Ontvangt en verwerkt goederen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
commerciële presentatie
Advertisements

Verkoopsterke en –zwakke plaatsen
Presentatie Niveau 3 Kerntaak 5 Blz. 17.
commerciële presentatie
Commercieel beleid 2 H5 Artikelpresentaties Filiaalmanager.
Goederen H3 Vaste artikelpresentaties aanvullen Verkoper.
Fase 2 Tijdelijke presentatie bouwen
Fase 2 Winkel aanvullen Kerntaak: verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties Par: en
Fase 1 Ken de (detail)handel
Fase 3 Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties
Fase 3 Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties
Goederenverwerking H9 Artikelpresentaties Manager Handel.
Detailhandel algemeen
Fase 3 Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties
Commercieel beleid 2 H5 Artikelpresentaties Ondernemer detailhandel.
Goederen H2 Goederenopslag Verkoper.
Goederen H2 Goederenopslag Eerste verkoper.
Goederen en inkoop H2 Goederenopslag Ondernemer detailhandel.
Goederen H2 Goederenopslag Filiaalmanager.
Periode 1 Detail en marketing Kerntaak: optimaliseren verkoop en assortiment Hoofdstuk: Visual merchandising Par: 2.2 Blz. 562 t/m 567.
Periode 2 Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties Kerntaak: Verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties.
Hoofdstuk 3 Presentatie van artikelen in de winkel.
Goederenontvangst / verzending
Periode 1 Detail en marketing Kerntaak: verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties Par:
Verkoop Hoofdstuk 1 Klaar voor de verkoop. Inhoud 1 Klaar voor de verkoop 2 Klanten ontvangen en benaderen 3 Verkoopgesprekken 4 De verkoopafhandeling.
Presentatie en marketing Hoofdstuk 5 Winkelformule.
Presentatie en marketing Hoofdstuk 1 De winkelinrichting, vaste artikelpresentaties.
Hospitality en voorraadbeheer Hoofdstuk 1 Hospitality.
Presentatie en marketing Hoofdstuk 6 Retailmix. samengevat 1 ► Wat heb ik in de vorige les geleerd? ► Wat ga ik nu leren? ► Het presenteren van artikelen.
Commercieel beleid 2 Hoofdstuk 5 Commerciële presentatie.
Periode 1: week 5 Presentatie. Planning  Presentatie  Inrichting  Kleur.
Introductie Hospitality 1.1: Hospitality. Inleiding Unique shopping experience in the 'connected store‘ Unique shopping experience in the 'connected store‘
Goederen en voorraadbeheer
Presentaties maken Wat zijn de eisen?.
Verkoopt en handelt verkoop af
Goederenstroom Goederenopslag.
Verkoopt en handelt verkoop af
Presentatie en marketing
Ontvangt en verwerkt goederen
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom Voorraad.
Hoofdstuk 2 Goederenopslag
Verkoopt en handelt verkoop af
Supermarkt Ontvangst en opslag.
Ontvangt en verwerkt goederen
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom en voorraadbeheer
Hoofdstuk 7 Verbetering aanbod en winkelpresentatie
Hoofdstuk 2 Goederenopslag
Verkoopt en handelt verkoop af
Goederenstroom en voorraadbeheer
Presentatie en marketing
Goederenstroom en voorraadbeheer
Hoofdstuk 5 Het marketingplan
Ontvangt en verwerkt goederen
Presentation-Skills H4 Promotie en service.
Supermarkt De supermarktbranche.
Presentation-Skills H3 Winkelinterieur.
Supermarkt De supermarktbranche.
Verkoopt en handelt verkoop af
Supermarkt Ontvangst en opslag.
Hoofdstuk 1 Goederenontvangst
Hoofdstuk 1 Goederenontvangst
Hoofdstuk 8 Online bestellingen
H5 Onderhouden van het exterieur en interieur
Ontvangt en verwerkt goederen
Hospitality en voorraadbeheer
Ontvangt en verwerkt goederen
Transcript van de presentatie:

Ontvangt en verwerkt goederen Hoofdstuk 4 De winkelinrichting, vaste artikelpresentaties

1 De weg van goederen naar de consument 2 Goederenontvangst 3 Goederenopslag 4 De winkelinrichting, vaste artikelpresentaties 5 Tijdelijke artikelpresentaties 6 Goederen verzamelen en verzendklaar maken

Winkelexterieur en -interieur Hoofdstuk 4 De winkelinrichting, vaste artikelpresentaties Winkelexterieur en -interieur Deze paragraaf sluit aan bij ESS examenterm 2.1Bezit basiskennis van commerciële functies van winkelinterieur- en exterieur punt 1 t/m 3, 2.3 Bezit basiskennis van de relatie tussen artikelkenmerken en presentatiemogelijkheden , punt 1 2.3 Bezit basiskennis van gehanteerde presentatievormen in de retail, punt 8 en 9. Leg uit hoe het winkelexterieur en winkelinterieur samen informatie geven over de winkelformule aan de potentiële klant. Beiden moeten overeenkomen met / passen bij de winkelformule. Anders wordt de potentiële klant op het verkeerde been gezet.

Winkelinterieur Verkoopoppervlakte Hoofdstuk 4 De winkelinrichting, vaste artikelpresentaties Winkelinterieur Verkoopoppervlakte Vloeroppervlakte alleen voor het personeel (operationele vloeroppervlakte) Vloeroppervlakte om te betalen (kassa) Presentatiemeubels met producten Verlichting Wanden Plafond. ESS examenterm: 2.1Bezit basiskennis van commerciële functies van winkelinterieur- en exterieur

Presentatiemeubelen Schappen Rekken Stellingen of gondola’s Hoofdstuk 4 De winkelinrichting, vaste artikelpresentaties Presentatiemeubelen Schappen Rekken Stellingen of gondola’s Koel- en vriesmeubels Vitrines. ESS examenterm: 2.3 Bezit basiskennis van gehanteerde presentatievormen in de retail, punt 8 en 9 .

Winkelexterieur Gevel Voorpui Buitenpresentatie Etalages Entree. Hoofdstuk 4 De winkelinrichting, vaste artikelpresentaties Winkelexterieur Gevel Voorpui Buitenpresentatie Etalages Entree. ESS examenterm: 2.1Bezit basiskennis van commerciële functies van winkelinterieur- en exterieur

Hoofdstuk 4 De winkelinrichting, vaste artikelpresentaties Winkelindeling Deze paragraaf sluit aan bij ESS examenterm 2.2 Bezit basiskennis van de ruimteverdeling van de wvo

Drie functies winkeloppervlakte: Hoofdstuk 4 De winkelinrichting, vaste artikelpresentaties Drie functies winkeloppervlakte: Verkoopoppervlakte Operationele oppervlakte Kassa-oppervlakte. ESS examenterm: 2.2 Bezit basiskennis van de ruimteverdeling van de wvo

Routing Looproute in de winkel Hoofdstuk 4 De winkelinrichting, vaste artikelpresentaties Routing Looproute in de winkel Deze paragraaf sluit aan bij ESS examenterm 2.2 Bezit basiskennis van de ruimteverdeling van de wvo, punt 2 (routing)

Schappenplan hoe je de artikelen moet presenteren Hoofdstuk 4 De winkelinrichting, vaste artikelpresentaties Schappenplan hoe je de artikelen moet presenteren hoeveel stuks van dat artikel er moeten staan welke presentatiemeubelen of -wanden je moet gebruiken welke ‘pricing’ en ‘signing’ daarbij horen hoe de ‘facing’ moet zijn Deze paragraaf sluit aan bij ESS examenterm 2.5 Bezit basiskennis van het schappenplan, punt 1 (begrip schappenplan)

Facing Hoofdstuk 4 De winkelinrichting, vaste artikelpresentaties ESS examenterm: 2.5 Bezit basiskennis van het schappenplan, punt 6 (facing) Facing is het aantal verpakkingen van een artikel dat naast elkaar gepresenteerd wordt.

Family grouping Consumptieverwantschap Koopverwantschap Hoofdstuk 4 De winkelinrichting, vaste artikelpresentaties Family grouping Consumptieverwantschap Koopverwantschap Maatverwantschap Merkverwantschap Themaverwantschap Kleurverwantschap Leeftijdsverwantschap Prijsverwantschap Stijlverwantschap Productieverwantschap. Deze paragraaf sluit aan bij ESS examenterm 2.2 Bezit basiskennis van de ruimteverdeling van de wvo, punt 1 (family-grouping)

Hoofdstuk 4 De winkelinrichting, vaste artikelpresentaties Family grouping ESS examenterm: 2.2 Bezit basiskennis van de ruimteverdeling van de wvo, punt 1 (family-grouping).

Plaatsing Combinatieplaatsing Gescheiden plaatsing Hoofdstuk 4 De winkelinrichting, vaste artikelpresentaties Plaatsing Combinatieplaatsing Gescheiden plaatsing Horizontaal of verticaal Frontaal of lateraal. Deze paragraaf sluit aan bij ESS examenterm 2.3 Bezit basiskennis van de relatie tussen artikelkenmerken en presentatiemogelijkheden 2.3 Bezit basiskennis van gehanteerde presentatievormen in de retail, punt 7 (soorten plaatsingsverband) 2.5 Bezit basiskennis van het schappenplan, punt 2, 3 en 4 (horizontale en verticale plaatsing en soorten schaphoogten) Geef voorbeelden van de verschillende mogelijkheden van plaatsing.

Hoofdstuk 4 De winkelinrichting, vaste artikelpresentaties Schaphoogten ESS examenterm: 2.5 Bezit basiskennis van het schappenplan, punt 4 (soorten schaphoogten) Laat leerlingen aanwijzen op welke hoogte de verschillende schaphoogten ten opzichte van henzelf ongeveer zitten (een kleine leerling zal de verschillende schaphoogten anders ervaren dan een lange leerling).

Hoofdstuk 4 De winkelinrichting, vaste artikelpresentaties Verkoopklaar maken Deze paragraaf sluit aan bij ESS examenterm 2.3Bezit basiskennis van de relatie tussen artikelkenmerken en presentatiemogelijkheden Bezit basiskennis van gehanteerde presentatievormen in de retail, punt 5 (beprijzen/labelen van artikelen).

Aandachtspunten bij het aanvullen Hoofdstuk 4 De winkelinrichting, vaste artikelpresentaties Aandachtspunten bij het aanvullen Controleer of je het juiste schappenplan hebt. Lees de voorschriften eerst goed door. Maak altijd eerst de schappen goed schoon. Werk veilig tijdens het aanvullen. Plaats eerst van elk artikel een exemplaar in het schap. Vul lege plekken niet op met andere artikelen. Bestel eventueel artikelen bij. 2.3 Bezit basiskennis van de relatie tussen artikelkenmerken en presentatiemogelijkheden Bezit basiskennis van gehanteerde presentatievormen in de retail, punt 6 (werkwijze en aandachtspunten bij aanvullen van artikelen in de winkelruimte) 

Fifo en lifo First-in-first-out Last-in-first-out. Hoofdstuk 4 De winkelinrichting, vaste artikelpresentaties Fifo en lifo First-in-first-out Last-in-first-out. ESS examenterm: 2.3 Bezit basiskennis van gehanteerde presentatievormen in de retail, punt 6 (werkwijze en aandachtspunten bij aanvullen van artikelen in de winkelruimte). Fifo = een artikel dat als eerste in het schap is gelegd moet er door de klant ook als eerste uit worden gepakt. De nieuwste artikelen zet je bij het aanvullen dus achteraan of onderop. Lifo = een artikel dat als laatste in het schap is gelegd moet er door de klant als eerste uit worden gepakt. Die nieuwste artikelen zet je bij het aanvullen dus vooraan.

Werk veilig tijdens het aanvullen / opbouwen van de artikelpresentatie Hoofdstuk 4 De winkelinrichting, vaste artikelpresentaties Werk veilig tijdens het aanvullen / opbouwen van de artikelpresentatie Loop klanten niet in de weg tijdens het aanvullen / opbouwen van de artikelpresentatie Er moet veilig gewerkt worden; voor de veiligheid van de verkoopmedewerker zelf, maar ook die van de klant. Klanten kunnen geïrriteerd raken als ze niet bij artikelen kunnen komen omdat er aangevuld wordt. Probeer klanten dus niet in de weg te lopen.