Het versterken van de samenwerking tussen hulpverleners door een adequater werkende overlegstructuur te faciliteren. Denk hierbij aan een zorgnetwerkoverleg en het initiatief thematafel schulden. En we stimuleren het inrichten van basisvoorzieningen die op preventie gericht zijn.