Aan de slag met de Naam/school - Datum -.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Steunpunt Taal en Rekenen Flitsbijeenkomst 20 november 2009
Advertisements

Kennis maken met Opbrengstgericht werken
Start-upconferentie Opleiden in school (v)so 31 mei 2006
Good Practice Locatie Alphen aan den Rijn
Leidinggeven aan professionals in modern onderwijs
Aantoonbaar competent in Leren, Loopbaan en Burgerschap
Beoordelingssystematiek als motor voor flexibilisering beroepsonderwijs CompetentCity 2008 Jan Gerritsen.
(G)een kwestie van knippen en plakken?
Workshop MT Opbrengstgericht werken Visie – Opbrengsten – Actie.
Projectleidersplatform en Themamiddag Plan van aanpak
Het portfolioproject van de AOC’s EduExchange 2006 Groene Scharnieren.
LauwersCollege Buitenpost Informatica
Leren door reflecteren: Samen ontwikkelen van CGO Ron Aalders Henry Claessen Miriam Goes Renée Smeets 31 maart 2011.
(regionale) samenwerking Peter Metz Waterschap Rijn & IJssel
Cultuurprofieldoelen;
Toetsbeleid en digitaal toetsen casus HvA
Lancering Traject
ONDERWIJS AAN (POTENTIEEL) BEST PRESTERENDE LEERLINGEN
Leerproces SDV leerlijnen ontwikkellijnen Doel: POP van de leerling
Project doorstromen in competentiegericht leren en opleiden VMBO MBO
thema 2 Bijeenkomst oktober 2015
SLO ● nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling Leergang LOB: verdiepingsmodule Blok 1: analyse.
Social work Week 2.
Slc kwartaal 3. programma Hoe is het gegaan Verwachtingen Tips and tricks Opdrachten slc.
Organisatie en Beleid Bijeenkomst 1: Werken in een organisatie I
WERKEN MET GROEPEN JONGE KINDEREN Bijeenkomst 4. VORIGE BIJEENKOMST: * Bespreken uitkomsten van de praktijkopdrachten in groepen van drie/ vier personen.
ERWD Training ERWD PO - Dag 2. Waar heb je in de auto/trein terug of de volgende dag met je collega’s over gesproken? Welke nieuwe inzichten heb je opgedaan?
Taakteam Kennisdeling bij PROF 8 december 2015 Aftrapsessie.
Keuzethema: differentiatie
SLO ● nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling Talentontwikkeling op school Het ontwerpen van een programma voor talentontwikkeling door (aankomend)
OVD 27 november 2015 Karin Geurts. Ontwerpen is keuzes maken.
Welkom. Vroeger en nu Ontwikkelingen in vogelvlucht Eindtermgericht onderwijs Veelal projectmatig, onderwijs en examinering richt zich op samenhangend.
‘ Bruggen Bouwen’ verbinden VSO – MBO en VSO- arbeidsmarkt SITS subsidie en subsidieonderzoek A2 Presentatie regio-overleg Agentschap SZW Zuid-Nederland.
Informatiebijeenkomst Woensdag 22 april Nieuwe subsidieaanvraag 1.Verhoogde bedragen € 9,50 per leerling per jaar Minimaal € 760 (bij minder dan.
Cursus Curriculumontwerp burgerschap mbo Marjolein Haandrikman 7 november 2012.
‘The only man who is educated is the man who has learned how to learn; the man who has learned how to adapt and change; the man who has realized that no.
SLO ● nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling Leergang LOB: verdiepingsmodule Blok 2: ontwerp.
VAD bijeenkomst 1.2. Inhoud VAD bijeenkomst Welkom 2.Huishoudelijke mededelingen 3.Test kwalificatie dossier 4.Terugblik en bespreken thuisopdrachten.
Praktisch werk effectiever maken Tekst: Henny Kramers-Pals.
Krachtige STEM-leraren vormen: naar een multidisciplinair didactiektraject als OPO binnen de lerarenopleiding Heleen Bossuyt & Nele Vandamme.
Welkom! Workshop AIT en samenwerking opleidingen voor toekomstige professionals Gontien Wetselaar Marjan Hoogland Margaret van Ruitenbeek.
© MOVISIE Een leefbare samenwerking Door: Bora Avric (senior organisatieadviseur en o.a. projectleider van het project ‘Sportief Participeren’ binnen MOVISIE),
Naar een professionele communicatie cultuur en profilering van de school.
4Cyourway 16 december Leren, Loopbaan & Burgerschap 7 ‘kerntaken’ 21 ‘werkprocessen’ 19 SHL-competenties’
De zorg op onze school Presentatie over de zorg met als uitgangspunt de 1-zorgroute. Petra Vinkestijn IB-er Burg. Westerbeek van Eertenschool Varik.
INSTITUTE FOR GRADUATE STUDIES & RESEARCH (IGSR)
LOB in het PTA van het VMBO
Evaluatie 11 scholingsessies: 358 deelnemers (scholen, GGD’en, cateraar samen met school) Evaluatie Brigade: intervisiedag Evaluatie deelnemers: enquête.
Netwerkbijeenkomst ronde 3
Best Practice van conceptueel onderwijsmateriaal Techport 2017
BVMBO: Aan de slag met collegiaal leren!”
Welkom instructeurs!.
Analyseren, ontwerpen en evalueren van projectonderwijs Bijeenkomst 2
Gepersonaliseerd leren
PowerPoint Taal Bijeenkomst 6: Evalueren op leerlingniveau
Ontwerpen van een leerlijn voor zelfstandig leren en werken
Inrichtingsplan Stage klas 2 niveau 3/4
Van zorgen voor naar zorgen dat…
Ontwerpen van een leerlijn voor zelfstandig leren en werken
PowerPoint Taal Bijeenkomst 6: Evalueren op leerlingniveau
Burgerschap binnen VM2: op weg naar een doorlopende leerlijn
Analyseren, ontwerpen en evalueren van projectonderwijs Bijeenkomst 3
Welkom bij DAIly NURSE.
Wat is burgerschap in het mbo?
Coaching.
Taallab 3.0 Online geletterdheid
Leergang LOB: verdiepingsmodule
Talentontwikkeling op school Het ontwerpen van een programma voor talentontwikkeling door (aankomend) leraren.
Talentontwikkeling op school Het ontwerpen van een programma voor talentontwikkeling door (aankomend) leraren.
Talentontwikkeling op school Het ontwerpen van een programma voor talentontwikkeling door (aankomend) leraren Tip! Hier beginnen met een startvraag: waar.
Transcript van de presentatie:

Aan de slag met de Naam/school - Datum -

Programma Welkom Burgerschap op de agenda Introductie typeringen vormgeving burgerschapsonderwijs Aan de slag met de curriculumplanner: 5 modules Evaluatie en afronding

Ook scholen zijn aanzet Ook scholen zijn aanzet. Nodig is ontwikkeling van een samenhangende aanpak. Onderdelen daarvan zijn een visie op wat de school precies onder burgerschap verstaat, de vertaling daarvan in concrete leerdoelen- wat wil de school dat leerlingen weten, kunnen en vinden? – een schoolbrede aanpak waarmee gericht naar het bereiken daarvan wordt toegewerkt, en oog voor de resultaten Link naar de publicatie

Consortium 2B MBO Sanne Elfering & Paul den Boer (KBA Nijmegen) Robert Tholen (ResearchNed) Nijmegen, december 2016 Link naar de publicatie

Conclusies Er is grote diversiteit Er is behoefte aan houvast voor curriculumontwikkeling en beoordeling Er is niet altijd grip op de kwaliteit Er is geen duidelijke professionalisering voor burgerschapsdocenten Er worden mogelijkheden voor versterking gezien

Burgerschap op de agenda Onderzoek naar gemeenschappelijke uitgangspunten Doorlopende leerlijn Curriculumontwikkeling Kwaliteitsborging Professionalisering Samenwerking met externe partijen Link naar de publicatie

Netwerk burgerschap mbo Website met materiaal Nieuwsbrief Brochures Bijeenkomsten

Typeringen vormgeving burgerschapsonderwijs

Varianten burgerschapscurriculum

Aan de slag met de curriculumplanner Module 1: In kaart brengen bestaande visie en leerdoelen Module 2: Aanknopingspunten vinden tussen kd en burgerschap Module 3: Inrichting burgerschapsonderwijs Module 4: Curriculumschets maken Module 5: Implementatieplan opstellen

Module 1: Visie en doelen mbt burgerschap Gebruik (indien aanwezig) visiedocumenten, OER en/of studiegids Wat is de bestaande visie van de school en het team op burgerschap? Formuleer de kern beknopt Wat moet burgerschap voor de student opleveren? Formuleer de leerdoelen Welke eisen worden gesteld in OER en/of studiegids?

Module 2: Aanknopingspunten tussen kwalificatiedossier en burgerschap Gebruik hierbij het kwalificatiedossier van de opleiding Welke elementen uit het kwalificatiedossier zijn te koppelen aan de dimensies van burgerschap? Markeer de aanknopingspunten op het werkblad en/of in het kwalificatiedossier Vermeld in de tabel per dimensie om welke kerntaak, werkproces, kennis en/of vaardigheden het gaat.

Module 3: Inrichting burgerschapsonderwijs Gebruik markeerstiften in twee verschillende kleuren Markeer met een gele markeerstift per rij de typering(en) die het beste pas(t)(sen) bij de huidige situatie Markeer met een groene markeerstift de gewenste typering(en) voor de toekomst Maak in de laatste kolom een top 5 van de gewenste situaties

Matrix huidige en gewenste situatie

Matrix huidige situatie

Matrix huidige en gewenste situatie

Module 4: Schets herontwerp curriculum Gebruik hierbij het opleidingsprogramma of grofontwerp van het leerplan en de uitkomsten van module 3 Omschrijf de inhoud van het geplande beroepsonderwijs per periode van leerjaar 1. Vul vervolgens de inhoud van het burgerschapsonderwijs in dezelfde periodes per leerjaar in.   Maak duidelijk in hoeverre er sprake is van afstemming/integratie op deelonderwerpen tussen het beroepsonderwijs en burgerschap.

Module 5: Implementatie Gebruik de uitkomsten uit de modules 1 t/m 4 Formuleer kort de huidige situatie en de voor- en nadelen daarvan (voor uzelf, de student en/of de organisatie). Formuleer kort de gewenste situatie en de voor- en nadelen daarvan (voor uzelf, de student en/of de organisatie). Maak een plan van aanpak. Ga van uw top 5 in de matrix (module 3) na wat een passende actie is, wie die kan uitvoeren, wanneer dat gebeurt en wat de uitkomst is.

Evaluatie en afronding Wat zijn de bevindingen van deelnemers? Inzichten verkregen in de huidige en gewenste inrichting van burgerschap? Mogelijkheden voor afstemming, herziening, vernieuwing? Hoe is de workshop verlopen? De bruikbaarheid van de werkbladen? De sfeer, samenwerking? Overige vragen of opmerkingen?

Meer informatie? Netwerk burgerschap mbo www.burgerschapmbo.nl Vragen of opmerkingen burgerschapmbo@mbodiensten.nl