Schijnbare tegenstelling

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
Advertisements

Overwinnend leven, vandaag en morgen
HEER, U bent mijn lamp en mijn luchter,
Paulus en Israël Romeinen steen des aanstoots, rots van ergernis Rom.9:33.
Genade en veroordeling
Paulus en Israël Romeinen Want met het hart gelooft men tot gerechtigheid.
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
31 okt Urk 1. 2 tegenover traditie en kerkleer ALLEEN DE SCHRIFT tegenover verdiensten: ALLEEN GENADE tegenover werken van de mens: ALLEEN GELOOF.
Preek Jakobus 2:
De gekruisigde Christus 1 Corinthiërs 1: :10 Maar ik spreek jullie aan, broeders, door de naam van onze Heer Jezus Christus, opdat jullie allen.
2 58 Daarom, mijn geliefde broeders… 20 Maar nu, Christus is opgewekt, als Eersteling…" 1Korinthe 15 3.
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
Samen met de Heer 1 Thessalonicenzen 5:4-11. En tot die de duiven verkopen zei Hij: "Neemt deze weg van hier, maakt van het huis van Mijn Vader geen handelshuis!“
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
Wat is zonde?! Hebr.4: Nu wij dan een grote Hogepriester hebben, Die de hemelen is doorgegaan, namelijk Jezus, de Zoon van God, laten wij aan.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Brief aan de Galaten -27- slavernij – relatie met Paulus – Paulus’ relatie met hen.
Brief aan de Galaten -24- geloof - zonen - eenheid.
Brief aan de Galaten -28- Zwakheid van het vlees – geluk- niet uitstekend ijveren.
13 maart 2016 Zoetermeer. alverzoening is: alle mensen komen na hun dood bij God terecht... 1.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen.
Brief aan de Galaten -41- de vrucht van de geest: vrede.
Brief aan de Galaten -17- Evangelie van genade. wij leven in/uit de genade van God!
Brief aan de Galaten -32- Vrijheid in genade. Wij hebben in Christus Jezus eonisch leven: Hoe?
Geloof en doop (catechumenen) Belijdenis doe je omdat je de Geest hebt gekregen Die Geest had God aan zijn volk beloofd (1); geeft hij aan wie in Jezus.
De Geest en een Heilig Leven
Brief aan de Galaten -23- belofte – geloof - zonen.
Transformatie van denken
Gehoorzaam zijn als een dienaar
Filippenzen – 2 1:1,2 Genade en vrede Gebed.
Namens de hoogste baas checken of de huisstijl in het filiaal wel tot zijn recht komt. Is er aandacht voor kinderen bij Walibi? Kun je met.
Evangelische Baptisten Gemeente Tilburg
Wetmatigheden bij Paulus
1. lichtgevers in de wereld
niet meer ik maar Christus!
“Allereerst nu dank ik mijn God door Jezus Christus voor u allen, omdat uw geloof in de hele wereld wordt verkondigd.” (Romeinen 1:8)
HIJ IS WAARLIJK VERREZEN !
Keuzeblok I Wat valt er te geloven?
Les 8 Kerk in Nederland Wat doe ik hier vandaag?
Les 14 De Zoon bidt Wat doe ik hier vandaag?
Les 5 Geloven is zo gek nog niet
In Perspectief.
Filippenzen 1:9-11 (14) F14 vrucht.
in nieuwheid van leven wandelen
ZONDE OVERWINNEN Les 7 voor 18 november 2017.
de brief aan de Romeinen
de brief aan de Romeinen
waarom gelooft de één wel en de ander niet
de brief aan de Romeinen
De dwaasheid van het kruis
Brief aan de Galaten -2-.
Nadenken over de uitverkiezing
Brief aan de Galaten -16- Paulus versus Petrus.
Mede-arbeiders van Christus… … in alle omstandigheden
… het Licht der wereld komt…
20 Met Christus ben ik gekruisigd, en toch leef ik, (dat is), niet meer mijn ik, maar Christus leeft in mij. Galaten 2:20 NBG.
Welke woorden gebruiken we
de brief aan de Romeinen
Hoe is uw naam, waar zijt Gij te vinden?
(solo) Hoe is Uw naam, waar zijt Gij te vinden? Eeuwige God,
Leven en Dood.
Voor of tegen Jezus Handelingen 4, 1-31.
de brief aan de Galaten (1)
de brief aan de Galaten (3)
de brief aan de Galaten (5)
Transcript van de presentatie:

Schijnbare tegenstelling Willen en Werken

Schijnbare tegenstellingen vorige keer Schijnbare tegenstellingen We zijn nu al in de hemel gezet We zijn verzoend maar worden opgeroepen ons te verzoenen We zijn dood voor de zonde maar worstelen nog steeds met verleiding

Schijnbare tegenstellingen vorige keer Schijnbare tegenstellingen 'in Christus' beïnvloed nu al ons leven! 'in de Heer' worden we wat we 'in Christus' zijn Voorbereiden op straks, nu al tentoonspreiden Toekomstverwachting is van wezenlijk belang!

Schijnbare tegenstelling Fil 2 Schijnbare tegenstelling 12 ... blijft ... uw behoudenis bewerken met vreze en beven, 13 want God is het, die om zijn welbehagen zowel het willen als het werken in u werkt.

Schijnbare tegenstelling Fil 2 Schijnbare tegenstelling Zijn we nu al gered, of moeten we onze redding nog bewerken?

Schijnbare tegenstelling Fil 2 Schijnbare tegenstelling Zijn we nu al gered, of moeten we onze redding nog bewerken? Moeten wij nu werken, of werkt God in ons?

Schijnbare tegenstelling Fil 2 Schijnbare tegenstelling 12 ... blijft ... uw behoudenis bewerken met vreze en beven, 13 want God is het, die om zijn welbehagen zowel het willen als het werken in u werkt.

Schijnbare tegenstelling Fil 2 Schijnbare tegenstelling 12 ... blijft ... uw behoudenis bewerken met vreze en beven, 13 want God is het, die om zijn welbehagen zowel het willen als het werken in u werkt.

Schijnbare tegenstelling Fil 2 Schijnbare tegenstelling 12 ... blijft ... uw behoudenis bewerken met vreze en beven, 13 want God is het, die om zijn welbehagen zowel het willen als het werken in u werkt.

Vandaag Hoe zit het met ons werken? Hoe zit het met ons willen? Fil 2 Vandaag Hoe zit het met ons werken? Hoe zit het met ons willen? De praktijk

Fil 2 WERKEN

Werken "Moeten" we werken?

Werken Jakobus 2:24 Je ziet, dat een mens gerechtvaardigd wordt uit werken en niet slechts uit geloof.

Werken Jakobus 2:24 Je ziet, dat een mens gerechtvaardigd wordt uit werken en niet slechts uit geloof. Romeinen 4:5 Hem echter, die niet werkt, maar zijn geloof vestigt op Hem, die de goddeloze rechtvaardigt, wordt zijn geloof gerekend tot gerechtigheid,

effectueert je eigen redding met vrees en siddering (NCV) Werken "Moeten" we werken? effectueert je eigen redding met vrees en siddering (NCV)

effectueert je eigen redding met vrees en siddering (NCV) Werken "Moeten" we werken? effectueert je eigen redding met vrees en siddering (NCV) effectueren: effectief maken, verwerkelijken, uitwerken, in de praktijk brengen

effectueert je eigen redding met vrees en siddering (NCV) Werken "Moeten" we werken? effectueert je eigen redding met vrees en siddering (NCV) effectueren: effectief maken, verwerkelijken, uitwerken, in de praktijk brengen Maak je redding effectief! Laat het gevolg hebben in je leven.

Maak je redding effectief! Laat het gevolg hebben in je leven. Werken Maak je redding effectief! Laat het gevolg hebben in je leven.

Maak je redding effectief! Laat het gevolg hebben in je leven. Werken Maak je redding effectief! Laat het gevolg hebben in je leven. Eigenlijk weer: we zijn gered (in Christus) en maken het effectief (in de Heer).

Maak je redding effectief! Laat het gevolg hebben in je leven. Werken Maak je redding effectief! Laat het gevolg hebben in je leven. Eigenlijk weer: we zijn gered (in Christus) en maken het effectief (in de Heer). We zijn gered - toekomstig - en werken dat nu uit in ons leven

werken Waarom?

werken Waarom? We zijn toch gered? We kunnen er niets meer aan toevoegen? Waarom nog werken?

werken Waarom? We zijn toch gered? We kunnen er niets meer aan toevoegen? Waarom nog werken? 14 Doet alles zonder morren en bedenkingen, 15 opdat jullie onberispelijk en zonder boze bedoeling kinderen van God worden, smetteloos te midden van een krom en verdraaid geslacht, waaronder jullie schijnen als lichtbronnen in de wereld, (NCV - aangepast)

Heeft ook te maken met wat vooraf ging. Paulus roept ons daar op: Waarom Heeft ook te maken met wat vooraf ging. Paulus roept ons daar op: Eensgezind te zijn en dezelfde liefde, op hetzelfde gericht te zijn

Heeft ook te maken met wat vooraf ging. Paulus roept ons daar op: Waarom Heeft ook te maken met wat vooraf ging. Paulus roept ons daar op: Eensgezind te zijn en dezelfde liefde, op hetzelfde gericht te zijn Ook elkaar hoger achten en elkaar dienen

Heeft ook te maken met wat vooraf ging. Paulus roept ons daar op: Waarom Heeft ook te maken met wat vooraf ging. Paulus roept ons daar op: Eensgezind te zijn en dezelfde liefde, op hetzelfde gericht te zijn Ook elkaar hoger achten en elkaar dienen Zoals Christus zich vernederde om de anderen te dienen

We worden opgeroepen elkaar te dienen, tot opbouw te zijn Waarom We worden opgeroepen elkaar te dienen, tot opbouw te zijn

We worden opgeroepen elkaar te dienen, tot opbouw te zijn Waarom We worden opgeroepen elkaar te dienen, tot opbouw te zijn ...alles mag, maar niet alles bouwt op...

We worden opgeroepen elkaar te dienen, tot opbouw te zijn Waarom We worden opgeroepen elkaar te dienen, tot opbouw te zijn ...alles mag, maar niet alles bouwt op... ...als het niet tot opbouw is, zeg het dan niet...

Waarom Kort gezegd: We worden opgeroepen te werken om zo Gods liefde, die we hebben ontvangen, door te geven, tot opbouw van elkaar, van de gemeente, en als licht voor je omgeving

Fil 2 Willen

Fil 2 Willen Hoe zit het dan met ons willen?

Willen Hoe zit het dan met ons willen? Fil 2 Willen Hoe zit het dan met ons willen? Wat betekent dit: God zowel het willen als het werken in u bewerkt

Fil 2 Willen Vrije wil? Wij kiezen én God bepaalt

Willen Het verschil tussen Gods almacht en vrije wil is onwetendheid Fil 2 Willen Vrije wil? Wij kiezen én God bepaalt Het verschil tussen Gods almacht en vrije wil is onwetendheid

Fil 2 Willen Wat betekent dit: God zowel het willen als het werken in u bewerkt

Fil 2 Willen Wat betekent dit: God zowel het willen als het werken in u bewerkt God geeft ons de motivatie en de kracht, zodat wij willen en gaan werken

Fil 2 Willen Wat betekent dit: God zowel het willen als het werken in u bewerkt God geeft ons de motivatie en de kracht, zodat wij willen en gaan werken Dat is: God werkt door mensen heen

Fil 2 Willen God geeft ons de motivatie en de kracht, zodat wij willen en gaan werken

Fil 2 Zo werkt het altijd: voor God iets van ons vraagt, geeft Hij wat we nodig hebben

Fil 2 Willen In de praktijk: wij handelen, maar God legt het in ons

Fil 2 Willen Als we tot geloof komen, veranderd onze blik

Willen Als we tot geloof komen, veranderd onze blik Zoals Paulus zegt: Fil 2 Willen Als we tot geloof komen, veranderd onze blik Zoals Paulus zegt: Met Christus ben ik gekruisigd, ik leef echter, niet langer ik, echter in mij leeft Christus.

Willen Als we tot geloof komen, veranderd onze blik Zoals Paulus zegt: Fil 2 Willen Als we tot geloof komen, veranderd onze blik Zoals Paulus zegt: Met Christus ben ik gekruisigd, ik leef echter, niet langer ik, echter in mij leeft Christus. Dat is de Christus die ons voorbeeld is wat dienstbaarheid betreft

Fil 2 Praktijk