Van toen af aan was David doordrongen van de Geest van de HEER

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De grote opfriskwis.
Advertisements

Jezus geneest Jezus genas iedere ziekte en elke kwaal. Toen hij de mensenmenigte zag, voelde hij medelijden met hen, omdat ze er uitgeput en hulpeloos.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
is groter dan de grootste…
| Jezus kussen ?. ik/wij God Love is the currency of the kingdom genade aanbidding.
God is onzichtbaar, of niet?
Geboortekaartje uit de hemel
Pinksteren Nu de Heilige Geest in ons blijft.... Pinksteren Johannes 2:10 ‘Iedereen zet zijn gasten eerst de goede wijn voor en als ze dronken zijn de.
Handelingen 2 : 1-4 Jesaja 61 : 1-7
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Leven als Christus.
Zondag 11 HC Franeker 28 maart 2010
Kerkdienst: rustgevend. Ten eerste dat gezorgd wordt voor het in stand houden van de dienst des Woords en van de scholen, en dat ik vooral op de sabbat,
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Welkom in de samenkomst. Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het.
Welkom in de samenkomst
Met Lucas in het voetspoor van Jezus
3.1 tot 4.13 Doop en verzoeking.
Opwekking voor Kinderen 76
Bron van levend water opwekking 445
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
Kandelaar symbool altijd licht! tempel God woont in u.
VREUGDE.
‘Gristenen’ Ben jij christen of ben je christelijk?
Discipelschap Dankzij hem hebben we door het geloof toegang gekregen tot Gods genade, die ons fundament is, en in de hoop te mogen delen in zijn luister.
Welkom Gezamelijke avonddienst, zondag 13 december 2015 Voorganger: Ds. H. J. H. Pap Ouderling van dienst: Egbert Duurkoop Organist: H. Snel Lezing: Psalm.
Welkom Voorganger: Ds. A. Hiemstra Ouderling van dienst: B. v.d. Velde Organist: J. Bredewout Schriftlezing: Lucas 3: en Micha 6: 1-8.
Landschap van barmhartigheid  1. Gered, in plaats van verlorenheid (h.1)  2. Gerechtvaardigd, in plaats van veroordeeld (h.2-4)  3. Verzoent met God,
Overwinning in de woestijn. “Heel het volk liet zich dopen, en toen ook Jezus was gedoopt en hij aan het bidden was, werd de hemel geopend 22 en daalde.
Ben jij kind van God? Hoe kun je dat zijn? Kind van God, ben je dat: -Als je gedoopt bent? Of: -Als je wedergeboren bent (Joh. 1:12/13 en 3:3)? Of: -Zijn.
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Red de verlorenen! Lucas 10,30-37 "Een man reisde van Jeruzalem naar Jericho. Onderweg werd hij door rovers overvallen. Zij rukten hem de kleren van het.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
5. Jezus over werken met de gemeenschap Uiteindelijk zullen we heel concreet moeten nadenken over onze inbreng als gelovige en als kerk in de gemeen- schap.
Welkom Voorganger: ds. J.M. Rohaan Ouderling van dienst: Jenny Boersma
De goddelijkheid van de heilige Geest
Een heilig priesterschap
De Schepper En gaan Wandelen.
Pinksteren: Christus geeft de opdracht door aan ons Joh.20:21-22
Jezus in de brieven van Petrus
Kind van God.
Filippenzen – 7 1:2-3 F7 Heer Jezus Christus.
Wens-duif Lucas 3:21-22 "Heel het volk liet zich dopen, en toen ook Jezus gedoopt was en hij aan het bidden was, werd de hemel geopend en daalde de Heilige.
Blok III Jezus, Gods Zoon
Waar begin je aan? 1.
Spelregels en het spel Grammatica en praten Theorie en praktijk.
In de lichtkring | 2 Geroepen en gegaan Lucas 1,
Les 13 De training Wat doe ik hier vandaag?
Leren denken vanuit Christus
Les 2 Een nieuwe tijd Wat doe ik hier vandaag?
Ik weet bij wie ik terecht kan met alles wat er in mijn leven speelt.
Steeds meer leerlingen van Jezus
Duif Lucas 3: "Heel het volk liet zich dopen, en toen ook Jezus gedoopt was en hij aan het bidden was, werd de hemel geopend en daalde de Heilige.
Blok IV God de heilige Geest
de brief aan de Romeinen
Les 17 De Geest spreekt Wat doe ik hier vandaag?
MAKE LOVE – MAKE WAR Efeze 6:12
Dimensies van Discipelschap
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
Les 2 Jouw keus of Gods keus?
Jezus is Heer!.
Jezus zit met zijn leerlingen te eten
De brief van Jakobus 4. Door geloof alleen?.
Het goede nieuws van Jezus
Lucas 3.
Om wie gaat het? Marcus 1/1: Het begin van het evangelie van Jezus Christus, Zoon van God Marcus 1/ 2,3: Het staat geschreven bij de profeet Jesaja: “Let.
Gevangenis? 1.
HET EVANGELIE.
Transcript van de presentatie:

Van toen af aan was David doordrongen van de Geest van de HEER 1Sam 16:13 Van toen af aan was David doordrongen van de Geest van de HEER

De Heilige Geest werkt als zalfolie 1. zalf op de wonden 2 De Heilige Geest werkt als zalfolie 1. zalf op de wonden 2. olie op het vuur 3. parfum op je pols

De Heilige Geest werkt als zalfolie 1. Zalf op de wonden Luc 1:35 De heilige Geest zal over je komen en de kracht van de Allerhoogste zal je als een schaduw bedekken. Daarom zal het kind dat geboren wordt, heilig worden genoemd en Zoon van God.

De Heilige Geest werkt als zalfolie 1. Zalf op de wonden Luc 3:21,22 Heel het volk liet zich dopen, en toen ook Jezus was gedoopt en hij aan het bidden was, werd de hemel geopend en daalde de heilige Geest in de gedaante van een duif op hem neer, en er klonk een stem uit de hemel: ‘Jij bent mijn geliefde Zoon, in jou vind ik vreugde.’

De Heilige Geest werkt als zalfolie 1. Zalf op de wonden Luc 4:18,19 De Geest van de Heer rust op mij, want hij heeft mij gezalfd. Om aan armen het goede nieuws te brengen heeft hij mij gezonden, om aan gevangenen hun vrijlating bekend te maken en aan blinden het herstel van hun zicht, om onder-drukten hun vrijheid te geven, om een genadejaar van de Heer uit te roepen.

De Heilige Geest werkt als zalfolie 2. Olie op het vuur

De Heilige Geest werkt als zalfolie 2. Olie op het vuur Joh 3:34 Hij die door God gezonden is, spreekt de woorden van God, en God schenkt de Geest in overvloed.

De Heilige Geest werkt als zalfolie 2. Olie op het vuur Joh 3:34 Hij die door God gezonden is, spreekt de woorden van God, en God schenkt de Geest in overvloed. Joh 14:12 Waarachtig, ik verzeker jullie: wie op mij vertrouwt zal hetzelfde doen als ik, en zelfs meer dan dat ...

De Heilige Geest werkt als zalfolie 2. Olie op het vuur

De Heilige Geest werkt als zalfolie 2. Olie op het vuur Joh 14:12 Waarachtig, ik verzeker jullie: wie op mij vertrouwt zal hetzelfde doen als ik, en zelfs meer dan dat ...

De Heilige Geest werkt als zalfolie 3. Parfum op je pols

… als priester mezelf als leven dankoffer aan Hem te offeren… De Heilige Geest werkt als zalfolie 3. Parfum op je pols Rom 12:1 … met een beroep op Gods barmhartigheid vraag ik u om uzelf als een levend, heilig, en God welgevallig offer in zijn dienst te stellen… HC 12, v/a/ 32 … als priester mezelf als leven dankoffer aan Hem te offeren…