Goederenstroom en voorraadbeheer

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Derving Niveau 2 Kerntaak 3 Blz. 67.
Advertisements

Verkoopsterke en –zwakke plaatsen
Processen in kaart brengen om ze vervolgens te verbeteren.
Fase 2 Winkel aanvullen Kerntaak: verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties Par: en
Fase 1 Ken de (detail)handel
Goederenverwerking H6 Inleiding tot Derving Manager Handel.
Goederenverwerking H10 Voorraad inventariseren Manager Handel.
KAM H6 Derving Logistiek teamleider.
Voorraadbeheer en bestellen
Verwerken goederenstroom 1
Goederen H5 Derving Verkoper.
Goederen H4 Derving Eerste verkoper.
Voorraadbeheer en bestellen
Voorraadbeheer en bestellen
Goederenverwerking H23 Derving Manager Handel. 2 Goederenverwerking | Manager Handel Soorten derving.
Periode 2 Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties Kerntaak: Verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties.
Administratie ‘Wat is administratie?’. Wat is administratie? “Administreren is vastleggen, op papier of elektronisch, wat er in jouw onderneming gebeurd.
Periode 3 Controleren van de voorraad en bestellen
3HA1b CSV: afdeling Handel & Administratie ROC A12: opleiding Verkoper en Logistiek medewerker.
Periode 3 Verzorgen van de winkel en/of opslagruimte Kerntaak: verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Schoonmaak Par: 5.5.3: Derving.
Verwerken van goederenstroom 1 Hoofdstuk 4 Schoonmaak en derving.
Goederenontvangst / verzending
Ontvangst en opslag Hoofdstuk 5 Afdeling goederenontvangst.
Goederen en voorraad Hoofdstuk 4 Voorraadbeheer. Inhoud 1 De weg van goederen naar de consument 2 Goederenontvangst 3 Goederenopslag 4 Voorraadbeheer.
Goederen en voorraadbeheer
Goederen en voorraadbeheer Blz. 80 tm 95
Hoofdstuk 4 Voorraadbeheer
Veilig en verantwoord werken
Goederenstroom Goederenopslag.
Goederenstroom Online en offline.
Ontvangt en verwerkt goederen
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom Voorraad.
Hoofdstuk 2 Goederenopslag
Supermarkt Ontvangst en opslag.
Hoofdstuk 1 Goederenontvangst
Goederenstroom Hoofdstuk 4 Derving.
Goederenstroom en voorraadbeheer
Hoofdstuk 5 Voorraad inventariseren
Goederenstroom en voorraadbeheer
Rapportage van voortgang of status
Goederenstroom en voorraadbeheer
Veilig en verantwoord werken
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom en voorraadbeheer
Hoofdstuk 2 Goederenopslag
Goederenstroom Derving.
Hoofdstuk 3 De winkel verzorgen
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom Voorraadbeheer.
KAM – Integrale kwaliteitszorg
Goederenstroom en voorraadbeheer
Ontvangt en verwerkt goederen
Hoofdstuk 5 Afdeling goederenontvangst
Goederenstroom en voorraadbeheer
Supermarkt Winkelcriminaliteit.
Supermarkt Ontvangst en opslag.
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom Hoofdstuk 6 Bestellen.
Goederenstroom en voorraadbeheer
Verwerken goederenstroom 1
Verwerken goederenstroom 1
Hoofdstuk 1 Goederenontvangst
Hoofdstuk 5 Afdeling goederenontvangst
Logistieke werkzaamheden coördineren
Hoofdstuk 1 Goederenontvangst
Hoofdstuk 8 Online bestellingen
Ontvangt en verwerkt goederen
Transcript van de presentatie:

Goederenstroom en voorraadbeheer Hoofdstuk 6 Derving

Hoofdstuk 0 Goed voorraadbeheer in de retail Hoofdstuk 1 Goederenontvangst Hoofdstuk 2 Goederenopslag Hoofdstuk 3 Voorraad Hoofdstuk 4 Voorraadbeheer Hoofdstuk 5 Online verkopen Hoofdstuk 6 Derving Hoofdstuk 7 Informatiesystemen

6.1 Criminele en niet-criminele derving Hoofdstuk 6 Derving 6.1 Criminele en niet-criminele derving 6.2 Waar kan derving plaatsvinden? 6.3 Dervingsbestrijdingsplan

Geregistreerde en niet- geregistreerde derving: Hoofdstuk 6 Derving Geregistreerde en niet- geregistreerde derving: Niet-geregistreerde derving Je komt erachter dat de administratieve en de technische voorraad niet gelijk zijn. Geregistreerde derving Je weet de oorzaak van de derving en legt die vast.

Criminele en niet-criminele derving Hoofdstuk 6 Derving Criminele en niet-criminele derving Criminele derving Het verlies van goederen komt door diefstal, fraude of inbraak. Niet-criminele derving administratieve fouten controlefouten onopzettelijke fouten

Hoofdstuk 6 Derving

Wanneer kan derving ontstaan? Hoofdstuk 6 Derving Wanneer kan derving ontstaan? ontvangen en verwerken van goederen opslaan van goederen goederen in de verkoopruimte plaatsen goederen verkopen online verkochte goederen verzenden

Derving of beschadiging voorkomen door: Hoofdstuk 6 Derving Derving of beschadiging voorkomen door: het magazijn en de winkel schoon te houden overbodige of gebruikte verpakkingsmaterialen op te ruimen of weg te gooien het juiste hulpmiddel te gebruiken bij het vervoeren van de verschillende soorten goederen de goederen stevig en niet te hoog op een vervoermiddel te stapelen bij het vervoeren van goederen rekening te houden met het type goederen breekbare goederen voorzichtig te behandelen en bevroren producten zo snel mogelijk te vervoeren naar een vriescel

Gevolgen van derving onverkoopbare producten minder winst Hoofdstuk 6 Derving Gevolgen van derving onverkoopbare producten minder winst houdbaarheid / kwetsbaarheid voedsel nee-verkopen vervelend voor de klant maatregelen nemen derving registreren

Dervingsbestrijdingsplan / dervingspreventieplan Hoofdstuk 6 Derving Dervingsbestrijdingsplan / dervingspreventieplan Welke maatregelen moeten worden genomen om derving te voorkomen. Welke doelen de onderneming met zijn dervingbestrijding wil bereiken, bijvoorbeeld dat derving niet meer dan 2% van de omzet mag zijn. Wie welke rol speelt bij de verschillende maatregelen om derving te bestrijden.

Criminele derving voorkomen: Hoofdstuk 6 Derving Criminele derving voorkomen: Duidelijke afspraken en procedures voor medewerkers als ze artikelen voor eigen gebruik willen kopen. Onderneem actie bij een collega of medewerker die steelt. Bespreek diefstal met je leidinggevende Leg vast waar een chauffeur wel en niet mag komen. Gebruik een achterdeurprocedure. Zorg voor goede beveiliging van de artikelen in de winkel. Zorg voor een controlesysteem van medewerkers Stel een klok in op de kluis Plaats spiegels of camera’s in onoverzichtelijke hoeken Maak gebruik van toegangspoortjes en signaleringssystemen voor niet afgerekende artikelen.

Maatregelen bij niet-criminele derving Hoofdstuk 6 Derving Maatregelen bij niet-criminele derving Hanteer duidelijke procedures en controleer regelmatig of de procedures toegepast worden. Corrigeer de medewerkers als ze niet volgens de procedures werken. Verpak goederen in goede verpakkingen en verplaats goederen met passende hulpmiddelen. Ga zorgvuldig om met de artikelen Voer liever tweemaal een controle uit dan dat je een keer een controle overslaat. Voorkom zoveel mogelijk dat artikelen over de datum of uit de mode raken.

Na derving stappen zetten Hoofdstuk 6 Derving Na derving stappen zetten Ga na welke maatregelen je kunt treffen. Controleer. Verander de winkelindeling. Zorg dat de administratie op orde is. Gebruik een dervingsregistratieformulier. Bij criminele derving: registreren om welke artikelen het gaat beoordelen of nazorg voor een medewerker nodig is, zeker wanneer de criminele derving samengaat met een overval de zaak afhandelen met de politie