Even voorstellen Ivanka Beerepoot diëtist bij Esdégé-Reigersdaal

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Gezond eten met baby en peuter
Advertisements

Voorlichtingsavond De Granaet.
Gezonde voeding.
De actieve voedingsdriehoek
Weet Wat Je Eet ! Vitamine wijzer! Wat en Hoeveel ? © Wieke.
Een handleiding voor deleerkracht
Voeding met een gezonde “plus”
De voedingsdriehoek bestaat uit 9 verschillende delen
Hoe ziet een voeding voor lopers eruit?
De actieve voedingsdriehoek
Voedsel Voedingsdriehoek Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek
2rootje ‘Die-eet’ De voedingsdriehoek.
Gezonde voeding bij tieners
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Voeding van pabostudenten
Voeding en bewegen!.
Het gebruik van gezonde vetten in de praktijk
TOEPASSING VAN DE ACTIEVE VOEDINGSDRIEHOEK IN DE DIABETESVOEDING
Anita Tump, diëtist Diëtheek
Thema 2: Voeding en Vertering
De Actieve Voedingsdriehoek
Met een goede voeding op naar de Slachte!
Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek
Een doorsnee gezonde dag Rotary Naarden Bussum 24 maart 2014.
De voedsel en kracht quiz
Op weg naar een gezonde levensstijl
Wat voedt jou deel 1..
Nascholing voor praktijkondersteuners
BLOK 2 Voeding is energie Mijn lijfstijl, mijn keuze.
Informatiebijeenkomst
Voeding en zwangerschap
Hoofdstuk 7 Paragraaf 7.3 Les 2. Wat gaan we doen vandaag?  Uitleg paragraaf 7.3  Maken paragraaf 7.3.
Vitaal Burgerschap burgerschap.
Voetbal & Voeding Angela Schokker, (sport)diëtist 15 december 2015.
Koolhydraten
Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek
VOEDINGSVEZELS IN RELATIE MET GEZONDE VOEDING VOOR EEN BASISSCHOOLKIND.
Informatiebijeenkomst Berg en Terblijt “Workshop Gezonde voeding” Silvia Otten-Schiepers Diëtist GroenekruisDomicura.
Datumcopyrightauteurversie Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek Cardio-revalidatie Cholesterol en Vetten.
Datumcopyrightauteurversie Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek Cardio-revalidatie Gezonde Voeding en Leefstijl.
Voedingsmiddelen/voedingsstoffen Voedingsmiddelen: alles wat je eet of drinkt Voedingsstof: nuttige bestanddelen in voedingsmiddelen.
Spreekbeurt over. Inhoud: Wat is Coeliakie Wat is gluten Kruisbesmetting Hoe word je ziek van gluten Hoe word je weer beter: glutenvrij eten Wat eten.
 Wie is Kris Verburgh?  Hoofdstukken  Drie basisprincipes  Treden van de voedselzandloper  De schijf van vijf vs de voedselzandloper  Voedingscentrum.
Het eten Elise Langlois. De glas (glazen) Het plat bord (de platte borden)
De noodzaak van eten bij kanker , Oncologiedag: Kanker meer dan een diagnose Ewine Armbrust & Bernadette van Meerkerk, diëtisten.
Voedingsadviezen bij borstvoeding. Waar moet de voeding aan voldoen  Volwaardige voeding/Schijf van Vijf  Gevarieerde voeding  Eet vooral volop fruit.
VOEDINGSVEZELS IN RELATIE MET GEZONDE VOEDING VOOR EEN BASISSCHOOLKIND
25 januari 2017 Joggingclub Keerbergen legt GOUD op hun bord
GOEDE VOEDING EN SPORT De nieuwe sportvoedingspiramide sinds najaar 2016 Basisvoeding Energie uit je voeding Energie dat je lichaam verbruikt Hoeveel energie.
VOEDING !Hierboven klikken voor een stukje Nieuws uit de natuur!
Visieontwikkeling.
Groen op je bord.
Lesweek 2 Theorie pagina 173 t/m 181 De Schijf van Vijf
Alles over voeding Thema: Gezonde Voeding Geschreven door: MBO Diensten i.s.m. Voedingscentrum Aanpassing Schijf van Vijf november 2017.
Leefstijl bij kanker Anika Adriaans en José Breedveld
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Factsheet Voedingscentrum
Smul gezond.
Overgewicht, diabetes en gezonde voeding
Schijf van vijf.
Spreekbeurt over.
Leverancier van de Schijf van Vijf
Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
De actieve voedingsdriehoek
Het eten.
DE VOEDINGS – DRIEHOEK.
Schijf van Vijf.
Transcript van de presentatie:

Even voorstellen Ivanka Beerepoot diëtist bij Esdégé-Reigersdaal sinds september 2016 ook spreekuur op de Lepelaar in Hoorn

De Schijf van Vijf

250 gram groenten 2 stuks fruit Groenten en fruit 250 gram groenten 2 stuks fruit

Brood, graanproducten en aardappelen eet vooral volkoren, zoals volkorenbrood, volkorenpasta, couscous en zilvervliesrijst. ongeveer 5 sneetjes brood per dag 3 opscheplepels volkoren pasta, couscous of zilvervliesrijst

Vlees, vis, peulvruchten en eieren minder vlees, meer plantaardig max. 5 keer per week vlees, 100 gram per keer min. 1 keer per week (vette) vis 2-3 opscheplepels peulvruchten per week 2-3 eieren per week

2-3 melkprodukten per dag 40 gram kaas per dag Zuivel en kaas 2-3 melkprodukten per dag 40 gram kaas per dag

Noten 1 handje ongezouten noten vanwege de gezonde vetten in noten. Niet meer dan 1 handje per dag omdat er veel calorieën in zitten.

Smeer- en bereidingsvetten * Kies voor zachte of vloeibare boter of olie

Dranken drink voldoende vocht zoals kraanwater, thee en koffie. minimaal 1,5 liter per dag. Dat zijn 8 glazen.