Tweede adventszondag 10 december 2017

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Liturgisch bloemschikken
Advertisements

2 de Adventszondag 7 december 2008 Johannes 1 vers Johannes zegt: Ik ben de Messias niet, maar ik vertel jullie dat hij al onder jullie is, hij komt.
Kindermoment.
JEZUS zegt: Ik ben de Goede Herder Gisteren en Heden Dezelfde.
Eerste adventszondag 1 december 2013
Davids gouden geheim Wanneer ben je tevreden? Waar vind je je geluk? Wanneer voel je je veilig?
Vierde Adventszondag 20 december 2009
Er is maar één God opwekking 405
Zingen Vers 1 Wij zingen God ter ere in grote dankbaarheid
Zingen Vers 1 Een engel zegt Maria aan:
Zingen Vers 1 Geloofd zijt Gij, God onzen Heer,
Hel en verdoemenis II ver-doe-men, voor eeuwig veroordelen, naar de hel verwijzen “,,
Godsdienst.
3de Adventszondag 14 december 2008
Derde Adventszondag 13 december 2009
Eerste Adventszondag 29 november 2009
Tweede adventszondag 5 december 2010
1 ste Kerstdag 25 december 2008 Johannes 1 vers 1-5 Het Woord was in het begin bij God en was God. In het Woord is leven en het leven is het licht voor.
Derde adventszondag 15 december 2013
Tweede adventszondag 8 december 2013 Micha 5: 1-3 Betlehem uit jou komt de belofte voort. De vrouw wordt zwanger en zal baren, hij die als herder bekleed.
Kerst 2010 Micha 5: 1-4a Uit jou, Betlehem in Efrata, te klein voor iedereen. Uit jou komt een herder voort, bekleed met macht van de Heer, Hij brengt.
1ste Adventszondag 30 november 2008
Zesde zondag van de veertigdagentijd Zondag 24 maart 2013 Palmpasen Lukas 19: 38 Gezegend hij die komt als koning, in de naam van de Heer! Vrede in de.
Derde adventszondag 12 december 2010 Micha 6: 1-8 Jullie denken door geschenken mij te dienen, maar mens, er is jou gezegd wat goed is! Je weet wat de.
Bij de Here ben je veilig 1 bij de Here is mijn leven veilig.
Vierde adventszondag 23 december 2012 “Vruchtbaar Leven” Lucas 1: Toen Elisabeth de groet van Maria hoorde, sprong het kind op in haar schoot; zij.
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Grote namen (1). Grote namen (2) Redder, Heer: titels al bezet door Augustus Redder, Heer: titels al bezet door Augustus.
Preek Matteüs 2: 1-12.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Stille Zaterdag.
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan. Voor de dienst zingen we Gezang 15 : 1, 3, 5 Na de zegen Psalm 84: 1, 2 Schriftlezing : 2 Samuël 7:
In deze dienst zal Ds. M. van Veelen voorgaan. Voor de dienst zingen we Lb. 126: 1 Na de zegen Ps. 99: 1, 2 Schriftlezing: Jes 52:7-10 en 1 Joh.1:1-4 Tekst:
Zingen Vers 1 Heer, onze God, hoe heerlijk is uw naam,
Welkom Gezamelijke avonddienst, zondag 13 december 2015 Voorganger: Ds. H. J. H. Pap Ouderling van dienst: Egbert Duurkoop Organist: H. Snel Lezing: Psalm.
Derde Advent zondag 14 december 2014 Habakuk 2:3 Het visioen wacht tot zijn tijd gekomen is, het getuigt ervan, het liegt niet. Ook al is het nog niet.
VERTEL JE LEVENSVERHAAL ALS VERHAAL VAN GOD - ALLES UIT HEM, DOOR HEM, VOOR HEM. Rom.11:36 1.
Johannes 3:16 Gods liefde voor wie anders verloren gaat Ga, getuig over Jezus Christus Motivatie - de liefde van God - de eer van Jezus Christus de Heer.
Leven in het koninkrijk van God Je ziet het lijden van deze wereld.
10 maart 2016 Hendrik Ido Ambacht Paulus, apostel van de natiën.
Wie niet sterk is… moet leren vertrouwen op God Abraham in Egypte, het land van de angst. Wie niet sterk is, moet niet slim zijn, maar leren vertrouwen.
Maak ons tot een stralend licht voor de volken, Een stralend licht voor de mensen om ons heen, Tot de wereld ziet wie haar het leven geeft Laat het schijnen.
Geloof en doop (catechumenen) Belijdenis doe je omdat je de Geest hebt gekregen Die Geest had God aan zijn volk beloofd (1); geeft hij aan wie in Jezus.
Als en op één dag vallen…. 22 Israëlieten, luister naar wat ik u zeg: Jezus uit Nazaret is door God tot u gezonden, hetgeen gebleken is uit de grote daden.
1 Johannes. 1 v (God treedt in Jezus Christus naar buiten)
Eerste adventzondag 27 november 2016
Derde zondag 40-dagentijd
Zesde zondag van de 40 dagentijd 9 april 2017 Palmpasen
3. 3 Jezus zegt: kijk naar mij. Wie ben ik voor jou? 2.
Les 8 Koning Wat doe ik hier vandaag?
Vreugde, vreugde, louter vreugde
Inleiding op de preken 1. De donkere dagen voor Kerst.
Advent.
Bouw een tempel 2 Kronieken 34:8
Derde Adventszondag 11 december 2016
Welkom.
3 December 2017 Thema: Sta je klaar? 1e Advent
Het Woord van onze God Ezechiël 37.
Vriendschap met God.
Goede vrijdag Lucas 23:44-48 uit De Bijbel in Gewone Taal “Om ongeveer twaalf uur ’s middags werd het opeens donker in het hele land. Drie uur lang bleef.
Hoe kom je in het Koninkrijk van God?
wees dapper en vastberaden,
Welkom in deze kerkdienst
Alles wat over ons geschreven is, gaat Gij volbrengen
God! Doe er eens wat aan! Psalm 94.
DIT IS DE KONING!.
Het hart van Jezus (deel 2): Zijn bevrijdende hart
God geeft.
Hogepriester. Hogepriester Hogepriester eerste: Aaron.
Transcript van de presentatie:

Tweede adventszondag 10 december 2017 1Kronieken 17 vers 1-14 David zegt: ‘Ik wil een huis bouwen voor de Heer’. Maar God zegt via Nathan tegen David: “Dit zegt de Heer: Jij zult voor mij geen huis bouwen om in te wonen. Ik zeg je dat de Heer voor jou een huis zal bouwen:

Ik zal je nakomeling een bestendig koningschap schenken Ik zal je nakomeling een bestendig koningschap schenken. Ik zal hem voor eeuwig aanstellen in mijn huis en koninkrijk, en zijn troon zal niet wankelen”.

Advent komt van het Latijnse woord ‘Adventus’, dat komst betekent Advent komt van het Latijnse woord ‘Adventus’, dat komst betekent. De liturgische kleur is paars, de kleur van boete en inkeer.

De twee cirkels symboliseren ‘het uitzien naar’, hetgeen dat ‘verwacht wordt’, ‘dat komt’. Vandaar dat de tweede cirkel kleiner is en achter de grote cirkel staat. We kijken vanuit het heden naar het beloofde.

Het bloemwerk vóór symboliseert David, hij mag niet Gods huis, de tempel bouwen. Hij is ook een man naar Gods hart en Hij is een koning van oorlogen, daarom heeft hij bloed aan zijn handen. Vandaar de kleuren wit/ rood voor David.

De kaars en de roos achter in de kleine cirkel, zijn het verwachte koningskind, zoon van David, het Licht der wereld, Jezus Christus.