Israel is Gods PROFETISCHE tijdklok

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Het gelijk van Neturei Karta.... Na duizenden jaren ‘van de kaart’ verdwenen te zijn, is in de 20-ste eeuw een groot deel van de Oud- Testamentische wereld.
Matteüs DAN 1 DAN zal het Koninkrijk der hemelen vergeleken worden met... 2.
1 Tessalonicenzen hfst. 5.
Jan Elma Emma Loes Kees Corine Gerrit Bidden Zingen Psalm 62 vers 8 Eenmaal sprak God tot mij een woord, Tot tweemaal toe heb ik 't gehoord; Dat 's.
2Koningen 7. wanneer: tijd van: waar: 8-ste eeuw voor Chr. Elisa Samaria, hoofdstad tienstammen-rijk.
profetische tijden “het herstel van alles waarvan de profeten hebben gesproken” (Egypte, Syrië, Libanon, Perzië, Israël, Jeruzalem, ‘Filistijnen’, etc.)
De Heer zegt: de gruwel van de verwoesting, waarvan gesproken door Daniël, de profeet: Mattheüs 24:15.
Jeruzalem!. Jeruzalem Bezit – vrede Vrede bezitten Werpen (water/woorden) – hersteld (Onder)wijzen – welzijn.
Tempel kan herbouwd op vleugel heilige plaats?
'de wegrukking' deel II.
het laatste wereldrijk
1. 17 En nu, broeders, ik weet, dat gij uit onkunde hebt gehandeld, gelijk ook uw oversten; 18 maar zo heeft God in vervulling doen gaan wat Hij bij monde.
Deel II. Jona op de 3-de dag aan land de HERE daalt neer op de 3-de dag; Ex.19 de bruiloft op de 3-de dag; Joh.2 Israël volgt de ark door de Jordaan op.
Hoezo ‘Hij komt spoedig!’ ?
NIEMAND IETS SCHULDIG 12 oktober 2014 Zoetermeer.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 6 december 2014 “De Heer antwoordde: ‘Wie is die betrouwbare en verstandige rentmeester die de Heer zal aanstellen.
Liturgie 18 U hebt niet, zoals het volk destijds, voor een laaiend en allesverzengend vuur gestaan, of in dreigende duisternis en woeste wind, 19 noch.
Laatste advent - zondag 21 december
De Hebreeën-brief (6) donderdag 18 april 2013 vanaf Hebreeen 31.
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
Preek. Het kruis van Christus als baken wijst je de weg naar het leven.
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
27 sept Zoetermeer. Meerdere sektes voorspellen voor volgende maand het Einde der Tijden: de dag waarop de wereld zal vergaan. Er worden zelfs data.
3 oktober 2015 Garderen. Openbaring 20 5 De overige doden werden niet weder levend, voordat de duizend jaren voleindigd waren. Dit is de eerste opstanding.
Curieuze Kinderen Basis Levens Vragen 1.Begin: Wat is onze oorsprong? 2.Betekenis: Waarom leef ik? 3.Bestemming: Waar gaan we heen? 4.Bewustheid: Hoe.
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
Kinderen van het Licht Wandel in het Licht II. 1 Thess.5:1Maar wat de tijden [?] en de gelegenheden [?] betreft, broeders, is het voor u niet nodig dat.
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing: Handelingen 2:
Maak ons tot een stralend licht voor de volken, Een stralend licht voor de mensen om ons heen, Tot de wereld ziet wie haar het leven geeft Laat het schijnen.
The only book God ever wrote 1 Johannes Leven, licht en liefde.
Voorganger:Ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 7.
Les 13 voor 24 september WACHTEN VOLGENS JEZUS In Mattheüs 24, gaf Jezus de tekenen die Zijn Komst zouden aankondigen:  Valse Christussen.  Oorlogen.
27 oktober 2016 Rotterdam. (schijn)vrede 1e zegel grote verdrukking 42 maanden oprichting gruwel van verwoesting wegrukking lichaam van Christus staking.
De opschudding Joh. 6:15 Daar Jezus bemerkte, dat zij zouden komen en Hem met geweld meevoeren om Hem koning te maken, trok Hij Zich weder terug in het.
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
Ruth: gevoed en geliefd
de tweede Bergrede Matteüs 24/25 - deel 9
Simson (3) 24 september 2017 Urk.
Les 17 Het geluid van voetstappen
Petrus op de Pinksterdag (1)
Romeinen 8:1,2 De mensen die bij Jezus horen, krijgen geen straf van God.
Een nieuw begin 1.
16 – Waarom gereformeerd?.
Jezus ontmoeten - straks
Bent u klaar?.
Johannes 3:16 (NBV) God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
Jer. 6:16 - Vragen naar de bekende weg
Bent u klaar?.
Rond de wederkomst (5) 21 december 2017 Rotterdam.
Rond de wederkomst (2) 12 oktober 2017 Rotterdam.
“ En de draak [Satan] werd boos op de vrouw [God’s kerk], en ging heen om oorlog te voeren tegen de overigen [Gods volk] van haar nageslacht, die de geboden.
de tijden van de herstelling van alle dingen
Volhardt tot het einde. Volhardt tot het einde.
Verheerlijking op de berg
Hij geeft sneeuw als wol, Hij strooit de rijp als as,.
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. B Robbertsen
Math.23 : 39,  Want Ik zeg u, gij zult Mij van nu aan niet meer zien, totdat gij zegt: Gezegend Hij, die komt in de naam des Heren !
de gelijkenissen in Mattheus 13 (2)
Schriftlezing : Johannes 12:41-50
De brief aan de gemeente van Thyatira (Op. 2:18-29)
“Zalig is hij die leest en zijn zij die horen de woorden van de profetie, en die in acht nemen wat daarin geschreven staat, want de tijd is nabij.” (Openbaring.
AFVAL of OPNAME Maar wij verzoeken u, broeders, met betrekking tot de komst van [onze] Here Jezus Christus en onze vereniging met Hem, dat gij niet.
Hoe is uw naam, waar zijt Gij te vinden?
De bruiloft in Kana 3 maart 2019 Hendrik Ido Ambacht.
First Love – Eerste liefde
Waardoor kom je in beweging?
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Transcript van de presentatie:

Israel is Gods PROFETISCHE tijdklok Als je wil weten hoe laat het is moet je naar Israel kijken want het is 2 voor 12 op Gods klok

Hij, die deze dingen getuigt, zegt: Ja, Ik kom spoedig Hij, die deze dingen getuigt, zegt: Ja, Ik kom spoedig. Amen, kom, Here Jezus! Openbaring 22:20

Zoals weeën waarbij de frequentie en intentie toenemen Openbaring 22:20 IK KOM SPOEDIG = een der laatste verzen van het laatste hoofdstuk van het laatste Bijbelboek Het verwijst naar: spoeden, versnellen, haasten, tijd winnen, stroomversnelling Zoals weeën waarbij de frequentie en intentie toenemen

Spoedig ταchus (tachy) snelheidsmeter snel, spoedig, haastig-lijk, zonder Dralen, plotseling

De discipelen vroegen: wat is het teken van uw komst? Jezus zei: Ziet toe, dat niemand u verleide! Want velen zullen komen onder mijn naam en zeggen: Ik ben de Christus, en zij zullen velen verleiden. Ook zult gij horen van oorlogen en van geruchten van oorlogen. Ziet toe, weest niet verontrust; want dat moet geschieden, maar het einde is het nog niet. Want volk zal opstaan tegen volk, en koninkrijk tegen koninkrijk, en er zullen nu hier, dan daar, hongersnoden en aardbevingen zijn. Mattheus 24:4-8 Doch dit alles is het begin der weeën. Weeën nemen toe in frequentie en intentie tot de verlossing volgt Als weeën eenmaal beginnen, is er geen weg meer terug, Het proces is onomkeerbaar totdat de bevalling erop volgt.

HET BEGIN DER WEEEN Wanneer deze dingen beginnen te geschieden, richt u op en heft uw hoofden omhoog, want uw verlossing genaakt. En Hij sprak een gelijkenis tot hen: Let op de vijgeboom en op al de bomen. Zodra zij uitlopen, weet gij uit uzelf, omdat gij het ziet, dat de zomer reeds nabij is. Zo moet ook gij, wanneer gij dit ziet geschieden, weten, dat het Koninkrijk Gods nabij is. Lukas 21:28-31 ZIEN WE DEZE TEKENEN IN EEN STROOMVERSNELLING KOMEN? NEMEN DEZE TEKENEN TOE IN FREQUENTIE EN INTENSITEIT?

TOENAME IN FREQUENTIE EN INTENSITEIT TOENAME IN FREQUENTIE EN INTENSITEIT! -Jeruzalem uitgeroepen tot onverdeelde hoofdstad Israel! 70 jaar -Meer dan 50 VN-resoluties tegen Israel, enkele tegen Syrië -Rusland, Turkije en Iran hebben een verbond gesloten. -Deze landen zijn alle 3 militair actief in Noord-Syrië (Ez. 38). -Iran heeft reeds diverse militaire aanvallen op Israel uitgevoerd. -Erdogan wil moslims tegen Israel verenigen en kalifaat uitroepen -Gaza voortdurend in geweld tegen Israel, wereld kiest voor Gaza -Toename aardbevingen en extreme weer-records wereldwijd. -Elke dag nemen dreigingen van grootmachten toe -Hongersnoden en pestilentiën en hedonisme.

VREDES BESPREKINGEN Te midden van al deze oorlogen en geruchten van oorlogen wordt er door alle landen en leiders overlegd en gesproken over vrede en het sluiten van een vredesverbond en zeggen zij: Terwijl zij zeggen: het is (alles) vrede en rust, overkomt hun, als de weeën een zwangere vrouw, een plotseling verderf, en zij zullen geenszins ontkomen. Maar gij, broeders, zijt niet in de duisternis, zodat die dag u als een dief overvallen zou: want gij zijt allen kinderen des lichts en kinderen des dags. Wij behoren niet aan nacht of duisternis toe. – 1 Thessalonicenzen 5:3-5

Oordeel daalt op hen neer – wij, de bruid gaat op Laten wij dan ook niet slapen gelijk de anderen, doch wakker en nuchter zijn. Want die slapen, slapen des nachts en die zich bedrinken, zijn des nachts dronken, maar laten wij, die de dag toebehoren, nuchter zijn, toegerust met het harnas van geloof en liefde en met de helm van de hoop der zaligheid; want God heeft ons niet gesteld tot toorn, maar tot het verkrijgen van zaligheid door onze Here Jezus Christus - 1 Thessalonicenzen 5:6-9 Terwijl Gods oordeel op hen neerdaalt, zullen wij juist opgaan.