Gemiddelde WTO-douanetarieven per productcategorie Heffing in % Hoofdstuk 02 32,8% Hoofdstuk 11 47,0% Hoofdstuk 03 11,1% Hoofdstuk 15 12,2% Hoofdstuk 04 44,0% Hoofdstuk 16 36,2% Melk en melkpoeder 46,7% Bereidingen van vlees 41,8% yoghurt 28,5% Bereidingen van vis 16,4% Wei 58,2% Bereidingen van schaal en weekdieren 20,0% Vetten (boter) 63,3% Hoofdstuk 17 60,0% Kazen 51,2% Hoofdstuk 18 16,2% Zuivelproducten 45,4% Hoofdstuk 19 25,1% Eieren 22,3% Hoofdstuk 20 15,1% Honing 17,3% Bereidingen van groenten en fruit 16,6% Hoofdstuk 07 13,2% Fruitsappen 13,8% Hoofdstuk 09 6,6% Hoofdstuk 21 25,4% Hoofdstuk 10 11,6% Hoofdstuk 22 Bron: berekeningen J-P Feyaerts