Waar kies je voor We lezen en vertellen deze Veertigdagentijd de weg die Jezus gaat door de dood heen naar het leven en horen met Pasen dat het graf leeg.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Bonnefooiproject bij Pasen 2014
Advertisements

Zaden op reis.
De weg van je leven Bonnefooi-project voor veertigdagentijd en Pasen
Godsdienst 1.
Indeling van hoogtijdagen
Gods verborgen glans.
De woestijn leeft Bonnefooi maakt wekelijks materiaal voor de kindernevendienst en geeft liturgische- en gesprekssuggesties voor in de viering. Daarbij.
Hallo! De dia’s die volgen zijn gemaakt als advertentie-campagne door een kerk in Singapore. Vertaling: GKv Pijnacker-Nootdorp /
Licht en geluid Jezus op de berg van heerlijkheid.
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
Trix en Lex Niveau 6 Bewerkt door Jeff, Liesl en Robin
Ik voel me zo alleen !.
HET CURRICULUM VITAE = VISTEKAARTJE NUMMER 2
Kindernevendienst (KND) Op zondagmorgen tijdens de kerkdienst gaan de kinderen van groep 1 t/m 8 naar de kindernevendienst. Hier horen we verhalen uit.
Zesde zondag van de veertigdagentijd Zondag 24 maart 2013 Palmpasen Lukas 19: 38 Gezegend hij die komt als koning, in de naam van de Heer! Vrede in de.
God geeft een nieuwe Koning
Het Spel Kaarten Tekst Gerard De Vries.
Bloemschikkingen op witte donderdag en Paasmorgen.
‘Ik ben de ware wijnstok en mijn Vader is de wijn-bouwer.
Doopdienst van Maarten en Olivier Teeuwen en Romy Groeneveld zondag 14 november 2010 Thema: “Water….. niet de dood, maar het leven” Exodus 1: 22 – 2: 1.
Project voor de kinderdienst Advent/Kerstmis 2014 door/bij Bonnefooi.
Pasen - zondag 31 maart 2013 Het graf is open, het nieuwe Leven is opgestaan. Hij die opgestaan is wijst ons de weg door de dood en het open graf heen.
Pelgrimstocht naar Pasen
Het was in de tweede wereldoorlog.
Pasen 2015 Groep 5, 6, 7 en 8 ‘t Bolwerk.
PalmZondag Goedemorgen gemeente, welkom in deze eredienst
EEN KIJKJE BIJ DE KLEUTERS! Een dagje in onze klas!
We lezen Deuteronomium 18: De preek gaat over Deuteronomium 18: 15 ‘Luister naar hen/Hém! Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger:
Anders dan verwacht.
DE ZEGEN VAN EVANGELISATIE Huh?? Zegen??. WELK BEELD HEEFT U?
HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND AL HET MIJNE IS HET JOUWE HET RIJK IS MIDDEN ONDER U DE TOP van de weg van de Vasten MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET.
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
De tweede zondag in de veertigdagentijd heet Reminiscere en dat betekent: ´Gedenk Heer, uw barmhartigheid´ Dit komt uit Psalm 25 : 6 en 7 ‘Denk aan uw.
Adventsproject: Speurtocht
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Project veertigdagentijd
Welkom op 26 febr. Voorganger: Ds. Mv. Marijn Rohaan Ouderling: Jan Verkerk Organist/pianist: Anne Kroeze Lezing: uit 1 Samuel 17 Kind van de zondag Jari.
Uitkijken naar het licht
Jakobus (1).
Van harte welkom in deze dienst Voorganger: Ds. Ruud ter Beek
1 Petrus Gaat over: Verlossing Nederigheid, de minste willen zijn
Van harte welkom in deze eredienst
Pinksteren 4 juni 2017.
Welkom in deze kerkdienst
Kerststal bouwen Lucas 2:6-7 “Toen Jozef en Maria in Bethlehem waren, werd het kind geboren. Het was Maria’s eerste kind, een jongen. Maria wikkelde hem.
Dit komt uit Psalm 91 : 15 ‘Roep je mij aan,
Zandtekening Genesis 13:14-16 “De Heer zei tegen Abram: ‘Kijk eens goed om je heen, naar het noorden en het zuiden, naar het oosten en het westen. Al het.
Romeinen 8:1,2 De mensen die bij Jezus horen, krijgen geen straf van God.
Uitkijken naar het licht
Matteüs 13:44-46 Jezus vertelde aan de mensen een verhaal:
“Maar het huis blijft staan, want het is stevig gebouwd.”
Dit komt uit Psalm 25 : 15 en 16 ‘Ik houd mijn oog gericht op de Heer,
Lucas 7: Jezus was op weg naar Jeruzalem.
Ouderbijeenkomst.
De Goede Week 2013 op de lagere school.
Start Zondag 18 september 2016
Les 14 De Zoon bidt Wat doe ik hier vandaag?
Zondag 24 december 2017 Thema: Ik doe mee
Het geheim van Pasen, het geheim van het leven
Het geheim van Pasen, het geheim van het leven
Nieuw leven Marcus 15:5-6 uit De Bijbel in Gewone Taal “De vrouwen gingen het graf binnen. Daar zagen ze een jonge man zitten. Hij droeg witte kleren…
Ik heb mijn boek uit… Wat nu?.
Verheerlijking op de berg
Hoop doet leven In dit project staat de evangelist Lucas centraal, terwijl hij bezig is met schrijven aan zijn verhaal over Jezus. Elke zondag is er een.
Mogelijke Jezusbeelden
Welkom in deze kerkdienst
Onderzoek water!! WaterLab www. onderzoekwater.nl Kijkje terug
HOE KOMT EEN IDEE IN JE HOOFD?
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
Zandloper van Gods geschiedenis
Transcript van de presentatie:

Waar kies je voor We lezen en vertellen deze Veertigdagentijd de weg die Jezus gaat door de dood heen naar het leven en horen met Pasen dat het graf leeg is en dat we het leven mogen vieren. We volgen de Lucaslezingen afgewisseld met lezingen uit het Johannesevangelie zoals aangegeven in het Oecumenisch Leesrooster van de Raad van Kerken.   In de kerk groeit er een tafereel rondom een tent en 40 stenen, met allerlei symbolen die passen bij de lezingen van die zondag en de veertigdagentijd. Met Pasen wordt de tent een graf, dat uiteindelijk leeg blijkt te zijn. Voor elke zondag is in de rubriek in de kerk materiaal gemaakt voor een gesprekje met de kinderen bij het object in de kerk. Er is elke week een projectactiviteit die past bij de lezing en het thema van die zondag. Het resultaat nemen de kinderen mee terug naar de kerk. Daar wordt het gebruikt om het tafereel voorin de kerk extra mooi te maken. Na Pasen kunnen de kinderen dit mee naar huis nemen. De projectactiviteit staat elke week op de activiteitenpagina in een kader. Zo is het direct herkenbaar. Soms worden er meerdere opties aangegeven, kies vooral wat je het leukste vindt of wat het beste past bij jouw groep.

Een overzicht per zondag object in de kerk kinderen nemen mee 10 maart 40 stenen De stenen versierd (Eventueel 1 extra om mee naar huis te nemen) 17 maart Strandtentje (De stenen worden een berg) Biddobbelsteen 24 maart Grote plant Bakjes met geplante zaadjes of bolletjes/bloemen/grashoofden 31 maart Lege slingers of papier Versierde slingers 7 april Druiventrossen Bakjes met druiven Ingekleurde druiventrossen 14 april Ezeltje (knuffel/stokpaardje of plaat) Palmpaasstok met ezeltje

10 maart 2019 1e zondag van de Veertigdagentijd Thema: In de woestijn Deuteronomium 5, 6-21 en Lucas 4, 1-13 Jezus is in de woestijn. Nadat hij gedoopt is denk hij na over wat de goede weg is die hij moet gaan. Mozes heeft in de woestijn de tien woorden, de wegwijzers naar het leven, gekregen van God. Dit laatste verhaal vertellen we aan de jonge kinderen. In de kerk ligt een kleedje met 40 stenen, als symbool voor de Veertigdagen.

Er is keus uit verschillende activiteiten in de kindernevendienst, die passen bij de symbolen en de verhalen, zoals de stenen versieren of een boekenleggertje maken met een mooie regel die bij ieder kind past.

17 maart 2019 2e zondag van de Veertigdagentijd Thema: Op de berg Exodus 34, 27-35 en Lucas 9, 28-36 Petrus, Jakobus en Johannes zijn met Jezus op een berg. Jezus wil voor hij gaat slapen praten met God. Daarom gaat hij bidden. Ineens zijn Mozes en Elia bij hen. Petrus wil op de berg tenten opzetten om dit mooie moment te bewaren. Maar sommige situaties kun je niet voor altijd bewaren, hoe mooi ze ook zijn. In de kerk zien we een tentje met een bergje van de stenen.

In de kindernevendienst kunnen we ook een tent bouwen en de mensen na de dienst vragen of ze even komen kijken. Je kunt ook kiezen om een gebedsdobbelsteentje te maken.

24 maart 2019 3e zondag van de Veertigdagentijd Thema: In de tuin Exodus 6, 2-8 en Lucas 13, 1-9 Deze week staat het geduld van God centraal: geduld met het volk van Israël en met de vijgenboom in de gelijkenis van Jezus. In de kerk staat een plant zonder bloemen of vruchten en de vraag is weggooien of kunnen we er wat aan doen. Moeten we geduld hebben.

In de kindernevendienst kunnen we bijvoorbeeld mooie bloemen maken voor de plant. Vijgen proeven die uiteindelijk aan de boom gaan groeien is ook heel lekker.

31 maart 2019 4e zondag van de Veertigdagentijd Thema: Naar huis 31 maart 2019 4e zondag van de Veertigdagentijd Thema: Naar huis? 2 Kronieken 36, 14-23 en Lucas 15, 11-32 Jezus vertelt het verhaal van de verloren zoon. Als je als kind weer terugkomt, is er feest. Hierover gaat het ook met de kinderen. In de kerk hangen slingers, we gaan er vandaag een feestje van maken

Voor de kindernevendienst zijn verschillende activiteiten, het verhaal leent zich bijvoorbeeld heel goed om uit te spelen. Je kunt met de kinderen nog meer slingers maken, of slingers versieren.

7 april 2019 5e zondag van de Veertigdagentijd Thema: In de wijngaard Jesaja 58, 7-10 en Lucas 20, 9-19 Jezus vertelt een gelijkenis over wijnbouwers die onterecht de baas spelen in de wijngaard en met die gelijkenis houdt Jezus de Schriftgeleerden een spiegel voor. Bij de project verbeelding hangen druiven waar we even van mogen proeven.

De kinderen nemen de druiven mee om ze in bakjes te doen en na de kindernevendienst uit te delen. Ook kunnen ze druiventrossen inkleuren, daarmee kan de tent versierd worden.

14 april 2019 Palmpasen Thema: Naar Jeruzalem Jesaja 50, 4-7 en Lucas 19, (28)29-40 Jezus komt Jeruzalem binnen op een ezel. In de kinderdienst staat de ezel centraal, naast de tent staat een ezel (knuffel of stokpaardje) en de voorganger vraagt wat doet die ezel hier?

In de kindernevendienst kun je Palmpasen stokken versieren met ook een plek voor het ezeltje van het werkblad.

21 april 2019 Pasen Thema: Bij de steen Jesaja 51,9-11 en Johannes 20,1-18 Het is Pasen en er is een voorzet tot een Paasviering met de afsluiting van het project. Over de tent is een grijze doek gelegd. Het is een open graf geworden, in dit ‘graf’ liggen opgerolde witte doeken. Ernaast liggen alle symbolen die we de afgelopen weken gebruikt hebben. Er is een viering gemaakt waarin we het project een plek geven. In de kindernevendienst horen de kinderen het Paasverhaal en maken tekeningen bijvoorbeeld op een behangrol die bij terugkomst over de tent kan worden gelegd.

Vandaag begint de telling tot de vijftigste dag na Pasen: Pinksteren

projectlied Copyright Bonnefooi

projectlied Copyright Bonnefooi

Bonnefooi los nummer digitaal of op papier € 25,00