VTH3 (verpleegtechnisch handelen) "postoperatieve zorg" VP16

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Opwarmer : zoek de 5 verschillen
Advertisements

het doorstroomrelevant beoordelen van het profielwerkstuk
1.
40 uur 2e semester eerste leerjaar
Beroepsvaardigheden onderdeel van SBC
Vernieuwing verzorging
Naam: Tim Klijn Klas: MBI M1 Datum:
Landbouwbreed Floracollege.
Connect Klanken en Letters
Proeve van Bekwaamheid
Workshop “Beoordelen”
Het leven is een taart Ons leven bestaat uit de invulling van taartpunten. Het zijn levensterreinen die voor mensen vaak belangrijk zijn. Deze opdracht.
Workshop evalueren Dcp
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
LOOPBAANSCAN MEDEWERKERS SECTOR WATERSCHAPPEN. JOUW LOOPBAAN De nieuwe cao sector waterschappen biedt kansen om jezelf verder te ontwikkelen in je loopbaan!
Slc. Hoe gaat het ?? 4.5 Opdracht: Mijn studievaardigheden Planning: kwartaal 2 Inleveren via: Inleverknop van module SLC via Voor deze opdracht.
Wjk.
WELKOM WERKBEGELEIDERS EN PRAKTIJKBEGELEIDERS WERKVELDOVERLEG MZ 28 OKTOBER 2014.
Piano Hoe vind je de juiste letter terug op een piano?
Pemwjk3. Programma tafeltjesronde over ruimte en materiaal Bespreek de inzichten die naar aanleiding van de tafeltjesronde over ruimte en materialen hebt.
Reflecteren.
LEERJAAR 1 SAW.  Introductie bijeenkomst Periode W3S1AR en W3S1BR van 8 Februari t/m 22 April  Minimaal 250 uur werken  Begeleiding door een MWB docent.
Keuzethema: differentiatie
De nieuwe Zweedse band Verminderen van de toediening van de zo nodig rustgevende medicatie.
Waarom? Iedereen heeft sterke en zwakke punten. Met je sterke punten kun je heel ver komen en het is dan ook van belang om deze in te zetten.
Kerntaak 3 Personeel & Arbeid
STAGE INFORMATIEAVOND Woensdag 11 mei VOOR WIE IS DE INFORMATIE AVOND BEDOELD Voor ouders / verzorgers van de komende vierde en vijfde jaars leerlingen.
Praktisch werk effectiever maken Tekst: Henny Kramers-Pals.
Zicht op Samenspel! Meander & Bas Schepers. Programma EERSTE HELFT –Inleiding –Verwachtingen & Vragen –Project of Traject ? –Volgen RUST TWEEDE HELFT.
Kick-off Kwaliteit Verbetercyclus
Anders kijken, anders doen
Kick-off Kwaliteit Verbetercyclus
Les 1 zgk kwaliteitszorg.
Professionele ontwikkeling
Vervolgtraining masters 2017
In gesprek met elkaar Gebruik eventueel rode en groene kaartjes waarmee mensen kunnen aangeven of ze het eens of oneens zijn met de stelling.
LEER BRIDGE MET BERRY WESTRA DEEL 1
Keuzethema: differentiatie
Kwaliteitszorg Les 4.
12 oktober 2017 Aanwezigen & je richten op deze les.
VTH1 (verpleegtechnisch handelen) VP16T
Houd je aandacht erbij! Trainers: Jan de Groot Henk Torreman.
De Kwaliteit Verbetercyclus
Loopbaan en burgerschap les 2
De Kwaliteit Verbetercyclus
LEER BRIDGE MET BERRY WESTRA DEEL 1
Methodiek Observeren.
Ontwerpen van een leerlijn voor zelfstandig leren en werken
Ontwerpen van een leerlijn voor zelfstandig leren en werken
Praktijktoets Eind LP 1 VP17U.
Jij als werkplekbegeleider!
Jij als werkplekbegeleider!
Keuzedelen Opleiding doktersassistent
werkveldoverleg mz 28 oktober 2014
Werken in een arbeidsorganisatie
Methodisch handelen Week 1. Methodisch handelen Week 1.
VPH Les 1.
E health, Domotica en E-learning
Praktijktoets & mondelinge toets
Feedback Reinier Geurts.
Methodisch handelen Week 3. Methodisch handelen Week 3.
Methodisch handelen Week 2. Methodisch handelen Week 2.
Vervolgtraining masters 2018
VPH Les 1.
Hoofdstuk 2: Wat vind jij en wat weet jij?
ADL Les 1.
Info klinisch onderwijs
Groepsopdracht Vakblad maken voor de doktersassistent
Transcript van de presentatie:

VTH3 (verpleegtechnisch handelen) "postoperatieve zorg" VP16 Praktijktoets VTH3 (verpleegtechnisch handelen) "postoperatieve zorg" VP16

Voorbereiding: In drietallen Je krijgt drie casussen over een postoperatieve patiënt. Je gaat in de voorbereiding je verdiepen in de casus: ziektebeeld, medicatie en postoperatieve zorg. Ja maakt een planning. Welke controles en handelingen moet je uitvoeren?  Je bent op de hoogte van de gebruikte medicatie en kan daar informatie over geven. Aan de hand van de casus en observaties maak je bewuste keuzes. Tijdens de voorbereiding mag je aangeven of je zou overleggen met andere disciplines en/of collega's. Duidelijk moet naar voren komen wat je wilt overleggen en waarom. 

Vervolg voorbereiding: Aan de hand van de casus ga je de postoperatieve zorg verlenen en handelingen/controles uitvoeren. Verdiep je in de relevante wet- en regelgeving met betrekking tot de casus en de handelingen. Zoek de desbetreffende protocollen van Vilans op. Zorg dat je uitgeprinte observatie/scorelijsten meeneemt naar de praktijktoets zo kan de beoordelaar/observator deze lijsten invullen.   Benoem daarnaast nog drie punten waarop jij     beoordeeld wilt worden.

Uitvoering van de praktijktoets Jullie werken in groepjes van drie. (VPK/ZV- er/Beoordelaar)  Deze groepen worden door docent/instructeur ingedeeld.  Zorg dat je 15 min van te voren aanwezig bent. Houdt de hygiëneregels in acht.

Werkproces 1.3: Voert verpleegtechnische handelingen uit Competentie: Vakdeskundigheid toepassen Competentie: Materialen en middelen inzetten Competentie: Instructies en procedures opvolgen Werkproces 1.9: Evalueert de zorgverlening Competentie: Aandacht en begrip tonen Competentie: Formuleren en rapporteren Competentie: Analyseren

Na de praktijktoets: Je krijgt 5 min om voor jezelf drie tops en drie tips te noteren. De Zv-er en observator evalueren met elkaar en noteren ook drie tops en drie tips.  Na deze 5 min evalueren jullie met z'n drieën. Er wordt gelet op rapportage en overdracht, welke observaties waren van belang?

Onvoldoende-voldoende-goed? Tijdens de praktijktoets vult de observator een scoreformulier in en gebruikt de observatie/score formulieren die passen bij de handelingen. (moet je ZELF voor zorgen→Vilans) Na de handelingen ga je evalueren met zorgvrager Na de handelingen ga je reflecteren, wat ging er goed, waarom was je hierover tevreden, wat wil je verbeteren, waarom en hoe. Daarna evalueer je met de observator. Van de observator en gesimuleerde zorgvrager krijg je tops en tips.

Dus doen: In drietallen ga je de casussen uitwerken en overleggen met elkaar welke belangrijke aandachtspunten er zijn. Je maakt een werkplanning. In de voorbereiding laat je ook aan bod komen welke observaties en handelingen je gaat uitvoeren. Je deelt het document met de docent. (zo kan deze tussentijds de vorderingen inzien). 17 dec is de uitwerking van de casussen af. In deze week hoor je ook welke casus je krijgt tijdens de toets. Voorbereiden en oefenen voor de praktijktoets. Hou hierbij ook rekening met de tijd! (observatie/scoreformulieren) van Vilans uitprinten van alle handelingen die moeten worden uitgevoerd. Uitvoering praktijktoets Direct na de toets evalueren en reflecteren. Doe dit ook tijdens het oefenen.

Mailadres: Linda  ha.swarts@noorderpoort.nl Zijn er nog vragen?