Vaeshartelt - Maastricht April 2018

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Een katholieke school is geen school van gelovigen, maar een school door gelovigen gedragen. Een katholieke school herken je aan haar ‘open deuren’. Ieder.
Advertisements

NOVEMBER/DECEMBER 2013 WelkomNaar school DieuwkeJayden ZoëIfy Ferre Hiep Hiep Hoera Lysandrick 7-11: 1 jaar! Nils 16-11: 3 jaar! Kay 3-12: 3 jaar! Activiteitenagenda.
Je bent wijs als je van ieder mens leren wilt.
En…geniet je een beetje van je reis?
Advent Advent is onderweg zijn Advent is op die lange weg zijn van verwachting naar vervulling, van droom naar werkelijkheid. Advent is geduldig wachten.
Visie op HNW juni Belang van een Visie Een Visie op Werken is de overkoepelende beschrijving hoe een organisatie werk in de toekomst ziet. De visie.
Geef de kinderen de wereld
Het Landelijk Platform GGz heeft van het Ministerie van VWS in 2006 het project Programma Lokale Versterking toegewezen gekregen.
“Werken met beelden spreekt tot de verbeelding” Creatieve methodieken in gesprek over relaties Seksualiteit en Relaties Zesde studiedag Klinische Psychotherapie.
Van visie naar actie.
Social Media (Wat is dat & Wat kan de kerk daar mee?)
Pastoraal op school.
Wat maakt het leven zinvol?
Wensen Van het 6de leerjaar.
Muziek : Engelbert Humperdink Am I That Easy To forget
Trainingsproject voor burgers met kwetsbaarheid. Samenwerking.
Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 5 april 2014 “Groot is de Heer, hem komt alle lof toe. In de stad van onze God, op zijn heilige berg …” (Psalm.
Iedereen zet zich in Tegenprestatie of Maatschappelijke bijdrage.
De koninklijke weg Terugpakken, betaald zetten, lik op stuk geven… dat is normaal Wat David doet valt daarom op Hij gaat de koninklijke weg.
Breek de stilteStef Bos & Bob Savenberg 2006.
Frontlijnaanpak in Leeuwarden
Mijn verjaardag..
Waarom zou ik naar de gaan? Om uw eigen baksel misschien bekroond te zien? Om de gezelligheid/ontmoeting? Om koopjes? Om te scoren bij het geweldige.
Visie & Strategie.
Jongeren willen hun dagelijks leven met God verbinden
Als woorden belangrijk worden…
Brian Adams: Everything i do…
Stef Bos & Bob Savenberg
Identiteit van de divisie Zorg & Gezondheid
“What the food?” Voorop in de Vergroening Even voorstellen.
“De Rode Draad…” De levensbeschouwelijke analyse.
Welke toekomst dromen we voor onszelf, voor onze kinderen?
Mens- en wereldbeelden van verklaringsmodellen van armoede en van samenlevingsmodellen. Peter De Burghgraeve 5 TSO.
Van Zelfbeschikking tot Toekomstperspectief 8 oktober 2015.
Solliciteren: wat wil ik?
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Waarom? Iedereen heeft sterke en zwakke punten. Met je sterke punten kun je heel ver komen en het is dan ook van belang om deze in te zetten.
& Onze Staatvandienst Landelijk werkend, regionale focus – Hoofdkantoor Deventer – Kantoren in Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen, Doetinchem,
Reactievergelijkingen Een kwestie van links en rechts kijken.
Ontwikkelen van vakmanschap in veranderende tijden. HR netwerkbijeenkomst Tineke de Visser In voor zorg!Merel van der Ham 13 april 2016Aafje Academie.
De toekomst van beschermd wonen en opvang Participeren in de samenleving.
Wij. Roverscoutswet Ik beloof* mijn best te doen een goede Roverscout te zijn, iedereen te helpen waar ik kan en me te houden aan de Scoutingwet. Ik wil.
Stichting Veteranen Actief Veteranen met een missie 2.0 augustus 2011 GEWAAGD DOEL Waarheen gaan wij? HOGER DOEL Waarom bestaan wij? KERNKWALITEITEN.
INKOPEN EN STUREN OP RESULTATEN JEUGDHULP GEMEENTE BRUNSSUM Maureen Schonewille Adviseur Vilans 8 maart 2016.
Project: Handen in één voor jeugd met Toekomst Projectleider: Ron van Aggelen.
Samenwerken met vrijwilligers. Leerdoelen Je benoemt de verschillende motieven om vrijwilligerswerk te doen. Je benoemt de onderdelen van een goede communicatie.
Geluk Zondag 6 augustus 2017.
Welkom in “de Bovenkamer”
Welkom op 26 febr. Voorganger: Ds. Mv. Marijn Rohaan Ouderling: Jan Verkerk Organist/pianist: Anne Kroeze Lezing: uit 1 Samuel 17 Kind van de zondag Jari.
Persoonlijkheid van de Geest
Preek over Spreuken 30:18,19.
Corporate Juridische & Fiscale Zaken
“Geef de kinderen een wereld….” Gezongen door Dana Winner
Cadeau’s voor het kindje
Les 5 Om je heen kijken Wat doe ik hier vandaag?
Wereldspelers: een verhaal
Wereldwijd zijn meer dan 65 miljoen mensen op de vlucht.
Blik op de toekomst.
Leden NOA Diana van Oudenaaren & Danny Jansen
De week van de vrijwilliger
De world is changing – get ready voor the future
NIEUWE MISSIE & VISIE VINEYARD UTRECHT.
Laten we stampvoetend aandacht eisen voor de strijd tegen onrecht. Laten we met onze voeten telkens opnieuw in vrede naar elkaar gaan.
Alleen het kennen van Christus telt
Een lerende en adaptieve organisatie
Wij geloven in de goede Vader
Ik voel me blij, ik voel me vrij, ik jubel en ik zing;
Dromen dat het anders kan
Transcript van de presentatie:

Vaeshartelt - Maastricht 18-20 April 2018 SALT training: Krachtgericht begeleiden van groepen Vaeshartelt - Maastricht 18-20 April 2018

Wie zijn wij?

Welke kracht zie ik in jou? Wie zijn wij? Welke kracht zie ik in jou?

Wie zijn wij? Wat maakt ons mens?

Wie zijn wij? Onze hoop en zorgen

Waar willen wij zijn?

Waar willen wij zijn? Individuele dromen

Waar willen wij zijn? Groepsdromen

“Wij, een gedreven en diverse groep mensen, dromen van een wereld zonder oorlog, waar iedereen gelijk is. Een wereld met zon, met kansen voor allemaal. Daarom willen wij gelijkwaardigheid creëren in onze samenleving door krachten en talenten te onthullen en in te zetten."

Hoe komen we er? Binnen VW zijn er werkprocedures die de basis creëren voor krachtgericht werken. Wij hebben geduld. Wij maken verbinding. Wij creëren ontmoetingen. Wij zijn een helpende hand en laten die los wanneer het kan. Wij wijzen de weg. Wij onthullen krachten en talenten en zetten ze in (hoe klein ze ook zijn). Wij hebben doorzettingsvermogen. Wij geven aan vluchtelingen hoop en vertrouwen in de toekomst. Samen komen onze dromen uit.

Waar zijn we nu?

1 2 3 4 5 Toelichting Binnen VWN zijn er werkprocedures die de basis creëren voor krachtgericht werken Wij moeten eerst terug naar de basis om het hier met onze collega’s over eens te worden. Wij hebben geduld Dit hebben we opgebouwd door beter te begrijpen waar mensen vandaan komen en te begrijpen wie ze zijn. Wij maken verbinding Wij creëren ontmoetingen Wij zijn een helpende hand en laten die los wanneer het kan. Wij weten nog niet hoe dit aan te pakken wanneer we er eigenlijk geen tijd voor hebben. Wij wijzen de weg. Dit is waar wij binnen VWN altijd mee bezig zijn, dit is onze taak. We dien dit misschien zelfs te vaak en automatisch. Wij onthullen krachten en talenten en zetten ze in. Wij doen deze training om deze reden. De training heeft ons de handvaten gegeven. Wij hebben doorzettingsvermogen. Door onze eigen levenservaringen. Wij geven aan vluchtelingen hoop en vertrouwen in de toekomst. Onze eigen vlucht ervaring biedt het vertrouwen aan anderen dat ze het ook kunnen.

Hoe komen we er?

Door te leren van anderen. Hoe komen we er? Door te leren van anderen.

DELEN EN LEREN MET ELKAAR Hoe komen we er? Door te delen en leren met elkaar.

What’s next? De Werkmap (delen mag!) Rapport van deze drie dagen Drie terugkomst dagen om van elkaar te blijven leren en vooruitgang te vieren: 6 Juli in Geleen. Als er collega’s zijn aangesloten bij je SALT project, neem ze mee! Begeleiding ter plaatse: voor, tijdens of na een belangrijke activiteit November 2018: Leerfestival in Utrecht (landelijk) Waarvoor gebruiken we de WhatsApp groep? Als je internationaal wilt delen en leren: www.aidscompetence.ning.com